brandschade beperken contra expertise
  • Beoordeling
  • Beoordeeld 5 Sterren
    5 / 5 (6 )
  • Uw beoordeling


Een brandschade is altijd vervelend. Met onze 5 enorm effectieve manieren om brandschade te beperken kunt u nu al goed preventief handelen. Wij raden u sterk aan om iets te doen met onze tips!

Beperk een brandschade met rookmelders

Rookmelders zijn ontzettend belangrijk om brandschade te voorkomen. Een rookmelder kan zelfs levens redden! Een rookmelder in elke gang en in de slaapkamers wordt sterk aangeraden.

Zorg altijd voor een blusdeken

Ons advies is om altijd een blusdeken in uw keuken te hebben. Zodra de vlam in de pan raakt, is een blusdeken de beste kans om de brand te blussen. Bij een ‘vlam in de pan’ is er bijna altijd wel sprake van schade, maar of de hele keuken nu afbrandt of dat uw gasfornuis beschadiging oploopt is nogal een groot verschil. U dient er echter wel rekening mee te houden dat niet alle blusdekens geschikt zijn om een ‘vlam in de pan’ te blussen. Er zijn twee verschillende soorten blusdekens. De ene blusdeken is geschikt om alle soorten branden mee te blussen en de andere niet. Wanneer u de verkeerde blusdeken gebruikt kan deze zelf vlam vatten, waardoor u de brand niet onder controle zult kunnen krijgen.

Hoe weet u nu welke blusdeken u moet hebben? Dit kunt u controleren aan de hand van het keurmerk. Controleer dit door het productnummer te bekijken. Wanneer u de code: BSEN:1869 of DIN EN:1869 aantreft, kunt u er van uitgaan dat u over de juiste blusdeken beschikt die geschikt is om alle soorten branden te blussen. Plaats deze deken altijd strategisch in de buurt van uw keuken, zodat u of onbekenden niet hoeven te zoeken.
U kunt de juiste blusdekens o.a. bij allesveilig.nl aanschaffen.

Heeft u een schone schoorsteen?

Laat uw schoorsteen minimaal één keer per jaar vegen. Dit vermindert de kans op brand- of rookschade al aanzienlijk. Een haard wordt vaak een lange tijd niet gebruikt en wanneer de winter met de koude dagen weer is aangebroken, wil men vaak de haard aansteken. Het gevaar is vaak dat de schoorsteen verstopt is geraakt door bijvoorbeeld vogelnesten. De rook kan dan niet voldoende weggevoerd worden en zal dan veelal terug de woonkamer in komen met alle rook- en roetschade als gevolg. Laat uw schoorsteen dus eens per jaar vegen.

Heeft uw wasdroger schone filters?

Een schoon filter kan voorkomen dat er brand ontstaat. Controleer dus regelmatig of het filter schoon is. Het komt nog te vaak voor dat een vol filter de oorzaak is van brand binnenshuis.