Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Hoe en wat met de verzekering?

Brand door kortsluiting – onze contra-expert helpt

Kortsluiting kan ontstaan in vrijwel elk huishouden. Dit kan komen door versleten elektriciteitsdraden. Als de draden elkaar raken op plekken waar de isolatie is beschadigd, ontstaat er veel warmte en dan kan er door kortsluiting brand ontstaan. Als u de hierdoor ontstane schade wilt melden bij uw verzekeraar, verloopt alles misschien lang niet even vlekkeloos. U heeft dan hulp nodig. In zo’n situatie biedt een contra-expert uitkomst.

Brand door kortsluiting kan in vrijwel elk huishouden ontstaan

Bij kortsluiting ontstaat overigens niet altijd brand, omdat de stop of zekering door kan slaan. Bij modernere woningen zijn er beveiligingsschakelaars geïnstalleerd, zoals de installatieautomaat of de aardlekautomaat. Een waterdichte garantie tegen brand door kortsluiting is het niet. Daarom is kortsluiting nog steeds een veel voorkomende oorzaak van brand. Soms kunt u het al bijna zien aankomen, bijvoorbeeld doordat draden van laders beschadigd zijn. Gebruik deze dan niet meer, maar vervang een beschadigde lader zo snel mogelijk door een veilig exemplaar. Maak de beschadigde lader onklaar voor verder gebruik door huisgenoten.

Het vaakst kortsluiting door de koelkast

Wist u dat de koelkast meestal hét apparaat is dat door kortsluiting brand veroorzaakt? Dat komt doordat koelkasten meestal zijn ingebouwd, waardoor u het achter de koelkast niet echt stofvrij kunt houden. Ook is een koelkast vaak vochtig. Een combinatie van vocht, stof én beschadigde draden is een gevaarlijke mix voor brand door kortsluiting.

Is kortsluiting verzekerd?

In eerste instantie zou u denken dat kortsluiting verzekerd is, maar het is de gevolgschade die verzekerd is – níet de oorzaak. Stel nu dat de kortsluiting in de koelkast voor brand heeft gezorgd. In dat geval is de schade door brand verzekerd. U ontvangt echter geen vergoeding voor de koelkast die de kortsluiting heeft veroorzaakt. Voor de vergoeding van de gevolgschade moet u uw inboedelverzekering aanspreken.

Wist u overigens dat schade aan uw apparatuur door een te hoge spanning op het elektriciteitsnetwerk wel verzekerd is? Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens blikseminslag. Hierdoor kunnen pieken ontstaan op het elektriciteitsnetwerk.

Hulp van onze contra-expert bij kortsluiting

Is er bij u sprake van kortsluiting in combinatie met brand en loopt het niet helemaal soepel met uw verzekeraar? Schakel ons dan in als uw eigen contra-expert. Bij brand door kortsluiting is het belangrijk dat u direct goed geholpen wordt door de verzekeraar en dat de communicatie tussen u en de verzekeraar helemaal in orde is. In zo’n situatie moet u niet lang hoeven wachten op dringende antwoorden. Ook is het belangrijk dat de brandschade door de kortsluiting goed vastgesteld wordt, zodat u uiteindelijk de juiste vergoeding ontvangt voor het herstel van de brandschade.

Onze contra-expert komt bij u de schade vaststellen. Daarna houdt hij rechtstreeks contact met u over het verloop van de schade-uitkering. Hij gaat in gesprek met uw verzekeraar en in dat gesprek komt met zijn schadevaststelling de juiste vergoeding naar boven. Wij zorgen ervoor dat uw schade goed wordt afgehandeld.

 • kun je op bouwen en vertrouwen

  "kun je op bouwen en vertrouwen"

  We zijn de organisatie enorm dankbaar voor de afwikkeling van de schade en onderhandeling met de verzekering na een brand in onze woning. Niet alleen de administratieve rompslomp werd ons voor een groot deel uit handen genomen, maar ook hun mental support, doortastendheid, zorgvuldigheid en klantvriendelijkheid hebben ons enorm goed gedaan. Op hen kun je bouwen en vertrouwen. Wij bevelen ze dan ook van harte aan voor de volle 100%!

  Mevr. J. Kunst

  Flevoland

 • Wat het beste voor jou is!

  "Wat het beste voor jou is!"

  Na een brand in je huis kan er heel wat over je heen komen en zal er veel geregeld moeten worden. Je verzekering kan dan (heel) onpersoonlijk voelen. Maar gelukkig hadden we op tijd schadeoplossing ingeschakeld en kwam daar snel verandering in. Schadeoplossing kijkt echt wat het beste voor jou is!

  Dhr. I. Sprang

  Zuid-Holland

Onze hulp kost u niets

De kosten voor onze contra-expertise worden gedeclareerd bij uw verzekeraar. Dit is wettelijk zo vastgesteld, zodat u er als gedupeerde niet alleen voor hoeft te staan. U zult er echter wel zelf achter moeten komen dat u hier recht op hebt. Bijvoorbeeld met behulp van de informatie die wij hier geven. Verzekeraars zullen hun klanten niet vaak informeren over deze mogelijkheid, omdat zij dan:

a) onze kosten moeten vergoeden; en
b)
ook nog eens de hogere vergoeding voor uw brandschade door de kortsluiting moeten uitkeren.

Schakel ons in voor uw brandschade door kortsluiting

Is uw verzekeraar bij u langs geweest en verloopt de schadeafhandeling niet zoals u het had verwacht? Schakel dan direct onze contra-expert in. Hij komt zo snel mogelijk bij u langs om de schade vast te stellen en om u bij te staan. Bel 088 – 888 5000 of gebruik ons formulier om uw schade bij ons te melden.

Deel deze informatie!

 • Correct en goed bijgestaan

  "Correct en goed bijgestaan"

  Goed geholpen door schadeoplossing Nederland BV na brand in onze woning in september 2019. Nadat we met onze eigen verzekeringsexpert. niet goed tot een schadebedrag kwamen, hebben we contra-expertise laten uit voeren door schadeoplossing Nederland BV. wij zijn correct en goed bijgestaan door hen en hebben alsnog een een goede schadeafhandeling bedongen . dit was zonder schadeoplossing niet gelukt, alsnog bedankt.

  Dhr. K. Nieuwland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Relevante praktijkverhalen

Échte schades, echte hulp met onze contra-expertise

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade