Hulp bij een woningbrand

Een keukenbrand, blikseminslag of kortsluiting in de meterkast. Het kunnen allemaal oorzaken zijn van woningbranden. Een woningbrand is verschrikkelijk om mee te maken. Het komt vaak onverwachts, en men weet vaak niet goed wat te doen na een brand.

Wat gebeurt er na een woningbrand

Via de brandweer worden instanties zoals Stichting Salvage op de hoogte gebracht en wordt de verzekeraar ingeschakeld. Deze verzekeraar zal een schade expert sturen.

Dit is in het kort de kant-en-klare procedure voor een woningbrand. Deze procedure is in combinatie met Stichting Salvage in het leven geroepen zodat er na een woningbrand professionele hulp geboden kan worden aan gedupeerden.
Deze procedure zorgt er voor dat alleen een schade expert van de verzekeraar op locatie verschijnt om de schade te beoordelen. Dit is naar ons idee een groot nadeel voor u als gedupeerde. Vaak hebben gedupeerden geen kennis van de mogelijkheden, zoals het inschakelen van een onafhankelijke expert voor het beoordelen van de woningbrand.
Wanneer uw huis is afgebrand verwacht u dat alles netjes geregeld wordt door uw verzekering. U heeft hier al dan niet jarenlang premie voor betaald en u gaat uit van een stukje zekerheid. Bij een brand in de woning zal de schade expert de schade beoordelen en op basis daarvan een schaderapport opstellen.
Het is voor u belangrijk om in het achterhoofd te houden dat dit schaderapport eenzijdig is. Het is opgesteld vanuit het oogpunt van uw verzekering. Dit lijkt objectief door middel van de gebruikte polisvoorwaarden, inventarisatielijsten en dagwaarde berekeningen maar men moet niet vergeten dat de schade expert voor de verzekeraar werkt en dat is helaas ten nadele voor u.

Weet u zich na een woningbrand totaal geen raad meer en werkt uw verzekeraar niet mee? Schakel ons vandaag nog in als uw contra expert.

afb. 1 Weet u zich na een woningbrand totaal geen raad meer en werkt uw verzekeraar niet mee? Schakel ons vandaag nog in als uw contra expert.

Een onafhankelijke expert bij woningbrand

Zoals we net al hebben laten doorschemeren, is het mogelijk om een extra expert in te schakelen bij brand in de woning. Of de woning nu helemaal is afgebrand of dat er slechts sprake is van rookschade en waterschade, u kunt in elke situatie deze onafhankelijke expert inschakelen. Deze expert wordt ook wel de contra expert genoemd. Hij is onafhankelijk, werkt niet voor verzekeringsmaatschappijen en heeft slechts de eerlijke en juiste schadevergoeding voor ogen.

Het gebruik van een contra expert is bij Schadeoplossing Nederland B.V. helemaal kosteloos. Wij declareren onze kosten namelijk op uw verzekering. U ontvangt daarom nooit een rekening van ons. Het inschakelen van ons als contra expert kan u veel voordeel opleveren bij de uitkering van de vergoeding voor de woningbrand.

Vervangende woonruimte

Een woningbrand kan zo ernstig zijn dat het niet veilig of gezond is om in de woning te verblijven. Er zal dan vervangende woonruimte moeten worden aangeboden. Vaak wordt u dan aangeboden om in een hotel te verblijven totdat de woning herstelt is.

Wordt u geen vervangende woonruimte aangeboden maar is het voor uw veiligheid of gezondheid toch van groot belang? Neem dan direct contact met ons op om dit snel geregeld te krijgen.

Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met het herstellen van hun brandschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul geheel vrijblijvend onderstaand formulier in of bel: 088 – 888 5000.

Wie zijn wij?

Wij zijn Schadeoplossing Nederland en we bieden hulp aan gedupeerden bij water- en brandschade d.m.v. ‘kosteloze’ contra expertise. Onze kosten worden verhaald op uw verzekering.

Schadeoplossing Hoofdkantoor Nederland

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,7/ 5

Google waardering score

Vragen?

Snel geholpen worden met onafhankelijke contra expertise? Neem dan direct vrijblijvend contact op.

contra expertisebureau bellen

088 – 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Stuur bericht!

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000