Expertisebureau voor gedupeerden?

expertisebureau
  • Beoordeling
  • Beoordeeld 4.3 Sterren
    4.3 / 5 (6 )
  • Uw beoordeling


Wanneer u te maken heeft met een schade heeft u waarschijnlijk direct de verzekeraar ingelicht. Zij komen bij grote schades langs met een expert en taxeren deze. De verzekeraar schakelt hiervoor een expertisebureau in.

De verzekeraar laat niet zomaar een expert langskomen. Dit is om fraude tegen te gaan maar ook om een objectief beeld te krijgen van de grootte van de schade. Je ziet dit vaak gebeuren bij brand-, water– en inbraakschade. Vroeger hadden verzekeraars deze experts zelf in dienst maar tegenwoordig is dit niet meer het geval, om belangenverstrengeling te voorkomen. Tegenwoordig zijn het separate bedrijven die worden ingeschakeld, de zogenaamde expertisebureau’s. Een goede zaak zou u denken, maar niets is minder waar. Het expertisebureau is er voor de verzekeraar. Zij proberen de schade dusdanig in te schatten zodat de verzekeraar ermee akkoord gaat. Helaas gaat het verder dan dit, zoals ook gebleken is tijdens een aflevering van radar. Het expertisebureau wil namelijk goed werk leveren aan de verzekeraar en dit gebeurt natuurlijk alleen wanneer het schadebedrag zo laag mogelijk uitkomt. Kortom; Het lijkt er op deze manier op dat het expertisebureau er niet is om u te helpen.

Kunt u ook een expertisebureau inschakelen?

Gelukkig staat u niet geheel machteloos tegenover uw verzekeraar. In de Nederlandse Wet is opgenomen dat u kosteloos een eigen expert mag inschakelen. Dit heet contra expertise. Zorg dus dat u niet met een mond vol tanden staat want u hoeft er niet alleen voor te staan!

2018-02-09T11:30:22+00:00 woensdag 4 november 2015|Categories: Contra expertise, Schadeclaims, Verzekeraars|Tags: , , |0 reacties