Alles over gevolgschade

Een lekkage in de badkamer op de bovenverdieping kan leiden tot waterschade aan het plafond in de woonkamer. Een relatief kleine brand in de keuken kan ervoor zorgen dat muren en plafonds in de gehele woning worden aangetast door roet. Brand kan zelfs leiden tot flinke waterschade, veroorzaakt door het bluswater van de brandweer. Dit zijn allemaal voorbeelden van gevolgschade: schade die indirect voortkomt uit een schadegebeurtenis.

Het vervelende van gevolgschade is dat deze schade vaak later aan het licht komt, waardoor u een vergoeding hiervoor kunt mislopen. Wanneer een schade-expert van de verzekeraar de schade vaststelt en een vergoeding berekent, is de gevolgschade hierbij niet inbegrepen. Een contra-expert kan u helpen door juist ook de (eventuele) gevolgschade mee te nemen in zijn rapport.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Gevolgschade – wanneer dekt de verzekering?

Het is afhankelijk van uw opstalverzekering of de gevolgschade wordt gedekt door de verzekering. Er zitten verscheidene voorwaarden aan de dekking van een gevolgschade; het hangt namelijk grotendeels af van de manier waarop de schade is ontstaan. Een opstalverzekering dekt bijvoorbeeld meestal wel de ontstane gevolgschade door lekkage van de cv-ketel of waterleidingen. Een lekkende vulslang van de cv-ketel daarentegen wordt bijna nooit gedekt, omdat deze altijd losgekoppeld moet worden. Gevolgschade door daklekkage wordt gedekt, mits er geen sprake is van achterstallig onderhoud.

Het opsporen van een lekkage met het eventueel bijkomende breekwerk wordt ook vergoed. De reparatiekosten om de oorzaak te herstellen, worden echter meestal niet vergoed.
Verzekeringen gaan verschillend om met gevolgschade. Wilt u precies weten of gevolgschade vergoed wordt bij uw verzekering? Neem dan goed uw polisvoorwaarden door. Heeft u daarbij hulp nodig? Bel dan 088- 888 5000.

Blijf niet alleen achter met uw gevolgschade!

Wilt u zeker weten dat u niet met onvoorziene gevolgschade achterblijft? Dat kan door een onafhankelijke contra-expert in te schakelen. Deze expert onderzoekt de schade grondig, waarbij hij of zij niet alleen naar de oppervlakkige schade kijkt, maar ook naar schade die niet direct zichtbaar is. Zo komt u tijdens of na het schadeherstel niet voor verassingen te staan.

Heeft een lekkage uw inboedel aangetast?

Wanneer uw inboedel is aangetast door een lekkage of brand, kunt u terugvallen op uw inboedelverzekering. De voorwaarde hiervoor is echter wel dat er geen sprake mag zijn van slecht onderhoud of van een lekkage/brand die u had kunnen voorkomen.

Gevolgschade? Handel dit niet alleen met uw verzekering af, maar schakel ook een contra-expert in.

afb. 1 Gevolgschade? Handel dit niet alleen met uw verzekering af, maar schakel ook een contra-expert in.

Uw wettelijk recht op kosteloze contra expertise

Als verzekerde heeft u wettelijk recht op het inschakelen van een contra-expert, die uw schade en eventuele gevolgschade op onafhankelijke wijze kan onderzoeken. U betaalt hier niets voor, omdat de kosten hiervoor gedeclareerd worden bij uw verzekeraar. Hier heeft u dus al premie voor betaald. De verzekeraar is verplicht om de kosten voor contra-expertise te betalen. U heeft geen toestemming nodig van uw verzekeraar om een contra-expert in te schakelen.

Het recht om een contra-expert in te schakelen is tot stand gekomen, om te voorkomen dat gedupeerden alleen tegenover hun verzekeringsmaatschappij komen te staan. 90% van onze klanten heeft meer schadevergoeding ontvangen na het inschakelen van onze contra-experts. Lees hiervoor ook onze talrijke en onafhankelijke reviews op Google.

Uw gevolgschade claimen op uw verzekering

Wilt u uw gevolgschade claimen op uw verzekering? Neem dan contact op met uw verzekeraar, maak goede foto’s van de gevolgschade en vul het (online) schadeformulier van uw verzekering in. De verzekeraar zal kijken of u recht heeft op een schadevergoeding en hoeveel dit dan precies is. Het kan voorkomen dat uw verzekeraar geen schade-expert langs stuurt, omdat de schade niet omvangrijk genoeg is. Hoe dan ook: bent u het niet eens met de beslissing van uw verzekeraar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u ook gevolgschade opgelopen door water of brand en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het claimen van deze gevolgschade? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in of bel voor raad en daad: 088 – 888 5000.

Gerelateerd

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,6/ 5

Google waardering score

Vragen?

Snel geholpen worden met uw schade? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op.

contra expertisebureau bellen

088 - 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Stuur bericht!