gevolgschade
  • Beoordeling
  • Beoordeeld 4.9 Sterren
    4.9 / 5 (8 )
  • Uw beoordeling


Een lekkage in de badkamer op de bovenverdieping kan ervoor zorgen dat het hele plafond in de woonkamer te maken krijgt met waterschade. Een relatief kleine brand in de keuken kan ervoor zorgen dat de muren en het plafond vol met roet zit.

Gevolgschade, wat dekt de verzekeraar?

Het is altijd maar de vraag of uw opstalverzekering de schade dekt. Het hangt namelijk allemaal af van de manier waarop de schade is ontstaan. Een opstalverzekering dekt meestal wel de schade die is ontstaan door lekkage van de CV, waterleidingen en de hierop aangesloten installaties. Ook wordt de schade door lekkage van daken en dakgoten gedekt en wanneer er schade is ontstaan door een geknapte waterleiding. Een verzekeraar dekt meestal de gevolgschade en het opsporen van de lekkage met daarbij het eventuele breekwerk dat nodig is. De reparatiekosten van de oorzaak van de lekkage worden meestal niet vergoed.

Heeft een lekkage uw inboedel aangetast?

Wanneer uw inboedel is aangetast, door een lekkage of misschien wel door brand, dan kunt u uw inboedelverzekering hierover aanspreken. De voorwaarde is dan wel dat er geen sprake mag zijn van slecht onderhoud of een lekkage / brand die u had kunnen voorkomen.

Ga uw schade claimen

Neem contact op met de verzekeraar, maak zelf ook foto’s van de schade en vul het schadeformulier in. De verzekeraar zal kijken of u recht hebt op een schadevergoeding en hoeveel dit precies is. Bent u niet eens met de beslissing van uw verzekeraar? Neem dan een contra expert in de arm die uw belangen voorop stelt.