keukenbrand
  • Beoordeling
  • Beoordeeld 4.3 Sterren
    4.3 / 5 (8 )
  • Uw beoordeling


Een keukenbrand is er een waar veel mensen niet voldoende op zijn voorbereid. Hoe ontstaat een keukenbrand en wat kunt u er tegen doen?

Een keukenbrand ontstaat meestal door te heet vet of olie

Wanneer u aan het koken bent met vet of olie, houd dan altijd in de gaten dat het allemaal niet te warm wordt omdat het dan spontaan vlam kan vatten. Dan ontstaat er de zogenoemde ‘vlam in de pan’. Let dus ook op dat u de frituurpan niet continu aan laat staan. Zorg er ook voor dat u, bijvoorbeeld de aardappels, niet te lang droogkookt. Deze kunnen op een gegeven moment in de brand vliegen.

Help! u heeft te maken met een ‘vlam in de pan’!

Er zijn een aantal dingen die u nooit moet doen en juist wel moet doen om de brandschade te beperken. Let daar altijd op:

  • Blus te heet vet of olie nooit met water! Hierdoor ontstaat er een steekvlam!
  • Ga nooit met de pan lopen!
  • Zet direct uw afzuigkap uit
  • Schuif een deksel op de pan zodat er geen zuurstof meer bijkomt
  • Gebruik een blusdeken
Heeft u te maken gehad met een keukenbrand? Wij helpen u graag om uw probleem op te lossen door middel van contra expertise. U ontvangt hiermee de schadevergoeding waar u recht op heeft en u ontvangt van ons geen enkele factuur. Meer weten? Bekijk dan onze pagina over contra expertise.