voorkom afwijzing van de schadevergoeding
  • Beoordeling
  • Beoordeeld 4.8 Sterren
    4.8 / 5 (10 )
  • Uw beoordeling


U heeft een schade en u hebt vervolgens uw verzekeraar gebeld. De verzekeraar komt langs met een expert die zij hebben ingeschakeld en een aantal dagen later ontvangt u vervolgens een afwijzing van de schadevergoeding. Er wordt daardoor niets maar dan ook echt helemaal niets uitgekeerd. U moet er niet aan denken maar het gebeurd veel meer dan u denkt. Wat kunt u doen om dit te voorkomen? Wanneer het u al is overkomen, raden wij u aan om ons artikel te lezen: Ik heb een klacht over mijn schade, wat nu?

voorkom een afwijzing van de schadevergoeding

Voorkomen is beter dan genezen. We gaan het nu dus hebben over hoe u kunt voorkomen dat uw schadevergoeding wordt afgewezen. U moet altijd in uw achterhoofd houden dat het altijd uw woord tegen hun woord is. U moet de schade zien te bewijzen. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat het even duurt voordat de expert van de verzekeraar langskomt om de schade vast te stellen. Uit ervaring is gebleken dat de gedupeerde vaak geen tijd heeft om weken te wachten om de schade te herstellen. Men begint dan alvast met het herstel van de schade en gaat er onterecht vanzelfsprekend vanuit dat de verzekeraar de kosten wel dekt om er vervolgens, nadat de expert van de verzekeraar is langs geweest, achter te komen dat er een afwijzing van de schadevergoeding plaatsvindt omdat de schade al is opgeruimd en daarmee alle bewijslast. Ons advies is om zelf nooit de schade op te (laten) ruimen alvorens de expert van de verzekeraar is langs geweest.

Aangezien u de schade moet bewijzen met bewijslast, raden wij ook ook aan om altijd duidelijke foto’s te maken van de schade. Probeer zo veel mogelijk detail vast te leggen en denk hierbij ook aan schade wat niet direct aan de oppervlakte zichtbaar is. Bijvoorbeeld ernstige schimmelvorming in de kruipruimte vanwege een lekkage die u eerder nog niet was opgevallen. Maak dan niet alleen foto’s van de lekkage maar ook van de schimmel in de kruipruimte.
Wellicht zijn er getuigen aanwezig geweest bij het voorvallen van de schade. Zorg dan voor getuigenverklaringen. Hierin moet komen te staan: de NAW gegevens met telefoonnummer, uw relatie tot die persoon, waar en hoe laat de schade plaatsvond, waar diegene zich op dat moment bevond en een beschrijving van hetgeen dat hij of zij heeft gezien. Probeer deze verklaring altijd zo snel mogelijk te vast te leggen na het plaatsvinden van de schade. Vergeet niet deze getuigenverklaring te laten ondertekenen. Bedenk altijd of een getuigenverklaring voor uw schade handig is. Een getuigenverklaring is niet bij iedere schade mogelijk.
Wanneer dit nog steeds leidt tot een afwijzing van de schadevergoeding, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder