Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Lang profiteren van uw prachtige vloer

Onderhoud houten vloer en laminaat

Onderhoud aan uw houten vloer of laminaat is belangrijk als u er lang van wil profiteren. Hoe doet u dit, waar moet u op letten en wat als een reparatie aan de vloer nodig is? Tot slot vertellen wij u nog wat u kunt doen wanneer u te maken heeft met onherstelbare schade aan uw vloer.

Onderhoud aan uw houten vloer en laminaat

Onderhoud van een houten vloer

Voor het onderhoud van een houten vloer willen we als eerste benadrukken dat het verstandig is om een goede deurmat voor de deur te hebben. Doordat het vocht en vuil buiten blijft, blijven een hoop krassen en groeven in uw houten vloer u bespaard.

Houten vloer droog schoonmaken

Voor een houten vloer is het belangrijk dat stof en ander vuil regelmatig wordt verwijderd. Voor het schoonmaken kunt u een stofwisser of stofzuiger met de borstelstand gebruiken. Eén à twee keer per week reinigen is voldoende bij normaal gebruik.

Houten vloer dweilen

Bij het dweilen van een houten vloer moet goed worden opgelet. Houten vloeren kunnen namelijk op verschillende manieren zijn afgewerkt. Dit heeft invloed op de manier en regelmaat van het dweilen. Dweil de houten vloer pas wanneer deze eerst droog is schoongemaakt.

Is er net een mooie nieuwe laag olie, lak of wax op uw houten vloer aangebracht? Dweil de vloer dan de eerste drie weken niet! Daarna kunt u de vloer dweilen met een duo-dweil en groene zeep. Deze zeep bijt niet en is daarom veiliger. Gebruik niet te veel zeep en volg de aanwijzingen op de verpakking. Heeft u een houten vloer, die is afgewerkt met hardwax-olie? Gebruik dan het dweilmiddel dat de leverancier bij deze vloer aanraadt.

Let op! Ook groene zeep kan de toplaag van uw vloer licht beschadigen. Voer daarom eens in de zoveel jaar onderhoud uit, door uw vloer opnieuw te behandelen met olie, was of lak.

Gebruik bij het dweilen van uw houten vloer absoluut niet te veel water. De planken kunnen hierdoor namelijk kromtrekken, met als gevolg behoorlijke waterschade aan uw houten vloer. Heeft u een geoliede vloer? U kunt er ook voor kiezen om uw vloer twee keer per jaar te laten behandelen met onderhoudsolie.

Dweil uw houten vloer niet meer dan een aantal keer per jaar. Maak er geen wekelijks of maandelijks huishoudelijk klusje van. Een gelakte vloer kan daarentegen wel vaker gedweild worden. U kunt uw vloer het beste regelmatig droog schoonmaken.

Vlekken op houten vloer verwijderen

Zwarte vlekken op een houten vloer zijn een bekend fenomeen. Deze vlekken zijn vaak te vinden op geoliede houten vloeren. Zwarte vlekken ontstaan na verloop van tijd door het rubber van de schoenzolen. Deze vlekken kunt u verwijderen met een gum. Gum voorzichtig over de zwarte vlekken en u zult zien dat deze verdwijnen. Het restant, de gumrolletjes, kunt u met de stofzuiger opzuigen. Mocht hierdoor de olie zijn vervaagd, dan kunt u dit met onderhoudsolie bijwerken, zodat er helemaal niets meer van te zien is.

Zwarte vlekken in uw vloer kunnen ook een andere oorzaak hebben: het is mogelijk dat er sprake is van looizuur in eikenhout, dat reageert op een gemorste vloeistof. In zo’n situatie raden wij u aan om hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Een gespecialiseerd bedrijf kan deze vlekken verwijderen, zonder delen van de vloer te hoeven vervangen.

Houten vloer reparatie

Een houten vloer kan bij kleine beschadigingen in principe op dezelfde manier gerepareerd worden als een laminaatvloer, door middel van een opvulpasta waarmee u de juiste kleur kunt nabootsen.

Bij grote beschadigingen is het lastig om een geheel nieuwe plank precies zo te maken als de rest van de vloer, vanwege de gekozen afwerking (olie, was of lak) en eventuele slijtage over de rest van de vloer. Voor grote beschadigingen raden wij dan ook aan om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Onderhoud van een laminaatvloer

Of we het nou hebben over een laminaatvloer, houten vloer of zelfs vloerbedekking: een vloer is áltijd onderhevig aan slijtage. Het onderhouden van een laminaatvloer is echter zeer eenvoudig. Door goed en consequent onderhoud kunt u het slijtageproces sterk afremmen.

Kies voor een deurmat

Een laminaatvloer is erg vatbaar voor het schuren van de zandkorrels die men meeneemt van buiten naar binnen. Onze eerste tip begint daarom al bij de voordeur: kies voor een deurmat die het vocht en vuil van uw voeten schraapt, zodat u deze niet mee naar binnen loopt. Een simpele deurmat kan u enorm veel slijtage van de laminaatvloer besparen.

Bijvoorbeeld een ADmat Borstelmat van A&D Logomat B.V. Deze Borstelmat is nét iets breder (90 x 60 cm) dan de standaard Borstelmat, zodat deze beter voor de voordeur past.

afb. 1 Bijvoorbeeld een ADmat Borstelmat van A&D Logomat B.V. Deze Borstelmat is nét iets breder (90 x 60 cm) dan de standaard Borstelmat, zodat deze beter voor de voordeur past.

Laminaat droog schoonmaken

Om beschadigd laminaat te voorkomen is het belangrijk dat er geregeld een droge reiniging van het laminaat plaatsvindt. U kunt hierbij denken aan het verwijderen van stof en ander vuil. Dit kunt u doen door middel van een stofzuiger of stofwisser. Het is aan te raden om het laminaat één à twee keer per week droog schoon te maken, afhankelijk van hoe intensief er over het laminaat gelopen wordt.

Heeft u last van zwarte strepen op uw vloer? U kunt deze meestal eenvoudig verwijderen met een doekje.

Laminaat vochtig reinigen

Een vochtige reiniging van het laminaat door middel van dweilen is erg belangrijk om hardnekkig vastzittend vuil te kunnen verwijderen. Gebruik hierbij geen schuurmiddel, polish of was. Deze middelen kunnen namelijk de bovenste laag van uw laminaat beschadigen. U kunt hiervoor het beste een speciale laminaatreiniger kopen. Daarnaast is het belangrijk dat het water waarmee u dweilt niet te heet is en dat u hierbij niet te veel water gebruikt. Wring uw dweil daarom altijd goed uit, voordat u het laminaat vochtig wilt reinigen.

Laminaat reparatie

Zitten er krasjes of gaatjes in uw laminaat? Dan kunt u ervoor kiezen om uw laminaat te repareren met een laminaatvuller, zoals Alabastine, of een reparatieset gebruiken van Quick-Step. Deze zijn goed op kleur te brengen, doordat u de kleuren onderling kunt mengen. Hierdoor is de kras of het gaatje niet of nauwelijks meer zichtbaar na reparatie.

Is er sprake van een grote beschadiging? Dan kunt u de plank vervangen. Dit kunt u het beste door experts laten doen. De plank wordt er namelijk uitgezaagd, waardoor schade aan de rest van de vloer beperkt blijft. De nieuwe plank kan wegens ruimtegebruik niet meer vastgeklikt worden en wordt daarom op zijn plaats verlijmd.

Video. 1 Deze video van Quick-Step Floors laat u zien hoe u zelf een laminaatplank kunt vervangen.

Voor meer vergoeding: direct een contra-expert bij schade aan uw vloer!

(Onherstelbare) Schade aan een houten vloer of het laminaat? Dan komt het regelmatig voor dat gedupeerden het niet eens zijn met de uitkering van de verzekeraar. Om dit te voorkomen, is het verstandig zo snel mogelijk een contra-expert in te schakelen. Een schade-expert is meestal niet volledig onafhankelijk in het beoordelen van de schade: hij of zij werkt immers voor de verzekeraar of wordt ingehuurd door de verzekeraar.

Expertisebureau Schadeoplossing Nederland werkt voor geen enkele verzekeraar. Dit maakt het voor ons mogelijk om een waterschade aan uw laminaat echt onafhankelijk te beoordelen. Voor gedupeerden zorgt dit vaak voor een aanzienlijke stijging van de schade-uitkering. U bent daardoor beter in staat om de waterschade aan uw laminaat of houten vloer te herstellen.

Wij kijken niet alleen naar de oppervlakkige schade die is aangericht, maar ook naar de eventuele onderliggende gevolgschade. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe wij een waterschade aan het laminaat zouden kunnen inventariseren. Houd er echter rekening mee dat elke schade anders is. Daarom zou de inventarisatie bij u anders kunnen gaan dan in onderstaand voorbeeld.

Laminaat met waterschade. Dit is het verschil tussen de schade-inventarisatie van een schade-expert en een contra-expert.

Hulp aan uw vloer waarvoor u geen factuur ontvangt

Aangezien het inschakelen van een contra-expert voor gedupeerden volledig kosteloos is, zult u geen rekening van ons ontvangen. Wij declareren onze kosten namelijk bij uw verzekeraar. Het is daarom wel van belang dat u verzekerd bent.

De Nederlandse overheid heeft wettelijk bepaald dat de redelijke kosten voor contra-expertise betaalt moeten worden door de verzekeraar. De gedachte hierachter is dat de gedupeerde er niet alleen voor staat tegenover een verzekeringsmaatschappij.

 • Iedereen aanbevelen!

  "Iedereen aanbevelen!"

  Na een verdelende ervaring te hebben gehad met een schade expert van CED heb ik Schadeoplossing Nederland ingeschakeld als contra-expert. Dit kan ik iedereen aanbevelen. Zij hebben wel een kundige expert langs gestuurd en hebben samen met mij de schade opgenomen en het rapport opgesteld.

  Dhr. R. van Eck

  Gelderland

 • Netjes opgelost

  "Netjes opgelost"

  Super geholpen! Wij kwamen er niet uit met de schade-expert van onze verzekeringsmaatschappij. Schadeoplossing ingeschakeld en uiteindelijk is alles netjes opgelost.

  Mevr. P. Dijkie

  Gelderland

Deel deze informatie over het onderhoud aan uw vloer

 • Bekwaam, inlevend en professioneel

  "Bekwaam, inlevend en professioneel"

  Allereerst 1 woord. Geweldig! Via ons tussenpersoon werd de verzekeraar van onze schade op de hoogte gebracht en een afspraak met hun schade-expert werd snel gemaakt. Deze kwamen zeer ondeskundig en onbekwaam over. De indruk werd direct gewekt dat de schade wel meeviel en de offerte vanuit het herstelbedrijf werd flink ontleed waarna er een fractie overbleef.

  Vervolgens hebben wij een contra-expertise aangevraagd via Schadeoplossing Nederland. Na een zeer correcte en vriendelijke intake was een afspraak zo gemaakt met de contra-expert. Volgens mijn partner een klasse apart. Heel bekwaam, inlevend en professioneel. Deskundig werd er een rapport opgemaakt.

  De uitkomst en uiteindelijke beoordeling van het rapport werd ons bekend gemaakt. Wij schrokken ons positief een hoedje. Super bedankt voor jullie inzet allemaal bij het oppakken van onze schade . Wij bevelen jullie aan!

  Dhr B. van Nood

  Friesland

Relevante praktijkverhalen

Échte schades, echte hulp met onze contra-expertise

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *

Liever een contactformulier om uw schade te melden? Klik hier.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade