De juiste vergoeding

Contra-expertise met een inboedel- of opstalverzekering

Waterschade aan uw laminaat of houten vloer kan ervoor zorgen dat uw laminaat bol komt te staan en uw houten vloer houtrot begint te vertonen. Dit kan ervoor zorgen dat uw vloer (deels) moet worden vervangen. Het komt helaas regelmatig voor dat verzekeraars, tijdens de schadeafhandeling, niet lijken mee te werken.

Heeft u zelf ook te maken met waterschade aan uw laminaat of houten vloer en wil het maar niet vlotten met uw verzekeraar? Wacht niet langer en neem direct contact op voor onze contra-expertise. Wij zorgen ervoor dat uw schadeafwikkeling vanaf nu wél soepel verloopt.

Voordelen met contra-expertise

 • Beschikbaar voor heel Nederland

 • Onafhankelijke schadevaststelling

 • Goede begeleiding van begin tot eind

 • Geen administratieve rompslomp meer

 • U staat er niet langer alleen voor

 • Een frisse kijk op schade

 • Vergrote kans op hogere schadevergoeding

Klanten geven ons 5 sterren voor onze contra-expertise diensten.

“Een hoop kosten bespaard”

Mevr. L de Vlieger

“Door toeval kwamen we terecht bij contra-expertise van Schadeoplossing. Na een enorme waterschade in ons appartement waren we op zoek naar informatie over parket verwijderen etc. Wij hadden geen conflict met onze verzekeringsexpert, maar waren wel overweldigd door de impact en kosten van onze schade. Na een telefoontje met Schadeoplossing bleek dat ze ons ook van dienst konden zijn zonder dat er een conflict was. Contra-expertise is een recht en de kosten van hun dienstverlening zouden gewoon bij de verzekeraar in rekening worden gebracht.

…We zouden de diensten van Schadeoplossing aan iedereen aanraden die in een vergelijkbare situatie zit. (Grote schade waarvan je de impact en kosten niet goed kan overzien.).Het heeft ons een hoop kosten bespaard, die de verzekeraar anders niet vergoed zou hebben en het heeft ons enorm gesteund / ontzorgd in een moeilijke tijd.”

Direct uw schade bij ons melden

Met welke schade heeft u te maken? *

Liever een contactformulier om uw schade te melden? Klik hier.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Hulp bij waterschade aan
uw laminaat of houten vloer

Uitstekend resultaat met minder stress

Wij kunnen u verder helpen dan alleen het verkrijgen van de hoogst mogelijke uitkering voor de schade aan uw vloer. Wij kunnen namelijk ook het complete herstel van uw woning coördineren. Daarmee heeft u alle hulp onder één dak met één aanspreekpunt; wel zo handig!

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Ook aandacht voor alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Hulp van begin tot eind

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

Een juiste vaststelling van uw waterschade

“Wij proberen u te helpen aan de juiste vergoeding voor uw vloer. We houden het bijvoorbeeld niet alleen bij de oppervlakkige schade die is aangericht, maar kijken ook letterlijk naar de onderliggende gevolgschade. Het water kan namelijk ook onder het laminaat of de houten vloer zijn doorgelekt en daarom controleren wij bijvoorbeeld of er onder de vloer geen schimmel is ontstaan. Wij houden rekening met alle herstelkosten die relevant zijn voor uw waterschade.”

Dit zeggen onze klanten

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise

 • Geweldige hulp

  "Geweldige hulp"

  Snelle actie, komen hun afspraken na. Super bedankt!

  Dhr. A. Hamzat

  Utrecht

 • Een dikke 10!

  "Een dikke 10!"

  Goede en vriendelijke afhandeling van onze waterschade. Zeer behulpzaam naar ons. Een dikke 10!

  Dhr. A. Den Adel

  Zuid-Holland

 • Alle zorg bij mij weggenomen

  "Alle zorg bij mij weggenomen"

  Na een waterschade kreeg ik bij mijn inboedelverzekering, door vele schademeldingen, geen contact. Ik was radeloos en wist niet hoe verder. Contact opgenomen met Schadeoplossing. Zij hebben alle zorg bij mij weggenomen en de verdere regie in handen genomen. Van het inschakelen van een schade-expert, het zoeken naar een leverancier voor hetzelfde laminaat en de hele afhandeling bij de verzekering. Kortom, meer dan tevreden over Schadeoplossing Nederland.

  Dhr. M. Voncken

  Limburg

 • Gewenst resultaat

  "Gewenst resultaat"

  Schadeoplossing Nederland heeft ons zeer professioneel bijgestaan na een brand. Zij hebben de communicatie met de verzekeraar en verdere afwikkeling van de schade op zich genomen met gewenst resultaat als gevolg. Indien er zich een dergelijke calamiteit zou voordoen in de toekomst, zou ik ze opnieuw inschakelen.

  Dhr. Jeroen. H

Uw schade melden bij de verzekering

Wij werken voor u, niet voor uw verzekeraar

Zoals iedereen eigenlijk wel weet, dient u de beschadigde houten vloer of laminaatvloer zo snel mogelijk bij de verzekeraar te melden. Een schade-expert van uw verzekeraar zal langskomen om de schade op te nemen en de dagwaarde vast te stellen. Direct na het melden bij uw verzekering, heeft u de mogelijkheid om zelf een contra-expert in te schakelen, kosteloos.

De schade-expert van de verzekeringsmaatschappij zal bij het vaststellen van de uitkering rekening houden met de afschrijving van uw vloer. Verzekeraars hebben hiervoor in de meeste gevallen hun afschrijvingslijsten openbaar gemaakt op hun website.

Wordt er door uw verzekeraar helemaal geen schade-expert gestuurd om uw beschadigde houten vloer of laminaatvloer te inventariseren? Dan is het erg raadzaam om per direct een contra-expert in te schakelen voor de schade aan uw vloer.

Geen rekening voor onze hulp

Aangezien het inschakelen van een contra-expert voor gedupeerden volledig kosteloos is, zult u geen rekening van ons ontvangen. Wij declareren onze kosten namelijk bij uw verzekeraar. Het is daarom wel van belang dat u verzekerd bent.

Verplichte beredding van uw vloer

Zodra er sprake is van water op uw vloer, bent u door de verzekeraar verplicht om er alles aan te doen om de hieruit voortvloeiende waterschade te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de toevoer van water zo snel mogelijk stopt. En – indien mogelijk – dat het water ook zo snel mogelijk wordt afgevoerd en het vocht in de laminaatvloer wordt opgedroogd.

Het beperken van waterschade

Wanneer de vloer nat geworden is, kunt u deze het beste drogen met vochtabsorberende doeken, zoals handdoeken, om waterschade zoveel mogelijk te beperken. Strijk de handdoeken over de planken en druk ze naar beneden. Probeer met deze methode zoveel mogelijk vocht aan de planken te onttrekken. Ventileer daarnaast ook goed en zet de verwarming hoog zodat het water onder het laminaat ook kan drogen.

Let op! Ga niet met een föhn aan de slag! De vloer droogt op deze manier niet gelijkmatig en dit kan ervoor zorgen dat de planken opbollen, met alle gevolgen van dien.