Waterschade door storm. Hoe en wat met de verzekering?
Wanneer er weer een storm is langs geraasd, is het altijd de vraag welke schade het heeft aangericht. Wellicht zijn er een aantal dakpannen van het dak gewaaid of is er zelfs een boom op het huis gevallen door de enorme wind. Ook kan de wind ervoor zorgen dat het ‘horizontaal regent’ en kan het water terechtkomen op plekken waar het normaal niet bij kan met waterschade als gevolg. Waterschade kan daardoor best regelmatig voorkomen na een storm. Het is daarom goed om te weten wat je moet doen. De verzekering inschakelen is de eerste stap om ervoor te zorgen dat de waterschade zo snel mogelijk wordt hersteld.
Was er volgens de verzekering wel echt sprake van storm?
Een storm is pas officieel vanaf windkracht 9. Gelukkig zijn verzekeraars coulant en wordt bijvoorbeeld waterschade door storm al gedekt bij windkracht 7. Ook windkracht 7 kan behoorlijk wat schade aanrichten! Heeft het gestormd in uw regio maar heeft de KNMI dit niet gemeten? Dan kan er volgens de verzekering alsnog een dekking voor stormschade plaatsvinden wanneer er meer schade is ontstaan binnen een straal van 10 kilometer. U zult hier zelf actief achteraan moeten gaan en u dient uw verzekeraar te overtuigen.
Waterschade door storm
Wanneer we het hebben over waterschade door storm, hebben we het meestal over muren en plafonds met vochtplekken. In extremere gevallen is de waterschade aanzienlijk groter, doordat bijvoorbeeld op straat het water niet snel genoeg afgevoerd kan worden. Huizen staan daardoor grotendeels vol met (riool)water. In zulke gevallen doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een contra-expert. Zij kunnen u van begin tot eind kosteloos begeleiden.
Het eigen risico bij stormschade: verstandig om uw verzekering in te schakelen?
Voor een waterschade door storm vraagt uw verzekering vaak een eigen risico tussen de €225,- en €500,-. Valt de schade mee? Dan is het wellicht verstandiger om de schade op eigen kosten te herstellen. Is er sprake van een aanzienlijke schade, dan loont het natuurlijk om er werk van te maken met uw verzekering.
Drukte bij uw verzekeraar
U kunt zich voorstellen dat u niet de enige bent die na een storm de schade wil melden bij de verzekering. De hele regio en misschien wel een groot deel van het land heeft vaak aanzienlijke schade opgelopen en iedereen belt met de verzekering om de waterschade te melden. Vaak moet er een schade-expert worden gestuurd maar zij hebben ook te maken met de topdrukte. Wat rest u dan nog te doen? Ga in ieder geval niet alvast aan de slag met het ruimen en herstellen van de waterschade. Uw verzekering wil de waterschade persoonlijk beoordelen door een schade-expert. Als u de schade al aan het herstellen bent, valt er niets meer te zien en kunt u er geen vergoeding meer voor krijgen, ook niet aan de hand van foto’s.
Met uw verzekering gebruik maken van een contra-expert
U heeft met uw verzekering recht op onze contra-expert bij schade door storm. Onze contra-expert doet hetzelfde als een schade-expert, alleen wordt hij niet ingeschakeld door de verzekeraar maar door uzelf. Dit maakt zo’n contra-expert volledig onafhankelijk en dat komt weer ten goede van de schade inventarisatie en uw portemonnee. Onze contra-expert bespreekt zijn bevindingen van de schade met uw verzekering. Er komt in 90% van de gevallen een hogere vergoeding naar voren dan wanneer u geen contra-expert had ingeschakeld.
U hoef hiervoor geen toestemming te vragen bij uw verzekering. Dit recht is voor alle verzekerden wettelijk vastgelegd en staat tevens in de kleine lettertjes (de polisvoorwaarden) beschreven.
Wacht daarom niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op of lees meer over onze contra-expertise op deze website.
U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier.