Waterschade aan Laminaat Of Houten Vloer? [Verzekering info]
 • Beoordeling van auteur
 • Beoordeeld 5 Sterren
 • 100%

 • Waterschade aan Laminaat Of Houten Vloer? [Verzekering info]
 • Beoordeeld door
 • Geplaatst op:
 • Laatst bewerkt op: 19 februari 2021

Waterschade aan uw laminaat of houten vloer

Waterschade aan uw laminaat of houten vloer kan ervoor zorgen dat uw laminaat bol staat en uw houten vloer houtrot begint te vertonen. Dit kan ervoor zorgen dat uw vloer (deels) moet worden vervangen. Uw verzekeraar kan u behoorlijk tegenwerken met de schadevergoeding, waardoor u uw vloer niet volledig kunt laten herstellen. Dit artikel geeft u onder andere meer informatie over wat een onafhankelijk expert, de contra-expert, voor u kan betekenen. Wij helpen u om de juiste en eerlijke schadevergoeding te ontvangen.

Extra expertise bij waterschade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Direct een contra-expert bij schade aan uw vloer!

Het komt regelmatig voor dat gedupeerden het niet eens zijn met de uitkering van de verzekeraar. Om dit te voorkomen, is het verstandig zo snel mogelijk een contra-expert in te schakelen. Een schade-expert is meestal niet volledig onafhankelijk in het beoordelen van de schade: hij of zij werkt immers voor de verzekeraar of wordt ingehuurd door de verzekeraar.

Expertisebureau Schadeoplossing Nederland B.V. werkt voor geen enkele verzekeraar. Dit maakt het voor ons mogelijk om een waterschade aan uw laminaat echt onafhankelijk te beoordelen. Voor gedupeerden zorgt dit vaak voor een aanzienlijke stijging van de schade-uitkering. U bent daardoor beter in staat om de waterschade aan uw laminaat of houten vloer te herstellen.
Wij kijken niet alleen naar de oppervlakkige schade die is aangericht, maar ook naar de eventuele onderliggende gevolgschade.
Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe wij een waterschade aan het laminaat zouden kunnen inventariseren. Houd er echter rekening mee dat elke schade anders is. Daarom zou de inventarisatie bij u anders kunnen gaan dan in onderstaand voorbeeld.

Kom er eenvoudig en snel achter of u recht heeft op een hogere vergoeding voor de waterschade aan uw laminaat of houten vloer.

afb. 1 Kom er eenvoudig en snel achter of u recht heeft op een hogere vergoeding voor de waterschade aan uw laminaat of houten vloer.

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,8/ 5

Google waardering score

Op basis van 77 ervaringen

Vragen?

Snel geholpen worden met uw schade? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op.

contra expertisebureau bellen

088 – 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise

Google review

Dhr. R. Jansen

Professionele organisatie met oog en oor voor detail. Afhandeling van de waterschade was door de komst van Schadeoplossing snel geregeld. Dank voor de hulp.

5 sterren beoordeling voor de contra expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.
Google review

Dhr. N. Rosbergen

Schadeoplossing Nederland heeft ons fantastisch geholpen nadat onze waterleiding was gesprongen, we zijn zeer tevreden met het resultaat!

5 sterren beoordeling voor de contra expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.
Google review

QuaRijn – Dichtbij in zorg

Er was direct contact en binnen een dag was een inspecteur te plaatse. Onze zaak was binnen een week afgehandeld door de inzet van de expert. QuaRijn is erg tevreden.

5 sterren beoordeling voor de contra expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.

Hulp aan uw vloer waarvoor u geen factuur ontvangt

Aangezien het inschakelen van een contra-expert voor gedupeerden volledig kosteloos is, zult u geen rekening van ons ontvangen. Wij declareren onze kosten namelijk bij uw verzekeraar. Het is daarom wel van belang dat u verzekerd bent.

De Nederlandse overheid heeft wettelijk bepaald dat de redelijke kosten voor contra-expertise betaalt moeten worden door de verzekeraar. De gedachte hierachter is dat de gedupeerde er niet alleen voor staat tegenover een verzekeringsmaatschappij.

Wij sturen u voor onze contra expertise diensten geen factuur. Let op, er zijn contra expertise bureaus die u wel een factuur sturen. U dient voor hen de kosten voor te schieten.

afb. 2 Wij sturen u voor onze contra-expertisediensten geen factuur. Let op, er zijn contra-expertisebureaus die u wel een factuur sturen. U dient voor hen de kosten voor te schieten.

Complete hulp bij schade aan uw houten vloer of laminaatvloer

Wij kunnen u verder helpen dan alleen het verkrijgen van de hoogst mogelijke uitkering voor uw schade. Wij kunnen namelijk, samen met onze partners, uw schade volledig herstellen. Zo heeft u alle hulp onder één dak en één aanspreekpunt; wel zo handig!

Kies ook voor de hulp van Schadeoplossing Nederland B.V. en laat u de zorg volledig uit handen nemen.

afb. 3 Kies ook voor de hulp van Schadeoplossing Nederland B.V. en laat u de zorg volledig uit handen nemen.

In het kort ons stappenplan:

 • Indien nodig wordt het water zo snel mogelijk afgevoerd. De waterschade aan uw laminaat of houten vloer kunt u zoveel mogelijk beperken door verschillende noodmaatregelen.

 • Onze contra-expert inventariseert de schade en stelt een onafhankelijk rapport op, aangevuld met foto’s.
 • De inboedel die nog bruikbaar is, zal naar een tijdelijk opslag worden verhuisd. De onbruikbare inboedel zal in overleg met u worden afgeschreven.
 • De houten vloer of laminaatvloer wordt verwijderd wanneer er sprake is van onherstelbare waterschade. Wanneer slechts een klein deel van het laminaat of de houten vloer is getroffen door waterschade, wordt mogelijk slechts dat deel verwijderd.
 • Er wordt onderzocht of er ook schade is aan de ondervloer en in de kruipruimte (schimmelvorming, ongedierte, etc.). Ook kijken wij of het water niet in de muren is getrokken (optrekkend vocht).
 • De vloer en ondervloer worden gedroogd met behulp van professionele ontvochtigers of droogapparatuur.

 • Er wordt (soms ten dele) een nieuwe vloer gelegd.
 • Het herstel van de schade wordt met u geëvalueerd.

Wat wordt vergoed door uw inboedelverzekering?

Wel gedekt, maar niet de juiste vergoeding? Neem contact met ons op.
Lees hier meer over de dekking van uw inboedelverzekering

Wat wordt niet vergoed door uw inboedelverzekering?

 • Waterschade door achterstallig onderhoud. U had dit vroegtijdig kunnen voorkomen. Is er sprake van achterstallig onderhoud? Onze contra-expert zoekt het voor u uit.

 • Schade door overstroming door een dijkbreuk. U dient in zo’n geval een beroep te doen op de Wet Tegemoetkoming Schade (WTS). U kunt namelijk een tegemoetkoming hiervoor krijgen. Meer informatie over de WTS vindt u op deze website.

 • Waterschade die is ontstaan door nalatigheid. Er is sprake van nalatigheid wanneer u een schade had kunnen voorkomen: bijvoorbeeld wanneer u een raam open heeft laten staan tijdens een regenbui. U had dit eenvoudig kunnen voorkomen door het weer in de gaten te houden.

Waterschade aan uw laminaat door nalatigheid vanwege de kraan die u bent vergeten dicht te draaien. Dit is niet gedekt.

afb. 4 Waterschade aan uw laminaat door nalatigheid, omdat u vergeten bent een kraan goed dicht te draaien. Dit is niet gedekt.

Desondanks raden wij u aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat we kunnen kijken of we in uw situatie toch nog iets kunnen betekenen.

Beschadigd laminaat of houten vloer melden bij de inboedelverzekering

Wanneer er sprake is van schade aan uw vloer, dient u de beschadigde houten vloer of laminaatvloer bij uw verzekeraar te melden. Een expert zal langskomen om de schade op te nemen en vervolgens de dagwaarde en uitkering vaststellen. Bij het vaststellen van een uitkering wordt er rekening gehouden met de afschrijving van uw vloer. Verzekeraars hebben in de meeste gevallen hun afschrijvingslijsten openbaar gemaakt. De afschrijvingslijst van uw verzekeraar is hoogstwaarschijnlijk op hun website te vinden.

Wordt er door uw verzekeraar geen schade-expert gestuurd voor uw beschadigde houten vloer of laminaatvloer? Dan is het erg verstandig om een eigen contra-expert in te schakelen. Vergeet daarnaast niet om zelf ook foto’s te maken van de beschadigde vloer. Deze foto’s kunnen belangrijk bewijs zijn bij het aantonen van de schade.

U kunt uw verzekeraar bellen om de schade te melden. Online uw schade melden is meestal ook mogelijk.

afb. 5 U kunt uw verzekeraar bellen om de schade te melden. Online uw schade melden is meestal ook mogelijk.

De verplichte beredding van uw vloer

Zodra er sprake is van water op uw vloer, bent u door de verzekeraar verplicht om er alles aan te doen om de hieruit voortvloeiende waterschade te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de toevoer van water zo snel mogelijk stopt. En – indien mogelijk – dat het water ook zo snel mogelijk wordt afgevoerd of wordt opgedroogd, zoals beschreven in dit artikel.

Beredding is bijvoorbeeld het ervoor zorgen dat de toevoer van het water zo snel mogelijk stopt.

afb. 6 Beredding is bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de toevoer van het water zo snel mogelijk stopt.

Het voorkomen van waterschade

Hoe kan die waterschade aan uw laminaat zijn ontstaan? Waterschade kan ontstaan door een lekkage of door kleinere incidenten, waardoor de vloer aan te veel water wordt blootgesteld.

Om waterschade te voorkomen, is het belangrijk te begrijpen dat de vloer kan uitzetten door zomer- en winterseizoenen. Daarom dient u de vloer minstens 48 uur in de verpakking te laten acclimatiseren in de ruimte waar deze gelegd wordt. Ook door het absorberen van (te veel) water kan de houten of laminaat vloer uitzetten. Houd daarom bij het plaatsen van een nieuwe vloer rekening met het eventuele uitzetten daarvan.
Wij adviseren daarom om de vloer 1 à 1,5 cm van de muur, deurpost of leiding te leggen. Wanneer de vloer uitzet, zal deze daar ook de ruimte voor hebben, waardoor deze minder snel bol trekt.

Leg het laminaat of uw houten vloer 1 a 1,5 cm van de muur zodat deze kan uitzetten wanneer dit nodig is. Leg het nooit strak tegen de muur! Tijdens het leggen van laminaat kunt u hier ook afstandblokjes voor gebruiken.

afb. 7 Leg het laminaat of uw houten vloer 1 a 1,5 cm van de muur, zodat deze kan uitzetten wanneer dit nodig is. Leg het nooit strak tegen de muur! Tijdens het leggen van laminaat kunt u hier ook afstandblokjes voor gebruiken.

Het beperken van waterschade

Wanneer de vloer nat geworden is, kunt u deze het beste drogen met vochtabsorberende doeken, zoals handdoeken, om waterschade zoveel mogelijk te beperken. Strijk de handdoeken over de planken en druk ze naar beneden. Probeer met deze methode zoveel mogelijk vocht aan de planken te onttrekken. Ventileer daarnaast ook goed en zet de verwarming hoog.

Let op! Ga niet met een föhn aan de slag! De vloer droogt op deze manier niet gelijkmatig en dit kan ervoor zorgen dat de planken opbollen, met alle gevolgen van dien.

Beperk waterschade aan uw laminaat of houten vloer door o.a. goed te ventileren.

afb. 9 Beperk waterschade aan uw laminaat of houten vloer door o.a. goed te ventileren.

Is de waterschade niet te beperken en is er al te veel onherstelbare schade? Neem dan direct contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen op gebied van de vergoeding en het herstel van de vloer.

Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met waterschade aan hun laminaat of houten vloer. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Deel deze informatie!

Niet eens met uw verzekeraar?

Niet eens met uw verzekeraar?

Ontdek snel of u de juiste vergoeding ontvangt!

Of bel: 088 – 888 5000

15+ voordelen
van onze
contra-expertise

15+ voordelen van onze contra-expertise

 • Ons advies is geheel vrijblijvend

 • Wij zijn kosteloos

 • Wij zijn volledig onafhankelijk

 • U staat er niet meer alleen voor

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Wij inventariseren uw schade

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Hulp van begin tot eind

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Onze klanten zijn erg tevreden

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten
 • Specialisatie in brand- en waterschade