Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Online uw schade melden
Wanneer kunnen wij u helpen

De juiste vergoeding

Waterschade aan uw laminaat

Waterschade aan uw laminaat

Waterschade aan uw laminaat of houten vloer kan ervoor zorgen dat uw laminaat bol komt te staan en uw houten vloer houtrot begint te vertonen. Dit kan ervoor zorgen dat uw vloer (deels) moet worden vervangen. Het komt helaas regelmatig voor dat verzekeraars, tijdens de schadeafhandeling, niet lijken mee te werken. Hierdoor kunt u de vloer bijvoorbeeld niet volledig laten herstellen of het duurt allemaal langer dan werkelijk nodig is. Wat wordt wel vergoed en wat niet? Wat kunt u verder nog doen om tóch een vergoeding te ontvangen die beter past bij uw schade?

Uw waterschade bij ons melden

Heeft u ook te maken met schade?

...en komt u er niet uit met uw verzekeraar?
Online uw schade melden
Laminaat met waterschade. De verzekering kan niet tegenwerken.

Waterschade aan uw laminaat of houten vloer melden bij de verzekering

Zoals iedereen eigenlijk wel weet, dient u de beschadigde houten vloer of laminaatvloer zo snel mogelijk bij de verzekeraar te melden. Een schade-expert van uw verzekeraar zal langskomen om de schade op te nemen en de dagwaarde vast te stellen. Direct na het melden bij uw verzekering, heeft u de mogelijkheid om zelf een contra-expert in te schakelen, kosteloos.

De schade-expert van de verzekeringsmaatschappij zal bij het vaststellen van de uitkering rekening houden met de afschrijving van uw vloer. Verzekeraars hebben hiervoor in de meeste gevallen hun afschrijvingslijsten openbaar gemaakt op hun website.

Wordt er door uw verzekeraar helemaal geen schade-expert gestuurd om uw beschadigde houten vloer of laminaatvloer te inventariseren? Dan is het erg raadzaam om per direct een contra-expert in te schakelen.

Uw schade bij ons melden

Wat wordt vergoed door uw inboedelverzekering?

 • Neerslag in grote hoeveelheden
 • Waterschade die onvoorzien is ontstaan (door rioolproblemen of een afgebroken afvoer)
 • Waterschade die ontstaan is door bevroren of gesprongen leidingen
 • Lekkage aan het dak
 • Het inschakelen van een contra-expert.

Wel gedekt, maar voor uw gevoel niet de juiste vergoeding? Onze contra-expert kan het voor u uitzoeken door een onafhankelijke schadevaststelling uit te voeren.

Wat wordt niet vergoed door uw inboedelverzekering?

 • Waterschade door achterstallig onderhoud. U had dit vroegtijdig kunnen voorkomen. Is er sprake van achterstallig onderhoud? Onze contra-expert zoekt het voor u uit.
 • Schade door overstroming vanwege een natuurramp. U dient in zo’n geval een beroep te doen op de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen(WTS). U kunt namelijk een tegemoetkoming krijgen wanneer deze wet in werking is getreden. De overheid dient het gebied eerst als rampgebied te verklaren. Meer informatie over de WTS vindt u op deze website van de overheid.
 • Waterschade die is ontstaan door nalatigheid. Er is sprake van nalatigheid wanneer u een schade had kunnen voorkomen: bijvoorbeeld wanneer u een raam open heeft laten staan tijdens een regenbui. U had dit eenvoudig kunnen voorkomen door het weerbericht in de gaten te houden.

De verplichte beredding van uw vloer

Zodra er sprake is van water op uw vloer, bent u door de verzekeraar verplicht om er alles aan te doen om de hieruit voortvloeiende waterschade te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de toevoer van water zo snel mogelijk stopt. En – indien mogelijk – dat het water ook zo snel mogelijk wordt afgevoerd en het vocht in de laminaatvloer wordt opgedroogd.

Het beperken van waterschade

Wanneer de vloer nat geworden is, kunt u deze het beste drogen met vochtabsorberende doeken, zoals handdoeken, om waterschade zoveel mogelijk te beperken. Strijk de handdoeken over de planken en druk ze naar beneden. Probeer met deze methode zoveel mogelijk vocht aan de planken te onttrekken. Ventileer daarnaast ook goed en zet de verwarming hoog zodat het water onder het laminaat ook kan drogen.

Let op! Ga niet met een föhn aan de slag! De vloer droogt op deze manier niet gelijkmatig en dit kan ervoor zorgen dat de planken opbollen, met alle gevolgen van dien.

Uw schade bij ons melden

Een contra-expert bij schade aan uw vloer

Wanneer een verzekeraar niet meewerkt bij waterschade aan uw laminaat of houten vloer, raden wij u aan om onze onafhankelijke contra-expertise in te schakelen. Wij proberen u te helpen aan de juiste vergoeding voor uw schade. We houden het bijvoorbeeld niet alleen bij de oppervlakkige schade die is aangericht, maar kijken ook letterlijk naar de onderliggende gevolgschade. Het water is namelijk ook onder het laminaat aanwezig en daarom controleren wij bijvoorbeeld of er onder het laminaat geen schimmel is ontstaan. Wij houden rekening met allerlei herstelkosten die relevant zijn voor uw waterschade.

Onderstaand ziet u een voorbeeld van hoe wij een waterschade aan het laminaat kunnen inventariseren, maar u dient er rekening mee te houden dat elke schade anders is. Daarom zou een inventarisatie bij u thuis er anders kunnen uitzien dan in onderstaand voorbeeld.

Kom er eenvoudig en snel achter of u recht heeft op een hogere vergoeding voor de waterschade aan uw laminaat of houten vloer.

afb. 1 Schadeoplossing Nederland kijkt verder bij het inventariseren van uw waterschade aan het laminaat of houten vloer.

Geen rekening voor onze hulp

Aangezien het inschakelen van een contra-expert voor gedupeerden volledig kosteloos is, zult u geen rekening van ons ontvangen. Wij declareren onze kosten namelijk bij uw verzekeraar. Het is daarom wel van belang dat u verzekerd bent.

De Nederlandse overheid heeft wettelijk bepaald dat de redelijke kosten voor contra-expertise betaalt moeten worden door de verzekeraar, maar onze kosten zijn altijd redelijk. U ontvangt daarom nooit een rekening van ons. De gedachte achter deze wet is dat gedupeerden er niet alleen voor hoeven staan tegenover een verzekeringsmaatschappij.

Alle hulp onder één dak

Wij kunnen u verder helpen dan alleen het verkrijgen van de hoogst mogelijke uitkering voor uw schade. Wij kunnen namelijk, samen met onze partners, uw laminaat / complete woning herstellen. Daarmee heeft u alle hulp onder één dak met één aanspreekpunt; wel zo handig!

In het kort ons stappenplan:

 • Het water op het laminaat wordt zo snel mogelijk afgevoerd en er worden schade beperkende maatregelen uitgevoerd.
 • Onze contra-expert inventariseert de schade en komt tot een schadevaststelling, meestal aangevuld met foto’s.
 • De inboedel die nog bruikbaar is, zal naar een tijdelijk opslag worden verhuisd. De onbruikbare inboedel zal in overleg met u worden afgeschreven.
 • De houten vloer of laminaatvloer wordt verwijderd wanneer er sprake is van onherstelbare waterschade. Daarbij wordt er gekeken of uw vloer ten dele kan worden vervangen, maar dit doen wij in overleg met u en de schade-expert van uw verzekering.
 • Er wordt onderzocht of er ook schade is ontstaan aan de ondervloer en in de kruipruimte (schimmelvorming, ongedierte, etc.). Ook kijken wij of het water niet in de muren is getrokken (optrekkend vocht).
 • De vloer en ondervloer wordt gedroogd met behulp van professionele droogapparatuur.
 • Er wordt (ten dele) een nieuwe vloer gelegd.
 • Het herstel van de schade wordt samen met u geëvalueerd.

Hulp bij waterschade aan uw laminaat

Heeft u zelf ook te maken met waterschade aan uw laminaat of houten vloer en wil het maar niet vlotten met uw verzekeraar? Wacht niet langer en neem direct contact op voor onze contra-expertise. Wij zorgen ervoor dat uw schadeafwikkeling vanaf nu wél soepel verloopt.

Uw schade bij ons melden

Deel deze informatie!

5 sterren als beoordeling. Deze klant had een waterschade aan het laminaat.

“Een echte aanrader”

Mevr. J. Hennessy

Ontzorgen en zorgen voor een eerlijke vergoeding is wat schadeoplossing doet. Een echte aanrader dus wanneer je schade hebt opgelopen en zelf door alle zorgen het overzicht verliest op wat er allemaal geregeld moet worden. Daarbij hebben wij dankzij schadeoplossing een eerlijke vergoeding gekregen en weet ik zeker dat het bedrag veel lager was uitgevallen wanneer we het zelf hadden afgehandeld.

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Relevante praktijkverhalen

Échte schades, echte hulp met onze contra-expertise

 • De brand is begonnen op de plek van de meterkast.
  Lees dit artikel

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Online schade melden

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
Choose File
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade