Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Waterschade aan het laminaat met een verzekering.

Wij begrijpen uw probleem.

Komt uw laminaat omhoog door vocht als gevolg van een lekkage door bijvoorbeeld een gesprongen leiding in de vloerverwarming? Dit veroorzaakt vervelende waterschade aan uw laminaat. In deze gevallen wordt waterschade aan laminaat veroorzaakt doordat een goede ondervloer langdurig nat of vochtig wordt. Al dat vocht vanuit de ondergrond zorgt ervoor dat uw laminaat bol komt te staan. De vochtschade kan al bij een kleine hoeveelheid water flink oplopen.

Het herstellen van laminaatschade door water kan lastig zijn. Soms is de gewenste collectie voor een nieuwe laminaatvloer niet meer leverbaar. Dit kán ervoor zorgen dat de vloer in zo’n situatie terecht moet worden vernieuwd. Wij merken dat verzekeraars laminaat met waterschade lang niet altijd goed afhandelen en dat is jammer. In de eerste instantie wordt er door de verzekering gevraagd om een offerte te laten opmaken door een expert in laminaatvloeren. Dit doet de verzekeraar om eerst na te gaan of het nodig is om een schade-expert langs te sturen. Dit is een normale procedure bij verzekeraars.

Hoog tijd voor onze expertise

Heeft u de offerte voor het laminaat verstuurd naar uw verzekeraar en is de schade-expert langs geweest? Dan is het tijd om onze onafhankelijke expert in te schakelen. Wij kunnen u vervolgens helpen met het verkrijgen van de maximale uitkering. Bij lekkage is er veel meer aan de hand dan de zichtbare vochtschade aan uw laminaat. Wij kunnen de zichtbare en niet zichtbare schade vaststellen. Wij stellen vast of het laminaat simpel kan worden hersteld, of dat er sprake is van onherstelbare beschadiging. In dat laatste geval zullen alle planken verwijderd moeten worden.

Ook wanneer er waterschade is ontstaan en het niet lekker loopt met uw verzekeraar, adviseren wij u om de schade bij ons te melden. Door ons in te schakelen staat u er gelukkig niet meer alleen voor. Wij zorgen voor een soepele schadeafwikkeling en een maximale vergoeding.

Voordelen met onze contra-expertise.

 • Voor een maximale schadevergoeding

 • Geen administratieve rompslomp

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Onafhankelijke schadevaststelling

 • Goede begeleiding van begin tot eind

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • U staat er niet meer alleen voor

 • Aandacht voor álle gevolgschade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Beschikbaar in heel Nederland

Een juiste vaststelling van uw waterschade

Wij helpen u aan de juiste vergoeding voor de schade aan uw vloer. We letten niet alleen op de zichtbare beschadiging. Onderliggende gevolgschade wordt ook door ons meegenomen. Er kunnen bijvoorbeeld grote hoeveelheden water onder het laminaat zijn doorgelekt of er kan sprake zijn van optrekkend vocht vanuit de ondergrond. Wij controleren het allemaal.

Dit zeggen onze klanten.

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise

 • "Fantastisch geholpen!"

  Ik heb waterschade gehad door mijn cv ketel. Mijn verzekering kwam mij niet naar behoren tegemoet. Ik las over Schadeoplossing Nederland en heb hen gebeld. Heel snel kwam de expert en die heeft mij fantastisch geholpen! Door Schadeoplossing Nederland heb ik een nieuwe vloer, mijn plafond weer netjes en een bedrag voor de overige schade. Alle lof voor Schadeoplossing. Ik zal jullie aan al mijn kennissen aanbevelen! Nogmaals hartelijk dank!

  Een tevreden klant

  Zuid-Holland

 • "Meer dan tevreden"

  Na een waterschade kreeg ik bij mijn inboedelverzekering, door vele schademeldingen, geen contact. Ik was radeloos en wist niet hoe verder. Toen had ik contact gezocht met Schadeoplossing Nederland. Zij hebben alle zorg bij mij weggenomen en de verdere regie in handen genomen. Van het inschakelen van een schade-expert, gezocht naar een leverancier voor hetzelfde laminaat, een vloerenbedrijf, en de hele afhandeling bij de verzekering.

  Kortom, meer dan tevreden over Schadeoplossing Nederland.

  Een tevreden klant

  Limburg

Waterschade aan laminaat melden bij de verzekering.

Wij werken voor u, niet voor uw verzekeraar.

Wanneer de waterschade aan het laminaat zichtbaar is geworden, moet u deze zo snel mogelijk melden bij uw verzekering. U moet er ook alles aan doen om nog meer waterschade te voorkomen. Er zal door uw verzekeraar eerst worden gevraagd naar een offerte voor de laminaatschade. Dit kunt u regelen bij een laminaatexpert. Daarna zal een schade-expert van uw verzekering langskomen om de situatie te inventariseren. De dagwaarde van de laminaatvloer wordt vastgesteld en er zal een vergoeding worden voorgesteld. Direct nadat de schade-expert van de verzekeraar bij u langs geweest is, kunt u op eigen initiatief onze contra-expert inschakelen.

Heeft de verzekeraar bij u aangegeven dat u niets van uw kapotte laminaatvloer vergoed krijgt? Een reden hiervoor kan achterstallig onderhoud zijn. Of heeft uw verzekeraar u slechts een minimale uitkering aangeboden? Wat u dan het beste kunt doen, is onze contra-expert inschakelen. Vervolgens gaan wij ons volledig inzetten voor uw belangen.

Kosteloze hulp bij waterschade aan uw laminaat

Het inschakelen van onze expert is voor verzekerden helemaal kosteloos. Wij sturen u nooit een rekening. Onze kosten worden gedeclareerd op uw verzekering.

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

De regel is dat iets onder de opstalverzekering valt als het nagelvast is. Een voorbeeld hiervan is een vastgelijmde vloer. Een tabel ter verduidelijking:

Verzekering Soort vloer
Opstalverzekering
 • PVC en houten vloer (gelijmd)
Inboedelverzekering
 • Laminaat, SPC, klik-PVC of houten vloer (zwevend gelegd)
 • Vloerbedekking (zwevend en gelijmd)
Heeft u uw waterschade het aan laminaat gemeld bij uw verzekering, maar werkt uw verzekering niet mee? Onze expert helpt u graag verder.

Veelgestelde vragen bij waterschade aan uw laminaat.

Wij staan voor u klaar!

Bang voor laminaatschade doordat het laminaat nat geworden is? Kan laminaat tegen vocht? Het is goed om te weten dat wanneer water op laminaat gevallen is, er niet meteen vochtschade hoeft te ontstaan. Vocht in laminaat kan schadelijk zijn, maar de toplaag kan wel wat hebben. Om waterschade aan het laminaat te voorkomen, is het wel belangrijk dat er geen grote hoeveelheden water op de vloer terechtkomen. Een gesprongen leiding kan dit bijvoorbeeld veroorzaken. Het laminaat zwelt op door de te grote hoeveelheid water.

Heeft u waterschade aan uw laminaat of houten vloer en komen de planken omhoog? Dan hebben ze te veel leidingwater geabsorbeerd. Het zet uit en het laminaat staat bol door vocht. De ruimte tussen de vloer en de muur moet zo’n 1,5 centimeter te zijn. De planken kunnen dan uitzetten. Wij raden daarom aan om in de toekomst te kiezen voor waterbestendig laminaat of klik-pvc.

Is er te veel water op uw vloer terechtgekomen? Dan bent u verplicht om de waterschade zoveel mogelijk te beperken. Stop zo snel mogelijk de toevoer van bijvoorbeeld het leidingwater. Zorg er ook voor dat het water zo snel mogelijk wordt afgevoerd en dat het vocht wordt verwijderd. Nadat u de schade heeft gemeld, is het mogelijk dat uw verzekeraar u vraagt om een offerte te regelen voor de schade aan het laminaat.

Wanneer de vloer nat geworden is, moet het water zo snel mogelijk van de vloer verwijderd worden. U kunt deze het beste drogen met doeken. Strijk deze over de planken. Tegelijkertijd kunt u daarbij voorzichtig het laminaat naar beneden drukken. Probeer met deze methode zoveel mogelijk water te onttrekken. Ventileer door de ramen te openen. Een ventilator kan hieraan bijdragen. Zet tot slot de verwarming hoger zodat het nog beter kan drogen. Met behulp van een ontvochtiger bereikt u ook goede resultaten.

Let op! Zodra u te maken krijgt met waterschade, ga dan niet met een föhn of strijkijzer aan de slag. De vloer droogt dan ongelijkmatig. Dit zorgt ervoor dat de planken gaan opbollen, met nog meer schade als gevolg.

Heeft u een opbolling of andere schade aan uw laminaat opgemerkt? Dan moet u dit zo snel mogelijk melden bij uw verzekeraar. Wij raden aan om ook zelf foto’s te maken. Een schade-expert zal langskomen om een rapport op te stellen. Daarna doet u er goed aan om onze contra-expert in te schakelen. Schakelt uw verzekeraar geen schade-expert in? Neem dan contact met ons op, wij gaan u verder helpen.

Bij een huurwoning kan de woningbouwvereniging aansprakelijk zijn voor het herstel van de oorzaak. Zij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgschade. Daarvoor is de inboedelverzekering. Er zijn echter uitzonderingen. Zie het filmpje hieronder voor alle informatie.

Veelvoorkomende oorzaken zijn bijvoorbeeld lekkages, een overstroming van rioolwater dat via een gebroken afvoer de kruipruimte binnenkomt (optrekkend vocht), overige leidingbreuken en ongelukjes met water.

In de meeste gevallen is het niet nodig om de ondervloer te vervangen als u waterschade hebt. Komt er vocht of water onder het laminaat, dan is het wel belangrijk om de ondervloer goed te laten drogen. Beschadigde delen kunt u erna, indien nodig, laten repareren.

Nadat de waterschade aan laminaat vergoed is door uw verzekeraar, focussen we ons op het maken van de schade. Moet de laminaatvloer helemaal vervangen worden? Dan raden wij waterbestendig laminaat aan. Als u dit wilt, leggen wij het voor u, met hulp van onze partners. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen.

Het is goed om waterschade aan uw laminaatvloer te voorkomen. Maar maak liever überhaupt geen keuze voor een laminaatvloer. Deze vloer is gemaakt van hout en kan uitzetten bij te veel water. Een laminaatvloer of houten vloer wordt niet door ons aanbevolen. Kies liever voor pvc of SPC. Deze vloeren zetten niet uit bij een lekkende afvoer of een schaaltje water dat op de vloer valt.
Aan laminaat kan nu eenmaal snel waterschade ontstaan. Meestal is de schade aan laminaat gedekt door uw verzekeringen. Of u werkelijk de schade vergoed krijgt, is helaas een ander verhaal. Schakel voor onafhankelijke en kosteloze hulp vandaag nog onze contra-expertise in.
 • "Je wordt gehoord, begrepen en begeleidt"

  In augustus hebben wij te maken gehad met waterschade (rioleringschade) in de woning door de bovenbewoners. De verhuurder (woningbouw) kon niks betekenen en de verzekeraar en het contact hiermee was bar slecht. Er was totaal geen transparantie en bijstand in de situatie. Wij kwamen net van vakantie en dit erbij maakte dat we niet wisten welke kant op te gaan hiermee. We kwamen uiteindelijk bij Schadeoplossing en ben zeer dankbaar dat wij hier terecht zijn gekomen. Van begin tot eind hebben zij ons zeer goed en oprecht bijgestaan. Wij hebben zoveel meer gekregen dan wij dachten te krijgen. Daarnaast is de woning zeer snel opgeknapt. Ook de bereikbaarheid is goed. Zodra je belt, mailt of welke vraag dan ook je hebt, je wordt gehoord, begrepen en begeleidt.

  Een tevreden klant