Waterschade aan Laminaat Of Houten Vloer? [Verzekering info]
  • Beoordeling van auteur
  • Beoordeeld 5 Sterren
  • 100%

  • Waterschade aan Laminaat Of Houten Vloer? [Verzekering info]
  • Beoordeeld door
  • Geplaatst op:
  • Laatst bewerkt op: 17 september 2020

Waterschade aan uw laminaat of houten vloer

Waterschade aan uw laminaat of houten vloer kan ervoor zorgen dat uw laminaat bol staat en uw houten vloer houtrot begint te vertonen. Dit kan ervoor zorgen dat uw vloer (deels) moet worden vervangen. Uw verzekeraar kan u behoorlijk tegenwerken met de schadevergoeding, waardoor u uw vloer niet volledig kunt laten herstellen. Dit artikel geeft u onder andere meer informatie over wat een onafhankelijk expert, de contra-expert, voor u kan betekenen. Wij helpen u om de juiste en eerlijke schadevergoeding te ontvangen.

Extra expertise bij waterschade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Laminaat staat bol

Het zal u maar gebeuren, uw laminaat staat bol. Wat is er gebeurd? Wanneer laminaat bol staat betekent dit dat het is gaan uitzetten en daarbij eigenlijk geen kant meer op kon. De muren houden het laminaat van alle zijden tegen en de enige weg dat het laminaat dan nog kan gaan is naar boven.

Tijdens de verschillende seizoenen van het jaar zet het laminaat uit en krimpt het weer. Dit is heel normaal en daarvoor zou u de vloer rondom minimaal 1,5 cm van de muur moeten hebben gelegd zodat het de ruimte krijgt om te krimpen en uit te zetten. Doet u dit niet, dan kan uw laminaat bol komen te staan tijdens de verschillende seizoenen en is het laminaat niet goed gelegd.
Heeft u voldoende ruimte tussen de muur en uw laminaat en is de vloer alsnog bol komen te staan? Dan zou er sprake kunnen zijn van te veel vocht. Wanneer de planken het vocht opnemen is 1,5 cm ruimte rondom meestal niet meer voldoende. In zo’n situatie spreekt men van waterschade en zal de verzekering erbij moeten worden gehaald. Vergeet in zo’n situatie ook niet om zo snel mogelijk een contra-expert in te schakelen. Hoe sneller hoe beter en hoe meer een contra-expert voor u kan betekenen.

Laminaat staat bol

afb. 1 Uw laminaat staat bol? Dit kan komen door het verkeerd leggen maar ook door overmatig vocht in de planken. Een kopje water op uw laminaat vloer is meestal niet zo erg want dit trekt niet meteen in de vloer.

Meer over contra-expertise!

Direct een contra-expert bij schade aan uw vloer!

Het komt regelmatig voor dat gedupeerden het niet eens zijn met de uitkering van de verzekeraar. Om dit te voorkomen, is het verstandig zo snel mogelijk een contra-expert in te schakelen. Een schade-expert is meestal niet volledig onafhankelijk in het beoordelen van de schade: hij of zij werkt immers voor de verzekeraar of wordt ingehuurd door de verzekeraar.

Expertisebureau Schadeoplossing Nederland B.V. werkt voor geen enkele verzekeraar. Dit maakt het voor ons mogelijk om een waterschade aan uw laminaat echt onafhankelijk te beoordelen. Voor gedupeerden zorgt dit vaak voor een aanzienlijke stijging van de schade-uitkering. U bent daardoor beter in staat om de waterschade aan uw laminaat of houten vloer te herstellen.
Wij kijken niet alleen naar de oppervlakkige schade die is aangericht, maar ook naar de eventuele onderliggende gevolgschade.
Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe wij een waterschade aan het laminaat zouden kunnen inventariseren. Houd er echter rekening mee dat elke schade anders is. Daarom zou de inventarisatie bij u anders kunnen gaan dan in onderstaand voorbeeld.

Kom er eenvoudig en snel achter of u recht heeft op een hogere vergoeding voor de waterschade aan uw laminaat of houten vloer.

afb. 1 Kom er ee