Brand op zolder en de verzekering, zo helpen wij u.

Is er bij u een brand op zolder geweest en weet u even niet meer waar u de juiste hulp vandaan moet halen? Wij kunnen u hulp bieden met het afhandelen van de brandschade bij uw verzekering, Onder welke verzekering valt de zolderbrand en hoe gaat zo’n afhandeling in z’n werk? Wij leggen het u uit. Tot slot geven we nog een aantal veelvoorkomende oorzaken van brand op zolder en welke preventieve maatregelen u kunt treffen.

Brand op zolder en de verzekering, zo helpen wij u.

Hoe bent u verzekerd voor brand op zolder?

Opstalverzekering

Wanneer het gaat om een brand op zolder, is het belangrijk om te weten hoe u verzekerd bent tegen deze vorm van brandschade. In de meeste gevallen valt brand op zolder onder de dekking van uw opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de muren, vloeren plafonds en het dak van uw woning.

De opstalverzekering vergoedt meestal de kosten voor het herstellen van de brandschade aan uw zolder. Denk hierbij aan het vervangen van beschadigde isolatie, het repareren van de dakconstructie en het opknappen van de wanden en vloeren. Het kan zijn dat u wel een eigen risico moet betalen, afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Inboedelverzekering

Daarnaast is het belangrijk om ook uw inboedelverzekering te controleren. Deze verzekering dekt namelijk de schade aan uw bezittingen, zoals meubels, kleding en apparatuur die op zolder aanwezig zijn.

Hoe bent u verzekerd voor brand op zolder?

Opstalverzekering

Wanneer het gaat om een brand op zolder, is het belangrijk om te weten hoe u verzekerd bent tegen deze vorm van brandschade. In de meeste gevallen valt brand op zolder onder de dekking van uw opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de muren, vloeren, plafonds en het dak van uw woning.

De opstalverzekering vergoedt meestal de kosten voor het herstellen van de brandschade aan uw zolder. Denk hierbij aan het vervangen van beschadigde isolatie, het repareren van de dakconstructie en het opknappen van de wanden en vloeren. Het kan zijn dat u wel een eigen risico moet betalen, afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Inboedelverzekering

Daarnaast is het belangrijk om ook uw inboedelverzekering te controleren. Deze verzekering dekt namelijk de schade aan uw bezittingen, zoals meubels, kleding en apparatuur die op zolder aanwezig zijn.

Uw verzekeraar komt de zolderbrand onderzoeken

Uw verzekeraar zal na een zolderbrand een onderzoek instellen om de oorzaak en omvang van de schade vast te stellen. Dit onderzoek is bedoeld om de vergoeding voor uw brandschade te bepalen. De verzekeraar zal een schade-expert sturen om de situatie op uw zolder te beoordelen.

Tijdens het onderzoek zal de schade-expert ook kijken naar mogelijke oorzaken van de brand op uw zolder. Dit kan variëren van een brand door de zonnepanelen tot brandbare materialen die te dicht bij warmtebronnen zijn geplaatst.

Na het onderzoek zal de verzekeraar de bevindingen beoordelen en bepalen welke vergoeding u kunt verwachten. Het is sterk aan te raden om bij dit proces de hulp in te schakelen van onze contra-expert.

Onze contra-expertise voor een onafhankelijke schadevaststelling

Het kan een geruststelling zijn om te weten dat u, als verzekerde, recht heeft op onze onafhankelijke contra-expertise. Wij behartigen uw belangen en zorgen voor een onafhankelijke schadevaststelling.

Het inschakelen van onze contra-expert betekent dat u iemand aan uw zijde heeft die gespecialiseerd is in het beoordelen van brandschade en het vaststellen van de omvang ervan. Onze contra-experts zijn ervaren mensen die kennis hebben van de polisvoorwaarden en procedures met betrekking tot brandverzekeringen.

Wanneer u te maken krijgt met een brand op zolder, aarzel dan niet om ons in te schakelen voor een onafhankelijke contra-expertise. Wij staan voor u klaar om u te helpen bij het verkrijgen van de juiste vergoeding voor uw afgebrande zolder.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Mogelijke oorzaken van brand op zolder

Brand op zolder kan om verschillende redenen ontstaan, maar het is belangrijk om bewust te zijn van mogelijke oorzaken om zo veiligheidsmaatregelen te kunnen nemen en risico’s te verminderen. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van brand op zolder:

 1. Elektrische storingen – Verouderde bedrading, overbelaste stekkerdozen en defecte apparatuur kunnen leiden tot kortsluiting en brand op zolder. Zorg ervoor dat uw elektrische installatie regelmatig geïnspecteerd wordt.
 2. Verkeerd geplaatste isolatie – Als isolatiemateriaal te dicht bij elektrische bedrading of verlichtingsarmaturen wordt geplaatst, kan dit oververhitting en brand veroorzaken. Zorg ervoor dat isolatie correct en veilig geplaatst wordt.
 3. Zonnepanelen – Een onjuiste installatie van de zonnepanelen op het dak kan brand veroorzaken. Zorg ervoor dat de installatie wordt uitgevoerd door een betrouwbare en gespecialiseerde aannemer.
 4. Wasdroger / wasmachine – Deze apparatuur kan brand veroorzaken als ze slecht onderhouden worden of onvoldoende ventilatie aanwezig is. Ook dient deze apparatuur op een aparte groep in de meterkast te worden aangesloten om overbelasting te voorkomen.

Het identificeren en vermijden van deze mogelijke oorzaken van brand op zolder kan helpen om uw huis en gezin te beschermen tegen de verwoestende gevolgen van een brand. Zorg ervoor dat u regelmatig uw zolder inspecteert op potentiële brandgevaren en neem indien nodig passende maatregelen. Vergeet geen rookmelder op zolder te plaatsen!

Schakel ons vandaag nog in!

Schakel ons vandaag nog in! Bij een brand op zolder is het van groot belang om snel actie te ondernemen. Ons team staat klaar om u te helpen met de afhandeling van uw brandschade. Wij begrijpen dat de gevolgen van een zolderbrand ingrijpend kunnen zijn. Er komt veel op u af en u wilt de schade zo snel en goed mogelijk afhandelen. Wij kennen de procedures en weten precies welke stappen er genomen moeten worden om uw brandschade eerlijk en passend vergoed te krijgen.

Neem nu contact met ons op en laat ons u direct helpen. Meld uw schade of neem telefonisch contact met ons op

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade