Heeft u zelf ook te maken met schade?

...en komt u er niet uit met uw verzekeraar?
Online uw schade melden

Onafhankelijke expertise voor een hogere vergoeding

Contra-expertise bij schade

Contra-expertise bij schade

Onze contra-expertise helpt u bij het verkrijgen van de juiste vergoeding voor uw brand- of waterschade. Onze onafhankelijke expert bekijkt uw schade en gaat vervolgens in gesprek met de expert van uw verzekeraar. Contra-expertise is kosteloos beschikbaar voor iedereen die een inboedel- of opstalverzekering heeft. Ook wanneer er brand- of waterschade door de buren is veroorzaakt, terwijl u niet verzekerd bent, is het in sommige gevallen mogelijk om een contra-expert in te schakelen.

Heeft u ook te maken met schade?

...en komt u er niet uit met uw verzekeraar?
Online uw schade bij ons melden

Voor wie is contra-expertise?

Schadeoplossing Nederland is gespecialiseerd in brand-, water-, storm- en inbraakschade. Heeft u hiermee te maken, bijvoorbeeld een lekkage aan uw dak? Dan is het bijzonder nuttig voor u om ons als contra-expert in te schakelen.

Vaak wordt contra-expertise pas ingeschakeld bij problemen met de schade-expert van de verzekeraar. U kunt ons echter ook inschakelen voordat de problemen ontstaan. Dit zorgt voor een aantoonbaar betere schadeafhandeling.

Weet u niet zeker of u recht heeft op een contra-expert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en onze medewerkers kunnen u adviseren over de mogelijkheden in uw situatie.

Wat kost contra-expertise?

In de Nederlandse wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening moet nemen. Onze contra-expertise is en blijft daarom kosteloos. U zult van ons nooit een factuur ontvangen, waarmee wij onze diensten aan u doorberekenen. Als wij dat wel zouden doen, zou dat gek zijn. Toch?

Volgens ons was de intentie van de Nederlandse overheid dat gedupeerden sterker kunnen staan tegenover verzekeraars, zonder dat er kosten aan verbonden zijn voor contra-expertise.

Er zijn overigens toch nog expertisebureaus die menen dat zij zo druk met u zijn (buiten de redelijke kosten om), dat zij u alsnog de meerkosten moeten factureren. Waarom? Omdat zij anders geen optimaal resultaat en persoonlijke aandacht kunnen bieden, of slechts in beperkte mate.

Ook geven sommige expertisebureaus aan dat u eerst een factuur krijgt, die u moet betalen. Zij zeggen u toe dat zij het factuurbedrag aan u terugbetalen, als zij het bedrag gedeclareerd krijgen bij de verzekeraar. 100% prijsgarantie noemen zij dit.

Bovenstaande voorbeelden zult u bij ons niet aantreffen. Wij blijven streven naar de hoogste kwaliteit contra-expertise voor onze klanten. Wij zetten ons optimaal in voor uw maximale tevredenheid. Lees ook eens de reviews en laat u door hen overtuigen.

Hoe verdienen wij ons brood? De kosten voor onze dienstverlening worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw verzekeraar. Daarom is het belangrijk dat u verzekerd bent. Of – in geval van schade door derden – dat zij verzekerd zijn.

Bent u niet verzekerd en wilt u toch contra-expertise inschakelen? Dat kan! De kosten voor contra-expertise zullen dan wel aan u worden doorberekend.

Wanneer kunt u contra-expertise inschakelen?

In veel gevallen kunt u contra-expertise inschakelen nadat de expert van de verzekeraar bij u langs is geweest, maar bij grotere schades raden wij u aan om ons zo snel mogelijk in te schakelen. U zult namelijk al zeer snel erg belangrijke keuzes moeten maken in het schadetraject. Eenmaal gemaakte keuzes zijn niet altijd eenvoudig terug te draaien. Laat u daarom direct bijstaan na (bijvoorbeeld) brand- of waterschade en wacht niet eerst op de schade-expert van de verzekeraar.

Uw schade bij ons melden

Deel alle informatie over contra-expertise!

“Met oog en oor voor detail”

Dhr. R. Jansen

Professionele organisatie met oog en oor voor detail. Afhandeling van de waterschade was door de komst van Schadeoplossing snel geregeld. Dank voor de hulp.

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Online schade melden

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is uw probleem met de verzekeraar?
Choose File
Bedankt voor uw melding. Wij nemen uw schade zo spoedig mogelijk in behandeling.
Er is een fout opgetreden. Heeft u alle velden ingevuld?
 • Ons advies is geheel vrijblijvend

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade

contra-expertise
 • Editor Rating
 • Rated 5 stars
 • 100%

 • Contra-expertise bij schade aan uw woning | Schadeoplossing Nederland
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 14 oktober 2021