Écht onafhankelijke hulp bij

Waterschade

Waterschade

Op zoek naar de eerlijke vergoeding voor uw waterschade? Laat het inventariseren door onze onafhankelijke experts, kosteloos.

Meld uw schade
Waterschade opgelopen? Sta in uw recht met contra-expertise.
Home » Waterschade

Meer vergoeding
voor waterschade

Met behulp van contra-expertise

Wij zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt voor de waterschade aan uw inboedel en opstal. Dit doen wij door middel van contra-expertise. Wij hebben eigen experts in dienst, die niet worden betaald door een verzekeringsmaatschappij of aangesloten belangenorganisatie. Hierdoor kunnen wij als onafhankelijk expertisebureau uw waterschade inventariseren.

Wanneer u ons inschakelt voor contra-expertise bij waterschade, zijn deze kosten al gedekt in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Kortom: onze diensten zijn voor u helemaal kosteloos.

Schade melden

“Een eerlijke vergoeding”

Mevr. J. Hennessy

Ontzorgen en zorgen voor een eerlijke vergoeding is wat Schadeoplossing doet. Een echte aanrader dus wanneer je schade hebt opgelopen en zelf door alle zorgen het overzicht verliest op wat er allemaal geregeld moet worden. Daarbij hebben wij dankzij schadeoplossing een eerlijke vergoeding gekregen en weet ik zeker dat het bedrag veel lager was uitgevallen wanneer we het zelf hadden afgehandeld.

Meer vergoeding voor uw schade

Met 3 eenvoudige stappen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Online schade melden

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
Choose File
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade

Meer over waterschade

Wij zijn onafhankelijke experts bij waterschade

Waterschade in huis komt bijna altijd onverwacht en is bijzonder vervelend om mee te maken. Er kan bijvoorbeeld daklekkage ontstaan bij hevige regenval, bevroren waterleidingen kunnen knappen of er ontstaat waterschade bij u door een lekkage bij uw bovenburen. Gelukkig bent u goed beschermd met een inboedelverzekering of woonverzekering! U neemt contact op met de verzekeraar en u verwacht geen problemen, aangezien u aanspraak maakt op een verzekering waar u misschien al jarenlang premie voor heeft betaald.

Waterschade en de vergoeding via uw verzekering

Helaas komen mensen nog steeds te vaak bedrogen uit. De verzekeraar stelt vaak een dagwaarde voor spullen vast, die niet altijd realistisch is. Wij zien bijvoorbeeld dat van een dure laminaat- of houten vloer slechts een fractie van de oorspronkelijke waarde vergoed wordt. Daarnaast zien wij vaak dat verzekeraars een waterschade in huis toeschrijven aan slecht onderhouden kitnaden, een oorzaak die niet gedekt is in de verzekering – terwijl dit niet altijd de werkelijke oorzaak is. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom u een minimale of soms helemaal geen schadevergoeding ontvangt voor uw waterschade. Herstel vanuit een schadevergoeding wordt daardoor vaak onmogelijk gemaakt.

Uw schade bij ons melden

De rol van de schade-expert bij waterschade

Wat doet een schade-expert? Een schade-expert wordt door de verzekeraar gestuurd om de waterschade te beoordelen. Deze schade-expert is niet onafhankelijk, aangezien hij of zij werkt voor een verzekeringsmaatschappij. Het gevolg hiervan is dat de schade-expert niet alleen uw belangen moet behartigen, maar ook die van de verzekeraar zelf. Dit kan ervoor zorgen dat u, als gedupeerde, niet de schadevergoeding krijgt waar u recht op hebt. Om toch de juiste schadevergoeding te krijgen, kunt u kosteloos een contra-expert van Schadeoplossing Nederland inschakelen.

Hoe werkt onze expertise bij waterschade?

Een contra-expert wordt niet door uw verzekeraar gestuurd. Ook zult u vaak niet eens worden geïnformeerd over de mogelijkheid om contra-expertise in te schakelen bij waterschade. U zult deze dus zelf moeten inschakelen. De contra-expert handelt onafhankelijk en is zeer deskundig. Hij werkt niet voor de verzekeraar en kan daarom op onafhankelijke wijze de waterschade vaststellen op de daadwerkelijke waarde.

De contra-expertise van Schadeoplossing Nederland is zeer nauwkeurig tijdens het beoordelen van uw schade. Wij bekijken namelijk niet alleen de oppervlakkige schade, maar ook de gevolgschade van bijvoorbeeld een lekkage, zodat u tijdens het herstel niet voor verassingen komt te staan. Wij doen een schadevaststelling en gaan daarna voor u in gesprek met de schade-expert van de verzekeraar. Op deze manier zetten wij ons in voor uw belangen zodat u de juiste schadevergoeding ontvangt.

Uw schade bij ons melden

Wat kunt u zelf doen bij waterschade?

Een verzekeraar kan u de indruk geven dat zij niet zoveel haast hebben met het oplossen van uw schade, wat bij u kan leiden tot frustratie. Wij raden u aan om alvast foto’s te maken van de schade. Daarnaast kunt u alvast contact met ons opnemen voor raad en daad.

Verder bent u verplicht om de waterschade zoveel mogelijk te beperken, zodat deze niet verergert. Dit heet beredding. Ook bereddingskosten kunt u vergoed krijgen door uw verzekeraar. Uiteraard gaan wij u daarbij helpen.

Waar moet u op letten?

Het is niet verstandig om de schade vroegtijdig te ruimen of te herstellen, ook niet wanneer u al foto’s heeft gemaakt. Een schade-expert van de verzekeraar moet de schade zelf kunnen zien en beoordelen. Wanneer dit niet meer mogelijk is, bestaat er een grote kans dat er geen uitbetaling meer kan plaatsvinden voor uw waterschade.

Heeft u waterschade in huis, op kantoor of in uw winkel opgelopen? Wij komen langs, ongeacht waar u woont in Nederland. Onze dienstverlening kost u niets: wanneer u ons inschakelt om u bij te staan, worden onze kosten gedeclareerd bij uw verzekeraar.

Uw schade bij ons melden

Deel deze informatie op social!

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Relevante praktijkverhalen

Échte schades, echte hulp met onze contra-expertise

 • De brand is begonnen op de plek van de meterkast.
  Lees dit artikel
 • Chalet verwoest door gesprongen waterleiding. Er ontstond schimmel op de vloer en tegen de muur.
  Lees dit artikel

Gerelateerde artikelen
over waterschade

Voor meer informatie in specifieke situaties

Waterschade in de eigen woning of bedrijfspand? U schakelt de verzekering in en het wordt allemaal opgelost, toch? Helaas is het in de realiteit vaak anders.

Lees dit artikel

Uw laminaat of houten vloer moet door waterschade (deels) worden vervangen. Het komt regelmatig voor dat gedupeerden het niet eens zijn met de verzekeraar.

Lees dit artikel

Vaak is direct duidelijk waar de leiding is gesprongen: u hoeft het waterspoor alleen maar te volgen. U verwacht een juiste en eerlijke vergoeding van uw verzekering.

Lees dit artikel
waterschade
 • Editor Rating
 • Rated 5 stars
 • 100%

 • Waterschade in huis? Wij bieden hulp bij verzekeringskwesties.
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 11 mei 2022