rookschade-verzekering

Rookschade is een vorm van brandschade, die flink wordt onderschat. Rook en de roetdeeltjes daarin kunnen namelijk overal in huis terechtkomen. Soms wordt het zelfs een plakkerig goedje dat niet eenvoudig met een doek te reinigen is. Daarnaast hebben rook en roet de nare eigenschap dat de brandgeur blijft hangen. Hoe gaat de verzekering hiermee om? Dekt de verzekering uw rookschade?

Rookschade kan ontstaan door een brand bij de buren, maar bijvoorbeeld ook doordat er iets bij u thuis in de brand vliegt. Het is dan belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw verzekeraar. Voor de rookschade kunt u de opstal- en inboedelverzekering aanspreken. Bij de opstal gaat het over rookschade aan uw muren, plafonds en vloeren. Bij de inboedel betreft het de rookschade aan uw spullen, zoals uw bankstel, uw bed of uw apparatuur.

rookschade-verzekering

Rookschade aan uw apparatuur

Onderschat eventuele rookschade aan uw apparatuur overigens niet. Rookschade kan doordringen tot op de printplaten en veel schade opleveren. Er kan kortsluiting ontstaan en een dun laagje onverbrand roet kan dan sneller weer een nieuwe brand veroorzaken! Deze vorm van rookschade kan dus erg gevaarlijk zijn wanneer er niet aandachtig onderzocht en naar gehandeld wordt. Gespecialiseerde bedrijven kunnen uw apparatuur reinigen die dit soort rookschade heeft opgelopen.

Rookschade en de brandgeur

Aangezien rook bij brand vol roetdeeltjes kan zitten, neemt dit ook de brandgeur mee. Stel dat uw bank vol in de rook gestaan heeft. In dat geval kan uw bank een indringende brandgeur blijven houden, die u zelf niet weg kunt krijgen. Om de brandgeur te verwijderen kunnen gespecialiseerde bedrijven aan de slag met zogeheten ozonapparatuur. Deze apparatuur neutraliseert de brandgeur, zodat u er niets meer van ruikt.

En als de verzekering niet meewerkt?

De schadeverzekering dekt over het algemeen de gevolgschade van brand. Daar hoort ook rookschade bij. Toch kan het voorkomen dat uw verzekeraar u niet de vergoeding biedt waarop u recht denkt te hebben. Dit kan gebeuren omdat uw spullen geen nieuwwaarde meer hadden op het moment dat ze de rookschade opliepen. Soms liggen de verwachtingen en de aangeboden vergoeding zó ver uit elkaar, dat een onafhankelijke contra-expert opnieuw naar de rookschade moet kijken.

Contra-expertise inschakelen

Ons contra-expertisebureau kan u bij conflicten of andere moeilijkheden met de verzekeraar helpen. Wij komen de rookschade inventariseren. Dat doen wij in opdracht van u, níet in opdracht van de verzekeraar. Dit zorgt ervoor dat wij de rookschade onafhankelijk kunnen inventariseren. In meer dan 90% van de gevallen kunnen wij een hogere vergoeding realiseren. Dit doen wij kosteloos voor verzekerden.

Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de juiste gespecialiseerde bedrijven worden ingeschakeld bij het volledige herstel van de rookschade. In zo’n situatie kunnen wij u dus van begin tot eind bijstaan. Uw voordeel: u heeft slechts één aanspreekpunt en u hoeft verder niets zelf te regelen voor het afwikkelen van de rookschade. Laat uw zorg met een gerust hart onze zorg zijn.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade