Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Uw verzekering en de mogelijkheden

Rookschade en de verzekering

Rookschade is een vorm van brandschade, die flink wordt onderschat. Rook en de roetdeeltjes daarin kunnen namelijk overal in huis terechtkomen. Soms wordt het zelfs een plakkerig goedje dat niet eenvoudig met een doek te reinigen is. Daarnaast hebben rook en roet de nare eigenschap dat de brandgeur blijft hangen. Hoe gaat de verzekering hiermee om? Dekt de verzekering uw rookschade?

Rookschade kan behoorlijk snel ontstaan doordat iets in de brand vliegt, maar ook wanneer u iets laat aanbranden. Het is dan belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw verzekeraar. Voor de rookschade kunt u de opstal- en inboedelverzekering aanspreken. Bij de opstal gaat het over rookschade aan uw muren, plafonds en vloeren. Bij de inboedel betreft het de rookschade aan uw spullen, zoals uw bankstel, uw bed of uw apparatuur.

Rookschade in huis kunt u vergoed krijgen door uw opstal- of inboedelverzekering

Rookschade aan uw apparatuur

Onderschat eventuele rookschade aan uw apparatuur overigens niet. Rookschade kan doordringen tot op de printplaten en veel schade opleveren. Er kan kortsluiting ontstaan en een dun laagje onverbrand roet kan dan sneller weer een nieuwe brand veroorzaken! Deze vorm van rookschade kan dus erg gevaarlijk zijn wanneer er niet aandachtig onderzocht en naar gehandeld wordt. Gespecialiseerde bedrijven kunnen uw apparatuur reinigen die dit soort rookschade heeft opgelopen.

Rookschade en de brandgeur

Aangezien rook bij brand vol roetdeeltjes kan zitten, neemt dit ook de brandgeur mee. Stel dat uw bank vol in de rook gestaan heeft. In dat geval kan uw bank een indringende brandgeur blijven houden, die u zelf niet weg kunt krijgen. Om de brandgeur te verwijderen kunnen gespecialiseerde bedrijven aan de slag met zogeheten ozonapparatuur. Deze apparatuur neutraliseert de brandgeur, zodat u er niets meer van ruikt.

En als de verzekering niet meewerkt?

De schadeverzekering dekt over het algemeen de gevolgschade van brand. Daar hoort ook rookschade bij. Toch kan het voorkomen dat uw verzekeraar u niet de vergoeding biedt waarop u recht denkt te hebben. Dit kan gebeuren omdat uw spullen geen nieuwwaarde meer hadden op het moment dat ze de rookschade opliepen. Soms liggen de verwachtingen en de aangeboden vergoeding zó ver uit elkaar, dat een onafhankelijke contra-expert opnieuw naar de rookschade moet kijken.

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

 • Veel hoger dan verwacht

  "Veel hoger dan verwacht"

  Na een keukenbrand bij ons thuis werd ik de volgende dag gebeld door Schadeoplossing Nederland. Een contra-expert is toen langsgekomen om het een en ander voor mij te regelen. Het belangrijke bij een expert is dat hij altijd bereikbaar is als je hem nodig hebt, zo niet dan belt hij altijd terug. De expert die mijn verzekering had gestuurd was ook geen slechte maar als hij zegt dat hij mij terug gaat bellen en ik moet daar twee dagen op wachten dan is het voor mij klaar. Schadeoplossing bedankt wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan en wat betreft het bedrag dat mijn verzekering heeft uitgekeerd, dankzij jullie was dat veel hoger dan wij hadden verwacht.

  Fam. Dalda

  Zuid-Holland

Contra-expertise inschakelen

Ons contra-expertisebureau kan u bij conflicten of andere moeilijkheden met de verzekeraar helpen. Wij komen de rookschade inventariseren. Dat doen wij in opdracht van u, níet in opdracht van de verzekeraar. Dit zorgt ervoor dat wij de rookschade onafhankelijk kunnen inventariseren. In meer dan 90% van de gevallen kunnen wij een hogere vergoeding realiseren. Dit doen wij kosteloos voor verzekerden.

Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de juiste gespecialiseerde bedrijven worden ingeschakeld bij het volledige herstel van de rookschade. In zo’n situatie kunnen wij u dus van begin tot eind bijstaan. Uw voordeel: u heeft slechts één aanspreekpunt en u hoeft verder niets zelf te regelen voor het afwikkelen van de rookschade. Laat uw zorg met een gerust hart onze zorg zijn.

Heeft u te maken met een rookschade in uw woning? Wacht dan niet langer en schakel ons direct in. Bel 088 – 888 5000 of meld hier uw schade met ons online formulier.

Deel deze informatie!

 • Wat het beste voor jou is!

  "Wat het beste voor jou is!"

  Na een brand in je huis kan er heel wat over je heen komen en zal er veel geregeld moeten worden. Je verzekering kan dan (heel) onpersoonlijk voelen. Maar gelukkig hadden we op tijd schadeoplossing ingeschakeld en kwam daar snel verandering in. Schadeoplossing kijkt echt wat het beste voor jou is!

  Dhr. I. Sprang

  Zuid-Holland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade