137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Rookschade en uw verzekering

Rookschade is een vorm van brandschade, die flink wordt onderschat. Rook en de roetdeeltjes daarin kunnen namelijk overal in huis terechtkomen. Soms wordt het zelfs een plakkerig goedje dat niet eenvoudig met een doek te reinigen is. Daarnaast hebben rook en roet de nare eigenschap dat de brandgeur blijft hangen. Hoe gaat de verzekering hiermee om? Dekt de verzekering uw rookschade?

Rookschade kan ontstaan door een brand bij de buren, maar bijvoorbeeld ook doordat er iets bij u thuis in de brand vliegt. Het is dan belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw verzekeraar. Voor de rookschade kunt u de opstal- en inboedelverzekering aanspreken. Bij de opstal gaat het over rookschade aan uw muren, plafonds en vloeren. Bij de inboedel betreft het de rookschade aan uw spullen, zoals uw bankstel, uw bed of uw apparatuur.

Rookschade en uw verzekering

Rookschade aan uw apparatuur

Onderschat eventuele rookschade aan uw apparatuur overigens niet. Rookschade kan doordringen tot op de printplaten en veel schade opleveren. Er kan kortsluiting ontstaan en een dun laagje onverbrand roet kan dan sneller weer een nieuwe brand veroorzaken! Deze vorm van rookschade kan dus erg gevaarlijk zijn wanneer er niet aandachtig onderzocht en naar gehandeld wordt. Gespecialiseerde bedrijven kunnen uw apparatuur reinigen die dit soort rookschade heeft opgelopen.

Rookschade en de brandgeur

Aangezien rook bij brand vol roetdeeltjes kan zitten, neemt dit ook de brandgeur mee. Stel dat uw bank vol in de rook gestaan heeft. In dat geval kan uw bank een indringende brandgeur blijven houden, die u zelf niet weg kunt krijgen. Om de brandgeur te verwijderen kunnen gespecialiseerde bedrijven aan de slag met zogeheten ozonapparatuur. Deze apparatuur neutraliseert de brandgeur, zodat u er niets meer van ruikt.

Een peiling tussendoor

Heeft u rookschade in uw woning?

Laden ... Laden ...

En als de verzekering niet meewerkt?

De schadeverzekering dekt over het algemeen de gevolgschade van brand. Daar hoort ook rookschade bij. Toch kan het voorkomen dat uw verzekeraar u niet de vergoeding biedt waarop u recht denkt te hebben. Dit kan gebeuren omdat uw spullen geen nieuwwaarde meer hadden op het moment dat ze de rookschade opliepen. Soms liggen de verwachtingen en de aangeboden vergoeding zó ver uit elkaar, dat een onafhankelijke contra-expert opnieuw naar de rookschade moet kijken.

Contra-expertise inschakelen

Ons contra-expertisebureau kan u bij conflicten of andere moeilijkheden met de verzekeraar helpen. Wij komen de rookschade inventariseren. Dat doen wij in opdracht van u, níet in opdracht van de verzekeraar. Dit zorgt ervoor dat wij de rookschade onafhankelijk kunnen inventariseren. In meer dan 90% van de gevallen kunnen wij een hogere vergoeding realiseren. Dit doen wij kosteloos voor verzekerden.

Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de juiste gespecialiseerde bedrijven worden ingeschakeld bij het volledige herstel van de rookschade. In zo’n situatie kunnen wij u dus van begin tot eind bijstaan. Uw voordeel: u heeft slechts één aanspreekpunt en u hoeft verder niets zelf te regelen voor het afwikkelen van de rookschade. Laat uw zorg met een gerust hart onze zorg zijn.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Inhoudsopgave

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.

“Onze onafhankelijke expert bekijkt uw brand- of waterschade en gaat vervolgens in gesprek met de expert van uw verzekeraar. Contra-expertise is kosteloos beschikbaar voor iedereen die een inboedel- of opstalverzekering heeft.”

 • Wij komen uw schade vaststellen

  Wij stellen de schade vast en dat doen we volledig onpartijdig. Wij gaan voor de juiste en eerlijke vergoeding.

 • Helemaal onafhankelijk

  Wij werken niet voor verzekeraars of aangesloten belangenorganisaties. Wij zijn écht onafhankelijk.

 • Onze klanten zijn tevreden klanten

  Tevreden klanten, daar worden wij vrolijk van! Heeft u de onafhankelijke reviews al gelezen?

 • Wij zijn kosteloos

  Onze dienstverlening wordt vergoed door uw verzekeraar. Dit is wettelijk geregeld en staat in de voorwaarden van uw verzekeringspolis.

 • U staat er niet meer alleen voor

  U staat niet alleen tegenover een grote verzekeraar. Wij hebben uw belangen voor ogen.

 • Goede hulp van begin tot eind

  Wij helpen u – van de schadevaststelling tot de coördinatie van het volledige schadeherstel – indien u dit wenst.