Écht onafhankelijke hulp bij

Stormschade

Stormschade

Wordt de stormschade aan uw woning niet volledig gedekt? Wij helpen u verder, kosteloos.

Meld uw schade
Heeft u een verzekering voor stormschade? Dan zorgen wij dat u de juiste vergoeding ontvangt.
Home » Stormschade

Stormschade? Blijf er
niet te lang mee zitten

Laat u door ons verder helpen

Een paar keer per jaar is het flink raak. Dan raast er een stevige storm over ons land, met zware regen- of onweersbuien en heftige windstoten. Zo’n storm laat een spoor van vernielingen achter. Denk aan afgewaaide dakpannen, beschadigd hekwerk, acute lekkages vanuit het plafond, etc. Of aan omgewaaide bomen, die met oorverdovend gekraak op een auto zijn gevallen, of de gevel (en/of het dak) van een huis zwaar hebben beschadigd. Het zal je maar gebeuren!

Stormschade kan veel ellende met zich meebrengen. Vooral bij grote schade, die ook praktische gevolgen heeft. Stel bijvoorbeeld dat u inderdaad pech heeft: er waait een boom om tegen uw huis. Mogelijk richt die omgevallen boom zoveel schade aan, dat u niet meer veilig kunt wonen in uw huis. U zult dan direct op zoek moeten gaan naar vervangende woonruimte en uw waardevolle spullen in veiligheid moeten brengen. Daar komt nog eens bij dat: a) de kosten voor het herstel van stormschade snel stijgen; en b) dat het afwikkelen van een schadeclaim vaak lang duurt.

Wilt u dit voorkomen? Schakel dan direct onze contra-expert in. Als u doet, weet u dat:

 • uw stormschade soepel wordt afgehandeld; en
 • u de juiste – en eerlijke – schadevergoeding krijgt!
Schade melden

“Netjes en snel opgelost!”

Mevr. M. Lith

Zo ontzettend blij met de hulp van Schadeoplossing Nederland! Enorme stormschade/waterschade gehad en vanwege alle stormen was het erg druk en kregen wij zelden contact met onze verzekering. Daar zaten we dan met 2 kindjes onder de 2 jaar! Nadat wij Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld kwam gelijk 2 dagen later een expert en is alles in werking gezet. Alles is netjes en snel opgelost! Zo ontzettend dankbaar en blij! Ik raad iedereen aan om hen in te schakelen!

Meer vergoeding voor uw schade

Met 3 eenvoudige stappen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Online schade melden

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
Choose File
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade

Meer over stormschade

Wij zijn onafhankelijke experts bij stormschade

Als u stormschade meldt bij uw verzekeringsmaatschappij, stuurt deze een schade-expert, die de stormschade opneemt. De schade-expert werkt voor uw verzekeringsmaatschappij, of laat zich hierdoor inhuren. Deze persoon is daarom niet volledig objectief en onafhankelijk in zijn of haar werk. Immers, uw verzekeringsmaatschappij betaalt hem of haar. En we weten het allemaal: ‘you don’t bite the hand that feeds you’. Daar zit dan ook het spanningsveld, want de verzekeringsmaatschappij wil uw schade wel vergoeden…maar liever niet maximaal. Heeft u (flinke) stormschade, dan is maximale schadevergoeding voor u juist wél heel belangrijk.

De schade-expert die naar u toe komt, vindt het hoogstwaarschijnlijk oprecht vervelend dat u stormschade heeft geleden. Dat zal hij of zij in veel gevallen ook tegen u zeggen. Maar let op: medeleven betuigen is echt wat anders dan úw belangen vooropstellen.

Heeft u ook te maken met schade?

...en komt u er niet uit met uw verzekeraar?
Online uw schade melden

Waarom kunt u stormschade lastig claimen?

Het is vaak lastig om stormschade te claimen. Dit heeft een aantal oorzaken:

 • Veel gevolgschade wordt in eerste instantie over het hoofd gezien – of wordt pas later merkbaar. De vergoedingen voor die gevolgschade zijn bovendien soms minimaal.
 • Veel schade wordt als het ware ‘over de schutting gegooid’. Dit gebeurt wanneer er overlap is tussen de dekking van verzekering A en de dekking van verzekering B. U moet de schade dan gaan claimen bij een andere verzekeraar. Oftewel, de verzekeraar stuurt u van het kastje naar de muur, waardoor u geen stap verder komt. Dit zal u het gevoel geven dat u er alleen voor staat.
 • Soms ontstaan er discussies met de verzekeringsmaatschappij over de vraag of het wel echt stormde toen de schade ontstond. De ergste conclusie is dan natuurlijk: geen storm = geen stormschade = geen schadevergoeding!

Ben ik verplicht om mijn stormschade te herstellen?

Ja, u bent verplicht bent om uw stormschade te herstellen. De verplichting om dit te doen, ligt vast in uw opstalverzekering. De verzekeraar keert vaak eerst een deel uit van de schadevergoeding, waarmee u de herstelwerkzaamheden kunt laten beginnen. De rest van de vergoeding wordt later uitgekeerd – zodra u alle facturen heeft overhandigd aan uw verzekeraar. Deze manier van werken dwingt u om de stormschade degelijk te laten herstellen.

Facturen herstelwerkzaamheden

Het is belangrijk dat de facturen voor de herstelwerkzaamheden kloppen en dat ze duidelijk zijn. Let er daarom op dat de herstelwerkzaamheden concreet genoeg worden beschreven op de factuur. Ga ook zorgvuldig met deze facturen om; bewaar de scans of kopieën ervan in uw eigen administratie. Overleg van tevoren met uw verzekeraar hoe deze de facturen (in welke vorm, met welke frequentie, ten aanzien van welke afdeling/persoon) wil ontvangen. Houd voor uzelf bij welke facturen u wanneer verstuurd heeft. Verzoek altijd om een ontvangstbevestiging. Dit voorkomt discussie achteraf, waardoor de financiële afwikkeling vertraagd kan worden.

Daarom een contra-expert bij stormschade

Heeft u stormschade opgelopen, lopen de herstelkosten op en dreigt de afwikkeling van de schadeclaim lang te gaan duren? Schakel dan een contra-expert van Schadeoplossing Nederland in. Hoe sneller u dit doet na het melden van de schade bij uw verzekeraar, des te meer wij voor u kunnen betekenen. Er moeten namelijk belangrijke keuzes worden gemaakt aan het begin van de schademelding.

Uw belangen altijd voorop

Een contra-expert stelt uw belangen écht voorop. Wel zult u de contra-expert altijd op eigen initiatief moeten inschakelen. De verzekeraar doet dit namelijk níet voor u! Belangrijk voor u om te weten: contra-experts werken nooit voor een verzekeringsmaatschappij. Zij werken uitsluitend voor expertisebureaus, die géén nauwe banden onderhouden met verzekeraars. Hierdoor is belangenverstrengeling uitgesloten.

Contact met uw contra-expert

Onze experts gaan deskundig te werk als ze uw stormschade beoordelen. En natuurlijk wilt u ook graag weten hoe ze hiernaar kijken en wat ze daarvan vinden. Dat is logisch. Informeer daarom gerust naar de status van uw schade. Hiervoor neemt u rechtstreeks contact op met uw contra-expert.

Uw schade bij ons melden

Was er ook sprake van storm volgens uw verzekeraar?

Heeft u schade opgelopen door storm, dan gaat uw verzekeraar bij het KNMI controleren of er op de bewuste dag en tijd daadwerkelijk sprake was van een storm. Officieel stormt het vanaf windkracht 9, maar verzekeraars dekken stormschade al vanaf windkracht 7. Dat is wel zo prettig, want ook windkracht 7 kan heel wat schade aanrichten! Het wordt lastiger als het plaatselijk stormt, wat het KNMI niet heeft gemeten. In die situatie kan de ontstane schade mogelijk toch gedekt zijn, als anderen binnen een straal van 10 kilometer ook schade hebben oplopen. U zult dan actief contact met andere gedupeerden moeten opnemen, om met een goed verhaal bij uw verzekeringsmaatschappij aan te kloppen.

Uw schade bij ons melden

Wat kost contra-expertise bij stormschade?

Contra-expertise bij stormschade kost u niets. Dat leest u goed. Wij zijn als contra-expertisebureau volledig onafhankelijk als we uw schade beoordelen. De kosten die wij hiervoor maken, declareren wij rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij. Die constructie hebben wij niet zelf bedacht, maar deze vloeit voort uit de wet. Met andere woorden: u ontvangt nooit een factuur van ons!

Welke eigen risico’s heeft u bij stormschade?

Per verzekering worden andere eigen risico’s gehanteerd. De volgende eigen risico’s komen het vaakst voor:

 • Woningen hebben een eigen risico van 2‰ van het verzekerd bedrag, met een minimum van € 225 en een maximum € 450, of een vast bedrag als dit in de voorwaarden beschreven staat.
 • Overige gebouwen hebben een eigen risico van 2‰ van het verzekerd bedrag, met een minimum van € 340 en een maximum van € 680. Een woonboot heeft een eigen risico van € 125.
 • Een mobiele bungalow heeft een eigen risico van 2‰ van het verzekerd bedrag, met een minimum van € 227- en een maximum van € 454.

Wanneer kan ik het beste een eigen expert inschakelen?

Krijgt u te maken met stormschade? In dat geval adviseren wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. U moet namelijk al vroeg in het schadeproces belangrijke keuzes maken bij uw verzekeraar. Wanneer u contact met ons opneemt, adviseren wij u graag kosteloos en vrijblijvend.

Uw schade bij ons melden

Deel deze informatie op social!

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Relevante praktijkverhalen

Échte schades, echte hulp met onze contra-expertise

 • Door de storm is het dak ingestort en de verzekeraar reageert niet.
  Lees dit artikel
 • Valwinden hebben dakschade veroorzaakt
  Lees dit artikel

Gerelateerde artikelen
over stormschade

Voor meer informatie in specifieke situaties

Een boom die door blikseminslag omvalt – en daardoor uw huis beschadigt – is een duidelijk voorbeeld van bliksemschade. Blikseminslag kan echter zowel direct als indirect schade toebrengen. Hoe bent u hiervoor verzekerd?

Lees dit artikel

Een hagelstorm richt nog de meeste schade toe aan huizen en auto’s. Hagelschade is natuurlijk heel erg vervelend om mee te maken maar gelukkig bent u verzekerd, toch?

Lees dit artikel

Een hagelstorm richt nog de meeste schade toe aan huizen en auto’s. Hagelschade is natuurlijk heel erg vervelend om mee te maken maar gelukkig bent u verzekerd, toch?

Lees dit artikel
stormschade
 • Editor Rating
 • Rated 5 stars
 • 100%

 • Stormschade aan uw woning en de verzekering werkt niet mee?
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 27 april 2022