Home > Lekkage > lekkage via de schoorsteen

Lekkage via de schoorsteen

Lekkage via de schoorsteen

Lekkage via de schoorsteen is een soort lekkage die goed te voorkomen is, namelijk door de schoorsteen goed te onderhouden. Soms kan het onderhoud u ontgaan en hebben de weersinvloeden langdurig vrij spel. Metselwerk kan dan poreus worden en er kunnen scheuren in loodslabben ontstaan. Zo kan vocht uw huis binnenkomen met alle gevolgen van dien. Gelukkig kan onze onafhankelijke en kosteloze contra-expert uitkomst bieden bij lekkage via de schoorsteen. Wij zorgen wij ervoor dat u het juiste schadebedrag ontvangt voor de schoorsteenrenovatie.

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaak

Slecht onderhoud

Belangrijke knelpunten

Geen onafhankelijke expertise

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
Wat ben ik goed geholpen

"Wat ben ik goed geholpen"

Wat ben ik goed geholpen door schadeoplossing Nederland, nadat mijn beneden verdieping 7 cm onder water stond.

Mevr. C. Withaar

Gelderland

Snelle service

"Snelle service"

Er was direct contact en binnen een dag was een inspecteur te plaatse. Onze zaak was binnen een week afgehandeld door de inzet van de expert. QuaRijn is erg tevreden.

Quarij – Dichtbij in de zorg

Utrecht

Netjes opgelost

"Netjes opgelost"

Super geholpen! Wij kwamen er niet uit met de schade-expert van onze verzekeringsmaatschappij. Schadeoplossing ingeschakeld en uiteindelijk is alles netjes opgelost.

Mevr. P. Dijkie

Gelderland

Snel geregeld!

"Snel geregeld!"

Professionele organisatie met oog en oor voor detail. Afhandeling van de waterschade was door de komst van Schadeoplossing snel geregeld. Dank voor de hulp.

Dhr. R. Jansen

Aanleiding voor de lekkage via de schoorsteen

Dat een schoorsteen na verloop van tijd lekkage vertoont, kan verschillende oorzaken hebben. We hebben zojuist al wat oorzaken genoemd, maar over het algemeen is slechte installatie of achterstallig onderhoud het grootste probleem. Dit veroorzaakt namelijk schade, zoals:

 • scheuren in de schoorsteenflitsing (metaal dat het gebied tussen de schoorsteen en het dak waterdicht houdt)
 • metselwerk dat poreus wordt en zichtbare scheuren in de stenen
 • een kapotte schoorsteenkap
 • condensatievocht wat uiteindelijk zorgt voor bruine vlekken op de muur

Veroorzaakte schade door de lekkage via de schoorsteen

Nadat er lekkage begint te ontstaan, kan het een tijdje duren voordat u daadwerkelijk schade zult ontdekken binnen uw woning. Maar dát er schade zal ontstaan door de lekke schoorsteen is vrijwel zeker. Denk bijvoorbeeld aan:

 • vochtplekken op muren en plafonds
 • een muffe geur in huis
 • schimmel- en bacteriegroei
 • corrosie van het rookkanaal
 • schade aan houten balken, vloeren en muren
 • rookterugslag
 • loslatend metselwerk

Een hoop schade, waar niemand op zit te wachten. Zorg daarom altijd voor goed en tijdig onderhoud van uw schoorsteen. Daarmee bedoelen we niet alleen het schoonmaken van het rookkanaal. Al is dat wel heel erg belangrijk om brand te voorkomen

Lekkage via de schoorsteen melden bij uw verzekeraar

Omdat de lekke schoorsteen zorgt voor schade aan de vaste delen van uw huis, is het belangrijk dat u de opstalverzekering aanspreekt. De verzekeraar beoordeelt uw schade eerst telefonisch en zal daarna besluiten of zij alsnog een schade-expert gaan inschakelen om uw gevolgschade beter te kunnen vaststellen. Meestal sturen zij een schade-expert als de indruk bestaat dat de schade meer dan € 750 bedraagt.

De schade-expert komt voor de gevolgschade, niet voor de oorzaak! De oorzaak zult u zelf moeten verhelpen. Dit brengt met zich mee dat u de schoorsteenrenovatie zelf zult moeten betalen. Uw verzekeraar is namelijk niet verantwoordelijk voor het onderhoud van uw woning.

De verzekeraar keert uit

En dan komt het moment dat uw verzekeraar een voorstel doet voor het uit te keren bedrag voor uw gevolgschade). Helaas zien wij als contra-expertisebureau nog veel te vaak dat verzekeraars hun best doen om schade zo minimaal mogelijk uit te keren. Als u het gevoel heeft dat u dit overkomt, krijgt u het gevoel met de rug tegen de muur te staan – want wat kunt u ertegen doen?

Onze kosteloze contra-expert helpt ook bij lekkage via de schoorsteen

U kunt al in een vroeg stadium van het melden van uw schade onze kosteloze contra-expert inschakelen. Onze contra-expert doet precies hetzelfde als de schade-expert van uw verzekeraar, maar hij of zij doet dit onafhankelijk. Dat is een (erg) groot verschil. Het uit te keren bedrag wordt (vaak aanzienlijk) hoger doordat wij een lekkage via de schoorsteen heel objectief kunnen vaststellen. Wij gaan met onze schadevaststelling in de hand het gesprek met de schade-expert van uw verzekeraar aan. Daar vloeit vervolgens de juiste en eerlijke vergoeding uit voort.

Wij gaven al even aan dat u onze contra-expert kosteloos kunt inschakelen voor uw lekkage via de schoorsteen. Dit is wettelijk mogelijk gemaakt, zodat gedupeerden niet met de rug tegen de muur hoeven te staan tegenover hun verzekeraar.

Zo wordt onze contra-expertise betaalt

Omdat het een wettelijk recht is, is uw verzekeraar verplicht om onze kosten te vergoeden. Wij declareren de kosten voor onze diensten dan ook bij uw verzekeraar. Dit gaat niet ten koste van uw vergoeding. Uw verzekeraar betaalt een hogere vergoeding voor de lekkage via de schoorsteen én betaalt onze diensten. Een verzekeraar loopt dus niet te koop met de mogelijkheid om contra-expertise te laten uitvoeren.
Heeft u te maken met schade door een lekkage via de schoorsteen? Wacht niet te lang.

U kunt ons direct inschakelen nadat u uw verzekeraar op de hoogte heeft gebracht van de lekkage. Wij staan u bij met raad en daad en u heeft een aanspreekpunt voor uw schade. Wij helpen u graag verder. Meld vandaag nog uw schade!

 • Schadeclaim 2x hoger

  "Schadeclaim 2x hoger"

  Ik ben heel erg blij met de goede hulp van Schadeoplossing Nederland. Een betrouwbaar en deskundige bedrijf met heel veel ervaring! Zij hebben ons volledig kunnen ontzorgen met de ellende die een grote waterlekkage met zich mee kan brengen. Schadeoplossing Nederland heeft er onder andere ook voor gezorgd dat we een aantal weken elders onze dagelijkse werkzaamheden in alle rust konden voortzetten (ik met mijn online werk en mijn 3 kinderen met hun online lessen). Nadat ik ze heb ingeschakeld liep eigenlijk alles gesmeerd! Het enige bericht dat ik daarna van mijn verzekeraar ontving was het bericht waarin zei aangaven dat mijn schadeclaim uitbetaald zou worden.

  Dank jullie wel Schadeoplossing! zonder jullie hadden wij ons zelf heel erg te kort gedaan. Dankzij jullie expertise was mijn schadeclaim 2x hoger dan ik in eerste instantie had ingediend. En dit omdat wij veel zaken over het hoofd hadden gezien. Er was dus veel meer schade aangericht dan op het eerste gezicht te zien was. Dankzij jullie kwam dit aan het licht. Ik hoop dat ik vanaf nu altijd schadevrij zal blijven, maar mocht het niet zo zijn dan hoop ik dat wij weer op jullie kunnen rekenen.

  Mevr. Z. Mimi

 • De hulp en steun die wij nodig hadden

  "De hulp en steun die wij nodig hadden"

  Super service, wij hadden grote lekkage aan de woning. Door onze verzekering kregen wij alleen maar meer problemen. Schadeoplossing Nederland heeft de schade ons uit handen genomen en de grote schade professioneel opgelost. Wij willen Schadeoplossing Nederland hartelijk bedanken voor de hulp en steun die wij nodig hadden. Ik raad hen iedereen aan! Super service/ professioneel/ betrouwbaar en klantvriendelijk.

  Mevr. Rahana

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade