Home > Lekkage > lekkage via de schoorsteen

Lekkage via de schoorsteen

Lekkage via de schoorsteen

Lekkage via de schoorsteen is een soort lekkage die goed te voorkomen is, namelijk door de schoorsteen goed te onderhouden. Soms kan het onderhoud u ontgaan en hebben de weersinvloeden langdurig vrij spel. Metselwerk kan dan poreus worden en er kunnen scheuren in loodslabben ontstaan. Zo kan vocht uw huis binnenkomen met alle gevolgen van dien. Gelukkig kan onze onafhankelijke en kosteloze contra-expert uitkomst bieden bij lekkage via de schoorsteen. Wij zorgen wij ervoor dat u het juiste schadebedrag ontvangt voor de schoorsteenrenovatie.

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaak

Slecht onderhoud

Belangrijke knelpunten

Geen onafhankelijke expertise

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
Zeer goed geholpen

"Zeer goed geholpen"

Zeer goed geholpen door Schadeoplossing Nederland. Ik zou het zeker iedereen aanraden die vastloopt met zijn expert. Hij nam al het werk en stress over. Zeer Zeer tevreden!

Dhr. F. Habtat

Noord-Holland

Binnen een uur akkoord

"Binnen een uur akkoord"

Ik kwam er niet uit met verzekeringmaatschappij sinds december 2021. Vandaag 15-2-2022 gebeld met Schadeoplossing Nederland en binnen een uur akkoord gekregen! Wat een opluchting en een verbazing! Kan het nog steeds niet geloven. Jullie zijn echt super super super tof!

Dhr R. Rotterdam

Zuid-Holland

Wat ben ik goed geholpen

"Wat ben ik goed geholpen"

Wat ben ik goed geholpen door schadeoplossing Nederland, nadat mijn beneden verdieping 7 cm onder water stond.

Mevr. C. Withaar

Gelderland

2 keer gebruik gemaakt

"2 keer gebruik gemaakt"

Wij hebben nu 2 keer gebruik gemaakt van Schadeoplossing Nederland. Ik raad iedereen aan om van hun gebruik te maken. Tot tweemaal toe hebben zij onze verwachtingen overtroffen. Met name dhr Ardash.

Elias Safarian

Overijssel

Aanleiding voor de lekkage via de schoorsteen

Dat een schoorsteen na verloop van tijd lekkage vertoont, kan verschillende oorzaken hebben. We hebben zojuist al wat oorzaken genoemd, maar over het algemeen is slechte installatie of achterstallig onderhoud het grootste probleem. Dit veroorzaakt namelijk schade, zoals:

 • scheuren in de schoorsteenflitsing (metaal dat het gebied tussen de schoorsteen en het dak waterdicht houdt)
 • metselwerk dat poreus wordt en zichtbare scheuren in de stenen
 • een kapotte schoorsteenkap
 • condensatievocht wat uiteindelijk zorgt voor bruine vlekken op de muur

Veroorzaakte schade door de lekkage via de schoorsteen

Nadat er lekkage begint te ontstaan, kan het een tijdje duren voordat u daadwerkelijk schade zult ontdekken binnen uw woning. Maar dát er schade zal ontstaan door de lekke schoorsteen is vrijwel zeker. Denk bijvoorbeeld aan:

 • vochtplekken op muren en plafonds
 • een muffe geur in huis
 • schimmel- en bacteriegroei
 • corrosie van het rookkanaal
 • schade aan houten balken, vloeren en muren
 • rookterugslag
 • loslatend metselwerk

Een hoop schade, waar niemand op zit te wachten. Zorg daarom altijd voor goed en tijdig onderhoud van uw schoorsteen. Daarmee bedoelen we niet alleen het schoonmaken van het rookkanaal. Al is dat wel heel erg belangrijk om brand te voorkomen

Lekkage via de schoorsteen melden bij uw verzekeraar

Omdat de lekke schoorsteen zorgt voor schade aan de vaste delen van uw huis, is het belangrijk dat u de opstalverzekering aanspreekt. De verzekeraar beoordeelt uw schade eerst telefonisch en zal daarna besluiten of zij alsnog een schade-expert gaan inschakelen om uw gevolgschade beter te kunnen vaststellen. Meestal sturen zij een schade-expert als de indruk bestaat dat de schade meer dan € 750 bedraagt.

De schade-expert komt voor de gevolgschade, niet voor de oorzaak! De oorzaak zult u zelf moeten verhelpen. Dit brengt met zich mee dat u de schoorsteenrenovatie zelf zult moeten betalen. Uw verzekeraar is namelijk niet verantwoordelijk voor het onderhoud van uw woning.

De verzekeraar keert uit

En dan komt het moment dat uw verzekeraar een voorstel doet voor het uit te keren bedrag voor uw gevolgschade). Helaas zien wij als contra-expertisebureau nog veel te vaak dat verzekeraars hun best doen om schade zo minimaal mogelijk uit te keren. Als u het gevoel heeft dat u dit overkomt, krijgt u het gevoel met de rug tegen de muur te staan – want wat kunt u ertegen doen?

Onze kosteloze contra-expert helpt ook bij lekkage via de schoorsteen

U kunt al in een vroeg stadium van het melden van uw schade onze kosteloze contra-expert inschakelen. Onze contra-expert doet precies hetzelfde als de schade-expert van uw verzekeraar, maar hij of zij doet dit onafhankelijk. Dat is een (erg) groot verschil. Het uit te keren bedrag wordt (vaak aanzienlijk) hoger doordat wij een lekkage via de schoorsteen heel objectief kunnen vaststellen. Wij gaan met onze schadevaststelling in de hand het gesprek met de schade-expert van uw verzekeraar aan. Daar vloeit vervolgens de juiste en eerlijke vergoeding uit voort.

Wij gaven al even aan dat u onze contra-expert kosteloos kunt inschakelen voor uw lekkage via de schoorsteen. Dit is wettelijk mogelijk gemaakt, zodat gedupeerden niet met de rug tegen de muur hoeven te staan tegenover hun verzekeraar.

Zo wordt onze contra-expertise betaalt

Omdat het een wettelijk recht is, is uw verzekeraar verplicht om onze kosten te vergoeden. Wij declareren de kosten voor onze diensten dan ook bij uw verzekeraar. Dit gaat niet ten koste van uw vergoeding. Uw verzekeraar betaalt een hogere vergoeding voor de lekkage via de schoorsteen én betaalt onze diensten. Een verzekeraar loopt dus niet te koop met de mogelijkheid om contra-expertise te laten uitvoeren.
Heeft u te maken met schade door een lekkage via de schoorsteen? Wacht niet te lang.

U kunt ons direct inschakelen nadat u uw verzekeraar op de hoogte heeft gebracht van de lekkage. Wij staan u bij met raad en daad en u heeft een aanspreekpunt voor uw schade. Wij helpen u graag verder. Meld vandaag nog uw schade!

 • Wat een toppers!

  "Wat een toppers!"

  Wat een toppers! Waar wij van onze verzekeraar te horen kregen dat we 39 % van de dagwaarde van onze massief houten vloer terugkregen (waterschade), hebben de mensen van Schadeoplossing het maximale eruit gesleept voor ons! Dit hadden wij niet durven dromen, super bedankt! Ik zou het iedereen aanraden om deze mensen om advies te vragen.

  Mevr. Anneke

 • Hemel klaarde direct op

  "Hemel klaarde direct op"

  Gedupeerd door waterschade wist ik even geen raad met de verzekering dus heb ik Schadeoplossing Nederland erbij geroepen en de “hemel klaarde direct op”. De contra-expert maakte kort hierna een afspraak en deze man haalde ons meteen uit de zorgen, Geweldig. De snelheid van reageren en verwerken krijgt een dikke 10 van ons. Bedankt voor alles.

  Dhr. A. de Meulder

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade