Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Hoe en wat met de verzekering?

Lekkage in huis? Zo claimt u de schade met meer succes bij uw verzekering

Als huiseigenaar of huurder van een woning kan een lekkage in huis u zomaar overkomen. Dit artikel helpt u er niet alleen mee om hier goed op voorbereid te zijn. Juist als u nu al met waterschade te maken heeft, helpt dit artikel u verder! Onze experts staan u bij om een passende vergoeding te krijgen voor de waterschade in uw huis. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u verderop in dit artikel.

Lekkage in huis doordat de dakpannen kapot zijn.

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van lekkage in huis?

Er zijn misschien wel duizend-en-een mogelijke oorzaken voor lekkage in huis, maar een aantal oorzaken steekt met kop en schouders boven de rest uit. Denk aan een lekkage door een lekkende kraan of een lekkage aan het dak. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn, zoals verstopte leidingen, scheuren in leidingen of kitnaden die niet zijn bijgehouden. Ook een verstopte afvoer of een geknapte riolering is vaak de oorzaak van flinke lekkage in huis. De gevolgschade die zo’n lekkage oplevert kan in de meeste gevallen worden vergoed door de verzekering. Maar dan is het nog wel de kunst om de juiste vergoeding te ontvangen. Een gedekte schade betekent namelijk niet altijd dat u de volledige schade kunt (laten) herstellen van het bedrag dat u ontvangt van de verzekering.

Het opsporen van lekkage in huis

Het opsporen van een lekkage in huis kan een heel moeilijke taak zijn, als u er zelf mee aan de slag gaat. Want ook al onderzoekt u van alles, u krijgt lang niet altijd uitsluitsel waar de lekkage nu precies vandaan komt. Bespaar uzelf die moeite en schakel lekdetectie in. Vaak zijn de kosten hiervan gedekt door uw verzekering. Meld hiervoor wel eerst de schade bij uw verzekeraar, zodat deze instantie op de hoogte is van uw lekkage in huis. Vermeld dan ook dat u een lekdetectie wilt laten uitvoeren. Informeer of uw verzekering deze kosten dekt. Hiermee bespaart u zichzelf een hoop zorgen, moeite en tijd.

Veel voorkomende gevolgschades

Lekkage in huis zorgt altijd voor gevolgschade. Vaak aan de opstal, zoals muren, plafonds en vloeren. Een vloer van hout komt omhoog en muren en plafonds beginnen na enige tijd zichtbaar te schimmelen. Naast de opstalschade kan er ook schade ontstaan aan uw eigendommen. Ook gaat de vochtigheidsgraad in huis omhoog. Als een lekkage niet op tijd wordt opgemerkt, kan deze ook structurele schade aan uw woning veroorzaken. En dat betekent meestal dat u geconfronteerd zult worden met hoge reparatiekosten.

Onder welke verzekering is lekkage in huis gedekt?

Zoals we hiervoor bespraken, is meestal de opstal (de vaste elementen van het huis) onderhevig aan schade door de lekkage in huis. Hiervoor moet u de opstalverzekering, soms ook wel woonverzekering genoemd, inschakelen. Voor schade aan uw eigendommen die los in het huis liggen, moet u de inboedelverzekering aanspreken. Let wel, een opstalverzekering is verplicht voor woningeigenaren, maar de inboedelverzekering niet. Bent u huurder? Dan is uw verhuurder verantwoordelijk voor de opstalverzekering. Hiervoor dient u uw schade bij hem of haar te melden.

Contra-expertise bij lekkage in huis

Is er sprake van een flinke lekkage in huis, dan is het verstandig om onze contra-expert in te schakelen. Wij komen de schade vaststellen, net zoals de schade-expert van uw verzekering. Daarbij is er wel één groot verschil: wij zijn onafhankelijk. Onze schadevaststelling wordt niet beïnvloed door enige vorm van belangenverstrengeling. Wij staan namelijk niet op de loonlijst van een verzekeraar. Ook worden wij niet door hen ingehuurd. Sterker nog, u dient ons op eigen initiatief in te schakelen. Dit betekent dat wij voor ú werken, níet voor de verzekeraar.

Wel kunnen wij onze kosten declareren op uw verzekeringspolis, omdat de Nederlandse overheid dit wettelijk zo heeft vastgesteld. Met andere woorden, u hoeft voor onze contra-expertise niets extra’s te betalen. In feit betaalt u hier al voor met uw verzekeringspremie. U moet het maar net weten. Het is dus best logisch dat een verzekeraar hier niet mee te koop loopt. Zij moeten u namelijk een hogere vergoeding voor de lekkage in uw huis betalen én ons voor onze diensten betalen.

 • Een hart voor mensen

  "Een hart voor mensen"

  Zo ontzettend blij met de hulp van Schadeoplossing Nederland! Enorme stormschade / waterschade gehad en vanwege alle schade was het erg druk. Wij kregen zelden contact met onze verzekering.. Nadat wij Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld kwam gelijk 2 dagen later een expert en is alles in werking gezet. Alles is netjes en snel opgelost! Zo ontzettend dankbaar en blij, ik raad iedereen aan om hun in te schakelen!

  Mevr. M. Lith

  Utrecht

 • Super service

  "Super service"

  Super service, 5 sterren zijn echt te weinig! Wij hadden een grote lekkage aan de woning. Door onze verzekering kregen wij alleen maar meer problemen. Schadeoplossing Nederland heeft de schade uit onze handen genomen en de grote schade professioneel opgelost. Wij willen hen hartelijk bedanken voor de hulp en steun die wij destijds hebben ontvangen.

  Ik raad iedereen Schadeoplossing aan! Super service/ professioneel/ betrouwbaar en klantvriendelijk. Super bedankt!

  Eetpaleis

Welke stappen moet u zetten als u lekkage in huis heeft?

Om uw schadeclaim zo succesvol mogelijk te laten verlopen is het verstandig om onderstaande stappen te zetten. Hierin laten wij u ook zien hoe wij u kunnen helpen en wanneer u ons het beste kunt inschakelen.

 1. Maak foto’s en eventueel filmpjes van de schade

  Leg de gevolgschade vast op beeld, zodat u altijd enig bewijs hebt van hoe ernstig de schade in de eerste instantie was. Houd er wel rekening mee dat de schade-expert van de verzekeraar de schade met eigen ogen wil zien. Begin dus niet alvast met het opruimen en herstellen van de schade, ook al heeft u foto’s en filmpjes van de schade. U loopt dan een grote kans dat de schade niet vergoed wordt.

 2. Ga de schade beredden

  Anders gezegd: zorg ervoor dat de schade niet erger kan worden. Doe wat nodig is bij tijdelijke noodoplossingen, maar let daarbij altijd op uw veiligheid. Bereddingskosten worden in de meeste gevallen ook vergoed door de verzekeraar.

 3. Schakel uw verzekeraar in

  Neem contact op met uw verzekeraar en meld de schade. Zij zullen u onder andere naar de omvang van de schade vragen. Heeft een lekkage in huis gezorgd voor meer schade dan € 750? Dan wordt er vaak een schade-expert langs gestuurd.

 4. Schakel onze contra-expert in

  Wilt u zeker weten dat uw schade gedekt is én dat u de juiste vergoeding voor de lekkage in huis ontvangt? Laat uw schade dan ook vaststellen door onze onafhankelijke contra-expert. Als hij op een hoger schadebedrag uitkomt, gaat hij met de schade-expert van uw verzekering om tafel. In bijna alle gevallen komt de schadevergoeding daardoor hoger uit dan wanneer u geen contra-expert zou hebben ingeschakeld.

 5. Schade herstellen

  Nadat de juiste vergoeding is geregeld, kan er worden begonnen met het herstel van de schade. Is uw woning onbewoonbaar tot die tijd, dan kan onze contra-expert u helpen met het zoeken naar tijdelijke woonruimte.

Een claim bij de verzekering indienen voor lekkage in huis

Zoals u kunt zien, is het dus niet vanzelfsprekend dat u bij een lekkage in huis altijd de juiste vergoeding ontvangt voor de aangerichte waterschade. Onze contra-expert is van essentieel belang, vooral bij grote lekkages in huis waarbij de schade niet goed te overzien is. Wij nemen u de zorg uit handen en kunnen alles voor u regelen.

Heeft u te maken met lekkage in huis en loopt het niet helemaal lekker tussen u en de verzekeraar? Schakel dan onze contra-expert in. Meld uw schade en wij komen u graag bijstaan.

Deel alle informatie over een lekkage in huis

 • Super service

  "Super service"

  Super service, 5 sterren zijn echt te weinig! Wij hadden een grote lekkage aan de woning. Door onze verzekering kregen wij alleen maar meer problemen. Schadeoplossing Nederland heeft de schade uit onze handen genomen en de grote schade professioneel opgelost. Wij willen hen hartelijk bedanken voor de hulp en steun die wij destijds hebben ontvangen.

  Ik raad iedereen Schadeoplossing aan! Super service/ professioneel/ betrouwbaar en klantvriendelijk. Super bedankt!

  Eetpaleis

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade