Home > Lekkage > Lekkage in de badkamer

Hoe en wat met de verzekering bij lekkage in de badkamer?

Lekkage in de badkamer

Wij helpen u met de juiste vergoeding.

U heeft lekkage in de badkamer en u vraagt zich af wat u het beste kunt doen? Dit artikel geeft u vooral waardevolle informatie om de juiste vergoeding van uw verzekering te krijgen zodat u de schade goed kunt herstellen. Het komt nog veel te vaak voor dat gedupeerden slechts een minimale vergoeding ontvangen terwijl zij in werkelijkheid recht hebben op meer.

Lekkage in de badkamer? Dit moet u doen met de verzekering

Bij een lekkage in de badkamer is het in ieder geval verstandig dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw verzekeraar. Zij sturen een schade-expert langs die de lekkage gaat inventariseren. Aan de hand hiervan komt een vergoeding naar voren waarmee u de schade kunt herstellen.. toch? Helaas, dat laatste gaat vaak niet op. De schade is meestal niet te herstellen met de aangeboden vergoeding. Waarom is de vergoeding dan zo minimaal? Een schade-expert gebruikt hier vaak uitsluitingen voor die staan beschreven in de polisvoorwaarden, bijvoorbeeld slechte kitnaden. Hoe weet u of deze uitsluitingen werkelijk toepasbaar zijn voor uw lekkage? U zult een expert moeten zijn om de schade-expert werkelijk te kunnen overtuigen.

Contra expertise inschakelen bij lekkage in de badkamer

Kortom; u heeft een extra expert nodig die u bijstaat, de contra-expert. Deze expert doet hetzelfde als een schade-expert met één belangrijk verschil. De contra-expert is onafhankelijk omdat deze niet voor de verzekeringsmaatschappij werkt. U begrijpt dat het voor een contra-expert daarom veel makkelijker is om de schade inclusief gevolgschade werkelijk op de juiste waarde te inventariseren. Hij zet zich niet in voor de belangen van de verzekeringsmaatschappij, maar voor uw belangen! Na de inventarisatie gaat de contra-expert met de schade-expert om tafel om de schade te bespreken. Daaruit komt de juiste en eerlijke schadevergoeding naar boven.

Wat kost zo’n contra-expert?

Goed nieuws, de overheid heeft wettelijk vastgelegd dat een gedupeerde de kosten voor contra-expertise niet zelf hoeft te betalen. Deze kosten worden gedeclareerd op uw verzekering. Het is daarom wel belangrijk dat u verzekerd bent. Laat uw schade dus helemaal over aan een contra-expert en hij zoekt voor u uit wat er écht mogelijk is omtrent de vergoeding. Vul onderstaand formulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder..

 • Een hart voor mensen

  "Een hart voor mensen"

  Zo ontzettend blij met de hulp van Schadeoplossing Nederland! Enorme stormschade / waterschade gehad en vanwege alle schade was het erg druk. Wij kregen zelden contact met onze verzekering.. Nadat wij Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld kwam gelijk 2 dagen later een expert en is alles in werking gezet. Alles is netjes en snel opgelost! Zo ontzettend dankbaar en blij, ik raad iedereen aan om hun in te schakelen!

  Mevr. M. Lith

  Utrecht

 • Nam al het werk uit handen

  "Nam al het werk uit handen"

  Tijdens de storm op 18 februari van dit jaar is een groot gedeelte van ons dak eraf gewaaid, met als gevolg een enorme waterschade. De situatie was door de schade zo complex dat wij het niet meer konden overzien; elke dag werd aan de lijst met narigheid iets nieuws toegevoegd. Dat veroorzaakte veel stress, ook in het contact met de verzekeraar. Wij hebben vervolgens Schadeoplossing Nederland B.V. ingeschakeld met het verzoek om hulp en een contra-expertise. Schadeoplossing Nederland nam ons al het werk uit handen en ging professioneel en voortvarend te werk. Er kwamen oplossingen voor de schade en een regeling met onze verzekeraar. Wij zijn ervan overtuigd dat wij dankzij deze interventie een eerlijke vergoeding hebben gekregen voor de omvangrijke schade. Dit bedrag zou zeker anders zijn geweest als wij deze kwestie zelf hadden moeten afhandelen.

  Mev. S. de Jager

Lekkage in de badkamer opsporen

Weet u dat lekkage in de badkamer een van de meest voorkomende lekkages is in huis? Het vervelende hiervan is dat een badkamerlekkage meestal niet eenvoudig met het blote oog te zien is. Om de exacte bron van de lekkage te vinden, kan onze contra-expert een lekdetectie laten uitvoeren. Daarmee wordt precies achterhaald waar het probleem zich bevindt. Van de lekdetectie wordt een rapportage gemaakt, die wordt toegevoegd aan het dossier van uw algehele schade, inclusief alle gevolgschade. Met dit dossier in de hand gaat de contra-expert om tafel met de schade-expert van uw verzekeraar.

Lekkage door slechte kitnaden?

Slechte kitnaden kunnen de oorzaak zijn van lekkage in uw badkamer. Een slechte kitnaad is vaak direct zichtbaar, waardoor het voor de hand ligt om de lekkage daar direct aan te verbinden. Meestal is dat terecht, maar het komt ook weleens voor dat dit níet de oorzaak is van de lekkage in de badkamer. Soms zijn kleine scheurtjes in een leiding de boosdoener! Onze contra-expert zoekt daarom grondig voor u uit of de kitnaden wel daadwerkelijk de oorzaak van het probleem zijn.

Waterschade door een lekkende sifon

Een lekkende sifon, ook wel zwanenhals genoemd, is vaak de oorzaak van een lekkage in de badkamer. Het rubber erin kan uitgedroogd raken, waardoor water kan weglekken. Misschien heeft u ook wel de pech dat de sifon slecht gemonteerd is. Wanneer u niet regelmatig in uw wastafelkastje kijkt, kan zo’n lekkage na verloop van tijd toch nog flink wat schade veroorzaken. Gelukkig is de sifon snel te vervangen en is er bijna nooit hak- en breekwerk vereist.

Lekkage door het bad of de douche

Bij het bad en de douche komen veel mogelijke oorzaken bij elkaar, die voor lekkage kunnen zorgen. Denk aan de afvoerleiding, het afvoerputje, de kraan en de kitnaden die allemaal kunnen gaan lekken door slecht onderhoud of beschadiging. Onze contra-expert zoekt uit waar het probleem precies ligt en kijkt daarbij verder dan wat hij zo op het oog in eerste instantie kan zien.

Kosten bij lekkage in de badkamer

Lekkage binnen de badkamer kan dus nogal wat oorzaken hebben. U kunt zich voorstellen dat de kosten van hak- en breekwerk aanzienlijk hoger zullen zijn dan wanneer er slechts een sifon moet worden vervangen. Het opsporen van een lekkage is meestal gedekt door uw verzekering, mits er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Uw contra-expert maakt in ieder geval een compleet kostenoverzicht van de lekkageschade.

Aangezien onze contra-expert niet wordt betaald door de verzekeringsmaatschappij, mag u erop vertrouwen dat zijn indicatie van de kosten reëel is. Hij heeft úw belangen voor ogen, níet de belangen van uw verzekeraar. De contra-expert zet zich ervoor in om de kosten voor de lekkage te verhalen op uw verzekering, zodat u een eerlijke schadevergoeding krijgt.

Vergoeding vanuit de verzekeringen

Het inschakelen van onze contra-expertise vereist een opstal- of inboedelverzekering. Wij declareren de door ons gemaakte kosten op uw verzekering. Zijn wij dan in dienst van uw verzekeraar? Nee, maar onze kosten worden door uw verzekeraar betaald, omdat verzekeraars daar wettelijk toe verplicht zijn. U ontvangt daarom ook nooit een factuur voor onze contra-expertise.

De vergoeding van uw gevolgschade kan vanuit één of vanuit beide verzekeringen plaatsvinden. Er is meestal wel sprake van een eigen risico tot € 500,- tenzij u een hogere premie betaalt.

Dekking voor lekkage vanuit de opstalverzekering

Dekking voor lekkage vindt plaats vanuit de opstalverzekering. Deze opstalverzekering is verplicht voor iedere huiseigenaar met een hypotheek. Heeft u geen hypotheek? Ook dan is het verstandig om een opstalverzekering te hebben afgesloten. Bij lekkage in de badkamer wordt bijvoorbeeld schade aan muren, vloeren en plafonds vergoed. De vergoeding voor het opsporen van de lekkage en het hak- en breekwerk gebeurt ook vanuit deze verzekering.

Dekking voor lekkage vanuit de inboedelverzekering

Is er schade ontstaan aan uw spullen, zoals de meubels of apparatuur? Dan is daar dekking voor te vinden in de inboedelverzekering. Deze verzekering is overigens niet verplicht, maar wij raden u altijd wel aan om deze af te sluiten. Vooral omdat de waarde van de inboedel in de loop der jaren vaak ongemerkt toeneemt. In dat kader is het ook belangrijk dat u zich verzekert tegen onderverzekering.

Deel alle informatie over een lekkage in de badkamer!

 • Eén aanspreekpunt

  "Eén aanspreekpunt"

  Door toeval kwamen we terecht bij Schadeoplossing Nederland B.V. – contra-expertise bij schade. Na een enorme waterschade in ons appartement waren we op zoek naar informatie over parket verwijderen etc. Wij hadden geen conflict met onze verzekerings-expert, maar waren wel overweldigd door de impact en kosten van onze schade.

  Na een telefoontje met Schadeoplossing bleek dat ze ons ook van dienst konden zijn zonder dat er een conflict was. Contra-expertise is een recht en de kosten van hun dienstverlening zouden gewoon bij de verzekeraar in rekening worden gebracht. Toen hebben we ze gevraagd te komen. Ze hebben ons begeleid en ondersteund in het proces van het goed inschatten en declareren van de schade. Ook bij praktische zorgen zoals de tijdelijke verhuizing/opslag van onze inboedel, drogen van het beton onder de parketvloer. En ook bij vragen zoals: gaat dit wel goed, wanneer moet dat, extra tegenvallers tijdens het proces.

  We hadden een aanspreekpunt en dat was heel erg fijn in deze voor ons stressvolle tijd. We zouden de diensten van Schadeoplossing aan iedereen aanraden die in een vergelijkbare situatie zit. (Grote schade waarvan je de impact en kosten niet goed kan overzien). Het heeft ons een hoop kosten bespaard, die de verzekeraar anders niet vergoed zou hebben en het heeft ons enorm gesteund/ontzorgd in een moeilijke tijd.

  Mevr. Silvia & Loes

  Zuid-Holland

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade