Home » Lekkage » Wat te doen bij lekkage in de badkamer?

Hulp met uw verzekering.

Lekkage in de badkamer

Lekkage in de badkamer

U heeft lekkage in de badkamer en u vraagt zich af wat u het beste kunt doen? Dit artikel geeft u vooral waardevolle informatie om de juiste vergoeding van uw verzekering te krijgen zodat u de schade goed kunt herstellen. Het komt nog veel te vaak voor dat gedupeerden slechts een minimale vergoeding ontvangen terwijl zij in werkelijkheid recht hebben op meer.

Wat te doen bij lekkage in de badkamer? Altijd een contra-expert inschakelen!

afb. 1 Wat te doen bij lekkage in de badkamer? Altijd een contra-expert inschakelen!

Lekkage in de badkamer? Dit moet u doen met de verzekering

Bij een lekkage in de badkamer is het in ieder geval verstandig dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw verzekeraar. Zij sturen een schade-expert langs die de lekkage gaat inventariseren. Aan de hand hiervan komt een vergoeding naar voren waarmee u de schade kunt herstellen.. toch? Helaas, dat laatste gaat vaak niet op. De schade is meestal niet te herstellen met de aangeboden vergoeding. Waarom is de vergoeding dan zo minimaal? Een schade-expert gebruikt hier vaak uitsluitingen voor die staan beschreven in de polisvoorwaarden, bijvoorbeeld slechte kitnaden. Hoe weet u of deze uitsluitingen werkelijk toepasbaar zijn voor uw lekkage? U zult een expert moeten zijn om de schade-expert werkelijk te kunnen overtuigen.

Contra expertise inschakelen bij lekkage in de badkamer

Kortom; u heeft een extra expert nodig die u bijstaat, de contra-expert. Deze expert doet hetzelfde als een schade-expert met één belangrijk verschil. De contra-expert is onafhankelijk omdat deze niet voor de verzekeringsmaatschappij werkt. U begrijpt dat het voor een contra-expert daarom veel makkelijker is om de schade inclusief gevolgschade werkelijk op de juiste waarde te inventariseren. Hij zet zich niet in voor de belangen van de verzekeringsmaatschappij, maar voor uw belangen! Na de inventarisatie gaat de contra-expert met de schade-expert om tafel om de schade te bespreken. Daaruit komt de juiste en eerlijke schadevergoeding naar boven.

Wat kost zo’n contra-expert?

Goed nieuws, de overheid heeft wettelijk vastgelegd dat een gedupeerde de kosten voor contra-expertise niet zelf hoeft te betalen. Deze kosten worden gedeclareerd op uw verzekering. Het is daarom wel belangrijk dat u verzekerd bent. Laat uw schade dus helemaal over aan een contra-expert en hij zoekt voor u uit wat er écht mogelijk is omtrent de vergoeding. Vul onderstaand formulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder..

Uw schade bij ons melden

Lekkage in de badkamer opsporen

Weet u dat lekkage in de badkamer een van de meest voorkomende lekkages is in huis? Het vervelende hiervan is dat een badkamerlekkage meestal niet eenvoudig met het blote oog te zien is. Om de exacte bron van de lekkage te vinden, kan onze contra-expert een lekdetectie uitvoeren. Daarmee wordt precies achterhaald waar het probleem zich bevindt. Van de lekdetectie wordt een rapportage gemaakt, die wordt toegevoegd aan het dossier van uw algehele schade, inclusief alle gevolgschade. Met dit dossier in de hand gaat de contra-expert om tafel met de schade-expert van uw verzekeraar.

Lekkage door slechte kitnaden?

Slechte kitnaden kunnen de oorzaak zijn van lekkage in uw badkamer. Een slechte kitnaad is vaak direct zichtbaar, waardoor het voor de hand ligt om de lekkage daar direct aan te verbinden. Meestal is dat terecht, maar het komt ook weleens voor dat dit níet de oorzaak is van de lekkage in de badkamer. Soms zijn kleine scheurtjes in een leiding de boosdoener! Onze contra-expert zoekt daarom grondig voor u uit of de kitnaden wel daadwerkelijk de oorzaak van het probleem zijn.

Waterschade door een lekkende sifon

Een lekkende sifon, ook wel zwanenhals genoemd, is vaak de oorzaak van een lekkage in de badkamer. Het rubber erin kan uitgedroogd raken, waardoor water kan weglekken. Misschien heeft u ook wel de pech dat de sifon slecht gemonteerd is. Wanneer u niet regelmatig in uw wastafelkastje kijkt, kan zo’n lekkage na verloop van tijd toch nog flink wat schade veroorzaken. Gelukkig is de sifon snel te vervangen en is er bijna nooit hak- en breekwerk vereist.

Lekkage door het bad of de douche

Bij het bad en de douche komen veel mogelijke oorzaken bij elkaar, die voor lekkage kunnen zorgen. Denk aan de afvoerleiding, het afvoerputje, de kraan en de kitnaden die allemaal kunnen gaan lekken door slecht onderhoud of beschadiging. Onze contra-expert zoekt uit waar het probleem precies ligt en kijkt daarbij verder dan wat hij zo op het oog in eerste instantie kan zien.

Uw schade bij ons melden

Kosten bij lekkage in de badkamer

Lekkage binnen de badkamer kan dus nogal wat oorzaken hebben. U kunt zich voorstellen dat de kosten van hak- en breekwerk aanzienlijk hoger zullen zijn dan wanneer er slechts een sifon moet worden vervangen. Het opsporen van een lekkage is meestal gedekt door uw verzekering, mits er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Uw contra-expert maakt in ieder geval een compleet kostenoverzicht van de lekkageschade.

Aangezien onze contra-expert niet wordt betaald door de verzekeringsmaatschappij, mag u erop vertrouwen dat zijn indicatie van de kosten reëel is. Hij heeft úw belangen voor ogen, níet de belangen van uw verzekeraar. De contra-expert zet zich ervoor in om de kosten voor de lekkage te verhalen op uw verzekering, zodat u een eerlijke schadevergoeding krijgt.

Vergoeding vanuit de verzekeringen

Het inschakelen van onze contra-expertise vereist een opstal- of inboedelverzekering. Wij declareren de door ons gemaakte kosten op uw verzekering. Zijn wij dan in dienst van uw verzekeraar? Nee, maar onze kosten worden door uw verzekeraar betaald, omdat verzekeraars daar wettelijk toe verplicht zijn. U ontvangt daarom ook nooit een factuur voor onze contra-expertise.

De vergoeding van uw gevolgschade kan vanuit één of vanuit beide verzekeringen plaatsvinden. Er is meestal wel sprake van een eigen risico tot € 500,- tenzij u een hogere premie betaalt.

Dekking voor lekkage vanuit de opstalverzekering

Dekking voor lekkage vindt plaats vanuit de opstalverzekering. Deze opstalverzekering is verplicht voor iedere huiseigenaar met een hypotheek. Heeft u geen hypotheek? Ook dan is het verstandig om een opstalverzekering te hebben afgesloten. Bij lekkage in de badkamer wordt bijvoorbeeld schade aan muren, vloeren en plafonds vergoed. De vergoeding voor het opsporen van de lekkage en het hak- en breekwerk gebeurt ook vanuit deze verzekering.

Dekking voor lekkage vanuit de inboedelverzekering

Is er schade ontstaan aan uw spullen, zoals de meubels of apparatuur? Dan is daar dekking voor te vinden in de inboedelverzekering. Deze verzekering is overigens niet verplicht, maar wij raden u altijd wel aan om deze af te sluiten. Vooral omdat de waarde van de inboedel in de loop der jaren vaak ongemerkt toeneemt. In dat kader is het ook belangrijk dat u zich verzekert tegen onderverzekering.

Uw schade bij ons melden

Deel alle informatie over een lekkage in de badkamer!

Wij kunnen u deze artikelen aanbevelen

Informatie over…

Bent u het oneens met uw verzekeraar?

Schadeoplossing Nederland B.V. helpt gedupeerden aan de juiste en eerlijke vergoeding.

 • 088 – 888 5000

 • 088 – 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten. Wij behandelen helaas geen schade aan voertuigen.

Meld uw schade online

“Professioneel”

Dhr. R. Jansen

Professionele organisatie met oog en oor voor detail. Afhandeling van de waterschade was door de komst van Schadeoplossing snel geregeld. Dank voor de hulp.

Wij helpen u met

Een Eerlijke VergoedingOnafhankelijke ExpertiseKosteloze Contra-Expertise

Een Eerlijke VergoedingOnafhankelijke ExpertiseKosteloze Contra-Expertise

Een Eerlijke VergoedingOnafhankelijke ExpertiseKosteloze Expertise

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Contra-expertise is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor wanneer u het niet eens bent met uw verzekeraar. Wij beoordelen uw schade en gaan in gesprek met uw verzekeraar voor de juiste en eerlijke vergoeding.

088 – 888 5000
088 – 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten. Wij behandelen geen schade aan voertuigen.
U kunt uw schade ook melden met behulp van onderstaand formulier.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is uw probleem met de verzekeraar?
Choose File
Bedankt voor uw melding. Wij nemen uw schade zo spoedig mogelijk in behandeling.
Er is een fout opgetreden. Heeft u alle velden ingevuld?
 • Ons advies is geheel vrijblijvend

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade

lekkage in de badkamer
 • Editor Rating
 • Rated 5 stars
 • 100%

 • Lekkage in de badkamer? Alles over uw verzekering!
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 21 september 2021