Home > Brandschade > Schoonmaak na brand

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaken

Woningbrand

Belangrijke knelpunten

De juiste reiniging

De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

Inboedel- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
Binnen een uur akkoord

"Binnen een uur akkoord"

Ik kwam er niet uit met verzekeringmaatschappij sinds december 2021. Vandaag 15-2-2022 gebeld met Schadeoplossing Nederland en binnen een uur akkoord gekregen! Wat een opluchting en een verbazing! Kan het nog steeds niet geloven. Jullie zijn echt super super super tof!

Dhr R. Rotterdam

Zuid-Holland

Onrecht is recht gezet

"Onrecht is recht gezet"

Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

Mevr. N Tichem

Zuid-Holland

Een eerlijk bedrag

"Een eerlijk bedrag"

dankzij het team van Schadeoplossing Nederland, hebben wij een eerlijk bedrag mogen ontvangen. Wij zullen deze onderneming aan iedereen aanbevelen.

Dhr. M. Cona

Zuid-Holland

Zeer goed geholpen

"Zeer goed geholpen"

Zeer goed geholpen door Schadeoplossing Nederland. Ik zou het zeker iedereen aanraden die vastloopt met zijn expert. Hij nam al het werk en stress over. Zeer Zeer tevreden!

Dhr. F. Habtat

Noord-Holland

Rookschade aan uw spullen

Na een brand, groot of klein, hebben veel van uw spullen rookschade opgelopen. In dat geval moet alles worden gereinigd. Helaas kan zelfs een kleine brand er al voor zorgen dat rook en roet door het hele huis zijn verspreid. In sommige gevallen kan roet simpel worden weggeveegd, maar meestal laat deze plakkerige, zwarte substantie zich lastig verwijderen. Het team van professionals dat wij coördineren, komt bij u de brandschade reinigen. Daarbij gaat het niet alleen om rook en roet, maar zij richten zich ook op de (soms aanzienlijke) waterschade die veroorzaakt is door het blussen.

 • Wij zetten ons eerst in om nog meer schade te voorkomen

 • Wij coördineren een team van professionals, voor het vakkundig schoonmaken en herstellen van de onderdelen van uw woning die brandschade hebben opgelopen
 • Alle schade, ook de doordringende brandgeur, wordt bestreden

 • Wij zetten de beste kennis voor u in

Meer schade voorkomen

De eerste stap is het voorkomen van meer schade. Ga niet alvast de brandschade zelf schoonmaken. De vergoeding van uw verzekering kan daardoor uiteindelijk worden geweigerd(!). Lees hier meer over op onze pagina: woningbrand en de verzekering. Ook kan er meer schade ontstaan wanneer het door de brand mogelijk is geworden dat regenwater naar binnen komt. Verder is het mogelijk dat bluswater is blijven liggen. Ons aangestuurde team van specialisten zorgt er in de eerste instantie voor dat er geen water van buiten naar binnen kan komen. Zij voeren het overtollige water af en installeren drogers om de vochtige ruimtes zo snel mogelijk droog te krijgen. Zo wordt de verdere groei van schimmels en bacteriën tegengegaan. Laat het door ons aangestuurde team zo snel mogelijk na de brand bij u schoonmaken voor een optimaal resultaat.

Complete schoonmaak na brand

Met onze partners willen wij bij u de brandschade verhelpen; uw huis wordt compleet hersteld. Dit geldt ook voor de onzichtbare schade, zoals de brandgeur in uw huis. Wanneer een schoonmaak na brand niet grondig wordt uitgevoerd, kan zo’n brandgeur nog jarenlang aanhouden, met alle ongenoegen van dien. Het team bekijkt ook welke spullen worden hersteld en welke moeten worden afgevoerd. Dit kan uiteraard in samenspraak met u, omdat sommige niet herstelbare spullen emotionele waarde kunnen hebben.

Overzicht wanneer dat juist lastig kan zijn

Wij zorgen voor het overzicht. Direct na de brand ontstaat namelijk vaak een chaotische situatie, omdat er van alles moet worden geregeld en uitgezocht. Onze professionele medewerkers helpen u daarbij en proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen. Kortom, wij zorgen ervoor dat de beste kennis bij u wordt ingezet. Daarnaast houden we rekening met uw persoonlijke wensen en behoeften. We begrijpen dat een brand een ingrijpende gebeurtenis is. We zetten alle noodzakelijke stappen om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer de draad kunt oppakken.

 • Het scheelt enorm aan zorgen en stress

  "Het scheelt enorm aan zorgen en stress"

  Nadat het huis van mijn ouders door een brand, die begon bij de buren, geheel onbewoonbaar was en alle inboedel zo’n beetje vergaan, hebben wij contact gezocht met Schadeoplossing Nederland. Wij zijn super tevreden met alles wat zij voor ons gedaan hebben. We zagen door de bomen het bos niet meer zij hebben alles keurig voor ons geregeld. Het contact was zeer warm en menselijk en uiteindelijk hebben zij ervoor gezorgd dat mijn ouders een hele nette schadevergoeding hebben gekregen! Zonder Schadeoplossing Nederland was dit niet gelukt! Het scheelt enorm aan zorgen en stress en je wordt uitstekend begeleid bij dergelijke ingrijpende schades!

  Mevr. L. Koehoorn

  Friesland

 • Veel hoger dan verwacht

  "Veel hoger dan verwacht"

  Na een keukenbrand bij ons thuis werd ik de volgende dag gebeld door Schadeoplossing Nederland. Een contra-expert is toen langsgekomen om het een en ander voor mij te regelen. Het belangrijke bij een expert is dat hij altijd bereikbaar is als je hem nodig hebt, zo niet dan belt hij altijd terug. De expert die mijn verzekering had gestuurd was ook geen slechte maar als hij zegt dat hij mij terug gaat bellen en ik moet daar twee dagen op wachten dan is het voor mij klaar. Schadeoplossing bedankt wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan en wat betreft het bedrag dat mijn verzekering heeft uitgekeerd, dankzij jullie was dat veel hoger dan wij hadden verwacht.

  Fam. Dalda

  Zuid-Holland

Wij zorgen voor het herstel van uw brandschade.

Het team dat wij voor u inschakelen, is gespecialiseerd in reiniging en herstel. Dé perfecte combinatie om uw brandschade met de juiste snelheid en kwaliteit opgelost te krijgen. Het professioneel herstel geldt voor uw complete opstal. Denk aan gevels, woonkamers, slaapkamers, keukens, meterkasten, badkamers, hallen, etc.

Specialistische reiniging van uw inboedel

Niet alleen de wanden, het dak, uw keuken, etc. moeten worden gereinigd, maar ook uw spullen (inboedel). Denk aan uw meubels, vloerkleden en apparaten. Voor een succesvolle schoonmaak en herstel is het erg belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn, vooral bij apparatuur. Hoe sneller we kunnen reageren, des te groter de kans is op een geslaagde schoonmaak. Reconditionering is ook een flinke kostenbesparing, omdat er minder spullen hoeven te worden afgevoerd. Ook hoeven er daardoor minder spullen opnieuw te worden aangeschaft.

Tijdelijke opslag van uw spullen

Tijdens de reconditionering van uw inboedel en het herstel van uw opstal worden uw spullen tijdelijk opgeslagen achter slot en grendel. Wanneer uw spullen gereinigd zijn en uw woning weer helemaal gereed is gemaakt, worden uw spullen weer teruggebracht. Vanaf dat moment kunt u direct uw dagelijkse gang van zaken weer oppakken.

Onze hulp inschakelen met de schoonmaak na brand

Zit u zelf ook met rook- en roetschade in uw woning en wilt u het probleem graag in alle rust overlaten aan een team van deskundigen? Neem dan direct contact met ons op. Wij zorgen voor de juiste vergoeding en laten de schade verdwijnen. Kortom; een compleet herstel van uw woning, zodat u daar hopelijk nog lang met plezier kunt wonen.

Veelgestelde vragen over schoonmaak brand en roetschade

Ons bedrijf zorgt in de eerste plaats voor de juiste vergoeding voor uw schade en coördineert daarna de eventuele reiniging van rook- en roetschade. Wij regelen het volledige projectmanagement van uw schade tot in de puntjes. Ons doel is dat u zich na de schadeafhandeling volledig ondersteund heeft gevoeld. Voor de coördinatie van brand en roetschade reiniging bent u bij ons aan het juiste adres.

Ja, wij werken door heel Nederland en zijn in staat om snel ter plaatse te zijn bij een calamiteit. Onze calamiteitendienst is 24/7 beschikbaar. Is er geen spoed? Dan vragen wij u om rekening te houden met onze kantoortijden.

Specialistische schoonmaak betekent dat er gespecialiseerde technieken, methoden en apparatuur worden gebruikt om de getroffen opstal en inboedel (uw bezittingen) grondig schoon te maken na roet- en rookschade. Kortom, álle specialistische middelen voor het herstellen van brandschade worden ingezet.

Door gebruik te maken van ons bedrijf, kunnen wij snel schakelen tussen u, de verzekeringsmaatschappij en onze partner voor de juiste vergoeding van de schade en de reiniging na brand. Daarnaast gaan wij u alle zorgen uit handen nemen; wij regelen alles.

U kunt uw schade melden via ons formulier onderaan deze pagina. Vul uw gegevens in en beschrijf de situatie zo nauwkeurig mogelijk. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om te bekijken hoe wij u met onze expertise van dienst kunnen zijn. Wij sturen dus geen offerte.

Zodra u bij ons uw schade meldt, zullen wij snel ter plaatse zijn om de situatie te beoordelen en een plan van aanpak op te stellen. Wij hebben nauw contact met u en de schade-expert van uw verzekeraar om de juiste vergoeding te verkrijgen en de schoonmaak en het herstelproces soepel te laten verlopen.

De partners die wij inzetten, hebben ruime ervaring met het verwijderen van brandschade. Onze eigen experts zijn deskundig op het gebied van contra-expertise. Daarmee zorgen wij eveneens voor de juiste vergoeding van uw brandschade. Ook weten we precies hoe we een schade van A tot Z moeten aanpakken. Om onze dienstverlening completer te maken, werken wij nauw samen met gespecialiseerde partners voor het herstellen van de brandschade.

Tijdens de reiniging zullen alle aangetaste oppervlakken door het schoonmaakbedrijf grondig worden gereinigd en geuren krijgen geen kans meer. Ook wordt er gezorgd voor het drogen van vochtige ruimtes en het verwijderen van roet- en rookresten. Na dit proces ziet uw woning er weer schoon en veilig uit.

Begin niet alvast met het opruimen van de schade! Uw verzekeraar moet eerst álle beschadigde inboedel en opstal met eigen ogen kunnen zien. Schakel ons in vanaf het eerste moment dat u de schade bij uw verzekeringsmaatschappij heeft gemeld. Dit doet u bijvoorbeeld via ons contactformulier of telefoonnummer op de website. Vul uw gegevens in en beschrijf uw situatie. Wij staan paraat voor u.

De duur van het reinigingsproces hangt af van de omvang van de brandschade. We streven ernaar om zo snel mogelijk te handelen en uw omgeving weer veilig en schoon te maken. Het kan echter enige tijd duren, afhankelijk van de situatie.

Deel alle informatie over schoonmaak na brand.

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade