Home > Brandschade > Schoonmaak na brand

Schoonmaak na brand.

Schoonmaak na brand

Wij coördineren het van A tot Z

U heeft brand gehad en verschillende partijen hebben u geholpen, waaronder uw verzekeraar. Nu moet de schoonmaak van uw huis nog worden geregeld. Welk schoonmaakbedrijf kunt u daarvoor het beste inschakelen? Wie gaat de rookschade verhelpen, zodat uw huis er straks weer schoon uitziet en ook weer fris ruikt? Wij kunnen u volledig ontzorgen met de schoonmaak na brand.

In het kort

 • We zetten ons eerst in om nog meer schade te voorkomen.

 • Wij coördineren een team van professionals, voor het vakkundig schoonmaken van de onderdelen van uw woning die brandschade hebben opgelopen.
 • Ook onzichtbare schade, zoals de doordringende brandgeur, wordt bestreden.
 • Wij zetten de beste kennis voor u in.

Rookschade aan uw spullen

Na een brand, groot of klein, hebben veel van uw spullen rookschade opgelopen. In dat geval moet alles worden schoongemaakt. Helaas kan zelfs een kleine brand er al voor zorgen dat rook en roet door het hele huis zijn verspreid. In sommige gevallen kan roet simpel worden weggeveegd, maar meestal laat deze plakkerige, zwarte substantie zich lastig verwijderen. Het team van professionals dat wij coördineren, zorgt ervoor dat er een vakkundige schoonmaak van uw spullen plaatsvindt. Daarbij gaat het niet alleen om rook en roet, maar zij richten zich ook op de (soms aanzienlijke) waterschade die veroorzaakt is door het blussen.

Het voorkomen van meer schade

De eerste stap is het voorkomen van meer schade. Er kan bijvoorbeeld meer schade ontstaan, wanneer het door de brand mogelijk is geworden dat regenwater naar binnen komt. Ook is het mogelijk dat bluswater is blijven liggen. Ons aangestuurde team specialisten zorgt er in de eerste instantie voor dat er geen water van buiten naar binnen kan komen. Zij voeren het overtollige water af en installeren drogers om de vochtige ruimtes zo snel mogelijk droog te krijgen. Zo wordt de groei van schimmels en bacteriën tegengegaan.

Complete schoonmaak na brand

Wij zorgen ervoor dat uw brandschade wordt verholpen; uw huis wordt compleet schoongemaakt. Dit geldt ook voor de onzichtbare schade, zoals de brandgeur in uw huis. Wanneer een schoonmaak na brand niet grondig wordt uitgevoerd, kan zo’n brandgeur nog jarenlang aanhouden, met alle ongenoegen nadien. Het team bekijkt ook welke spullen worden hersteld en welke moeten worden afgevoerd. Dit kan uiteraard in samenspraak met u, omdat sommige niet-herstelbare spullen emotionele waarde kunnen hebben.

Overzicht wanneer dat juist lastig kan zijn

Wij zorgen voor het overzicht. Direct na de brand ontstaat namelijk vaak een chaotische situatie, omdat er van alles moet worden geregeld en uitgezocht. Wij helpen u daarbij en proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen. Kortom, wij zorgen ervoor dat de beste kennis wordt ingezet bij het schoonmaken en herstellen van uw brandschade.

 • Veel hoger dan verwacht

  "Veel hoger dan verwacht"

  Na een keukenbrand bij ons thuis werd ik de volgende dag gebeld door Schadeoplossing Nederland. Een contra-expert is toen langsgekomen om het een en ander voor mij te regelen. Het belangrijke bij een expert is dat hij altijd bereikbaar is als je hem nodig hebt, zo niet dan belt hij altijd terug. De expert die mijn verzekering had gestuurd was ook geen slechte maar als hij zegt dat hij mij terug gaat bellen en ik moet daar twee dagen op wachten dan is het voor mij klaar. Schadeoplossing bedankt wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan en wat betreft het bedrag dat mijn verzekering heeft uitgekeerd, dankzij jullie was dat veel hoger dan wij hadden verwacht.

  Fam. Dalda

  Zuid-Holland

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

Wij zorgen ook voor het herstel van uw brandschade

Het team dat wij voor u inschakelen, is een team van schoonmakers en herstellers. Dé perfecte combinatie om uw brandschade zo snel en soepel mogelijk opgelost te krijgen. Het professioneel herstel geldt voor uw complete opstal. Denk aan gevels, woonkamers, slaapkamers, keukens, meterkasten, badkamers, hallen, etc.

Reconditionering van uw inboedel

Niet alleen de wanden, het dak, uw keuken, etc. moeten worden hersteld, maar ook uw spullen/inboedel. Het herstel daarvan wordt ook wel reconditionering genoemd. Denk aan uw meubels, vloerkleden en apparatuur. Voor een succesvolle reconditionering is het erg belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn, vooral bij apparatuur. Hoe sneller we kunnen reageren, des te groter de kans is op een geslaagde reconditionering. Reconditionering is ook een flinke kostenbesparing, omdat er: minder spullen hoeven te worden afgevoerd; en minder spullen opnieuw hoeven te worden aangeschaft.

Tijdelijke opslag van uw spullen

Tijdens de reconditionering van uw inboedel en het herstel van uw opstal worden uw spullen tijdelijk opgeslagen achter slot en grendel. Wanneer uw spullen gereinigd zijn en uw woning weer helemaal is schoongemaakt, worden uw spullen weer teruggebracht. Vanaf dat moment kunt u direct uw dagelijkse gang van zaken weer oppakken.

Zit u zelf ook met rook- en roetschade in uw woning en wilt u het probleem graag in alle rust overlaten aan een team professionals? Neem dan snel contact met ons op. Wij regelen voor u de volledige schoonmaak en het herstel van uw woning, zodat u daar hopelijk nog lang met plezier kunt wonen.

Deel alle informatie over schoonmaak na brand.

 • Topervaring

  "Topervaring"

  in de morgen hebben we een woningbrand gehad. Diezelfde dag werd door Schadeoplossing Nederland met ons contact opgenomen. We hebben vervolgens een gesprek gehad over de gang van zaken en de schade. Het herstel van de schade is intussen voltooid. Wij zijn zeer te spreken over de hulp van Schadeoplossing. Er komt met zo'n schade veel op je af en dan is het fijn als er dingen uit handen worden genomen. Schadeoplossing Nederland is zeker een aanrader! We zijn ze zeer dankbaar, een uitstekende service.

  Dhr. H. Steenkamp

  Noord-Holland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade