Home > Brandschade > Contra-expertise bij brandschade

contra-expertise bij brandschade

Contra-expertise bij brandschade

Het is een enge gedachte, maar brand kan helaas iedereen overkomen. Veel mensen denken dat ze in zo’n situatie alles zelf moet regelen met hun verzekering, maar het inschakelen van een eigen expert kan hierbij helpen. Dát is precies wat onze contra-expertise bij brandschade voor u kan betekenen. Op deze pagina leest u er alles over.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Brandschade expertise

Belangrijke knelpunten

Een onjuiste vergoeding

Benodigde verzekering

brand-, woon- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Wordt brandschade vergoed door de verzekeraar?

In het algemeen ontvangt u een uitkering voor brandschade wanneer u een opstalverzekering heeft afgesloten. Dit wordt ook wel een woonverzekering of een brandverzekering genoemd. Helaas kunnen er veel situaties zijn die ervoor zorgen dat u niet de juiste vergoeding of uitkering ontvangt voor de brandschade. Een contra-expert helpt u om dit soort vervelende situaties te voorkomen.

Wat kan er misgaan tijdens het claimen van uw schade?

Tijdens de afwikkeling van uw schade kunnen er verschillende problemen optreden:

 • Ontbrekende of onvolledige documentatie
 • Vertraagde melding
 • Twijfelachtige oorzaak van de schade
 • Onderverzekering
 • Het oneens zijn met de verzekeringsmaatschappij

Het is belangrijk om alle benodigde stappen te nemen voor een succesvolle afwikkeling van uw schadeclaim. De belangrijkste stap daarin is om zelf een contra-expert in te schakelen.

Wat is contra-expertise?

Wanneer uw woning wordt getroffen door brandschade, staat u voor een complex proces van schadevaststelling en -afwikkeling met uw verzekeraar. De expert van uw verzekeraar zal de schade beoordelen op basis van zijn ervaring en de polisvoorwaarden. Het is hierbij heel belangrijk om te beseffen dat u zelf het recht heeft om een eigen contra-expert in te schakelen. Een contra-expert is een onafhankelijke deskundige, die namens u de schade vaststelt en de onderhandelingen met de verzekeraar aangaat. Het doel is om een rechtvaardige en correcte schadevergoeding te verkrijgen, waar u recht op heeft.

Uw voordelen met onze contra-expert

Door onze contra-expert in te schakelen, verzekert u zichzelf van deskundige begeleiding en ondersteuning gedurende het gehele proces van schadeafhandeling. Onze contra-expert werkt uitsluitend voor u en zal altijd uw belangen behartigen. U geniet van de volgende voordelen:

 • Kennis en expertise: onze contra-experts beschikken over de benodigde vakkennis en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in schadeafhandeling. Ze weten precies hoe ze de schade moeten vaststellen en welke factoren belangrijk zijn om tot een eerlijke vergoeding te komen.
 • Effectieve onderhandelingen: onze contra-expert heeft een jarenlange ervaring in het voeren van onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor weet deze contra-expert hoe u het maximale uit uw schadeclaim kunt halen.
 • Ontzorging: het afhandelen van schadeclaims kan tijdrovend en stressvol zijn, vooral na een ingrijpende gebeurtenis zoals een brand. Onze contra-expert neemt u deze administratieve lasten uit handen, zodat u zich kunt richten op andere belangrijke zaken.
 • Rechtvaardige vergoeding: met een contra-expert verhoogt u de kans op een rechtvaardige schadevergoeding, die echt overeenkomt met de werkelijke schade en uw polisvoorwaarden.

Uw recht op een contra-expert is vastgelegd in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Maak gebruik van dit recht en zorg ervoor dat u niet tekortgedaan wordt in een toch al moeilijke tijd. Een contra-expert kan het verschil maken tussen een vergoeding die nauwelijks dekking biedt en een vergoeding die recht doet aan de geleden schade. Schakel daarom bij brandschade altijd een contra-expert in om uw belangen te verdedigen.

Claim uw brandschade samen met Schadeoplossing Nederland

Wanneer u te maken heeft met brandschade, komt er veel op u af. U moet niet alleen de emotionele impact van de brand verwerken, maar ook snel actie ondernemen om uw schade te claimen. Bij Schadeoplossing Nederland staan we voor u klaar om u door dit ontmoedigende proces te begeleiden – professioneel en met persoonlijk medeleven.

Met onze contra-expertisediensten bieden wij u de support die u nodig heeft om de schadeclaim op een juiste wijze af te handelen. Onze experts analyseren de oorzaak van de brand en de gevolgen voor uw eigendommen. Op die manier zien wij geen enkel detail over het hoofd.

Onze experts stellen de juiste vragen na brand

Direct na de brand begint onze contra-expert met het stellen van cruciale vragen die van groot belang zijn voor de schadeclaim. Het is zijn taak om alle zichtbare en onzichtbare brandschade te inventariseren. Rook- en roetschade kunnen verstrekkende gevolgen hebben die niet meteen duidelijk zijn. Ons doel is om ervoor te zorgen dat elk werkelijk aspect van de schade wordt meegenomen in de claim.

Door kritisch te kijken naar alle elementen én te zorgen voor een sterk onderbouwde schadevaststelling, vergroten wij uw kansen op een rechtvaardige vergoeding. Schadeoplossing Nederland biedt u de expertise die nodig is om te strijden voor wat u rechtmatig toekomt.

Het is uw recht om gebruik te maken van contra-expertise. Onze experts hebben jarenlange ervaring en zullen zonder twijfel de beste resultaten voor u behalen. Voorkom dat u tijdens een moeilijke periode wordt benadeeld en maak gebruik van de kennis en kunde van een contra-expert. Neem vandaag nog contact op met Schadeoplossing Nederland en zet de eerste stap naar een succesvolle schadevergoeding na brandschade. Samen zorgen we ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt.

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel alle informatie over een lekkage aan een dakkapel!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade