Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Meer vergoeding
voor lekkage gevolgschade

Wij helpen u graag verder

Schadeoplossing Nederland helpt u met de gevolgschade van uw lekkage. Dit doen wij door de juiste en eerlijke vergoeding te regelen.

Doordat onze contra-expert uw belangen voorop stelt ontvangt u meer vergoeding voor uw schade dan wanneer u onze contra-expert niet zou hebben ingeschakeld.

Zorgvuldige schadevaststelling

Schade die ontstaan is door lekkage, moet zorgvuldig worden vastgesteld. In de praktijk kan het lastig zijn om álle gevolgschade te bepalen. Daarnaast kunt u ook nog de pech hebben dat uw verzekeraar niet meewerkt. Wij kunnen u in zo’n situatie helpen: door de schade van uw lekkage onafhankelijk vast te stellen en door met uw verzekeraar in gesprek te gaan over onze bevindingen. Zo komen wij tot de juiste vergoeding voor uw gevolgschade.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

Voordelen met contra-expertise

 • De maximale schadevergoeding

 • Geen administratieve rompslomp meer

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Onafhankelijke schadevaststelling

 • Goede begeleiding van begin tot eind

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • U staat er niet langer alleen voor

 • Aandacht voor álle gevolgschade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Beschikbaar voor heel Nederland

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

Een juiste vaststelling van uw waterschade

“U kunt een hogere vergoeding verwachten wanneer u onze contra-expert inschakelt. Onze contra-expert komt ook bij u langs en bekijkt de lekkageschade op zijn beurt. Na de schadevaststelling gaat hij in gesprek met uw verzekeraar. Wat is nu precies het verschil tussen beiden? De contra-expert doet dit helemaal onafhankelijk. Hij wordt ingeschakeld door u, níet door de verzekeringsmaatschappij. U mag er daarom op vertrouwen dat hij uw belangen eerlijk zal behartigen.”

Dit zeggen onze klanten

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise

 • Top bedrijf

  "Top bedrijf"

  We hadden in onze huiskamer lekkage door de buren en mijn verzekeraar had een expertisebureau ingeschakeld. Na wekenlang in gesprek geweest te zijn met onze verzekering en hun schade-expert betreffende de hoogte van de schade adviseerden zij ons om een contra-expert in te schakelen, omdat ook zij niet verder met deze man kwamen. Na even googelen en de goede reviews te hebben gelezen, contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland. Zij stelden ons gelijk gerust en na de intake en de benodigde papieren nam Schadeoplossing alles van ons over. We kregen een contra-expert, een aardige man met veel kennis omtrent Schade oplossingen, echt een topper! Deze heeft tijdens zijn bezoek met een andere schade-expert bij ons thuis een overeenstemming over de schade bereikt waar we zeer blij mee zijn. Ik kan iedereen Schadeoplossing Nederland aanraden. Top bedrijf met TOP medewerkers, bedankt!

  Mevr. I. Kool

 • Vastgebeten in het dossier

  "Vastgebeten in het dossier"

  Een lekkage in de badkamer, welke overduidelijk niet onze fout kon zijn. Maar volgens de verzekering lag dit aan kitnaden, oftewel; niets vergoed. Schadeoplossing ingeschakeld en zij hebben zich helemaal vastgebeten in het dossier. Alle communicatie op zich genomen, duidelijk naar ons gecommuniceerd en zorg gedragen voor een juiste afwikkeling!

  Dhr. Marcel Steeman

  Utrecht

 • Super geïnformeerd

  "Super geïnformeerd"

  Geweldig geholpen door Schadeoplossing. Door een lekkage in ons pakhuis (waar tot op heden nog steeds niks aan is gedaan) en waar ondertussen de muren bol staan van het vocht, ruiken de spullen muf en zit het weer in heel veel kleding. Schadeoplossing heeft ons super geïnformeerd nadat de schade-expert van onze verzekering ons wilde afschepen met een schadevergoeding die werkelijk nergens over ging.

  Na deze informatie gedeeld te hebben met onze schade-expert ging zij zonder enige tegengas overstag en kwam met een passender aanbod. Helaas zijn wij door onze schade-expert nog steeds de benadeelde partij omdat wij veel spullen en kleding al weg hebben moeten doen, maar hier wordt geen aandacht aan gegeven. Ook heeft dit verhaal nog een staartje aangezien de lekkage door laksheid van de Woningbouw vereniging nog steeds niet is opgelost. Mocht er hierdoor nog meer schade ontstaan en de schade-expert weer met een klein bedragje komen gaan wij zeker weer naar Schadeoplossing. Een contra-expertise door Schadeoplossing kunnen wij zeer zeker aanraden.

  Mevr. S. Klink

 • Je wordt gehoord, begrepen en begeleidt

  "Je wordt gehoord, begrepen en begeleidt"

  In augustus hebben wij te maken gehad met waterschade (rioleringschade) in de woning door de bovenbewoners. De verhuurder (woningbouw) kon niks betekenen en de verzekeraar en het contact hiermee was bar slecht. Er was totaal geen transparantie en bijstand in de situatie. Wij kwamen net van vakantie en dit erbij maakte dat we niet wisten welke kant op te gaan hiermee. We kwamen uiteindelijk bij Schadeoplossing en ben zeer dankbaar dat wij hier terecht zijn gekomen. Van begin tot eind hebben zij ons zeer goed en oprecht bijgestaan. Wij hebben zoveel meer gekregen dan wij dachten te krijgen. Daarnaast is de woning zeer snel opgeknapt. Ook de bereikbaarheid is goed. Zodra je belt, mailt of welke vraag dan ook je hebt, je wordt gehoord, begrepen en begeleidt.

  Anoniem

Soorten lekkage

Wij helpen bij verschillende soorten lekkages

De verzekeringsmaatschappij stuurt een schade-expert bij u langs om de schade te beoordelen. Dat gebeurt vooral als het om grotere lekkages gaat. Op basis van zijn bevindingen wordt er een rapport opgemaakt. Dit rapport wijst uit of u gedekt bent voor deze schade en hoeveel schadevergoeding u kunt ontvangen. Helaas lijkt het erop dat u hier weinig tegenin te brengen heeft. Toch is het tegendeel waar. Alleen, daar loopt de schade-expert niet mee te koop.

U kunt een hogere vergoeding verwachten wanneer u onze contra-expert inschakelt. Onze contra-expert komt ook bij u langs en bekijkt de lekkageschade op zijn beurt. Na de schadevaststelling gaat hij in gesprek met uw verzekeraar. Wat is nu precies het verschil tussen beiden? De contra-expert doet dit helemaal onafhankelijk. Hij wordt ingeschakeld door u, níet door de verzekeringsmaatschappij. U mag er daarom op vertrouwen dat hij uw belangen eerlijk zal behartigen.

Vooral bij grotere lekkages is het belangrijk dat u onze contra-expert de schade laat inventariseren. Hij weet waar hij naar moet kijken en heeft ook een scherp oog voor mogelijke vervolgschade. Op deze manier past de vergoeding daadwerkelijk bij de lekkageschade die u heeft opgelopen.

Als er lekkage optreedt door de installatie van zonnepanelen, kan dit vaak te wijten zijn aan slechte afdichting rondom de panelen of onjuiste installatie van de bekabeling. In deze gevallen kunnen wij onafhankelijk de gevolgschade vaststellen. Daarbij houden wij ons niet bezig met de aansprakelijkheid, maar zorgen we ervoor dat u de vergoeding van uw opstal- en inboedelverzekering ontvangt die werkelijk past bij uw schade door lekkage. Lekkage door zonnepanelen komt overigens steeds vaker voor omdat steeds meer mensen bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Ook mag iedere installateur zonnepanelen plaatsen. Het is een vrij beroep en er is geen certificering nodig voor de installatie. Naast lekkage kan dit ook zorgen voor brand.

Lekkage door de dakdoorvoer kan ook een veelvoorkomend probleem zijn, vooral in regenachtige periodes. Het wordt vaak veroorzaakt door beschadigde of versleten dakdoorvoeren, slechte afdichting of verstoppingen. Een dakdekker kan de dakdoorvoer inspecteren en eventuele problemen oplossen. Wij regelen vervolgens de juiste vergoeding voor de vochtige muren en plafonds. We stellen de schade door de lekkage onafhankelijk vast en bespreken onze bevindingen met uw opstal verzekeraar.

Lekkage door een verstopte dakgoot kan leiden tot overstromingen en schade aan uw woning. Dit probleem ontstaat meestal door verstopping in leidingen. Denk aan het vastzitten van bladeren, takken en allerlei ander vuil. Om dit op te lossen, moet u regelmatig uw dakgoot schoonmaken en eventuele verstoppingen verwijderen. Als er al lekkages zijn opgetreden, is het belangrijk om zo snel mogelijk te reageren. Vergeet ook niet om onze onafhankelijke contra-expert in te schakelen, zodat u de vergoeding ontvangt die écht past bij uw schade. Als u een opstalverzekering heeft afgesloten, kunnen wij u kosteloos helpen.

Gerelateerde artikelen
over lekkage

Voor meer informatie in specifieke situaties

Wat bedoelen wij met een verzekering die bij een lekkage niet meewerkt? Dan denken we aan een verzekering die het uit te keren bedrag wil minimaliseren met behulp van uitsluitingen in de polisvoorwaarden.

Vervelend, er is daklekkage ontstaan. Vanuit de verzekering bent u verplicht om de situatie te beredderen: dit houdt in dat u er alles aan doet om het lekkende dak tijdelijk onder controle te krijgen.

Een lekkage onder de vloer kan zorgen voor schade die pas echt zichtbaar wordt naar mate van tijd. Het opkomend vocht wordt zichtbaar doordat bijvoorbeeld de vloer opbolt of de muren vochtig worden.

De lekkageschade in de badkamer is meestal niet te herstellen met de aangeboden vergoeding. Waarom is de vergoeding dan zo minimaal? Een schade-expert gebruikt hier vaak uitsluitingen voor.

Waar zit het lek dat gerepareerd moet worden? U kun daar zelf naar zoeken, maar dat kost u een hoop tijd en moeite en dan is het nog maar de vraag of u het lek kunt vinden.

Niets is zo vervelend als u uw dakkapel niet kunt herstellen. Dit kan bijvoorbeeld komen door de minimale vergoeding die de verzekeraar u voorschotelt.

Wanneer een kelder niet meer vochtig is, maar echt nat is geworden door de toestroom van water, moet er direct worden gehandeld en spreken we over kelderlekkage.

Een lek in de riolering is iets anders dan een verstopte riolering. Maar in beide situaties kan er een flinke schade ontstaan, omdat rioolwater uw huis binnen kan stromen.