Home > Lekkage > Lekkage aan het dakkapel

Lekkage aan het dakkapel

Lekkage aan het dakkapel

Heeft u een lekkage aan uw dakkapel door bijvoorbeeld sneeuw of achterstallig onderhoud? Wij geven u meer informatie over de vergoeding van uw schade. Bij wijze van spreken is niets is zo vervelend als u uw dakkapel niet kunt herstellen doordat uw verzekering niet het juiste bedrag wil uitkeren. Het komt soms zelfs voor dat gedupeerden helemaal geen vergoeding ontvangen voor de lekkage aan hun dakkapel, door uitsluitingen in de polisvoorwaarden. U zult een expert moeten zijn om uw verzekeraar tegen te spreken. Wat kunt u in zo’n situatie doen?

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaak

Achterstallig onderhoud

Belangrijke knelpunten

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
Een eerlijk bedrag

"Een eerlijk bedrag"

dankzij het team van Schadeoplossing Nederland, hebben wij een eerlijk bedrag mogen ontvangen. Wij zullen deze onderneming aan iedereen aanbevelen.

Dhr. M. Cona

Zuid-Holland

Zeer goed geholpen

"Zeer goed geholpen"

Zeer goed geholpen door Schadeoplossing Nederland. Ik zou het zeker iedereen aanraden die vastloopt met zijn expert. Hij nam al het werk en stress over. Zeer Zeer tevreden!

Dhr. F. Habtat

Noord-Holland

Eerlijk advies

"Eerlijk advies"

De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

Dhr. R. ter Beek

Overijssel

Komen afspraken na

"Komen afspraken na"

Goed behandeld komen afspraken na. Goed contact en ze doen wat ze beloven.

Cinneke Derwort

Noord-Brabant

Lekkage aan uw dakkapel en de verzekering

De mogelijkheid om uw lekkage aan uw dakkapel te herstellen, met de aangeboden vergoeding van uw verzekering, is lang niet vanzelfsprekend. Vaak dienen hoge kosten alsnog uit eigen zak betaalt te worden. U mag bijna van geluk spreken als u met de geboden vergoeding uw schade inclusief gevolgschade kunt herstellen! Toch is het mogelijk om de juiste en eerlijke vergoeding te ontvangen van uw verzekeraar. Dit kunt u bereiken door een contra-expert in te schakelen. Gaat u hiermee uw verzekeraar voorbij? Juist niet! De contra-expert komt op voor uw belangen en gaat met de eigen bevindingen in gesprek met de schade-expert van de verzekeraar. Daaruit komt de juiste en eerlijke vergoeding naar boven voor de lekkage aan uw dakkapel.

Het tijdig laten onderzoeken van uw dakkapel door een van onze experts, kan er ook voor zorgen dat eventuele conflicten tussen u en uw verzekeraar worden vermeden.

Welke schade wordt vergoed door uw verzekering?

Opstalverzekering

Over het algemeen wordt de gevolgschade van lekkage aan uw dakkapel vergoed. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van flinke hoeveelheden sneeuw. Sneeuw gaat op een gegeven moment smelten en kan op plekken komen waar de regen normaal gesproken niet bij kan komen, met lekkage als resultaat. De gevolgschade is gedekt maar de reparatiekosten voor het herstel van de lekkage zijn niet gedekt.

Schade door nalatigheid, zoals het niet verwijderen van bladeren uit de dakgoot, of schade door achterstallig onderhoud aan uw dakkapel is ook niet gedekt.

Schade door lekkage bij de buren is wel gedekt mits het gaat om een niet-vrijstaande woning. Heeft u te maken met één van bovenstaande schades? Dan dient u uw opstalverzekering aan te spreken.

Inboedelverzekering

Heeft u door de lekkage schade opgelopen aan de losse spullen in uw woning? Denk aan meubels, apparatuur of uw vloer. In dat geval dient u de inboedelverzekering aan te spreken. Deze verzekering is niet verplicht maar raden wij wel altijd aan.

Expertise inschakelen bij lekkage aan het dakkapel

Een contra-expert inschakelen is erg eenvoudig. Onderaan op deze pagina kunt u snel en eenvoudig de mogelijkheden bekijken voor uw situatie. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en zorg dat u écht de juiste vergoeding ontvangt. 95% van onze klanten ontvangen een hogere vergoeding dan wanneer zij geen contra-expert hadden ingeschakeld. Meer snel meer informatie over contra-expertise.

 • Professioneel en correct

  "Professioneel en correct"

  Na een riool overstroming had ik m'n hele huis blank. Kwam de expert van de verzekeraar met een belachelijk laag bedrag over de brug. Vervolgens heb ik met Schadeoplossing contact opgenomen. Hun contra-expert heeft het professioneel en correct afgewikkeld met een goed resultaat. Ik ben zeer te spreken over Schadeoplossing.

  Dhr. M. Dijkema

 • De hulp en steun die wij nodig hadden

  "De hulp en steun die wij nodig hadden"

  Super service, wij hadden grote lekkage aan de woning. Door onze verzekering kregen wij alleen maar meer problemen. Schadeoplossing Nederland heeft de schade ons uit handen genomen en de grote schade professioneel opgelost. Wij willen Schadeoplossing Nederland hartelijk bedanken voor de hulp en steun die wij nodig hadden. Ik raad hen iedereen aan! Super service/ professioneel/ betrouwbaar en klantvriendelijk.

  Mevr. Rahana

Deel alle informatie over een lekkage aan een dakkapel!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade