Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Hulp met uw verzekering.

Lekkage aan het dakkapel

Heeft u een lekkage aan uw dakkapel door bijvoorbeeld sneeuw of achterstallig onderhoud? Wij geven u meer informatie over de vergoeding van uw schade. Bij wijze van spreken is niets is zo vervelend als u uw dakkapel niet kunt herstellen doordat uw verzekering niet het juiste bedrag wil uitkeren. Het komt soms zelfs voor dat gedupeerden helemaal geen vergoeding ontvangen voor de lekkage aan hun dakkapel, door uitsluitingen in de polisvoorwaarden. U zult een expert moeten zijn om uw verzekeraar tegen te spreken. Wat kunt u in zo’n situatie doen?

Lekkage aan het dakkapel. Hoe gaat de verzekering hiermee om?

Lekkage aan uw dakkapel en de verzekering

De mogelijkheid om uw lekkage aan uw dakkapel te herstellen, met de aangeboden vergoeding van uw verzekering, is lang niet vanzelfsprekend. Vaak dienen hoge kosten alsnog uit eigen zak betaalt te worden. U mag bijna van geluk spreken als u met de geboden vergoeding uw schade inclusief gevolgschade kunt herstellen! Toch is het mogelijk om de juiste en eerlijke vergoeding te ontvangen van uw verzekeraar. Dit kunt u bereiken door een contra-expert in te schakelen. Gaat u hiermee uw verzekeraar voorbij? Juist niet! De contra-expert komt op voor uw belangen en gaat met de eigen bevindingen in gesprek met de schade-expert van de verzekeraar. Daaruit komt de juiste en eerlijke vergoeding naar boven voor de lekkage aan uw dakkapel.

Het tijdig laten onderzoeken van uw dakkapel door een van onze experts, kan er ook voor zorgen dat eventuele conflicten tussen u en uw verzekeraar worden vermeden.

Welke schade wordt vergoed door uw verzekering?

Opstalverzekering

Over het algemeen wordt de gevolgschade van lekkage aan uw dakkapel vergoed. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van flinke hoeveelheden sneeuw. Sneeuw gaat op een gegeven moment smelten en kan op plekken komen waar de regen normaal gesproken niet bij kan komen, met lekkage als resultaat. De gevolgschade is gedekt maar de reparatiekosten voor het herstel van de lekkage zijn niet gedekt.

Schade door nalatigheid, zoals het niet verwijderen van bladeren uit de dakgoot, of schade door achterstallig onderhoud aan uw dakkapel is ook niet gedekt.

Schade door lekkage bij de buren is wel gedekt mits het gaat om een niet-vrijstaande woning. Heeft u te maken met één van bovenstaande schades? Dan dient u uw opstalverzekering aan te spreken.

Inboedelverzekering

Heeft u door de lekkage schade opgelopen aan de losse spullen in uw woning? Denk aan meubels, apparatuur of uw vloer. In dat geval dient u de inboedelverzekering aan te spreken. Deze verzekering is niet verplicht maar raden wij wel altijd aan.

Expertise inschakelen bij lekkage aan het dakkapel

Een contra-expert inschakelen is erg eenvoudig. Onderaan op deze pagina kunt u snel en eenvoudig de mogelijkheden bekijken voor uw situatie. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en zorg dat u écht de juiste vergoeding ontvangt. 95% van onze klanten ontvangen een hogere vergoeding dan wanneer zij geen contra-expert hadden ingeschakeld. Meer snel meer informatie over contra-expertise.

 • Ik kan dit iedereen aanbevelen

  "Ik kan dit iedereen aanbevelen"

  Na een lekkage kreeg ik bezoek van de verzekeringsexpert. Deze man deed mij een voorstel waar ik geen goed gevoel bij had. Daarna heb ik contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland. Zij kwamen bij mij thuis naar de schade kijken. Hij schreef een rapport en nam contact op met de expert van de verzekering. Nu ben ik wel tevreden met de afhandeling vastgelegd in de akte van taxatie. Ik kan dit iedereen aanbevelen.

  Dhr. J. van Kessel

 • Fantastisch geholpen!

  "Fantastisch geholpen!"

  Ik heb waterschade gehad door mijn cv ketel. Mijn verzekering kwam mij niet naar behoren tegemoet. Ik las over Schadeoplossing Nederland en heb hen gebeld. Heel snel kwam de expert en die heeft mij fantastisch geholpen! Door Schadeoplossing Nederland heb ik een nieuwe vloer, mijn plafond weer netjes en een bedrag voor de overige schade. Alle lof voor Schadeoplossing. Ik zal jullie aan al mijn kennissen aanbevelen! Nogmaals hartelijk dank!

  Mevr. J. vd Berge

  Zuid-Holland

Deel alle informatie over een lekkage aan een dakkapel!

 • Wij zijn super goed geholpen

  "Wij zijn super goed geholpen"

  Wij zijn super goed geholpen door Schadeoplossing Nederland. Zij werken ook heel erg snel. Wij hadden helaas waterschade. Team van Schadeoplossing, U bent super goed in uw werk. Wij zijn heel erg tevreden, nogmaals heel erg bedankt!

  Mevr. J. Rorijs

  Zuid-Holland

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade