Écht onafhankelijke hulp bij

Brandschade

Brandschade

Wij helpen u bij brandschade de eerlijke vergoeding te ontvangen van uw verzekering, kosteloos.

Meld uw schade
Onze brandschade contra-expertise helpt u de juiste vergoeding te ontvangen.
Home » Brandschade

Uw brandschade moet
eerlijk worden beoordeeld.

Met behulp van contra-expertise

Wanneer u brandschade heeft opgelopen, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uw verzekeraar inschakelt. Daarnaast is het bij een dergelijke schade van cruciaal belang dat u ook een eigen expert – de contra-expert – inschakelt, zodat u niet volledig afhankelijk bent van de schade-expert van uw verzekeraar.

Met onze contra-expertise diensten beoordelen wij uw brandschade volledig onafhankelijk. Dit betekent dat wij niet werken voor verzekeraars of aangesloten belangenorganisaties. Wij hebben uw belangen voor ogen en proberen de juiste en eerlijke schadevergoeding voor u te regelen.

Daarnaast kunnen wij, indien gewenst, het volledige herstel voor u coördineren. Uw voordeel is dat u met slechts één aanspreekpunt te maken heeft.

Wist u dat onze diensten volledig kosteloos zijn? Dit is zelfs wettelijk zo geregeld. Lees meer over onze kosteloze contra-expertise.

Schade melden

“Volle tevredenheid”

Fam. van Wetering

In de nachtelijke uren is er bij ons brand ontstaan. De volgende morgen contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland en na 2 uur was de heer Ardash Sepoyan bij ons aanwezig. Duidelijke uitleg gekregen wat het vervolg zou zijn. Daarna is alles door de heer Sepoyan goed, snel en tot volle tevredenheid afgehandeld. In een tijd van radeloosheid, want opeens zit je in een soort verschrikkelijke nachtmerrie. Schadeoplossing is echt een steun voor ons geweest. Van ons krijgen zij de maximale 5 sterren.

Meer vergoeding voor uw schade

Met 3 eenvoudige stappen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Online schade melden

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Wij behandelen geen autoschades

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar?
Choose File
Bedankt voor uw melding. Wij nemen uw schade zo spoedig mogelijk in behandeling.
Er is een fout opgetreden. Heeft u alle velden ingevuld?
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade

Meer over brandschade

Wij zijn onafhankelijke experts bij brandschade

Tijdens een brand heeft u, als gedupeerde, vaak veel verloren. Als u dan ook nog geld moet betalen voor het inschakelen specifieke brandschade expertise, is elke euro eigenlijk al één te veel. Gelukkig is dit niet nodig. Onze kosten voor contra-expertise declareren wij bij uw verzekeraar. Om die reden dient u te beschikken over een opstal- of inboedelverzekering, ook wel de woonverzekering of brandverzekering genoemd.

Heeft u ook te maken met schade?

...en komt u er niet uit met uw verzekeraar?
Online uw schade melden

Ik kan mij financieel niet meer redden door de brandschade

Het komt na een brand weleens voor dat u financieel gezien geen stap verder kunt komen, omdat alle onkosten te hoog worden en de verzekeraar op zich laat wachten. Dit is een bekend probleem, waarmee wij u kunnen helpen. Wij regelen zo snel mogelijk een voorschot, zodat u weer verder kunt.

Ik heb vooral veel gevolgschade opgelopen

Bij gevolgschade door brand moet u denken aan de waterschade door het blussen of het roet in de woonkamer (bijvoorbeeld door een keukenbrand). Ook kleding dat is aangetast door de brand valt onder de gevolgschade. Tijdens onze brandschade expertise doen wij een schadevaststelling, zodat u later tijdens het herstel van de brandschade, niet voor verassingen komt te staan die u vervolgens uit eigen zak moet betalen.

Wij raden u aan om deze procedure niet alleen uit te voeren. Schakel een kosteloze contra-expert in om u bij te staan bij het melden van de brandschade.

De verzekeraar is nog niet langs geweest

Grote kans dat de verzekeraar aangeeft dat de experts op dit moment te druk zijn voor uw brandschade. U heeft er echter wel haast bij, want het is niet gezond om te leven in een pand met roet. Alles loopt vaak een stuk voorspoediger, zodra u onze contra-expertise heeft ingeschakeld. Zo kan er ook sneller begonnen worden met het opruimen van de brandschade, het reinigen, schoonmaken en herstellen. Dit mag alleen niet té snel gebeuren. We moeten eerst zorgen dat de vergoeding in orde is.

Uw schade bij ons melden

Kan ik zelf iets doen bij brandschade?

Gaat u alstublieft niet zelf beginnen met het opruimen, schoonmaken en herstellen van de brandschade! U vernietigt daarmee bewijsmateriaal, waardoor de verzekeraar de schadevergoeding kan weigeren. Het beste dat u kunt doen, is de brandschade melden bij uw verzekeraar. Vervolgens kunt u contra-expertise inschakelen.

Ik kan niet wonen in deze brandschade

Wanneer een brandschade ervoor zorgt dat u niet meer kunt wonen in uw woning, is er snel tijdelijke woonruimte nodig. Onze expertise bij brandschade helpt u ook met het verkrijgen van een vervangende woonruimte.

Ik ben niet verzekerd voor brandschade

Wij declareren onze kosten bij uw verzekeraar. U betaalt zelf niets voor onze dienstverlening. Bent u echter niet verzekerd? In dat geval kunt u alsnog gebruik maken van onze brandschade expertise diensten, alleen is dit niet kosteloos. Wij raden u aan om alsnog naar de mogelijkheden te informeren, door contact met ons op te nemen.

Ik heb brandschade opgelopen door de buren

U dient als eerste de brandschade te melden bij uw eigen verzekeraar. Er bestaat een grote kans dat uw verzekeraar de schade zal verhalen op de inboedelverzekering van uw buren. U merkt daar in de praktijk niets van.

Wanneer u geen inboedelverzekering heeft afgesloten, dient u uw buren aansprakelijk te stellen. De verzekeraar van uw buren zal de schade opnemen en in behandeling nemen. Mochten uw buren geen verzekering tegen brand hebben afgesloten, dan dienen uw buren aanspraak te maken op hun AVP (Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren). Wanneer uw buren ook die verzekering niet hebben, zullen zij de schade uit eigen zak moeten betalen.

Uw schade bij ons melden

Deel deze informatie op social!

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Gerelateerde artikelen
over brandschade

Voor meer informatie in specifieke situaties

Het is de nachtmerrie van iedere huiseigenaar. Nadat de brandweer de brand heeft geblust, weet u soms niet direct wat u moet doen. Welke hulp kunt u krijgen na brand?

Lees dit artikel

U kunt veel profijt van de zonnepanelen hebben en het is milieubewust, maar er schuilen ook een aantal gevaren achter waar u zich van bewust moet zijn.

Lees dit artikel

Brandschade herstellen vraagt om vakmanschap en coördinatie van verschillende disciplines. Schadeoplossing Nederland B.V. is in staat om het herstel te coördineren.

Lees dit artikel

Wellicht is er een Salvagecoördinator van Stichting Salvage ingeschakeld. Dit gebeurt allemaal vliegensvlug, zodat u er verder geen omkijken meer naar heeft, handig!

Lees dit artikel

Een schoorsteenbrand is werkelijk iets verschrikkelijks om mee te maken. De schade kan groot zijn en als u niet weet wat u moet doen, kan het nog verder uit de hand lopen.

Lees dit artikel
Brandschade
 • Editor Rating
 • Rated 5 stars
 • 100%

 • Dé verzekeringshulp bij brandschade | Schadeoplossing Nederland B.V.
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 24 november 2021