Home > Waterschade > Waterschade in de keuken

Bij waterschade in de keuken dient u uw verzekering in te schakelen, meestal de inboedelverzekering.

Waterschade in de keuken en de verzekering

Informatie waar u verder mee komt.

Wist u dat waterschade in de keuken nog best regelmatig voorkomt? Gelukkig dekt uw verzekering in de meeste gevallen de schade maar hoe komt het eigenlijk dat het vaak raak is in de keuken? Hoe moet u de waterschade in de keuken afhandelen met uw verzekering? Wat zijn uw mogelijkheden? In dit artikel gaan we langs de belangrijkste punten.

De verzekering helpt u verder met de waterschade in de keuken

Wellicht is dit bij een waterschade in de keuken het eerste waar u aan denkt; “ik moet de verzekering zo snel mogelijk inschakelen”. Dit is een goede gedachte en meestal kunnen zij u ook erg goed verder helpen. Als het over de keuken gaat, dan hebben we het vaak over de opstalverzekering omdat de keuken aard- en nagelvast zit. De vloer in de keuken is een ander verhaal. Daarbij is het belangrijk te kijken of de vloer zit vastgelijmd of niet. Zo ja, dan dient ook hiervoor de opstalverzekering aangesproken te worden. Zo niet, dan dient u daarvoor de inboedelverzekering aan te spreken.

Is er sprake van leidingbreuk in de keuken, dan kan het zijn dat de verzekering de opsporing van de lekkage zal vergoeden, maar dit kan verschillen per verzekering. Ook is de ene waterschade de andere niet, vandaar dat de verzekering er meestal voor kiest om een schade-expert naar de waterschade in uw keuken laat kijken.

Deze schade-expert komt bij u langs om de schade op te nemen en de hoogte van de vergoeding vast te stellen. U krijgt het bedrag op uw rekening gestort en u kunt de waterschade in uw keuken laten herstellen met het bedrag dat u hebt ontvangen van uw verzekering.

Als het niet zo vlekkeloos verloopt met uw verzekering

Ook in de wereld van verzekeringen gaat het wel eens mis. Soms wordt er een onredelijk schadebedrag voorgesteld of verloopt bijvoorbeeld de communicatie niet goed. Bent u dan volledig overgeleverd aan de schade-expert van uw verzekering? Gelukkig is dit niet het geval. Wanneer u te maken hebt met waterschade in uw keuken, kunt u kosteloos onze contra-expert inschakelen. Dit is een soort van ‘schade-expert’, maar dan onafhankelijk. We werken niet voor verzekeraars, maar voor u. Ook wij inventariseren uw waterschade in de keuken en zullen vervolgens in gesprek gaan met uw toegewezen schade-expert. Wij zetten ons in voor uw belangen.

Wilt u meer weten over onze diensten? Lees er meer over op onze pagina over contra-expertise, bel ons of vul onderstaand formulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

 • Nam al het werk uit handen

  "Nam al het werk uit handen"

  Tijdens de storm op 18 februari van dit jaar is een groot gedeelte van ons dak eraf gewaaid, met als gevolg een enorme waterschade. De situatie was door de schade zo complex dat wij het niet meer konden overzien; elke dag werd aan de lijst met narigheid iets nieuws toegevoegd. Dat veroorzaakte veel stress, ook in het contact met de verzekeraar. Wij hebben vervolgens Schadeoplossing Nederland B.V. ingeschakeld met het verzoek om hulp en een contra-expertise. Schadeoplossing Nederland nam ons al het werk uit handen en ging professioneel en voortvarend te werk. Er kwamen oplossingen voor de schade en een regeling met onze verzekeraar. Wij zijn ervan overtuigd dat wij dankzij deze interventie een eerlijke vergoeding hebben gekregen voor de omvangrijke schade. Dit bedrag zou zeker anders zijn geweest als wij deze kwestie zelf hadden moeten afhandelen.

  Mev. S. de Jager

 • Een hart voor mensen

  "Een hart voor mensen"

  Zo ontzettend blij met de hulp van Schadeoplossing Nederland! Enorme stormschade / waterschade gehad en vanwege alle schade was het erg druk. Wij kregen zelden contact met onze verzekering.. Nadat wij Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld kwam gelijk 2 dagen later een expert en is alles in werking gezet. Alles is netjes en snel opgelost! Zo ontzettend dankbaar en blij, ik raad iedereen aan om hun in te schakelen!

  Mevr. M. Lith

  Utrecht

Deel alle informatie over waterschade in de keuken!

 • Eerlijk bedrijf

  "Eerlijk bedrijf"

  Wij hadden waterschade aan het toilet. Na een geschil met de expert nam ik contact op met Schadeoplossing Nederland. Dat is het beste wat ik heb kunnen doen. Wat werd ik fijn geholpen en wat had ik het bij het goede eind dat het niet goed voelde bij de eerste expert. Alles is keurig opgelost en perfect geregeld. Perfect en eerlijk bedrijf.

  Mevr. E. Rem

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade