Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Informatie waar u verder mee komt

Waterschade in de keuken en de verzekering

Wist u dat waterschade in de keuken nog best regelmatig voorkomt? Gelukkig dekt uw verzekering in de meeste gevallen de schade maar hoe komt het eigenlijk dat het vaak raak is in de keuken? Hoe moet u de waterschade in de keuken afhandelen met uw verzekering? Wat zijn uw mogelijkheden? In dit artikel gaan we langs de belangrijkste punten.

Waterschade in de keuken en de verzekering.

afb. 1 Bij waterschade in de keuken dient u uw verzekering in te schakelen, meestal de inboedelverzekering.

De verzekering helpt u verder met de waterschade in de keuken

Wellicht is dit bij een waterschade in de keuken het eerste waar u aan denkt; “ik moet de verzekering zo snel mogelijk inschakelen”. Dit is een goede gedachte en meestal kunnen zij u ook erg goed verder helpen. Als het over de keuken gaat, dan hebben we het vaak over de opstalverzekering omdat de keuken aard- en nagelvast zit. De vloer in de keuken is een ander verhaal. Daarbij is het belangrijk te kijken of de vloer zit vastgelijmd of niet. Zo ja, dan dient ook hiervoor de opstalverzekering aangesproken te worden. Zo niet, dan dient u daarvoor de inboedelverzekering aan te spreken.

Is er sprake van leidingbreuk in de keuken, dan kan het zijn dat de verzekering de opsporing van de lekkage zal vergoeden, maar dit kan verschillen per verzekering. Ook is de ene waterschade de andere niet, vandaar dat de verzekering er meestal voor kiest om een schade-expert naar de waterschade in uw keuken laat kijken.

Deze schade-expert komt bij u langs om de schade op te nemen en de hoogte van de vergoeding vast te stellen. U krijgt het bedrag op uw rekening gestort en u kunt de waterschade in uw keuken laten herstellen met het bedrag dat u hebt ontvangen van uw verzekering.

Als het niet zo vlekkeloos verloopt met uw verzekering

Ook in de wereld van verzekeringen gaat het wel eens mis. Soms wordt er een onredelijk schadebedrag voorgesteld of verloopt bijvoorbeeld de communicatie niet goed. Bent u dan volledig overgeleverd aan de schade-expert van uw verzekering? Gelukkig is dit niet het geval. Wanneer u te maken hebt met waterschade in uw keuken, kunt u kosteloos onze contra-expert inschakelen. Dit is een soort van ‘schade-expert’, maar dan onafhankelijk. We werken niet voor verzekeraars, maar voor u. Ook wij inventariseren uw waterschade in de keuken en zullen vervolgens in gesprek gaan met uw toegewezen schade-expert. Wij zetten ons in voor uw belangen.

Wilt u meer weten over onze diensten? Lees er meer over op onze pagina over contra-expertise, bel ons of vul onderstaand formulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

 • Naar volle tevredenheid

  "Naar volle tevredenheid"

  Na een flinke waterschade in onze woning werd de schade voor ons afgehandeld door Schadeoplossing Nederland. Dankzij het team is de hele afhandeling naar volle tevredenheid verlopen. Van begin tot eind hebben zij ons bijgestaan en is alles geregeld.

  Dhr. R. Oud-Bijerland

 • Naar onze tevredenheid

  "Naar onze tevredenheid"

  Wij hadden behoorlijke waterschade door een lekkage in de badkamer. Na flink wat hak en breekwerk, werd aan ons door de verzekering een nogal discutabel laag bedrag aangeboden. Wij hebben toen Schadeoplossing Nederland ingeschakeld en zijn bijgestaan de contra-expert welke ons op een zeer vriendelijke, vakbekwame en pro-actieve manier heeft geholpen. Door zijn inzet heeft de verzekering uiteindelijk op vrij korte termijn naar onze tevredenheid uitgekeerd.

  Dhr. W. Kempers

  Limburg

Deel alle informatie over waterschade in de keuken!

 • Eerlijk bedrijf

  "Eerlijk bedrijf"

  Wij hadden waterschade aan het toilet. Na een geschil met de expert nam ik contact op met Schadeoplossing Nederland. Dat is het beste wat ik heb kunnen doen. Wat werd ik fijn geholpen en wat had ik het bij het goede eind dat het niet goed voelde bij de eerste expert. Alles is keurig opgelost en perfect geregeld. Perfect en eerlijk bedrijf.

  Mevr. E. Rem

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade