137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Waterschade in de keuken door lekkage en hulp met verzekering

Wist u dat waterschade in de keuken nog best regelmatig voorkomt? Gelukkig dekt uw verzekering in de meeste gevallen de schade, maar hoe komt het eigenlijk dat het vaak raak is in de keuken? Hoe moet u de waterschade in de keuken afhandelen met uw verzekering? Wat zijn uw mogelijkheden? In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten.

Waterschade in de keuken door lekkage en hulp met verzekering

De verzekering helpt u verder met de waterschade in de keuken

Wellicht is dit bij een waterschade in de keuken het eerste waar u aan denkt: “ik moet de verzekering zo snel mogelijk inschakelen”. Dit is een goede gedachte en meestal kunnen zij u ook erg goed verder helpen. Maar onder welke verzekering valt schade aan de keuken? De keuken valt onder de opstalverzekering, omdat de keuken aard- en nagelvast zit. De vloer in de keuken is een ander verhaal. Daarbij is het belangrijk om te kijken of de vloer vastgelijmd is of niet. Zo ja, dan dient ook hiervoor de opstalverzekering aangesproken te worden. Zo niet, dan dient u daarvoor de inboedelverzekering aan te spreken.

Is er sprake van leidingbreuk in de keuken? Dan kan het zijn dat de verzekering de opsporing van de lekkage zal vergoeden, maar dit kan verschillen per verzekering. Ook is de ene waterschade de andere niet, vandaar dat de verzekering er meestal voor kiest om een schade-expert naar de waterschade in uw keuken te laten kijken.

Deze schade-expert komt bij u langs om de schade op te nemen en de hoogte van de vergoeding vast te stellen. Indien u akkoord gaat met de uitbetaling na de expertise, dan krijgt u het bedrag op uw rekening gestort. U kunt de waterschade in uw keuken dan laten herstellen met het bedrag dat u heeft ontvangen van uw verzekeraar.

Een peiling tussendoor

Heeft u waterschade in uw keuken?

Laden ... Laden ...

Als het niet zo vlekkeloos verloopt met uw verzekering

Ook in de wereld van verzekeringen gaat het weleens mis. Soms wordt er een onredelijk schadebedrag voorgesteld of verloopt bijvoorbeeld de communicatie niet goed. Bent u dan volledig overgeleverd aan de schade-expert van uw verzekering? Gelukkig is dit niet het geval. Wanneer u te maken heeft met waterschade in uw keuken, kunt u kosteloos onze contra-expert inschakelen. Dit is een professionele schade-expert, die onafhankelijk is. Onze contra-experts werken niet voor verzekeraars, maar voor u. Ook wij inventariseren uw waterschade in de keuken, om daarna in gesprek te gaan met uw toegewezen schade-expert. Wij zetten ons in voor uw belangen en gaan voor een maximale uitbetaling van de verzekering na uw waterschade.

Wilt u meer weten over onze diensten? Lees er meer over op onze pagina over contra-expertise, bel ons of vul ons formulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Gevolgschade door lekkage in de keuken beperken

Een lekkage in de keuken kan leiden tot kapotte keukenonderdelen. Denk aan vochtschade van de keukenkastjes, het keukenblad of waterschade aan keukenapparatuur. Ook zorgt een lekkage in de keuken meestal voor voor kapotte houten vloeren. Al met al kan de aangerichte schade aanzienlijk zijn. Het is in elk geval van groot belang dat u zo snel mogelijk de toevoer van het water afsluit. Daardoor kan er niet nog meer grote schade vanuit de keuken ontstaan. U kunt het water afsluiten door de hoofdkraan tijdelijk dicht te draaien.

De waterkraan, een kapotte afvoer of een defecte vaatwasser zijn mogelijke oorzaken van lekkage in de keuken. Zorg ervoor dat u dit eerst herstelt voordat u de hoofdkraan weer open draait. Vooral wanneer u een houten vloer heeft, is dit van belang. U voorkomt zo dat deze verder beschadigd raakt.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Inhoudsopgave

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.

“Onze onafhankelijke expert bekijkt uw brand- of waterschade en gaat vervolgens in gesprek met de expert van uw verzekeraar. Contra-expertise is kosteloos beschikbaar voor iedereen die een inboedel- of opstalverzekering heeft.”

 • Wij komen uw schade vaststellen

  Wij stellen de schade vast en dat doen we volledig onpartijdig. Wij gaan voor de juiste en eerlijke vergoeding.

 • Helemaal onafhankelijk

  Wij werken niet voor verzekeraars of aangesloten belangenorganisaties. Wij zijn écht onafhankelijk.

 • Onze klanten zijn tevreden klanten

  Tevreden klanten, daar worden wij vrolijk van! Heeft u de onafhankelijke reviews al gelezen?

 • Wij zijn kosteloos

  Onze dienstverlening wordt vergoed door uw verzekeraar. Dit is wettelijk geregeld en staat in de voorwaarden van uw verzekeringspolis.

 • U staat er niet meer alleen voor

  U staat niet alleen tegenover een grote verzekeraar. Wij hebben uw belangen voor ogen.

 • Goede hulp van begin tot eind

  Wij helpen u – van de schadevaststelling tot de coördinatie van het volledige schadeherstel – indien u dit wenst.