Home > Lekkage Lekkage vanuit de douche en waterschade?

Lekkage vanuit de douche en waterschade? Wij helpen u met uw verzekering

Lekkage vanuit de douche en waterschade? Wij helpen u met uw verzekering

Zonder dat u het verwacht, kan er ineens een lekkage vanuit de douche ontstaan. De douche, een belangrijk onderdeel van het sanitair, bevindt zich vaak op de 1e verdieping, waardoor waterschade door lekkage aan het plafond beneden gauw zichtbaar is. De eerste stap die u moet zetten, is ervoor zorgen dat er niet nog meer schade ontstaat door de lekkage in de badkamer. Daarna kunt u de schade melden bij de verzekering.

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaken

Achterstallig onderhoud

Slechte afwatering

Belangrijke knelpunten

Slechte communicatie

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Inboedel- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Dekt de verzekering lekkage vanuit de douche?

Schade aan plafonds, muren en vloeren wordt gedekt door de opstalverzekering. Heeft u schade aan uw inboedel? Dan kunt u de inboedelverzekering aanspreken om de gevolgschade vergoed te krijgen. Is de schade ontstaan door slecht onderhoud, waardoor bijvoorbeeld het water langs de kitnaden in de douche is gaan lekken? In dat geval wordt er geen dekking verleend volgens de polisvoorwaarden. Gevolgschade door lekkende leidingen zoals de waterleiding of de afvoer vallen wél onder de dekking. Let op, de verzekering dekt alleen de schade als gevolg van de lekkage. Niet de oorzaak.

Lekkage van de douchebak en de verzekering

Sanitair is structureel verbonden met de woning. De douchebak is niet eenvoudig te verplaatsen en wordt door de verzekering beschouwd als een vast onderdeel van de badkamer.

De opstalverzekering dekt alles wat ‘vastzit’ aan het huis. Omdat de douchebak aan de woning vastzit, valt deze onder de opstalverzekering.

Gevolgschade door een lekke douchebak is ook gedekt. Als de douchebak of de leidingen eronder de oorzaak zijn, is de reparatie hiervan echter niet gedekt.

Ik ben het niet eens met mijn verzekering

Geeft uw verzekering aan dat de schade niet vergoed wordt of slechts minimaal? En kunt u zich niet vinden in de onderbouwing hiervan? In dat geval kunt u kosteloos onze contra-expert inschakelen, om u te helpen alsnog de juiste vergoeding te verkrijgen. Wij begrijpen schade die is ontstaan vanuit de douche en weten precies welke schade is verzekerd.

Wij proberen de schade, onder andere met duidelijke foto’s van de schade, zo compleet mogelijk vast te leggen. Daarna gaan we met onze eigen schadevaststelling in gesprek met uw verzekeraar. Wij hebben hierbij altijd uw belangen voor ogen, omdat u ons als opdrachtgever heeft ingeschakeld.

Onze kosteloze hulp bij waterschade door lekkage

Als u verzekerd bent, hoeft u niets voor onze hulp te betalen. Dat maakt het voor u een stuk laagdrempeliger om extra hulp in te schakelen tijdens zo’n vervelende douche-lekkage. Onze medewerkers staan voor u klaar om u bij te staan.

We vatten het even samen

Lekkage door de douche kan aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Gelukkig dekt de opstalverzekering schade aan vaste elementen zoals muren en vloeren, terwijl uw inboedelverzekering eventuele gevolgschade dekt. Maar is de schade ontstaan door slecht onderhoud, bijvoorbeeld door lekkage langs kitranden? Dan is deze schade uitgesloten van dekking.

Als u niet tevreden bent met de uitkomst van uw claim bij de verzekeraar, kan onze contra-expert u helpen om de gevolgschade van de douchelekkage vast te stellen. Daarmee verkrijgt hij de juiste compensatie voor de veroorzaakte schade.

 • Wij helpen u door de schade van de douchelekkage te beoordelen.
 • Onze experts voeren de gesprekken met uw verzekeraar.
 • We zorgen ervoor dat u de juiste vergoeding krijgt voor de waterschade.
 • Onduidelijkheid over polisvoorwaarden en dekking? Ook dan kunnen wij helpen.
 • Voorkom onaangename verrassingen van uw verzekeraar en schakel ons tijdig in.
 • Naar onze tevredenheid

  "Naar onze tevredenheid"

  Wij hadden behoorlijke waterschade door een lekkage in de badkamer. Na flink wat hak en breekwerk, werd aan ons door de verzekering een nogal discutabel laag bedrag aangeboden. Wij hebben toen Schadeoplossing Nederland ingeschakeld en zijn bijgestaan de contra-expert welke ons op een zeer vriendelijke, vakbekwame en pro-actieve manier heeft geholpen. Door zijn inzet heeft de verzekering uiteindelijk op vrij korte termijn naar onze tevredenheid uitgekeerd.

  Dhr. W. Kempers

  Limburg

 • Top bedrijf

  "Top bedrijf"

  We hadden in onze huiskamer lekkage door de buren en mijn verzekeraar had een expertisebureau ingeschakeld. Na wekenlang in gesprek geweest te zijn met onze verzekering en hun schade-expert betreffende de hoogte van de schade adviseerden zij ons om een contra-expert in te schakelen, omdat ook zij niet verder met deze man kwamen. Na even googelen en de goede reviews te hebben gelezen, contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland. Zij stelden ons gelijk gerust en na de intake en de benodigde papieren nam Schadeoplossing alles van ons over. We kregen een contra-expert, een aardige man met veel kennis omtrent Schade oplossingen, echt een topper! Deze heeft tijdens zijn bezoek met een andere schade-expert bij ons thuis een overeenstemming over de schade bereikt waar we zeer blij mee zijn. Ik kan iedereen Schadeoplossing Nederland aanraden. Top bedrijf met TOP medewerkers, bedankt!

  Mevr. I. Kool

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade