gesprongen leiding
 • Beoordeling van auteur
 • Beoordeeld 5 Sterren
 • 100%

 • Leiding gesprongen? Hoe en wat met de verzekering?
 • Beoordeeld door
 • Geplaatst op:
 • Laatst bewerkt op: 27 januari 2021

Waterleiding gesprongen? Hoe en wat met de verzekering?

Is er bij u thuis onverwacht een waterleiding gesprongen? Dat kan behoorlijke consequenties hebben! Vooral wanneer er niemand in de buurt was op het moment dat de leiding sprong. Het water kan dan namelijk ongestoord blijven stromen, met vaak een enorme waterschade tot gevolg. Vloeren, plafonds, wanden en meubels kunnen daardoor ernstig worden aangetast. Vooral in zo’n situatie verwacht u een juiste en eerlijke vergoeding van uw verzekeraar om de ontstane schade te herstellen. Helaas gebeurt dit in de praktijk niet altijd.

Een gesprongen waterleiding – dat kan niet missen

Vaak is direct duidelijk waar de leiding is gesprongen: u hoeft het waterspoor alleen maar te volgen. Soms is er geen sprake van een gesprongen leiding, maar druppelt het water uit de leiding. In dat geval is er sprake van een andere oorzaak. We noemen het dan dus ook geen gesprongen leiding, maar lekkage. En het is vervelend maar waar: een druppelende leiding is helaas niet altijd zichtbaar. Om een druppelende leiding op te sporen, moet vaak speciale apparatuur voor lekdetectie worden gebruikt.

Wat doet u eerst?

Het eerste wat u moet doen bij een gesprongen leiding, is de hoofdkraan dichtdraaien. Op die manier voorkomt u verdere waterschade in huis. Dit is ook een onderdeel van het beredden van uw inboedel en opstal, oftewel: voorkom dat er nog meer schade door lekkage aan uw inboedel en opstal ontstaat. U bent hiertoe ook verplicht volgens de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Gesprongen leiding? Draai direct de hoofdkraan dicht om meer waterschade in uw huis te voorkomen.

afb. 1 Gesprongen leiding? Draai direct de hoofdkraan dicht om meer waterschade in uw huis te voorkomen.

Extra expertise bij waterschade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

De gesprongen leiding melden bij uw verzekering

Het eerstvolgende wat u moet doen, is de schade door de gesprongen leiding melden bij uw verzekeringsmaatschappij. Bij een grote schade zal de verzekeringsmaatschappij een schade-expert sturen om de schade in uw woning te inventariseren. Vervolgens krijgt u te horen welke vergoeding u krijgt voor uw schade. Dit is een vrij eenzijdig proces, waarbij u als gedupeerde niet zoveel in te brengen heeft.

De schade-expert die de schade in uw woning opneemt, werkt voor uw verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat deze schade-expert niet heel onafhankelijk is. Dat kan ten koste gaan van uw vergoeding, waardoor u de schade mogelijk grotendeels uit eigen middelen zult moeten betalen.
Om dit te voorkomen, heeft u onafhankelijke hulp nodig: de hulp van een contra-expert.

De schade-expert van de verzekering komt langs om de schade door de gesprongen leiding te inventariseren. Maar is deze schade-expert – die voor de verzekeringsmaatschappij werkt – wel zo onafhankelijk?

afb. 2 De schade-expert van de verzekering komt langs om de schade door de gesprongen leiding te inventariseren. Maar is deze schade-expert – die voor de verzekeringsmaatschappij werkt – wel zo onafhankelijk?

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,7/ 5

Google waardering score

Op basis van 64 ervaringen

Vragen?

Snel geholpen worden met uw schade? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op.

contra expertisebureau bellen

088 – 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise

Google review

Dhr. R. Jansen

Professionele organisatie met oog en oor voor detail. Afhandeling van de waterschade was door de komst van Schadeoplossing snel geregeld. Dank voor de hulp.

5 sterren beoordeling voor de contra expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.
Google review

Dhr. N. Rosbergen

Schadeoplossing Nederland heeft ons fantastisch geholpen nadat onze waterleiding was gesprongen, we zijn zeer tevreden met het resultaat!

5 sterren beoordeling voor de contra expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.
Google review

QuaRijn – Dichtbij in zorg

Er was direct contact en binnen een dag was een inspecteur te plaatse. Onze zaak was binnen een week afgehandeld door de inzet van de expert. QuaRijn is erg tevreden.

5 sterren beoordeling voor de contra expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.

De contra-expert inschakelen

Een contra-expert heeft dezelfde kennis als een schade-expert, met één belangrijk verschil: hij is onafhankelijk. De contra-expert werkt namelijk niet voor een verzekeringsmaatschappij, maar voor een expertisebureau. Het is dan ook helemaal niet in zijn belang om de verzekeringsmaatschappij tevreden te stellen, omdat die hem niet betaalt.

De contra-expert zal de gesprongen leiding dus objectief inventariseren, waardoor het gehele proces eerlijker verloopt. Wij stellen dan ook dat u de juiste én eerlijke vergoeding voor uw gesprongen leiding kunt ontvangen door een contra-expert in te schakelen.

Als de schade-inventarisatie van een schade-expert niet correct is, is een contra-expert in staat om de schade-expert vakkundig het tegendeel te bewijzen.

afb. 3 Als de schade-inventarisatie van een schade-expert niet correct is, is een contra-expert in staat om de schade-expert vakkundig het tegendeel te bewijzen.

Baat het niet, dan schaadt het niet

Deze uitdrukking is in deze situatie heel toepasselijk. Waarom? Stel, u heeft een contra-expert ingeschakeld, die de schade inventariseert. Uit zijn inventarisatie blijkt dat de schade-expert van uw verzekeringsmaatschappij toch de juiste vergoeding voor de gesprongen leiding heeft aangedragen. In dat geval schaadt het u niet. Contra-expertise is namelijk kosteloos voor verzekerden. Dit is wettelijk zo bepaald door de Nederlandse overheid, zodat u er als gedupeerde bij schade niet alleen voor hoeft te staan.

Daarentegen moet wel worden aangegeven dat 95% van onze klanten een hogere schadevergoeding ontvangt in situaties waarin er sprake is van schade door een gesprongen waterleiding. Het komt in de praktijk niet vaak voor dat een schade-expert van de verzekering écht de juiste en eerlijke vergoeding aandraagt.

Een contra-expert kan u alleen maar voordeel opleveren. Het kost u namelijk niets extra om u bij te laten staan, maar u kunt er wel een aanzienlijk hogere schadevergoeding door krijgen.

afb. 4 Een contra-expert kan u alleen maar voordeel opleveren. Het kost u namelijk niets extra om u bij te laten staan, maar u kunt er wel een aanzienlijk hogere schadevergoeding door krijgen.

Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met waterschade door bijvoorbeeld een gesprongen leiding. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Deel deze informatie over gesprongen leidingen!

Niet eens met uw verzekeraar?

Niet eens met uw verzekeraar?

Ontdek snel of u de juiste vergoeding ontvangt!

Of bel: 088 – 888 5000

15+ voordelen
van onze
contra-expertise

15+ voordelen van onze contra-expertise

 • Ons advies is geheel vrijblijvend

 • Wij zijn kosteloos

 • Wij zijn volledig onafhankelijk

 • U staat er niet meer alleen voor

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Wij inventariseren uw schade

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Hulp van begin tot eind

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Onze klanten zijn erg tevreden

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten
 • Specialisatie in brand- en waterschade