Vochtplekken op het plafond

Plotseling ziet u ze verschijnen op het plafond: vochtplekken. Dit betekent dat er ergens een lekkage zit en dat er snel moet worden gehandeld. Wanneer de oorzaak van vochtplekken op het plafond niet behandeld wordt, kan er schimmel ontstaan. Oók op plekken die u niet kunt zien, zoals achter de plafondplaten. Hoe lost u dit alles op, in combinatie met uw verzekering? Daar gaan wij het in dit artikel hoofdzakelijk over hebben.

Vochtplekken op het plafond

Vochtplekken op het plafond verwijderen

Helaas kiezen veel mensen ervoor om een vochtplek op het plafond te overschilderen, zonder de oorzaak op te lossen. Het logische gevolg daarvan is dat de vochtplek of watervlek op uw plafond na een bepaalde tijd weer terugkomt. Ondertussen heeft de schimmel achter het plafond al die tijd kunnen groeien. Dat is geen gezonde situatie.

Het heeft ook pas zin om de vochtplek te behandelen, nadat u de oorzaak heeft aangepakt. Daarom moet u op zoek gaan naar de oorzaak. Vochtplekken op het plafond van de badkamer kunnen ook wel eens te maken met slechte ventilatie. Ook kan lekkage boven het plafond een oorzaak zijn. Schakel lekdetectie in om de plek van de lekkage vast te stellen. Dan weet u zeker waar de vochtplekken op het plafond vandaan komen.

Wilt u lekdetectie inschakelen om de oorzaak van de vochtplekken op het plafond te achterhalen? Meestal valt dit wel onder de dekking van uw verzekering; de opstalverzekering om precies te zijn. Wel zijn hier vaak verschillende polisvoorwaarden aan verbonden, dus vraag dit van tevoren na bij uw verzekeraar.

Met lekdetectie bespaart u zichzelf een hoop speurwerk. De oorzaak van de lekkage vlekken op het plafond kan zich namelijk meters verderop bevinden. Water kan achter het plafond via hout en leidingen een flinke afstand overbruggen, voordat het werkelijk op het plafond druppelt.

De oorzaak is niet gedekt

De oorzaak van de vochtplek op uw plafond is de lekkage. Wanneer deze is opgespoord, moet de lekkage nog verholpen worden. Deze kosten vallen niet onder uw verzekering. U dient namelijk zelf zorg te dragen voor het onderhoud van uw huis. Dat is geen taak of verantwoordelijkheid van uw verzekeraar.

Is het herstel van vochtplekken op het plafond gedekt?

De opstalverzekering dekt de gevolgschade van de lekkage, zoals het herstel van de vochtplekken en schade aan plafonds, muren en vloeren. Heeft u door het vocht ook schade opgelopen aan uw inboedel? Dan dient u hiervoor de inboedelverzekering aan te spreken.

De verzekeraar reageert nauwelijks op mijn schade

Vervelend! Helaas is dit voor ons niets nieuws. Als contra-expertisebureau horen wij regelmatig dat verzekeraars erg afwachtend reageren op schade, zoals vochtplekken op het plafond. Ondertussen verergert de schade. Daar komt bij dat het voor u niet gezond is om in een ruimte te verblijven met vocht en schimmel (die u niet altijd kunt zien!). In zulke omstandigheden is een snelle reactie vereist. Maar die komt niet altijd.

In zo’n situatie kunt u onze contra-expertise inschakelen. Wij komen snel bij u langs om de schade vast te stellen en nemen contact op met uw verzekeraar. We zullen de vochtschade snel en correct behandelen. Dit is de snelste route naar een gezond binnenklimaat in uw huis.

De verzekeraar geeft mij niet de juiste schadevergoeding

Verzekeraars zijn niet altijd bereid om de juiste schadevergoeding toe te kennen bij vochtplekken op het plafond. Zo kijkt de verzekeraar vaak alleen naar de oppervlakkige schade, maar niet naar de schimmel achter een gipsplafond, die ook moet worden aangepakt.

Wie moet u bellen bij lekkage aan het plafond?

Komt u er niet uit met uw verzekeraar voor wat betreft de waterlekkage aan uw plafond? Dan is het verstandig om ons te bellen voor een contra-expertise. Dit soort punten onderzoekt onze contra-expert. U ontvangt in de meeste gevallen een hogere schadevergoeding dan wanneer u geen contra-expert zou hebben ingeschakeld voor het vocht op uw plafond.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

Laat u door ons bijstaan

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier de vochtplekken op uw plafond met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade