Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Onze contra-expertise helpt u verder

Vochtplekken op het plafond

Plotseling ziet u ze verschijnen op het plafond: vochtplekken. Dit betekent dat er ergens een lekkage zit en dat er snel moet worden gehandeld. Wanneer de oorzaak van een vochtplek op het plafond niet behandeld wordt, kan er schimmel ontstaan. Oók op plekken die u niet kunt zien, zoals achter de plafondplaten. Hoe lost u dit alles op, in combinatie met uw verzekeraar? Daar gaan wij het in dit artikel hoofdzakelijk over hebben.

Last van vochtplekken op het plafond? Schadeoplossing Nederland helpt u bij problemen met uw verzekeraar

Vochtplekken op het plafond verwijderen

Helaas kiezen veel mensen ervoor om een vochtplek op het plafond te overschilderen, zonder de oorzaak op te lossen. Het logische gevolg daarvan is dat de vochtplek na een bepaalde tijd weer terugkomt. Ondertussen heeft de schimmel achter het plafond al die tijd kunnen groeien. Dat is geen gezonde situatie. Het heeft ook pas zin om de vochtplek te herstellen, nadat u de oorzaak heeft aangepakt. Daarom moet u op zoek gaan naar de lekkage. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt ook lekdetectie inschakelen, om de plek van de lekkage vast te stellen. Dan weet u zeker waar de vochtplekken op het plafond vandaan komen.

Wilt u lekdetectie inschakelen om de oorzaak van de vochtplekken op het plafond te achterhalen? Meestal valt dit wel onder de dekking van uw verzekering; de opstalverzekering om precies te zijn. Wel zijn hier vaak verschillende polisvoorwaarden aan verbonden, dus vraag dit van tevoren na bij uw verzekeraar. Met lekdetectie bespaart u zichzelf een hoop speurwerk.

De oorzaak is niet gedekt

De oorzaak van de vochtplek op uw plafond is de lekkage. Wanneer deze is opgespoord, moet de lekkage nog verholpen worden. Deze kosten vallen niet onder uw verzekering. U dient namelijk zelf zorg te dragen voor het onderhoud van uw huis. Dat is geen taak of verantwoordelijkheid van uw verzekeraar.

Is het herstel van vochtplekken op het plafond gedekt?

De opstalverzekering dekt de gevolgschade van de lekkage, zoals het herstel van de vochtplekken en schade aan plafonds, muren en vloeren. Heeft u door het vocht ook schade opgelopen aan uw inboedel? Dan dient u hiervoor de inboedelverzekering aan te spreken.

De verzekeraar reageert nauwelijks op mijn schade

Vervelend! Helaas is dit voor ons niets nieuws. Als contra-expertisebureau horen wij regelmatig dat verzekeraars erg afwachtend reageren op schade, zoals vochtplekken op het plafond. Ondertussen verergert de schade. Daar komt bij dat het voor u niet gezond is om in een ruimte te verblijven met vocht en schimmel (die u niet altijd kunt zien!). In zulke situaties is een snelle reactie vereist. Maar die komt niet altijd.

In zo’n situatie schakelt u onze contra-expertise in. Wij komen snel bij u langs om de schade vast te stellen en nemen contact op met uw verzekeraar, om de vochtschade snel en correct te behandelen. Dit is de snelste route naar een gezond binnenklimaat in uw huis.

De verzekeraar geeft mij niet de juiste schadevergoeding

Verzekeraars zijn niet altijd bereid om de juiste schadevergoeding toe te kennen bij vochtplekken op het plafond. Zo kijkt de verzekeraar vaak alleen naar de oppervlakkige schade, maar niet naar de schimmel achter het plafond, die ook moet worden aangepakt. Dit soort punten onderzoekt onze contra-expert. Je ontvangt daardoor vaak een hogere schadevergoeding dan wanneer je geen contra-expert zou hebben ingeschakeld voor de vochtplekken op je plafond.

Wat kost een contra-expert?

Het inschakelen van onze contra-expert is kosteloos. Dit is wettelijk zo bepaald. Onze kosten worden dus ook niet afgetrokken van uw vergoeding. Hoe dit precies zit, leest u hier.

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier de vochtplekken op uw plafond met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

 • Schadeclaim 2x hoger

  "Schadeclaim 2x hoger"

  Ik ben heel erg blij met de goede hulp van Schadeoplossing Nederland. Een betrouwbaar en deskundige bedrijf met heel veel ervaring! Zij hebben ons volledig kunnen ontzorgen met de ellende die een grote waterlekkage met zich mee kan brengen. Schadeoplossing Nederland heeft er onder andere ook voor gezorgd dat we een aantal weken elders onze dagelijkse werkzaamheden in alle rust konden voortzetten (ik met mijn online werk en mijn 3 kinderen met hun online lessen). Nadat ik ze heb ingeschakeld liep eigenlijk alles gesmeerd! Het enige bericht dat ik daarna van mijn verzekeraar ontving was het bericht waarin zei aangaven dat mijn schadeclaim uitbetaald zou worden.

  Dank jullie wel Schadeoplossing! zonder jullie hadden wij ons zelf heel erg te kort gedaan. Dankzij jullie expertise was mijn schadeclaim 2x hoger dan ik in eerste instantie had ingediend. En dit omdat wij veel zaken over het hoofd hadden gezien. Er was dus veel meer schade aangericht dan op het eerste gezicht te zien was. Dankzij jullie kwam dit aan het licht. Ik hoop dat ik vanaf nu altijd schadevrij zal blijven, maar mocht het niet zo zijn dan hoop ik dat wij weer op jullie kunnen rekenen.

  Mevr. Z. Mimi

 • Wat een toppers!

  "Wat een toppers!"

  Wat een toppers! Waar wij van onze verzekeraar te horen kregen dat we 39 % van de dagwaarde van onze massief houten vloer terugkregen (waterschade), hebben de mensen van Schadeoplossing het maximale eruit gesleept voor ons! Dit hadden wij niet durven dromen, super bedankt! Ik zou het iedereen aanraden om deze mensen om advies te vragen.

  Mevr. Anneke

Deel deze informatie!

 • Meer dan tevreden

  "Meer dan tevreden"

  Na een waterschade kreeg ik bij mijn inboedelverzekering, door vele schademeldingen, geen contact. Ik was radeloos en wist niet hoe verder. Toen had ik contact gezocht met Schadeoplossing Nederland. Zij hebben alle zorg bij mij weggenomen en de verdere regie in handen genomen. Van het inschakelen van een schade-expert, gezocht naar een leverancier voor hetzelfde laminaat, een vloerenbedrijf, en de hele afhandeling bij de verzekering.

  Kortom, meer dan tevreden over Schadeoplossing Nederland.

  Dhr. M. Voncken

  Limburg

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade