Waterschade door de buren vanwege een lekkage? Wij kunnen u helpen met uw verzekering.

Als er bij u thuis waterschade is ontstaan door de buren, dan is dat een heel vervelende situatie die u zo snel mogelijk opgelost wilt hebben – ook met de verzekering. Spreekt u dan uw eigen verzekeraar aan, of de verzekeraar van uw buren? Maar wat te doen als uw buren niet verzekerd zijn voor waterschade of simpelweg niet willen meewerken? Een paar belangrijke vragen, die wij in dit artikel graag voor u beantwoorden. Ook laten we zien hoe wij u kunnen helpen met het verkrijgen van de juiste vergoeding van uw verzekering.

Waterschade door de buren vanwege een lekkage? Wij kunnen u helpen met uw verzekering.

Welke verzekeraar aanspreken?

Heeft u waterschade aan uw woning en bent u er al zeker van dat de oorzaak bij uw buren ligt? In dat geval kunt u uw eigen verzekering hiervoor aanspreken. Bij schade aan muren, vloeren of plafonds kunt u de opstalverzekering aanspreken, voor de losse spullen in uw woning spreekt u de inboedelverzekering aan.

Dient u voor de schade een eigen risico te betalen? Dan kunt u deze kosten verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren.

Niet verzekerd? U kunt uw buren aansprakelijk stellen

Bent u niet verzekerd voor opstal- of inboedelschade aan uw woning? Dan kunt u uw buren aansprakelijk stellen en de kosten verhalen op hun aansprakelijkheidsverzekering.

Hebben uw buren geen aansprakelijkheidsverzekering of weigeren zij de schade – om wat voor reden dan ook – te melden bij hun aansprakelijkheidsverzekeraar? Dan kunt u uw rechtsbijstandverzekering inschakelen. Heeft u deze niet? Dan kunt u eens contact opnemen met de tussenpersoon waar u uw overige verzekeringen heeft afgesloten. Wellicht kunnen zij u verder helpen bij dit conflict. Biedt ook dit geen oplossing, dan raden wij u aan om uw verhaal voor te leggen aan het Juridisch Loket.

 • Geen aansprakelijkheid

  Wij kunnen u niet helpen met aansprakelijkheidskwesties. Bent u verzekerd voor de schade en verhaalt u de schade op uw eigen verzekering? Dán kunnen wij u helpen met het maximaliseren van de vergoeding voor uw schade. In bijna alle gevallen valt een vergoeding voor de schade hoger uit met onze hulp.

  Het grote voordeel met uw eigen verzekering

  Wanneer u ervoor kiest om de schade te laten vergoeden door uw eigen verzekeraar, heeft dat een groot voordeel. U heeft dan namelijk meestal recht op een vergoeding op basis van de nieuwwaarde. Wanneer u de kosten probeert te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren, heeft u recht op de dagwaarde. Deze dagwaarde is meestal aanzienlijk lager dan de nieuwwaarde. Wij helpen u graag!

Direct de schade herstellen?

Ga niet alvast aan de slag met het herstellen van de schade zonder dat u daar toestemming voor heeft verkregen van de verzekeraar. De verzekeraar moet de schade met eigen ogen kunnen zien. Dit doen zij door een schade-expert langs te sturen. Als de schade-expert niets meer ziet van de schade, kan er ook niets worden uitgekeerd. U heeft dan grote kans om de volledige vergoeding mis te lopen.

Verzekerd, maar de verzekeraar werkt niet mee?

Helaas komt het nog regelmatig voor dat de verzekeraar niet meewerkt. Heel vervelend, omdat u als verzekerde gewoon goed geholpen wil worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u niet de juiste vergoeding ontvangt voor uw waterschade, omdat de communicatie tussen u en uw verzekeraar erg slecht verloopt. In zo’n situatie kunt u kosteloos de contra-expertise inschakelen van Schadeoplossing Nederland. Wij komen dan bij u langs om de waterschade vast te stellen en deze te verhalen op uw verzekeraar.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Vormen van wateroverlast door buren

Bij ons komen regelmatig meldingen binnen van wateroverlast door de buren. Wij stellen deze schades opnieuw vast en zorgen ervoor dat de vergoeding wordt verkregen die daadwerkelijk passend is. Enkele voorbeelden van wat wij zoal tegenkomen:

 • Wateroverlast door lekkage bovenburen – Dit zien we vooral bij een appartement.
 • Lekkage door het dak van de buren – Meestal door achterstallig onderhoud of foutieve werkzaamheden aan het dak van de buren.
 • Schimmel door lekkage buren – Deze lekkages zijn vaak al langere tijd aanwezig.
 • Lekkage door de schoorsteen van de buren – Vaak door achterstallig of foutief onderhoud.
 • Vocht in de muur door buren – Vochtdoorslag door bijvoorbeeld de badkamer van de buren.
 • Waterschade door bluswater van de brand bij uw buren – Een brand wordt meestal niet subtiel geblust waardoor waterschade bij u kan ontstaan. Ook in zo’n situatie kunnen wij u helpen.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade