Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Dit wilt u weten!

Waterschade door de buren? Dit kunt u doen

Als er waterschade bij u thuis is ontstaan door de buren, dan is dat een heel vervelende situatie die u zo snel mogelijk opgelost wilt hebben – ook met de verzekeraar. Spreekt u dan uw eigen verzekeraar aan, of de verzekeraar van uw buren? Maar wat te doen als uw buren niet verzekerd zijn voor waterschade of simpelweg niet willen meewerken? Een paar belangrijke vragen, die wij in dit artikel graag voor u beantwoorden.

Waterschade door buren.

Welke verzekeraar aanspreken?

Heeft u schade aan uw woning en bent u er al zeker van dat de oorzaak bij uw buren ligt? In dat geval kunt u uw eigen verzekering hiervoor aanspreken. Bij schade aan muren, vloeren of plafonds kunt u de opstalverzekering aanspreken, voor de losse spullen in uw woning spreekt u de inboedelverzekering aan.

Dient u voor de schade een eigen risico te betalen? Dan kunt u deze kosten verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren.

Niet verzekerd? U kunt uw buren aansprakelijk stellen

Bent u niet verzekerd voor opstal- of inboedelschade aan uw woning? Dan kunt u uw buren aansprakelijk stellen en de kosten verhalen op hun aansprakelijkheidsverzekering.

Hebben uw buren geen aansprakelijkheidsverzekering of weigeren zij de schade – om wat voor reden dan ook – te melden bij hun aansprakelijkheidsverzekeraar? Dan kunt u uw rechtsbijstandverzekering inschakelen. Heeft u deze niet? Dan kunt u eens contact opnemen met de tussenpersoon waar u uw overige verzekeringen heeft afgesloten. Wellicht kunnen zij u verder helpen bij dit conflict. Biedt ook dit geen oplossing, dan raden wij u aan om uw verhaal voor te leggen aan het Juridisch Loket.

Waterschade door de buren vanwege een verbouwing door aannemers?

Is de waterschade een gevolg van een verbouwing bij de buren en is deze verbouwing uitgevoerd door een aannemer? Dan kunt u deze aannemer ook aansprakelijk stellen voor de schade.

Het grote voordeel om uw eigen verzekeraar in te schakelen

Wanneer u ervoor kiest om de schade te laten vergoeden door uw eigen verzekeraar, heeft dat een groot voordeel. U heeft dan namelijk meestal recht op een vergoeding op basis van de nieuwwaarde. Wanneer u de kosten probeert te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren, heeft u recht op de dagwaarde. Deze dagwaarde is meestal aanzienlijk lager dan de nieuwwaarde.

Direct de schade herstellen?

Ga niet alvast aan de slag met het herstellen van de schade zonder dat u daar toestemming voor heeft verkregen van de verzekeraar. De verzekeraar moet de schade met eigen ogen kunnen zien. Dit doen zij door een schade-expert langs te sturen. Als de schade-expert niets meer ziet van de schade, kan er ook niets worden uitgekeerd. U heeft dan grote kans om de volledige vergoeding mis te lopen.

Verzekerd, maar de verzekeraar werkt niet mee?

Helaas komt het nog regelmatig voor dat de verzekeraar niet meewerkt. Heel vervelend, omdat u als verzekerde gewoon goed geholpen wil worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u niet de juiste vergoeding ontvangt voor uw waterschade, omdat de communicatie tussen u en uw verzekeraar erg slecht verloopt. In zo’n situatie kunt u kosteloos de contra-expertise inschakelen van Schadeoplossing Nederland. Wij komen dan bij u langs om de waterschade vast te stellen en deze te verhalen op uw verzekeraar.

Deel deze informatie!

5 sterren voor professionele schade-expertise door de contra-experts van Schadeoplossing Nederland B.V.

“Goede en reële vergoeding”

Dhr. B. van Essen

Ik ben enorm, enorm blij dat ik schadeoplossingen heb ingeschakeld. Ze hebben voor mij enorm hun best gedaan om de verzekeringsmaatschappij mij een goede en reële vergoeding te geven. Advies: kom je er niet uit met je verzekeringsmaatschappij schakel dan dit bureau in.

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade