Uitbetaling na expertise van brand- en waterschade

Een uitbetaling na expertise is een financiële vergoeding die u ontvangt van uw verzekering, nadat er een expertise is uitgevoerd op uw brand- of waterschade. Een expertise is een grondig onderzoek van de schade door een deskundige, ook wel de schade-expert genoemd.

Tijdens de expertise zal de schade-expert de omvang en oorzaak van de schade beoordelen, evenals de kosten voor het herstel of de vervanging van beschadigde eigendommen. Op basis van het rapport van de expert bepaalt uw verzekeraar vervolgens het bedrag dat zij bereid zijn uit te betalen.

De uitbetaling na expertise is bedoeld om u in staat te stellen om uw leven weer op te bouwen na de schade. Het kan gebruikt worden om reparaties uit te voeren, beschadigde goederen te vervangen of andere kosten te dekken die direct verband houden met de schade.

Het is belangrijk om te weten dat een uitbetaling na expertise niet garandeert dat u het volledige bedrag terugkrijgt dat u heeft geclaimd. De verzekeraar zal alleen uitbetalen voor wat zij redelijk acht, op basis van het rapport van de expert, de nieuwwaarde of de dagwaarde.

Uitbetaling na expertise van brand- en waterschade

Alleen verzekerden hebben hier recht op

Als verzekerde kunt u recht hebben op een uitbetaling na expertise van brand- of waterschade. Alleen degenen die een verzekering hebben afgesloten voor brand- of waterschade kunnen aanspraak maken op een uitkering van de verzekering. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze uitbetaling geen algemeen recht is, maar specifiek gebonden is aan het hebben van een verzekeringspolis, bijvoorbeeld een opstal- of inboedelverzekering.

Dit komt omdat het doel van een verzekering is om financiële bescherming te bieden voor onverwachte gebeurtenissen, zoals brand- of waterschade. Door premies te betalen aan uw verzekeringsmaatschappij kunt u bij eventuele schade rekenen op financiële compensatie. Op voorwaarde dat de schade binnen de kaders van uw polis valt.

Heeft u geen verzekering afgesloten voor brand- of waterschade? Dan zult u niet in aanmerking komen voor een expertise en daarbij een uitbetaling. Het is daarom belangrijk om altijd goed na te denken over het afsluiten van de juiste verzekeringen die aansluiten bij uw behoeften en risico’s.

Hoe lang wachten op uitbetaling van de verzekering?

Wanneer u te maken krijgt met schade aan uw woning als gevolg van bijvoorbeeld brand- of waterschade, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een uitbetaling ontvangen van uw verzekering. De wachttijd voor een uitbetaling kan echter variëren, afhankelijk van de verzekeraar en de omvang van de schade.

In de meeste gevallen zal de verzekering binnen enkele weken na het indienen van het schadeclaim een beslissing nemen over de uitbetaling. In sommige complexere gevallen kan het wat langer duren voordat u weet welke schadevergoeding u krijgt. Dit kan vooral het geval zijn bij grote brandschade of waterschade waarbij grondig onderzoek nodig is om de omvang van de schade vast te stellen.

Het is belangrijk om tijdens dit proces proactief te communiceren met uw verzekeringsmaatschappij. Als dit niet werkt, kunt u uiteraard onze contra-expert inschakelen om u tijdens dit proces kosteloos te begeleiden.

Een te snelle uitbetaling is ook niet juist

Als het gaat om uitbetalingen na expertise van brand- of waterschade, kan het verleidelijk zijn om zo snel mogelijk een uitbetaling te ontvangen. Maar het is belangrijk om te realiseren dat een te snelle uitbetaling niet altijd juist is.

Soms is de direct zichtbare schade slechts het topje van de ijsberg. Er kunnen namelijk verborgen gebreken zijn die pas later worden ontdekt en aanzienlijke reparatiekosten met zich meebrengen. Als u te snel akkoord gaat met een uitbetaling zonder degelijke expertise, loopt u het risico dat uw werkelijke schade niet voldoende vergoed wordt. Anders gezegd: uw schade is in die situatie ondergewaardeerd.

Daarom is het belangrijk om een contra-expert in te schakelen. Deze professional kan uw schade nauwkeurig beoordelen en aangeven wat de hoogte van de schadevergoeding zou moeten zijn. Het is belangrijk dat u over deze informatie beschikt voordat u akkoord gaat met een uitbetaling van uw verzekering. Onze contra-expert kan ervoor zorgen dat alle schade grondig wordt onderzocht en dat u een eerlijke vergoeding ontvangt voor zowel de direct zichtbare schade als de verborgen schade.

Onze contra-expert kan de uitbetaling verhogen

Wanneer u te maken heeft met schade als gevolg van brand- of waterschade, kan het erg frustrerend zijn om te ontdekken dat de uitbetaling van uw verzekering niet voldoende is om de herstelkosten te dekken. Gelukkig kunt u gebruikmaken van de expertise van onze contra-experts om dit probleem vroegtijdig aan te pakken en ervoor te zorgen dat u een eerlijke en rechtvaardige vergoeding ontvangt.

Onze contra-experts zijn zeer bekwaam en ervaren in het vaststellen van schade. Ze kunnen alle aspecten van uw claim onderzoeken, inclusief verborgen schade die mogelijk over het hoofd is gezien. Door de schade onafhankelijk vast te stellen, kunnen we argumenten opbouwen die uw zaak versterken.

Het doel van onze contra-experts is om ervoor te zorgen dat u de maximale vergoeding ontvangt waar u recht op heeft. We beoordelen elk onderdeel van uw schade zorgvuldig, inclusief reparatiekosten, verloren eigendommen en eventuele bijkomende kosten, zoals tijdelijke huisvesting.

Heeft u de indruk dat de uitbetaling na expertise niet voldoende is om al uw schade te vergoeden? Dan kunt u rekenen op de hulp van onze contra-experts. Wij streven naar een eerlijke en rechtvaardige vergoeding, zodat u de nodige middelen heeft om uw eigendom te herstellen en uw leven weer op de rit te krijgen na brand- of waterschade.

Een verantwoord snellere uitbetaling

Het inschakelen van onze hulp kan niet alleen zorgen voor een hoger bedrag aan schadevergoeding, maar ook voor verantwoorde snellere uitbetaling. Onze contra-experts kennen de regels en procedures van verzekeringsmaatschappijen en kunnen ervoor zorgen dat de verloren tijd wordt geminimaliseerd.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade