Home > Brandschade > Huis afgebrand > Huis afgebrand? Dekt de verzekering uw brandschade?

Huis afgebrand? Dekt de verzekering uw brandschade?

Huis afgebrand? Dekt de verzekering uw brandschade?

Is uw huis afgebrand ondanks rookmelders en het blussen? Dat is verschrikkelijk om mee te maken. We hopen in de eerste plaats dat u en uw naasten veilig zijn! Wanneer er brand uitbreekt, gaan veel bezittingen van u verloren en komt u terecht in een hele papiermolen met uw verzekeraar. Vaak ontstaan er ook discussies over dagwaarde en nieuwwaarde en niet meer vindbare aankoopbonnen.

Als uw huis is afgebrand is, dient u de opstalverzekering aan te spreken voor de vaste delen van uw huis, zoals muren, plafonds en vloeren. Voor alle losse spullen, oftewel de inboedel, is er de inboedelverzekering. Het is van groot belang om zo snel mogelijk hulp in te schakelen na brand in uw huis.

Dat is niet alleen hulp van uw verzekeraar, maar ook van onze onafhankelijke contra-expert. Deze expert kan een juiste schadevaststelling voor u uitvoeren met betrekking tot de waarde van uw bezittingen, zodat u het schadebedrag ontvangt waar u recht op heeft. 

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaken

Achterstallig onderhoud

Slechte afwatering

Belangrijke knelpunten

Slechte communicatie

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Inboedel- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
Snelle service

"Snelle service"

Er was direct contact en binnen een dag was een inspecteur te plaatse. Onze zaak was binnen een week afgehandeld door de inzet van de expert. QuaRijn is erg tevreden.

Quarij – Dichtbij in de zorg

Utrecht

Snel geregeld!

"Snel geregeld!"

Professionele organisatie met oog en oor voor detail. Afhandeling van de waterschade was door de komst van Schadeoplossing snel geregeld. Dank voor de hulp.

Dhr. R. Jansen

Onrecht is recht gezet

"Onrecht is recht gezet"

Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

Mevr. N Tichem

Zuid-Holland

Wat ben ik goed geholpen

"Wat ben ik goed geholpen"

Wat ben ik goed geholpen door schadeoplossing Nederland, nadat mijn beneden verdieping 7 cm onder water stond.

Mevr. C. Withaar

Gelderland

Heel goede hulp wanneer uw huis is afgebrand

Ten tijde van de brand, na het blussen, is hoogstwaarschijnlijk Stichting Salvage bij u langs geweest om de woningbrand bij uw brandverzekering en uw inboedelverzekering te melden. Een Salvagecoördinator staat u bij met de eerste praktische hulp. Vervolgens komt de schade-expert langs om de schade van uw afgebrande huis te inventariseren. Het is belangrijk om te beseffen dat deze schade-expert in dienst is van uw verzekeraar. Daarom is het essentieel om ook een contra-expert in te huren. De schade-expert kan namelijk niet onafhankelijk zijn, omdat hij door uw verzekeraar wordt betaald. Daarom kan hij een schade niet geheel objectief beoordelen. 

Daarentegen kan onze contra-expert dat wel. Wij worden namelijk door u ingeschakeld. Met onze eigen schadevaststelling benaderen wij de schade-expert die uw verzekeraar heeft gestuurd. Op die manier komen we tot de juiste vergoeding voor uw afgebrande huis. Deze vergoeding is vrijwel altijd hoger dan de vergoeding die u ontvangt wanneer u ons niet zou hebben ingeschakeld. Dit leest u ook in de reviews op onze website.

Maak foto’s van alle brandschade in huis

Als u in staat bent om foto’s te maken van alle schade die de brand heeft veroorzaakt, raden wij u aan om dit te doen voor uw eigen administratie. Fotografeer en registreer alles wat u van belang lijkt. Belangrijke waarschuwing: begin nooit met het opruimen van de schade voordat de schade-expert van uw verzekering én wij als uw contra-expert ter plaatse zijn geweest! Het is namelijk van groot belang om te begrijpen dat alleen foto’s van uw huis, interieur en andere spullen niet voldoende zijn om uw verzekeraar te overtuigen. 

Schakel ons vandaag nog in voor hulp van begin tot eind

Het is belangrijk om te weten dat hoe sneller u contact met ons opneemt, des te meer wij voor u kunnen betekenen. Wij kunnen al het benodigde papierwerk voor u regelen, uw schadevergoeding afhandelen en ervoor zorgen dat uw huis weer bewoonbaar wordt. Als u een goede verzekering heeft, heeft u recht op onze kosteloze hulp. Dit is geregeld vanuit de wet.

 • Je wordt gehoord, begrepen en begeleidt

  "Je wordt gehoord, begrepen en begeleidt"

  In augustus hebben wij te maken gehad met waterschade (rioleringschade) in de woning door de bovenbewoners. De verhuurder (woningbouw) kon niks betekenen en de verzekeraar en het contact hiermee was bar slecht. Er was totaal geen transparantie en bijstand in de situatie. Wij kwamen net van vakantie en dit erbij maakte dat we niet wisten welke kant op te gaan hiermee. We kwamen uiteindelijk bij Schadeoplossing en ben zeer dankbaar dat wij hier terecht zijn gekomen. Van begin tot eind hebben zij ons zeer goed en oprecht bijgestaan. Wij hebben zoveel meer gekregen dan wij dachten te krijgen. Daarnaast is de woning zeer snel opgeknapt. Ook de bereikbaarheid is goed. Zodra je belt, mailt of welke vraag dan ook je hebt, je wordt gehoord, begrepen en begeleidt.

  Anoniem

 • Super service

  "Super service"

  Super service, 5 sterren zijn echt te weinig! Wij hadden een grote lekkage aan de woning. Door onze verzekering kregen wij alleen maar meer problemen. Schadeoplossing Nederland heeft de schade uit onze handen genomen en de grote schade professioneel opgelost. Wij willen hen hartelijk bedanken voor de hulp en steun die wij destijds hebben ontvangen.

  Ik raad iedereen Schadeoplossing aan! Super service/ professioneel/ betrouwbaar en klantvriendelijk. Super bedankt!

  Eetpaleis

Veelgestelde vragen

Ja, als uw huis afbrandt, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van de schade door brand via uw opstalverzekering en inboedelverzekering, ook wel woonverzekering genoemd. Als u niet goed verzekerd bent, dan ontvangt u helaas geen vergoeding.

Uw inboedelverzekering vergoedt de schade bij brand in huis. Denk aan uw persoonlijke eigendommen en waardevolle spullen zoals meubels, kleding en elektronica. Kortom; alles wat u in uw huis kunt meenemen. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een inboedelverzekering.

De opstalverzekering vergoedt schade aan de structurele delen van uw huis, zoals muren, vloeren en daken. Dit wordt in de volksmond ook wel de “opstal” genoemd. Deze verzekering is niet alleen handig wanneer er sprake is van een afgebrand huis, maar ook in geval van bijvoorbeeld waterschade door lekkage. Het is belangrijk om te beseffen dat zowel woningeigenaren als verhuurders verantwoordelijk zijn voor het afsluiten van een opstalverzekering.

Ja, wanneer u een huis koopt met een hypotheek, is een opstalverzekering voor het huis verplicht. Heeft u geen hypotheek afgesloten op uw huis, dan is de opstalverzekering niet verplicht, maar wel aan te raden.

Bij grotere branden zal Stichting Salvage zo snel mogelijk bij u langs komen om onder andere de schade bij uw verzekeraar te melden. Mocht dat niet het geval zijn, dan dient u zelf zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeraar.

Ja, in veel gevallen biedt de opstalverzekering dekking voor tijdelijke woonruimte als uw huis door brand onbewoonbaar wordt. Het is wel uw eigen verantwoordelijkheid om vervangende woonruimte te vinden. Uw opstalverzekeraar vergoedt het bedrag dat daarvoor nodig is.

Ja, veel verzekeringen dekken ook schade door roet als gevolg van brand. Controleer dit altijd in uw polisvoorwaarden.

Als uw huis onderverzekerd is, kan dit van invloed zijn op de hoogte van de uitkering. Sommige verzekeraars bieden garantie tegen onderverzekering om ervoor te zorgen dat u voldoende vergoeding krijgt. U moet dan wel de juiste informatie hebben verstrekt over de waarde van uw woning en inhoud ervan. Bewaar daarom uw aankoopbonnen, zodat u weet wat de aanschafprijs was en hoe oud de spullen waren op het moment van de brand. 

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade