Over onze schade-expert

Betrouwbare hulp bij brand- of waterschade

Wij hebben meerdere schade-experts in dienst, die uitsluitend voor ons expertisebureau werken. Door verzekeraars wordt ons bureau voor contra-expertise niet ingeschakeld, maar uitsluitend door u als gedupeerde. Dat maakt ons onafhankelijk en geeft ons de mogelijkheid om uw schade daadwerkelijk onafhankelijk te beoordelen.

Kan ik jullie schade-expert zomaar inschakelen?

Ja, u kunt ons inschakelen zonder toestemming van uw verzekeraar. Vooral bij een grotere water- of brandschade is het altijd raadzaam om onze onafhankelijke schade-expert in te schakelen. Hij zorgt er niet alleen voor dat de algehele schadeafhandeling voorspoedig verloopt, maar hij zorgt er ook voor dat u de juiste en eerlijke schadevergoeding ontvangt van uw verzekeraar. Dat is de vergoeding waar u écht recht op heeft. Dus niet slechts een deel daarvan.

Voordelen schade-expertise

 • Beschikbaar voor heel Nederland

 • Onafhankelijke schadevaststelling

 • Goede begeleiding van begin tot eind

 • Geen administratieve rompslomp meer

 • U staat er niet langer alleen voor

 • Een frisse kijk op schade

 • Vergrote kans op hogere schadevergoeding

Onze schade-expert krijgt 5 sterren!

“Ik zou het iedereen aanraden”

“…Waar wij van onze verzekeraar te horen kregen dat we 39% van de dagwaarde van onze massief houten vloer terugkregen (waterschade), hebben de mensen van Schadeoplossing Nederland het maximale eruit gesleept voor ons. Dit hadden wij niet durven dromen, super bedankt! Ik zou het iedereen aanraden om deze schade-experts om advies te vragen!”

Mevr. A. Aart

Direct uw schade bij ons melden

Met welke schade heeft u te maken? *

Liever een contactformulier om uw schade te melden? Klik hier.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Waarom onze schade-expert inschakelen?

Laat onze klanten u overtuigen

Onze schade-expert is onafhankelijk. Dat is een groot verschil met de schade-expert die in eerste instantie door de verzekeraar wordt ingeschakeld. Immers, uit wiens hand men eet, diens woord men spreekt.

Wist u dat onze schade-experts net zo goed op de hoogte zijn van de polisvoorwaarden als de expert van uw verzekeraar? Wij kennen de wegen naar een hogere schadevergoeding en weten precies hoe we het gesprek moeten aangaan met uw verzekeringsmaatschappij. Zo zorgen wij ervoor dat u toch de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Die leest u hieronder.

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Ook aandacht voor alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Hulp van begin tot eind

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

Korte lijnen met uw eigen schade-expert.

“Onze onafhankelijke schade-expert bekijkt uw brand- of waterschade en gaat vervolgens in gesprek met de expert van uw verzekeraar. Onze schade-expertise is kosteloos beschikbaar voor iedereen die een inboedel- of opstalverzekering heeft.”

Dit zeggen onze klanten

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise

 • Alle zorg bij mij weggenomen

  "Alle zorg bij mij weggenomen"

  Na een waterschade kreeg ik bij mijn inboedelverzekering, door vele schademeldingen, geen contact. Ik was radeloos en wist niet hoe verder. Contact opgenomen met Schadeoplossing. Zij hebben alle zorg bij mij weggenomen en de verdere regie in handen genomen. Van het inschakelen van een schade-expert, het zoeken naar een leverancier voor hetzelfde laminaat en de hele afhandeling bij de verzekering. Kortom, meer dan tevreden over Schadeoplossing Nederland.

  Dhr. M. Voncken

  Limburg

 • Professioneel ingezet

  "Professioneel ingezet"

  Schadeoplossing Nederland heeft mij veel vertrouwen gegeven. Zij hebben zich professioneel ingezet om het maximale uit mijn geleden schade te halen.

  Dhr. R. Zondag

  Drenthe

 • Bekwaam, inlevend en professioneel

  "Bekwaam, inlevend en professioneel"

  Allereerst 1 woord. Geweldig! Via ons tussenpersoon werd de verzekeraar van onze schade op de hoogte gebracht en een afspraak met hun schade-expert werd snel gemaakt. Deze kwamen zeer ondeskundig en onbekwaam over. De indruk werd direct gewekt dat de schade wel meeviel en de offerte vanuit het herstelbedrijf werd flink ontleed waarna er een fractie overbleef.

  Vervolgens hebben wij een contra-expertise aangevraagd via Schadeoplossing Nederland. Na een zeer correcte en vriendelijke intake was een afspraak zo gemaakt met de contra-expert. Volgens mijn partner een klasse apart. Heel bekwaam, inlevend en professioneel. Deskundig werd er een rapport opgemaakt.

  De uitkomst en uiteindelijke beoordeling van het rapport werd ons bekend gemaakt. Wij schrokken ons positief een hoedje. Super bedankt voor jullie inzet allemaal bij het oppakken van onze schade . Wij bevelen jullie aan!

  Dhr B. van Nood

  Friesland

 • Heel erg tevreden

  "Heel erg tevreden"

  Ik ben heel erg tevreden. Schadeoplossing Nederland B.V. heeft me goed geholpen. Wat ik niet begreep, maakten zij heel duidelijk totdat ik het begreep. Zij waren behulpzaam en luisterden heel goed wat ik vertelde. Op mijn vragen kreeg ik altijd een antwoord. Met een cijfer geef ik ze een 10+.

  Dhr. A. Celenk

  Zuid-Holland

Wat kost onze schade-expert?

Verzekerden betalen niets

Onze schade-expert stuurt u nooit een factuur.

U zou het niet verwachten, maar onze expertise is kosteloos voor verzekerden. Als verzekerde betaalt u dus helemaal niets voor onze diensten. Dit lijkt onvoorstelbaar, en daarom leggen we graag aan u uit hoe het werkt.

Onze diensten zijn kosteloos voor verzekerden. Wij sturen u dus geen rekening toe. Wel is het belangrijk dat u verzekerd bent. Als dat zo is, kunnen wij onze kosten rechtstreeks declareren bij uw verzekeraar.

Uw verzekeraar is namelijk wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Onze schade-expert valt namelijk onder de noemer ‘contra-expert’. Deze onafhankelijke expert helpt gedupeerden die er niet uitkomen met hun verzekeraar. De Nederlandse overheid heeft hiervoor wetten opgesteld, om verzekerden sterker te laten staan tegenover hun verzekeraar.

Wel is het zo dat u ons bureau voor contra-expertise zelf moet inschakelen. Uw verzekeraar zal dit niet voor u doen. Helaas weten veel mensen niet dat zij een contra-expert kunnen inschakelen om hun belangen te behartigen. Zij leggen zich daarom neer bij de uitspraak van hun verzekeraar. En dat is jammer, want hierdoor lopen zij vaak veel vergoeding mis.

Het punt is namelijk dat een verzekeraar liever niet ziet gebeuren dat u onze schade-expert (contra-expert) inschakelt. Waarom? Omdat uw verzekeraar dan onze kosten moeten vergoeden in verband met de verplichte declaratie. Bovendien moet uw verzekeraar in de meeste gevallen ook nog de hogere schadevergoeding aan u uitkeren. Het is dus geen wonder dat zij hier geen reclame voor maken.

Aan ons dus de taak om onze diensten zo bekend mogelijk te maken. Dit doen wij via allerlei wegen en gelukkig heeft één van deze wegen u bereikt! Heeft u te maken met een brand- of waterschade in of rondom uw woning? Wacht dan niet langer en schakel ons direct in. Bel 088 – 888 5000 of meld hier uw schade met ons online formulier.

Wanneer kunt u een schade-expert inschakelen

Wanneer kan ik jullie schade-expert inschakelen?

Wacht niet bij een forse water- of brandschade

In principe kunt u ons altijd inschakelen wanneer er een conflict met uw verzekeraar ontstaat. Vaak is er dan al een schade-expert vanuit de verzekeraar bij u langs gekomen en loopt de communicatie stroef. Of er wordt een onredelijke schadevergoeding aangeboden. Dit is een goed moment om contact met ons op te nemen via de telefoon of het formulier op deze pagina.

In geval van een grote schade raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met onze schade-expert, zelfs wanneer de expert van de verzekeraar nog niet bij u langs geweest is. Wij begeleiden het algehele proces dan van begin tot eind. Vooral bij grotere schades moeten er vaak snel beslissingen worden genomen, die later niet eenvoudig kunnen worden teruggedraaid. Voor dringende calamiteiten is onze schade-expert zelfs 24/7 beschikbaar.

Gerelateerde informatie

Voor meer achtergrondinformatie

In de verzekeringswereld wordt veel vaktaal gebruikt, wat soms weleens verwarrend kan zijn. Bijvoorbeeld: de schade-expert en de contra-expert. Wat is het verschil? Wij leggen het u uit.

Wat doet een schade-expert en waar werkt hij of zij? Wanneer schakel je een schade-expert in – en wat kost dat dan? Deze en meer vragen beantwoorden wij in dit artikel.