Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Schade uitgelicht

brand door waxinelichtjes

brand door waxinelichtjes

Rotterdam – Waxinelichtjes zijn leuk voor de sfeer, maar ze kunnen ook brand veroorzaken. Eigenlijk weten we dat allemaal wel, maar toch vergeten we soms om hier rekening mee te houden. Dit kan een flinke brand tot gevolg hebben, zoals u hieronder kunt lezen. Als vervolgens geen onafhankelijke schade-expert wordt ingeschakeld voor de schadevaststelling, kan dat ook nog eens drastische gevolgen hebben voor de toekomst van de gedupeerde.

Het hele huis in brand door een waxinelichtje

Soms lijkt een waxinelichtje heel veilig door het metalen omhulsel, maar vergis u niet: u kunt daar niet volledig op vertrouwen! Een aangestoken waxinelichtje is nu eenmaal een warmtebron. Als u waxinelichtjes te dicht bij een plant of een gordijn zet, kunnen deze vlam vatten.

Bij deze schade was het waxinelichtje de bron van de brand. Zoals u op de foto’s kunt zien, kan zo’n klein, gezellig kaarsje een enorme brandschade tot gevolg hebben. Gelukkig wist men op tijd het huis uit te komen en vielen er geen gewonden.

Wij mochten helpen

Het melden van deze schade liep niet helemaal lekker bij de verzekeraar. Het ging niet goed met de communicatie en het schaderapport vertoonde gebreken. Dit had grote gevolgen voor de schadevergoeding. Uiteindelijk kwam de verzekerde bij ons terecht en wij stelden de schade opnieuw vast. Dit heeft geleid tot een hogere uitkering van de brandschade. Vervolgens mochten wij gedeeltelijk het herstel coördineren.

De draad weer oppakken

De gedupeerde maakte de juiste keuze door zich niet neer te leggen bij de gang van zaken, maar door ons bureau voor contra-expertise in te schakelen. Door de hogere schadevergoeding hoefde de gedupeerde geen eigen spaargeld aan te spreken of leningen aan te gaan om de schade te (laten) herstellen. Deze verzekerde heeft daardoor de mogelijkheid om de draad weer op te pakken zonder drastische financiële gevolgen voor de toekomst.

Ook hulp nodig?

Heeft u ook brand gehad door een waxinelichtje? Natuurlijk moet u dan als eerste contact opnemen met uw verzekeraar. Maar vergeet niet om direct daarna óók contact op te nemen met Schadeoplossing Nederland. Wij helpen u de schade te verhalen, zodat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Wij zijn onafhankelijk en kunnen uw schade daarom ook onafhankelijk vaststellen. De schade-expert die uw verzekeraar stuurt, kan dit helaas niet.

Aangerichte brandschade door een simpel waxinelichtje.

afb. 1 Aangerichte brandschade door een simpel waxinelichtje.

De hele woning heeft brandschade opgelopen.

afb. 2 De hele woning heeft brandschade opgelopen.

Veel rook en roet in de gehele woning.

afb. 3 Veel rook en roet in de gehele woning.

 • Veel hoger dan verwacht

  "Veel hoger dan verwacht"

  Na een keukenbrand bij ons thuis werd ik de volgende dag gebeld door Schadeoplossing Nederland. Een contra-expert is toen langsgekomen om het een en ander voor mij te regelen. Het belangrijke bij een expert is dat hij altijd bereikbaar is als je hem nodig hebt, zo niet dan belt hij altijd terug. De expert die mijn verzekering had gestuurd was ook geen slechte maar als hij zegt dat hij mij terug gaat bellen en ik moet daar twee dagen op wachten dan is het voor mij klaar. Schadeoplossing bedankt wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan en wat betreft het bedrag dat mijn verzekering heeft uitgekeerd, dankzij jullie was dat veel hoger dan wij hadden verwacht.

  Fam. Dalda

  Zuid-Holland

 • Wat het beste voor jou is!

  "Wat het beste voor jou is!"

  Na een brand in je huis kan er heel wat over je heen komen en zal er veel geregeld moeten worden. Je verzekering kan dan (heel) onpersoonlijk voelen. Maar gelukkig hadden we op tijd schadeoplossing ingeschakeld en kwam daar snel verandering in. Schadeoplossing kijkt echt wat het beste voor jou is!

  Dhr. I. Sprang

  Zuid-Holland

Deel deze informatie!

 • Sloeg gelijk de spijker op z’n kop

  "Sloeg gelijk de spijker op z’n kop"

  dikke 5 sterren voor Schadeoplossing Nederland! 4oktober begon bij ons de ellende ...brand. Al snel kwam er een schoonmaak team en de verzekeringsexpert. In eerste instantie denk je nou dat gaat lekker vlot allemaal. Gelukkig belde daar schadeoplossing Nederland en had ik een hele lieve vrouw aan de telefoon. Ze sloeg gelijk de spijker op z'n kop. Wie, wat, hoe, wanneer enz. Nou idd wat te doen na een brand, ik had geen idee in ieder geval... De dag erna kwam gelijk iemand langs en ben blij toe!... M'n huis is weer een plaatje geworden en we kijken er naar uit om er weer zo snel mogelijk te gaan wonen.

  Mevr. A. den Tuinder

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade