Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Schade uitgelicht

brand door waxinelichtjes

brand door waxinelichtjes

Rotterdam – Waxinelichtjes zijn leuk voor de sfeer, maar ze kunnen ook brand veroorzaken. Eigenlijk weten we dat allemaal wel, maar toch vergeten we soms om hier rekening mee te houden. Dit kan een flinke brand tot gevolg hebben, zoals u hieronder kunt lezen. Als vervolgens geen onafhankelijke schade-expert wordt ingeschakeld voor de schadevaststelling, kan dat ook nog eens drastische gevolgen hebben voor de toekomst van de gedupeerde.

Het hele huis in brand door een waxinelichtje

Soms lijkt een waxinelichtje heel veilig door het metalen omhulsel, maar vergis u niet: u kunt daar niet volledig op vertrouwen! Een aangestoken waxinelichtje is nu eenmaal een warmtebron. Als u waxinelichtjes te dicht bij een plant of een gordijn zet, kunnen deze vlam vatten.

Bij deze schade was het waxinelichtje de bron van de brand. Zoals u op de foto’s kunt zien, kan zo’n klein, gezellig kaarsje een enorme brandschade tot gevolg hebben. Gelukkig wist men op tijd het huis uit te komen en vielen er geen gewonden.

Wij mochten helpen

Het melden van deze schade liep niet helemaal lekker bij de verzekeraar. Het ging niet goed met de communicatie en het schaderapport vertoonde gebreken. Dit had grote gevolgen voor de schadevergoeding. Uiteindelijk kwam de verzekerde bij ons terecht en wij stelden de schade opnieuw vast. Dit heeft geleid tot een hogere uitkering van de brandschade. Vervolgens mochten wij gedeeltelijk het herstel coördineren.

De draad weer oppakken

De gedupeerde maakte de juiste keuze door zich niet neer te leggen bij de gang van zaken, maar door ons bureau voor contra-expertise in te schakelen. Door de hogere schadevergoeding hoefde de gedupeerde geen eigen spaargeld aan te spreken of leningen aan te gaan om de schade te (laten) herstellen. Deze verzekerde heeft daardoor de mogelijkheid om de draad weer op te pakken zonder drastische financiële gevolgen voor de toekomst.

Ook hulp nodig?

Heeft u ook brand gehad door een waxinelichtje? Natuurlijk moet u dan als eerste contact opnemen met uw verzekeraar. Maar vergeet niet om direct daarna óók contact op te nemen met Schadeoplossing Nederland. Wij helpen u de schade te verhalen, zodat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Wij zijn onafhankelijk en kunnen uw schade daarom ook onafhankelijk vaststellen. De schade-expert die uw verzekeraar stuurt, kan dit helaas niet.

Aangerichte brandschade door een simpel waxinelichtje.

afb. 1 Aangerichte brandschade door een simpel waxinelichtje.

De hele woning heeft brandschade opgelopen.

afb. 2 De hele woning heeft brandschade opgelopen.

Veel rook en roet in de gehele woning.

afb. 3 Veel rook en roet in de gehele woning.

 • Echt een steun voor ons geweest

  "Echt een steun voor ons geweest"

  In de nachtelijke uren is er bij ons brand ontstaan. De volgende morgen contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland en na 2 uur was de contra-expert bij ons aanwezig. We hebben duidelijke uitleg gekregen wat het vervolg zou zijn. Daarna is alles door Schadeoplossing Nederland goed, snel en tot volle tevredenheid afgehandeld. In een tijd van radeloosheid, want opeens zit je in een soort verschrikkelijke nachtmerrie, echt een steun voor ons geweest. Van ons krijgt hij de maximale 5 sterren.

  Fam. van Wetering

  Zuid-Holland

 • Bedankt voor alles

  "Bedankt voor alles"

  ik heb op 30 nov. brand gehad en wist niet wat te doen, gelukkig nam Schadeoplossing contact met mij op en hebben alles overgenomen voor me, van spullen die brand overleeft hadden opslaan/reinigen/terugplaatsen tot de betaling van de verzekering en voorschotten voor alles wat ik kwijt was. Dit was een traumatische ervaring en ook bij verdrietige gesprekken om de kleinste dingen was er vriendelijkheid, begrip en geduld. Niet wetende wat er op je af komt als zoiets gebeurd. Ik ben 2 maanden het huis uit geweest en had het niet alleen kunnen regelen. De geruststelling dat ik ook nog mag bellen bij vragen achteraf is super. ik ben jullie allemaal erg dankbaar, iedereen heeft mij met zijn eigen taken geholpen en nooit een negatieve tegenreactie gehad. Heel erg bedankt voor alles.

  Mevr. V. van der Bleek

Deel deze informatie!

 • kun je op bouwen en vertrouwen

  "kun je op bouwen en vertrouwen"

  We zijn de organisatie enorm dankbaar voor de afwikkeling van de schade en onderhandeling met de verzekering na een brand in onze woning. Niet alleen de administratieve rompslomp werd ons voor een groot deel uit handen genomen, maar ook hun mental support, doortastendheid, zorgvuldigheid en klantvriendelijkheid hebben ons enorm goed gedaan. Op hen kun je bouwen en vertrouwen. Wij bevelen ze dan ook van harte aan voor de volle 100%!

  Mevr. J. Kunst

  Flevoland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade