Brandschade herstellen

Wat een schade en wat een ellende. Wij begrijpen dat een brandschade emotioneel gezien meestal een flinke impact heeft. En dan komt er ook nog eens ontzettend veel bij kijken om een brandschade te herstellen. Eerst moet de vergoeding met de verzekering worden geregeld, wat helaas niet altijd even eenvoudig is. Daarna dient de schade nog helemaal hersteld te worden. Dit vraagt om vakmanschap en coördinatie van verschillende disciplines. Schadeoplossing Nederland B.V. is in staat om uw brandschade van begin tot eind te coördineren, zodat u de juiste vergoeding ontvangt, met daarbij een woning of onderneming die weer volledig in oude staat hersteld is.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

De eerste noodhulp bij brandschade

Nadat een brand heeft plaatsgevonden, dient de eerste noodhulp te worden aangeboden. Schadeoplossing Nederland B.V. kan ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk deze noodzakelijke hulp aangeboden krijgt. U kunt daarbij denken aan het tijdelijk dichttimmeren van kapotte deuren en ramen, zodat er niet nog meer schade ontstaat door water of diefstal. Wij proberen de vervolgschade hierbij zoveel mogelijk te beperken.

Melden bij de verzekering

Na een brand is het verstandig om de brandschade zo snel mogelijk bij uw verzekeraar te melden. Zij zullen dan een schade-expert sturen om de schade te beoordelen en op basis daarvan zullen zij een vergoeding uitkeren.

Melden bij een expertisebureau!

Wanneer u de brandschade alleen meldt bij uw verzekeraar, loopt u grote kans dat u niet de vergoeding ontvangt die u nodig heeft om de brandschade te herstellen. Daarom kunt u ons als expertisebureau inschakelen. Wij stellen een onafhankelijk rapport op van de brandschade. Onze medewerkers werken niet voor de verzekeraar, waardoor zij werkelijk onafhankelijk zijn. Na het opstellen van het schaderapport wordt er een gesprek gevoerd met de schade-expert van de verzekeraar, om zo tot de juiste vergoeding te komen.

Laat uw brandschade nooit alleen door een schade-expert van uw verzekeraar inventariseren! Schakel ook een contra-expert in.

afb. 1 Laat uw brandschade nooit alleen door een schade-expert van uw verzekeraar inventariseren! Schakel ook een contra-expert in.

Onze hulp kost u niets

Wanneer u als gedupeerde een contra-expert inschakelt, is dat volledig kosteloos. U krijgt dus nooit een rekening van ons. Wij declareren onze kosten bij uw verzekeraar. Het is daarom wel belangrijk dat u verzekerd bent.

De Nederlandse overheid heeft wettelijk bepaald dat de verzekeraar de redelijke kosten voor contra-expertise moet betalen. De gedachte hierachter is dat de gedupeerde er niet alleen voor hoeft te staan tegenover een grote verzekeringsmaatschappij.

Beginnen met het herstel van de brandschade

Nadat de vergoeding helemaal is geregeld met de verzekeraar, kan er worden gestart met het herstellen van de brandschade. Dat herstel van de brandschade vergt veel geregel en coördinatie. Schadeoplossing Nederland B.V. kan u, met behulp van haar partners, ook helpen met het herstellen van de brandschade. Het grote voordeel is dat u slechts één aanspreekpunt heeft voor al uw vragen over de schadevergoeding en het schadeherstel. Uw wensen en eisen zijn voor ons belangrijk, daarom doen wij alles in goed overleg met u. Tegelijkertijd proberen wij u, waar mogelijk, zo veel mogelijk te ontlasten.

In het kort ons stappenplan:

 • De gevolgschade van de brand wordt zoveel mogelijk beperkt door de eerste noodhulp.
 • Wanneer u ons heeft ingeschakeld naast uw verzekeraar, zal onze contra-expert de schade onafhankelijk beoordelen, een schaderapport opstellen en in overleg gaan met de schade-expert van uw verzekeraar. Bij deze stap willen wij voor u de juiste schadevergoeding regelen.

 • Indien nodig, wordt er een tijdelijk voorschot geregeld. Na deze stap zullen wij veel met onze partners samenwerken voor het herstel van uw brandschade.

 • Als er nog (blus) water aanwezig is, wordt dit zo snel mogelijk afgevoerd.

 • De inboedel die nog bruikbaar is, wordt verhuisd naar een tijdelijk opslag. Deze zal daar worden gereinigd en gereconditioneerd. De onbruikbare inboedel zal in overleg met u worden afgevoerd.
 • Het huis wordt grondig gecontroleerd op veiligheid.

 • Het puin wordt geruimd en de woning wordt geventileerd.

 • Rook- en roetaanslag worden verwijderd van hout, kunststof, muren, en plafonds.

 • De hardnekkige geur van brand wordt verwijderd door middel van speciale apparatuur.

 • Muren en plafonds worden opnieuw gebouwd, indien nodig.

 • Waar nodig, worden er nieuwe vloeren gelegd.

 • De gereconditioneerde inboedel wordt vanuit de tijdelijke opslag weer bij u teruggebracht.

 • Het herstel van de schade wordt samen met u geëvalueerd om de puntjes op de i te zetten.

Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met het herstellen van hun brandschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul hiervoor onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000.

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,6/ 5

Google waardering score