Home > Waterschade > Waterschade in uw woning

Waterschade in uw woning? Wij helpen met uw verzekering

Waterschade in uw woning? Wij helpen met uw verzekering

 De zichtbare gevolgen van schade aan muren en vloer

Wanneer u te maken krijgt met waterschade in de woning, zijn de gevolgen vaak duidelijk zichtbaar. De muren kunnen vochtplekken of schimmel vertonen, terwijl op de plafonds en vloeren kringen of zelfs opbollingen kunnen ontstaan door het opgenomen water. Dit tast niet alleen het uiterlijk van uw huis aan, maar kan ook de structuur van de woning aantasten. Bij een behoorlijke waterschade is het erg belangrijk om snel te handelen. Als u verzekerd bent, kunt u onze hulp kosteloos inschakelen om alle waterschade onafhankelijk vast te laten stellen en te claimen op uw verzekering.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Waterschade in de woning

Belangrijke knelpunten

Een onjuiste vergoeding

Benodigde verzekering

brand-, woon- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Uw opstalverzekering inschakelen bij waterschade in uw woning

Bij het ontdekken van waterschade in de woning is het belangrijk om de opstalverzekering in te schakelen. Deze verzekering dekt de schade aan de constructie van uw huis, zoals muren, dak en vloeren. Start met het documenteren van de schade door foto’s te maken en neem direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij om de lekkage te melden. Verstrek gedetailleerde informatie, zodat de verzekeraar de schade goed kan beoordelen. Zij kunnen dan bepalen welke stappen nodig zijn voor de schadevaststelling, vergoeding en het herstel. Nadat u de schade heeft gemeld bij uw verzekeraar, kunt u onze onafhankelijke contra-expert kosteloos inschakelen. Daardoor weet u zeker dat u de juiste vergoeding van uw verzekeraar ontvangt. Hierover later meer.

De vergoeding voor uw inboedel regelen

Na een lekkage is het belangrijk om niet alleen de waterschade aan de woning te bespreken, maar ook de schade aan uw inboedel. De inboedel bestaat uit alle losse spullen in uw huis, zoals meubels, elektronica en kleding. Documenteer de schade voor uzelf ook met foto’s, en neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar. Doorgaans vergoedt de inboedelverzekering de schade aan uw bezittingen als gevolg van de waterschade, maar het is belangrijk dat u de polisvoorwaarden van uw verzekering goed doorneemt en/of bespreekt met onze contra-expert. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lekkage, wat dekt uw verzekering wél en wat niet?

Als u te maken krijgt met waterschade, is het erg belangrijk om te begrijpen welke dekking uw verzekering biedt. Over het algemeen dekken de meeste opstalverzekeringen schade aan de constructie van uw huis, die is veroorzaakt door lekkage, overstroming of andere watergerelateerde incidenten. Echter, elke polis heeft zijn eigen beperkingen en uitzonderingen. Vaak wordt schade door slecht onderhoud of slijtage niet gedekt; het is dus belangrijk om uw woning goed te onderhouden.

Voor uw inboedel gelden aparte voorwaarden. Wij kunnen dit voor u nagaan in uw polisvoorwaarden. Schade als gevolg van een plotselinge gebeurtenis, zoals een gesprongen leiding, wordt meestal gedekt. Maar als de waterschade geleidelijk is ontstaan, bijvoorbeeld door een langzaam lekkend dak, dan het nog weleens lastig zijn als het gaat om de dekking.

Contra-expertise bij waterschade in uw woning

Heeft u te kampen met waterschade en geeft de schade-expert van uw verzekeraar niet de gewenste uitkomst? Dan kunt u een beroep doen op onze contra-expertise. Hiermee schakelt u een onafhankelijke deskundige in om de schade opnieuw te beoordelen. Deze expert behartigt úw belangen en zorgt ervoor dat alle schade correct en volledig wordt vastgelegd. Contra-expertise kan het verschil maken in de vergoeding die uw verzekeraar uitkeert. Het is uw recht om een contra-expert in te schakelen en de kosten hiervan worden door uw verzekeraar vergoed. Laat u daarom niet afschepen, maar zorg ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft na waterschade in uw woning.

Alle waterschade in huis snel opgelost met onze hulp

Heeft u last van waterschade in uw woning? Dan is het begrijpelijk dat u behoefte heeft aan een snelle en effectieve oplossing. Wij zijn gespecialiseerd in contra-expertise van alle soorten waterschade, van lekkage tot overstroming. Schakel ons daarom vandaag nog in, zodat we de schade zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • 6x het dubbele ontvangen

  "6x het dubbele ontvangen"

  Wij hebben in november 2022 waterschade gehad en onze verzekeraar had een schaarse vergoeding uitbetaald, na een lang procedure hebben wij uiteindelijk 6x het dubbele ontvangen dankzij alle inzet en moeite van Schadeoplossing. Als wij ooit weer iets hebben zullen wij zeker nogmaals hier terug komen.

  Marissa Jawahier

  Overijssel

 • Zo blij met die extra 400 euro

  "Zo blij met die extra 400 euro"

  Wij hadden helaas ook waterschade, 23 juni 2016. Onze verzekering voor opstal ingeschakeld. Was geen fijne expert. Daar kwam ook nog bij dat deze meneer zei, dat we 1000 euro kregen, maar hij wist dat er 500 eigen risico af ging. Dat wisten wij dus niet. Schadeoplossing benaderd. Snel geholpen en snel aanwezig. Deze contra-expert vond ook dat 't een paar honderd euro meer mocht zijn. We praten niet over wereld bedragen, maar wij zijn zo blij met die extra 400 euro. Nog bedankt voor jullie hulp en vele telefoontjes!

  Mevr. M. Rijnbende

Deel alle informatie over een lekkage aan een dakkapel!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade