Waterschade in uw woning? Wij helpen met uw verzekering

Wanneer u te maken krijgt met waterschade in de woning, zijn de gevolgen vaak duidelijk zichtbaar. De muren kunnen vochtplekken of schimmel vertonen, terwijl op de plafonds en vloeren kringen of zelfs opbollingen kunnen ontstaan door het opgenomen water. Dit tast niet alleen het uiterlijk van uw huis aan, maar kan ook de structuur van de woning aantasten. Bij een behoorlijke waterschade is het erg belangrijk om snel te handelen. Als u verzekerd bent, kunt u onze hulp kosteloos inschakelen om alle waterschade onafhankelijk vast te laten stellen en te claimen op uw verzekering.

Waterschade in uw woning? Wij helpen met uw verzekering

Uw opstalverzekering inschakelen bij waterschade in uw woning

Bij het ontdekken van waterschade in de woning is het belangrijk om de opstalverzekering in te schakelen. Deze verzekering dekt de schade aan de constructie van uw huis, zoals muren, dak en vloeren. Start met het documenteren van de schade door foto’s te maken en neem direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij om de lekkage te melden. Verstrek gedetailleerde informatie, zodat de verzekeraar de schade goed kan beoordelen. Zij kunnen dan bepalen welke stappen nodig zijn voor de schadevaststelling, vergoeding en het herstel. Nadat u de schade heeft gemeld bij uw verzekeraar, kunt u onze onafhankelijke contra-expert kosteloos inschakelen. Daardoor weet u zeker dat u de juiste vergoeding van uw verzekeraar ontvangt. Hierover later meer.

De vergoeding voor uw inboedel regelen

Na een lekkage is het belangrijk om niet alleen de waterschade aan de woning te bespreken, maar ook de schade aan uw inboedel. De inboedel bestaat uit alle losse spullen in uw huis, zoals meubels, elektronica en kleding. Documenteer de schade voor uzelf ook met foto’s, en neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar. Doorgaans vergoedt de inboedelverzekering de schade aan uw bezittingen als gevolg van de waterschade, maar het is belangrijk dat u de polisvoorwaarden van uw verzekering goed doorneemt en/of bespreekt met onze contra-expert. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lekkage, wat dekt uw verzekering wél en wat niet?

Als u te maken krijgt met waterschade, is het erg belangrijk om te begrijpen welke dekking uw verzekering biedt. Over het algemeen dekken de meeste opstalverzekeringen schade aan de constructie van uw huis, die is veroorzaakt door lekkage, overstroming of andere watergerelateerde incidenten. Echter, elke polis heeft zijn eigen beperkingen en uitzonderingen. Vaak wordt schade door slecht onderhoud of slijtage niet gedekt; het is dus belangrijk om uw woning goed te onderhouden.

Voor uw inboedel gelden aparte voorwaarden. Wij kunnen dit voor u nagaan in uw polisvoorwaarden. Schade als gevolg van een plotselinge gebeurtenis, zoals een gesprongen leiding, wordt meestal gedekt. Maar als de waterschade geleidelijk is ontstaan, bijvoorbeeld door een langzaam lekkend dak, dan het nog weleens lastig zijn als het gaat om de dekking.

Contra-expertise bij waterschade in uw woning

Heeft u te kampen met waterschade en geeft de schade-expert van uw verzekeraar niet de gewenste uitkomst? Dan kunt u een beroep doen op onze contra-expertise. Hiermee schakelt u een onafhankelijke deskundige in om de schade opnieuw te beoordelen. Deze expert behartigt úw belangen en zorgt ervoor dat alle schade correct en volledig wordt vastgelegd. Contra-expertise kan het verschil maken in de vergoeding die uw verzekeraar uitkeert. Het is uw recht om een contra-expert in te schakelen en de kosten hiervan worden door uw verzekeraar vergoed. Laat u daarom niet afschepen, maar zorg ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft na waterschade in uw woning.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade