Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Hoe onze experts u kunnen helpen bij deze waterschade

Wij begrijpen uw probleem.

Komt uw houten vloer omhoog door het uitzetten ervan? Dan heeft uw vloer last van te veel vocht. Er is onvoldoende ruimte in naden en kieren en de houten vloer kan geen kant op. Vaak krimpt een vloer daarna niet meer voldoende, waardoor permanente schade een feit is.

Contact met de verzekeraar is dan de eerste stap. De tweede stap is uw schade bij ons melden. Wij kunnen u dan helpen met het onafhankelijke vaststellen van de schade. Ook gaan wij in gesprek met uw verzekeraar. Daardoor ontvangt u de juiste vergoeding van uw verzekeraar en de financiële gevolgen blijven zo binnen de perken.

Laat uw vloerschade niet onderschatten

Een schade-expert van de verzekeraar moet bij u langskomen om de schade vast te stellen. Daardoor kan er met een vakkundig oog gekeken worden naar álle gevolgschade. Helaas zijn schade-experts die ingehuurd worden door verzekeraars niet onafhankelijk. Dit valt te verklaren met het spreekwoord: ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. Hierdoor wordt soms niet alle schade meegenomen. Zo’n onderschatte vloerschade is altijd nadelig voor uw portemonnee.

Wij werken voor ú, niet voor uw verzekeraar

Wij worden niet door uw verzekeraar ingeschakeld, maar door u. Onze werkzaamheden zijn kosteloos voor u, maar we declareren onze kosten bij uw verzekeraar. Wij staan dus in een geheel andere relatie tot uw verzekeraar dan wanneer wij door hen betaald zouden worden. De schade aan uw prachtige houten vloer of parket kunnen wij onafhankelijk vaststellen. U kunt ons direct inschakelen nadat u de schade eerst heeft gemeld bij uw verzekeraar. Wij geven onze schadevaststelling door aan uw verzekeraar en gaan met hen daarover in gesprek. Uit dat gesprek komt de vergoeding die werkelijk bij uw waterschade past.

Voordelen met onze contra-expertise.

 • Voor een maximale schadevergoeding.

 • Geen administratieve rompslomp.

 • Korte lijnen met uw eigen expert.

 • Onafhankelijke schadevaststelling.

 • Goede begeleiding van begin tot eind.

 • Expertisebureau met veel ervaring.

 • U staat er niet meer alleen voor.

 • Aandacht voor álle gevolgschade.

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot.

 • Beschikbaar in heel Nederland.

Een juiste vaststelling van uw waterschade

Wij zorgen ervoor dat u de juiste vergoeding ontvangt voor de schade aan uw vloer. Onze aandacht reikt verder dan alleen zichtbare beschadigingen; we nemen ook de onderliggende gevolgschade mee. Denk bijvoorbeeld aan schade onder de vloer. Wij inspecteren alles en slaan niets over.

Dit zeggen onze klanten.

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise

 • Meer dan tevreden

  "Meer dan tevreden"

  Na een waterschade kreeg ik bij mijn inboedelverzekering, door vele schademeldingen, geen contact. Ik was radeloos en wist niet hoe verder. Toen had ik contact gezocht met Schadeoplossing Nederland. Zij hebben alle zorg bij mij weggenomen en de verdere regie in handen genomen. Van het inschakelen van een schade-expert, gezocht naar een leverancier voor hetzelfde laminaat, een vloerenbedrijf, en de hele afhandeling bij de verzekering.

  Kortom, meer dan tevreden over Schadeoplossing Nederland.

  Dhr. M. Voncken

  Limburg

 • Alle zorg werd bij mij weggenomen

  "Alle zorg werd bij mij weggenomen"

  Na een waterschade kreeg ik bij mijn inboedelverzekering, door vele schademeldingen, geen contact. Ik was radeloos en wist niet hoe verder. Contact opgenomen met Schadeoplossing. Zij hebben alle zorg bij mij weggenomen en de verdere regie in handen genomen. Van het inschakelen van een schade-expert, het zoeken naar een leverancier voor hetzelfde laminaat en de hele afhandeling bij de verzekering. Kortom, meer dan tevreden over Schadeoplossing Nederland.

  Dhr. M. Voncken

  Limburg

 • Wat een toppers!

  "Wat een toppers!"

  Wat een toppers! Waar wij van onze verzekeraar te horen kregen dat we 39 % van de dagwaarde van onze massief houten vloer terugkregen (waterschade), hebben de mensen van Schadeoplossing het maximale eruit gesleept voor ons! Dit hadden wij niet durven dromen, super bedankt! Ik zou het iedereen aanraden om deze mensen om advies te vragen.

  Mevr. Anneke

 • Fantastisch geholpen!

  "Fantastisch geholpen!"

  Ik heb waterschade gehad door mijn cv ketel. Mijn verzekering kwam mij niet naar behoren tegemoet. Ik las over Schadeoplossing Nederland en heb hen gebeld. Heel snel kwam de expert en die heeft mij fantastisch geholpen! Door Schadeoplossing Nederland heb ik een nieuwe vloer, mijn plafond weer netjes en een bedrag voor de overige schade. Alle lof voor Schadeoplossing. Ik zal jullie aan al mijn kennissen aanbevelen! Nogmaals hartelijk dank!

  Mevr. J. vd Berge

  Zuid-Holland

Het verplicht beredden van uw houten vloer

Wij werken voor u, niet voor uw verzekeraar.

Komt de vloer omhoog omdat deze niet meer goed kan uitzetten? Dan is uw verzekeraar hét eerste aanspreekpunt voor de schade. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat er niet nog meer vocht in de houten vloer kan trekken. Daardoor wordt de werking van het hout nog enigszins beperkt en kan de vloer weer krimpen in plaats van nog verder uitzetten. Het voorkomen van meer schade noemt de verzekeraar ook wel: ‘beredden’. Uw verzekeraar stelt in de polisvoorwaarden verplicht dat u uw houten vloer moet beredden.

Dit doet onze hulp als uw houten vloer omhoog komt

Wanneer uw houten vloer gaat krimpen of uitzetten, kán de vloer permanent beschadigen. Wij kunnen u van begin tot eind bijstaan om deze schade te verhelpen. Behalve de maximale schadevergoeding, zorgen wij ook voor een goede begeleiding van de gehele schadeafhandeling. U bent altijd op de hoogte doordat u een korte lijn heeft met uw eigen expert. Het snel inschakelen van onze expert wordt sterk aanbevolen, omdat we belangrijke beslissingen moeten nemen die later niet eenvoudig zijn terug te draaien. Onze expertisebureau heeft veel ervaring met het uitzetten en opbollen van vloeren.

Eén aanspreekpunt voor volledig vloerherstel

Nadat u de juiste vergoeding heeft ontvangen, kunnen wij ook helpen om de vloer te laten herstellen. Soms is zelfs een nieuwe houten vloer nodig. Wij coördineren het herstel van de gehele vloer. Hiervoor schakelen wij vakmensen in. Wilt u ook geholpen worden van begin tot eind? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij staan voor u klaar!

Houten vloer schade melden bij de verzekering én bij onze contra-expert.

Veelgestelde vragen.

Wij staan voor u klaar!

Ja, helaas kan dit gezien worden als gevolgschade door nalatigheid of slecht vakmanschap. Gaat de vloer daardoor opbollen, dan valt dit meestal niet onder de dekking van uw verzekering.

Wanneer u een houten vloer heeft die omhoog komt, is de eerste stap om de oorzaak te achterhalen. Dit kan bijvoorbeeld een lekkage zijn of er kunnen problemen zijn met vocht in de ondervloer. Wellicht is zelfs een te vochtige kruipruimte de boosdoener. Probeer eerst om meer schade te voorkomen. Bel daarna uw verzekeraar. Direct daarna kunt u ons inschakelen als uw onafhankelijke expert.

Om uw nieuwe houten vloer te beschermen tegen uitzetten en bol gaan staan, is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Zorg voor een goede ondervloer, houd de luchtvochtigheid in huis op peil en vermijd het morsen van water op de vloer. Hout is een natuurlijk product, en daardoor kan de vloer uitzetten en krimpen.

Om het krimpen van de houten vloer te bevorderen, kunt u ervoor zorgen dat er in huis geen sprake meer is van een hoge luchtvochtigheid. De ideale luchtvochtigheid schommelt tussen de 50 en 65 procent. U kunt de luchtvochtigheid weer op peil brengen door ramen open te zetten. Zo kan vochtige lucht naar buiten en verse droge lucht naar binnen. Ventilatie is daarom zeer belangrijk. Het gebruik van een hygrometer kan u helpen om de luchtvochtigheid in huis te controleren.

Ja, het gebruik van een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden en de houten vloer te beschermen tegen opbollen. Volg de instructies van de fabrikant bij het gebruik van een luchtbevochtiger.

Een loodgieter kan u helpen als uw houten vloer bol staat door een lekkage of vochtprobleem. Hij kan de oorzaak van het probleem identificeren en de nodige reparaties uitvoeren. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen bij een lekkage om verdere schade aan uw vloer en woning te voorkomen. Een loodgieter kan niet helpen met de gevolgschade. Daarvoor heeft u uw verzekeraar en onze onafhankelijke expertise nodig.

Ja, een handdoek kan direct het vocht opnemen, waardoor het niet meer in de vloer zal trekken. Als het vocht niet onmiddellijk wordt verwijderd, kan het in het hout doordringen en leiden tot kromming, uitzetting en opbolling. Blootstelling aan te warme lucht, zoals een föhn, is erg onverstandig. Dit kan juist meer schade veroorzaken, doordat het vocht dan te snel verdampt. We raden u daarom aan om uw vloer rustig te laten drogen volgens het natuurlijke proces, door middel van ventilatie.

 • 5 sterren niet genoeg

  "5 sterren niet genoeg"

  Jammer dat je hier maximaal 5 sterren kunt geven, immers zij verdienen veel meer sterren. Na een enorme waterschade was de expert binnen een halve dag ter plaatse en nam vanaf dat moment de leiding over de gehele afhandeling. Schadeoplossing Nederland zegt niet alleen wat ze gaan doen, ze doen ook wat ze zeggen! Wij zijn tijdens het hele traject volledig ontzorgt door het team van Schadeoplossing. De kennis, kunde en professionaliteit zijn absoluut de unique selling points van deze dienstverlener.

  Dhr. B. Pereboom

  Zuid-Holland