Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Hoe en wat met de verzekering?

Brand door kortsluiting – onze contra-expert helpt

Kortsluiting kan ontstaan in vrijwel elk huishouden. Dit kan komen door versleten elektriciteitsdraden. Als de draden elkaar raken op plekken waar de isolatie is beschadigd, ontstaat er veel warmte en dan kan er door kortsluiting brand ontstaan. Als u de hierdoor ontstane schade wilt melden bij uw verzekeraar, verloopt alles misschien lang niet even vlekkeloos. U heeft dan hulp nodig. In zo’n situatie biedt een contra-expert uitkomst.

Brand door kortsluiting kan in vrijwel elk huishouden ontstaan

Bij kortsluiting ontstaat overigens niet altijd brand, omdat de stop of zekering door kan slaan. Bij modernere woningen zijn er beveiligingsschakelaars geïnstalleerd, zoals de installatieautomaat of de aardlekautomaat. Een waterdichte garantie tegen brand door kortsluiting is het niet. Daarom is kortsluiting nog steeds een veel voorkomende oorzaak van brand. Soms kunt u het al bijna zien aankomen, bijvoorbeeld doordat draden van laders beschadigd zijn. Gebruik deze dan niet meer, maar vervang een beschadigde lader zo snel mogelijk door een veilig exemplaar. Maak de beschadigde lader onklaar voor verder gebruik door huisgenoten.

Het vaakst kortsluiting door de koelkast

Wist u dat de koelkast meestal hét apparaat is dat door kortsluiting brand veroorzaakt? Dat komt doordat koelkasten meestal zijn ingebouwd, waardoor u het achter de koelkast niet echt stofvrij kunt houden. Ook is een koelkast vaak vochtig. Een combinatie van vocht, stof én beschadigde draden is een gevaarlijke mix voor brand door kortsluiting.

Is kortsluiting verzekerd?

In eerste instantie zou u denken dat kortsluiting verzekerd is, maar het is de gevolgschade die verzekerd is – níet de oorzaak. Stel nu dat de kortsluiting in de koelkast voor brand heeft gezorgd. In dat geval is de schade door brand verzekerd. U ontvangt echter geen vergoeding voor de koelkast die de kortsluiting heeft veroorzaakt. Voor de vergoeding van de gevolgschade moet u uw inboedelverzekering aanspreken.

Wist u overigens dat schade aan uw apparatuur door een te hoge spanning op het elektriciteitsnetwerk wel verzekerd is? Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens blikseminslag. Hierdoor kunnen pieken ontstaan op het elektriciteitsnetwerk.

Hulp van onze contra-expert bij kortsluiting

Is er bij u sprake van kortsluiting in combinatie met brand en loopt het niet helemaal soepel met uw verzekeraar? Schakel ons dan in als uw eigen contra-expert. Bij brand door kortsluiting is het belangrijk dat u direct goed geholpen wordt door de verzekeraar en dat de communicatie tussen u en de verzekeraar helemaal in orde is. In zo’n situatie moet u niet lang hoeven wachten op dringende antwoorden. Ook is het belangrijk dat de brandschade door de kortsluiting goed vastgesteld wordt, zodat u uiteindelijk de juiste vergoeding ontvangt voor het herstel van de brandschade.

Onze contra-expert komt bij u de schade vaststellen. Daarna houdt hij rechtstreeks contact met u over het verloop van de schade-uitkering. Hij gaat in gesprek met uw verzekeraar en in dat gesprek komt met zijn schadevaststelling de juiste vergoeding naar boven. Wij zorgen ervoor dat uw schade goed wordt afgehandeld.

 • Accuraat en snel

  "Accuraat en snel"

  Op 4 maart was er brand in de woning van mijn broer. We zijn gebeld door Schadeoplossing Nederland en zijn met hun in zee gegaan. Ze hebben ons geweldig geholpen met de afhandeling van de schade. Hij heeft het accuraat en snel voor ons geregeld en alle zorgen uit handen genomen. Geweldig we kunnen deze maatschappij zeken aanraden voor een ieder die te maken heeft met brand in zijn woning.

  Dhr. P. Spaan

 • Bedankt voor alles

  "Bedankt voor alles"

  ik heb op 30 nov. brand gehad en wist niet wat te doen, gelukkig nam Schadeoplossing contact met mij op en hebben alles overgenomen voor me, van spullen die brand overleeft hadden opslaan/reinigen/terugplaatsen tot de betaling van de verzekering en voorschotten voor alles wat ik kwijt was. Dit was een traumatische ervaring en ook bij verdrietige gesprekken om de kleinste dingen was er vriendelijkheid, begrip en geduld. Niet wetende wat er op je af komt als zoiets gebeurd. Ik ben 2 maanden het huis uit geweest en had het niet alleen kunnen regelen. De geruststelling dat ik ook nog mag bellen bij vragen achteraf is super. ik ben jullie allemaal erg dankbaar, iedereen heeft mij met zijn eigen taken geholpen en nooit een negatieve tegenreactie gehad. Heel erg bedankt voor alles.

  Mevr. V. van der Bleek

Onze hulp kost u niets

De kosten voor onze contra-expertise worden gedeclareerd bij uw verzekeraar. Dit is wettelijk zo vastgesteld, zodat u er als gedupeerde niet alleen voor hoeft te staan. U zult er echter wel zelf achter moeten komen dat u hier recht op hebt. Bijvoorbeeld met behulp van de informatie die wij hier geven. Verzekeraars zullen hun klanten niet vaak informeren over deze mogelijkheid, omdat zij dan:

a) onze kosten moeten vergoeden; en
b)
ook nog eens de hogere vergoeding voor uw brandschade door de kortsluiting moeten uitkeren.

Schakel ons in voor uw brandschade door kortsluiting

Is uw verzekeraar bij u langs geweest en verloopt de schadeafhandeling niet zoals u het had verwacht? Schakel dan direct onze contra-expert in. Hij komt zo snel mogelijk bij u langs om de schade vast te stellen en om u bij te staan. Bel 088 – 888 5000 of gebruik ons formulier om uw schade bij ons te melden.

Deel deze informatie!

 • Soepel

  "Soepel"

  Kort samengevat; Zeer vriendelijke mensen, helpen je uitstekend uit de brand (letterlijk). De communicatie verloopt soepel, een mailtje en ze bellen je binnen een korte termijn terug. Vragen worden correct en vriendelijk beantwoord, kortom hebben ze me netjes geholpen met alles!

  Dhr. R. Verboogen

  Noord-Brabant

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Relevante praktijkverhalen

Échte schades, echte hulp met onze contra-expertise

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade