Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Hulp bij verzekeringskwesties

Contra-expertise na woninginbraak

U heeft te maken met woninginbraak en u heeft de schade gemeld bij uw verzekeraar. Daarna is er aangifte gedaan bij de politie en daarmee heeft u de taken afgehandeld die op uw bordje lagen. Nu is het nog ‘hopen’ op een goede afloop. Dat wil zeggen dat de inbreker wordt gevonden en dat de schade zal worden vergoed. Dat de inbreker gepakt wordt én dat u schadevergoeding ontvangt, is helaas niet vanzelfsprekend. Wél kunt u de kans vergroten op een hogere vergoeding. Dat doet u door onze contra-expert in te schakelen. Meer hierover leest u in dit artikel over contra-expertise bij woninginbraak.

Woninginbraak hulp door middel van contra-expertise.

afb. 1 Wat te doen bij lekkage in de badkamer? Altijd een contra-expert inschakelen!

Wat te doen na woninginbraak?

Na een woninginbraak zijn er enkele verplichte punten en een aantal punten die u kunt opvolgen om het proces te optimaliseren. We sommen deze hieronder op:

 • Meld uw schade bij de politie en doe aangifte van de woninginbraak (verplicht voor uw verzekering).
 • Meld uw schade bij uw verzekeraar (verplicht voor de vergoeding).
 • Meld uw schade daarna bij onze contra-expert. Zo weet u zeker dat u de juiste vergoeding ontvangt. Hierover meer verderop in dit artikel.
 • Inventariseer wat er gestolen is (zonder de schade te ruimen). U kunt hiervoor gratis onze zeer uitgebreide inventarisatielijst downloaden.
 • Praat met mensen om u heen over wat er gebeurd is.
 • Ga preventief te werk. U kunt het politiekeurmerk aanvragen. Zij geven u een op maat gemaakt advies over de maatregelen die u in uw huis kunt treffen om een nieuwe woninginbraak zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.

Waarom uw woninginbraak melden bij onze contra-expert?

Uw verzekeraar schakelt een schade-expert in die bij u langskomt om de woninginbraak te inventariseren. Deze schade-expert wordt ingeschakeld door de verzekeringsmaatschappij, waardoor het lastig voor hem kan zijn om een schade objectief te beoordelen. De schade-expert wil zijn werkgever zo min mogelijk belasten met hoge schadevergoedingen voor klanten.

Bij een contra-expert werkt het anders. Onze contra-expert wordt door ú gevraagd om de schade van de woninginbraak vast te stellen. Dat maakt al direct een wereld van verschil. De contra-expert wordt namelijk niet betaald door de verzekeringsmaatschappij en kan daardoor onafhankelijk de schade inventariseren. Na deze inventarisatie gaat hij met zijn bevindingen in gesprek met uw verzekeraar. Daaruit komt de juiste en eerlijke vergoeding naar voren voor uw woninginbraak.

De kosten voor contra-expertise na woninginbraak

In het kort: u betaalt niets voor onze diensten. Werken wij dan gratis? Nee, want wij moeten ons brood natuurlijk ook verdienen. Het werkt daarom als volgt: wanneer u als verzekerde ons vraagt om de schade vast te stellen, declareren wij deze kosten bij uw verzekeraar. U ontvangt achteraf nooit de rekening, want u heeft er al voor betaald via de premie van uw verzekering. Wij staan u bij van begin tot eind en zorgen ervoor dat deze vervelende woninginbraak tot een goed einde wordt gebracht.

Waarom mogen onze kosten gedeclareerd worden bij de verzekeraar?

Dat is wettelijk zo geregeld. De overheid zag in dat de consument anders te zwak staat tegenover een verzekeringsmaatschappij. Deze wet brengt dit in balans. Het punt is alleen wel dat veel mensen hiervan niet op de hoogte zijn en dat verzekeraars hier niet mee te koop lopen. Door dit wettelijke recht op contra-expertise heeft u zelfs geen toestemming nodig van uw verzekeraar. Heeft u te maken met een woninginbraak? Schakel dan ook onze contra-expertise in. Bel: 088 – 888 5000 of meld uw schade bij ons via deze website.

Deel alle informatie over een lekkage in de badkamer!

“Geen overhaaste conclusies”

Dhr. R. van Weert

De contra-expert van schadeoplossing is nadat ik belde, dezelfde dag nog langsgekomen. Geen overhaaste conclusies en binnen 5 minuten weer buiten zoals de expert van de verzekeringsmaatschappijen, maar duidelijk de tijd nemen en ons adviseren over wat onze rechten zijn. Hierbij stonden wij en onze schade centraal, in plaats van de verzekeringsmaatschappij.

Sterke aanrader om in te schakelen!

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig regelen wij tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade