Contra-expertise na woninginbraak

Woninginbraak kan voor een hele hoop schade zorgen. Denk aan braakschade en ontvreemding/diefstal van spullen. Ook kan er bij u als bewoner psychische schade zijn ontstaan, doordat u zich niet meer veilig voelt in uw eigen woning. In dit artikel leggen we de focus op de materiële schade en het claimen ervan. Dat is immers waar wij, als expertisebureau, u verder bij kunnen helpen. We leggen graag uit wat uw rechten zijn en wat dit voor u betekent. We kunnen het u alvast verklappen: in veel gevallen wordt door uw verzekering niet meteen de juiste vergoeding aangedragen bij een woninginbraak. Dat is vervelend om mee te maken. Precies om die reden is ons expertisebureau in het leven geroepen.

Contra-expertise na woninginbraak

Wat te doen na woninginbraak?

Na een woninginbraak zijn er enkele verplichte punten en een aantal adviespunten om het proces te optimaliseren. We sommen deze hieronder op:

 • Meld uw schade bij de politie en doe aangifte van de woninginbraak (verplicht voor uw verzekering).
 • Meld uw schade bij uw verzekeraar (verplicht voor de vergoeding).
 • Meld uw schade daarna bij onze contra-expert. Zo weet u zeker dat u de juiste vergoeding ontvangt. Hierover meer verderop in dit artikel.
 • Inventariseer wat er gestolen is (zonder de schade te ruimen). U kunt hiervoor gratis onze zeer uitgebreide inventarisatielijst downloaden.
 • Praat met mensen om u heen over wat er gebeurd is.
 • Ga na de woninginbraak preventief te werk. U kunt het politiekeurmerk aanvragen. Zij geven u een op maat gemaakt advies over de maatregelen die u in uw huis kunt treffen om een nieuwe woninginbraak zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.

Schade melden na woninginbraak

Nadat u erachter bent gekomen dat er bij u sprake is van een woninginbraak, heeft u waarschijnlijk eerst de politie gebeld en daarna uw verzekeraar. Wacht in ieder geval niet te lang met het melden van de woninginbraak bij uw verzekeraar. Zij moeten er zo snel mogelijk van op de hoogte zijn. Wanneer zij telefonisch vermoeden dat de schade oploopt tot boven de € 750, zal de verzekeraar een schade-expert naar uw huis sturen om de totale schade van de woninginbraak te onderzoeken. Na dit onderzoek zal de schade-expert een voorstel doen voor de te vergoeden schade. Helaas lijkt het er in veel gevallen op dat de vergoeding die de schade-expert voorstelt niet voldoende is. In zo’n situatie heeft u hulp nodig van een contra-expert. Wij bieden u graag de helpende hand om de juiste vergoeding voor uw schade te ontvangen.

Waarom niet meteen de juiste vergoeding?

Verzekeraars proberen altijd, net als elk ander bedrijf, goed te letten op de kosten en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Tenzij het ten koste gaat van gedupeerden met echte schade, die recht hebben op een passende vergoeding. Wij zijn van mening dat ook na een woninginbraak goed, eerlijk en onafhankelijk onderzocht moet worden wat de schade nu werkelijk is. Helaas is het bijvoorbeeld regelmatig een strijd om te bewijzen dat u uw verloren spullen daadwerkelijk in bezit heeft gehad. Vaak wordt er dan om de originele aankoopbonnen gevraagd, maar in veel gevallen hebben mensen die niet meer. Soms worden mensen zelfs onterecht als fraudeur bestempeld, met alle gevolgen van dien.

Contra-expertise bij een woninginbraak

Een contra-expert kan u helpen bij het claimen van de schade. Dit doen wij door de schade bij u thuis nog eens vast te stellen. Wij werken voor u en niet voor uw verzekeringsmaatschappij. Dat maakt een wereld van verschil, omdat wij ook eerlijk en onafhankelijk naar uw woninginbraak kunnen kijken. Wijken onze bevindingen – en daarmee de te vergoeden schadebedragen – te ver af van de bevindingen van de schade-expert van uw verzekeraar? Dan gaan wij met hem in gesprek, waarbij wij ons voor uw belangen inzetten.

De kosten voor contra-expertise na woninginbraak

De kosten voor onze diensten worden niet aan u doorberekend. Deze kosten worden gedeclareerd bij uw verzekeraar. Uw verzekeraar is wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Dit is een recht voor iedere verzekerde, waar helaas maar weinig mensen van afweten. Velen gaan daardoor (te) snel akkoord met het (minimale) schadebedrag dat de verzekeraar wil vergoeden, omdat ze niet op de hoogte zijn van hun rechten. Zij staan met de rug tegen de muur en dat is jammer, want de financiële gevolgen kunnen groot zijn. Als er een te laag schadebedrag wordt uitgekeerd, moet het restant uit eigen middelen komen, die er soms gewoon niet zijn.

Meer over onze kosteloze contra-expert leest u in dit artikel.

Niet alleen bij woninginbraak

Deze hulp bieden wij niet alleen aan bij mensen die te maken hebben met een woninginbraak. Ook in geval van waterschade of brandschade kunnen wij onze contra-expertise aanbieden. Onze contra-expertise is ook dán kosteloos voor verzekerden.

Heeft u te maken met woninginbraak en loopt de communicatie niet soepel? Of is de aangeboden schadevergoeding te laag? Wacht dan niet langer en schakel ons zo snel mogelijk in. Vul ons formulier in of bel 088 – 888 5000.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade