137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Brand door brandstichting. Hulp met uw verzekering.

Brandstichting is een ernstige misdaad die enorme brandschade kan veroorzaken aan uw woning en persoonlijke bezittingen. Het is een verschrikkelijke ervaring voor hen die slachtoffer zijn geworden. In dit artikel leggen we uit hoe onze contra-expertise u kan bijstaan na een woningbrand door brandstichting, en dan met name hoe u de beste vergoeding kunt ontvangen voor al uw brandschade.

Brand door brandstichting. Hulp met uw verzekering.

Wat is brandstichting?

Brandstichting, of het opzettelijk stichten van een brand, is een misdrijf dat strafbaar is volgens het strafrecht. Het kan leiden tot aanzienlijke brandschade die vaak wordt gedekt door verzekeraars, mits u aan de voorwaarden van de verzekering voldoet. Brandstichting kan om verschillende redenen plaatsvinden, zoals vandalisme, wraakacties door ontevreden klanten of concurrenten, en zelfs door pyromanen.

De rol van contra-expertise bij brand door brandstichting

Wanneer er sprake is van brand door brandstichting is het belangrijk om de juiste stappen te ondernemen om uw brandschade vergoed te krijgen. Onze contra-expertise biedt een grondige en onafhankelijke schadevaststelling. Hierbij werken wij onafhankelijk om u te helpen met het verhalen van de brandschade op uw verzekering. Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft.

Hoe helpen wij u?

 1. Onafhankelijke schadebeoordeling: Wij beoordelen de brandschade onafhankelijk en objectief waardoor er een eerlijk beeld ontstaat van de omvang van de schade.

 2. Ondersteuning bij verzekeringsclaims: Wij begeleiden u bij het verhalen van de brandschade en zorgen ervoor dat u de maximale vergoeding ontvangt.

3. Herstel van alle schade: In geval dat herstelwerkzaamheden nodig zijn, kunnen wij nauw samenwerken met partners om uw woning weer volledig te herstellen.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Brandstichting voorkomen

Hoewel het niet altijd mogelijk is om brandstichting te voorkomen kunt u wel enkele preventieve maatregelen nemen om de kans te verkleinen. Hier zijn enkele tips:

 1. Inbraakalarm en camera’s: Installeer een goedgekeurd inbraakalarm en bewakingscamera’s om potentiële inbrekers af te schrikken.

2. Brandmelders: Zorg ervoor dat uw woning is uitgerust met werkende brandmelders.

 3. Veilige opslag van brandbare stoffen: Houd brandbare stoffen zoals schoonmaakmiddelen minimaal 10 meter van uw woning.

 4. Hangsloten op containers: Gebruik hangsloten om toegang tot afvalcontainers te beperken. Zo kan deze niet eenvoudig in brand worden gestoken.

Samenwerking met de brandweer

De brandweer speelt een cruciale rol bij het blussen van branden en het onderzoeken van de oorzaak. Het is belangrijk om nauw samen te werken met de brandweer na een brand. Zij kunnen helpen bij het vaststellen of er sprake is van brandstichting en kunnen waardevol bewijs leveren dat u nodig heeft voor uw verzekering.

Conclusie

Een brand door brandstichting kan een traumatische ervaring zijn, maar u staat er niet alleen voor. Onze contra-expertise kan u helpen bij het verkrijgen van de vergoeding die u verdient.

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om u bij te staan. Samen kunnen we ervoor zorgen dat u de best mogelijke ondersteuning krijgt in deze lastige tijd.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade