Home > Brandschade > Brand door CV Ketel en uw verzekering

Brand door cv-ketel en uw verzekering

Brand door cv-ketel en uw verzekering

Een brand veroorzaakt door een cv-ketel kan verwoestende gevolgen hebben voor uw woning en bezittingen. Het is dan ook van groot belang om te weten of uw verzekering deze schade dekt. In dit artikel wordt uitgelegd wanneer uw verzekering brand door een cv-ketel wel of niet vergoedt. Daarnaast worden de stappen besprokeen die u moet nemen na het ontstaan van de brand. We lichten daarbij toe hoe onze expertise u hierbij kan helpen.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Brand door CV ketel

Belangrijke knelpunten

Ontzorging De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

opstal- of inboedelverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Wanneer wordt brand door een cv-ketel vergoed?

Een cv-ketel is belangrijk voor het verwarmen van uw woning en het leveren van warm water, maar het is ook een potentieel risico op brand. Om dit te voorkomen, is regelmatig onderhoud aan de cv-ketel van groot belang. Als er toch brand ontstaat door een defecte cv-ketel, staat uw verzekering vaak in voor de gevolgschade. Het is echter belangrijk om direct contact op te nemen met uw verzekeraar en onze experts in te schakelen. Zij kunnen u bijstaan met het indienen van uw brandschade.

De vergoeding hangt af van verschillende factoren, zoals de polisvoorwaarden en de oorzaak van de brand. Is de brand het gevolg van verkeerd of slecht onderhoud aan de cv-ketel? Dan kan dit invloed hebben op de vergoeding die u ontvangt. Het is daarom belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, om mogelijke problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat u aan alle vereisten voldoet. Dat geldt voor oudere modellen cv-ketels en nieuwe ketels. Laat het onderhoud uitvoeren door een erkend onderhoudsbedrijf en bewaar de facturen.   

 • Uw opstalverzekering dekt de gevolgschade aan uw muren, wanden, vloeren en plafonds
 • Uw inboedelverzekering dekt de gevolgschade aan uw spullen

Onze expert inschakelen bij brand door uw cv-ketel

Als u te maken krijgt met brand door uw cv-ketel, is het raadzaam om direct contact op te nemen met uw verzekeraar. Zij kunnen u informeren over de specifieke vervolgstappen na het melden van uw schade. Onze expertise kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Wij helpen u met het indienen van uw schade en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij stellen bijvoorbeeld de oorzaak en omvang van de brandschade door de cv-ketel vast en gaan in gesprek met uw verzekering.

 • Onze experts hebben uitgebreide kennis van verzekeringspolissen.
 • Wij weten precies welke informatie nodig is voor een succesvolle afwikkeling.
 • Daarnaast nemen wij de stress en tijdsdruk weg waarmee het regelen van de schadeclaim gepaard gaat.
 • Wij coördineren het hele proces, inclusief de communicatie met uw verzekeraar en eventuele andere betrokken partijen.

Onze doelstelling is om ervoor te zorgen dat u een eerlijke vergoeding ontvangt voor de geleden schade als gevolg van de brand door uw cv-ketel. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u bijstaan en uw belangen behartigen tijdens dit proces. Schakel daarom direct na het melden bij uw verzekering onze expert in.

Heeft u een levensgevaarlijke cv-ketel?

Het is belangrijk om regelmatig de berichten van de fabrikant in de gaten te houden om te controleren of uw cv-ketel mogelijk een gevaar vormt. Fabrikanten sturen vaak waarschuwingen uit als er iets mis is met een bepaald model ketel. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met defecte onderdelen die brand kunnen veroorzaken. 

Als u een levensgevaarlijke cv-ketel heeft, is het van groot belang om direct actie te ondernemen. Neem contact op met uw installateur of de fabrikant om te kijken wat eraan gedaan kan worden. Zij zullen u adviseren over eventuele reparaties of de vervanging van uw cv-ketel.

Het is ook verstandig om uw verzekeringspolis na te gaan en te controleren of schade door een dergelijke situatie gedekt is. Onze contra-experts kunnen u bijstaan met het indienen en afhandelen van de schadeclaim, mocht er toch brand ontstaan door een levensgevaarlijke cv-ketel. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor kosteloze hulp na brand.

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade