Brand door een ventilator. Bent u ervoor verzekerd?

Bij brand door een ventilator denkt u al gauw aan een ventilator voor het brengen van verkoeling. Dat is geen slechte gedachte want ook deze ventilators geven een risico op brand in huis. Toch zijn er meer ventilators in uw huis die brand kunnen veroorzaken, daarover straks meer. Wist u dat u de gevolgschade van zo’n ventilatorbrand kunt verhalen bij uw verzekeraar? Helaas gaat dat niet altijd even soepel en is er meestal extra hulp nodig om écht de meest passende vergoeding te ontvangen. Dat is wat wij voor u kunnen doen met onze contra-expertise. Ook daarover zullen we verderop meer vertellen.

Brand door een ventilator. Bent u ervoor verzekerd?

Ventilators kunnen in brand vliegen

Een ventilator die juist voor verkoeling moet zorgen, kan in brand vliegen. Niet alleen de zogenaamde tafelventilator die u in uw woon- of slaapkamer tegenkomt, maar vooral ook de ventilatoren die verwerkt zitten in apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan computers, airco’s, koelkasten, föhns, ovens en magnetrons. Allemaal apparaten die een ventilator gebruiken en daarmee een potentieel risico zijn. Laat deze apparaten dus niet onbeheerd aan en zorg dat ze stofvrij zijn.

Het grootste gevaar ligt bij de droger

De droger is een apparaat die ook een ventilator gebruikt voor de afvoer van warme lucht. Zorg dat de filters altijd na iedere droogbeurt schoongemaakt worden van stof en pluis. Anders wordt de afvoer van warme lucht geblokkeerd en kan overhitting ontstaan. Meer hierover leest u in ons artikel over brand door de wasdroger.

Is het kwaad al geschied? Schakel uw verzekering in

Als een ventilator in brand is gevlogen door bijvoorbeeld kortsluiting, is er meestal op z’n minst sprake van rook- en roetschade op wanden, plafonds en vloeren. Hiervoor zult u de opstalverzekering moeten aanspreken. Is er ook schade ontstaan aan de losse spullen in uw woning zoals neergeslagen rook en roet op uw bankbekleding, dan kunt u daarvoor bij de inboedelverzekering aan de bel trekken.

En dan, contra-expertise inschakelen

En dan is het natuurlijk ‘hopen’ dat het allemaal goed gaat. Wilt u zeker weten dat het goed gaat met het verhalen van uw schade? Dan heeft u ons nodig als partij die ervoor zorgt dat u werkelijk ontvangt waar u recht op heeft. Onze contra-expert zal bij u langskomen om de gevolgschade nogmaals vast te stellen. Dit doen wij volledig onafhankelijk van verzekeraars, maar wij gaan met onze schadevaststelling wel in gesprek met uw verzekeraar. Zo zorgen wij dat u de juiste vergoeding ontvangt voor de brand door de ventilator.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

Heeft u brand door een ventilator meegemaakt en komt u er niet uit met uw verzekeraar? Trek bij ons aan de bel en wij helpen u graag verder. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade