Brand met een inboedelverzekering? Wij hebben hét stappenplan.

Een inboedelverzekering bij brand is misschien wel een verzekering die verplicht moet worden gesteld. De opstalverzekering is al verplicht voor woningeigenaren met een hypotheek. Dit stellen wij vooral vanwege de enorme impact van brand. Toch kan het ook na een brand ook misgaan wanneer er wel een inboedelverzekering is afgesloten. Om dat te voorkomen hebben wij een stappenplan opgesteld waarmee u zeker weet dat u het maximale uit uw inboedelverzekering haalt, ook wanneer de verzekeraar niet meewerkt.

Brand met een inboedelverzekering? Wij hebben hét stappenplan.

1. De brand melden bij uw inboedelverzekeraar

De inboedelverzekeraar moet op de hoogte zijn van de brand. Is er sprake van een flinke woningbrand waarbij de brandweer moest uitrukken, dan komt er meestal een Salvage Coördinator langs. Hij zorgt voor het eerste contact met de verzekeraar(s).

2. De verzekeraar komt langs

De schade-expert van de verzekeraar komt de inboedelschade inventariseren. Wat wij vaak zien is dat er niet altijd even grondig geïnventariseerd wordt. Dit gaat dan ten koste van uw vergoeding en bemoeilijkt het herstel. Ook kunnen er achteraf nog extra schadeposten zichtbaar worden die dan niet meer kunnen worden meegenomen in het schaderapport.

3. Schakel onze contra-expert in

Nu de verzekeraar na de brand bij u is langs geweest, heeft u de mogelijkheid om onze contra-expert kosteloos in te schakelen. Onze onafhankelijke contra-expert komt de inboedelschade onafhankelijk vaststellen. Dit is belangrijk zodat er een gesprek met de verzekeraar aangegaan kan worden over het vast te stellen schadebedrag. Onze contra-expert wordt door uzelf ingeschakeld en hij zal daardoor ook voor uw belangen opkomen.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

4. U ontvangt de maximale vergoeding voor uw inboedelschade

Het verschil tussen de aangedragen uitkering van uw verzekeraar en de uiteindelijke uitkering met hulp van onze contra-expert, kan behoorlijk groot zijn. Met onze hulp ontvangt u de maximale vergoeding en kan het herstelwerk tot een goed einde worden gebracht.

Heeft u te maken gehad met brand en bent u ervoor verzekerd met een inboedelverzekering? Twijfel dan niet en wacht niet langer om uw schade te melden.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade