Home > Brandschade > Brand door de oplader, wij helpen u met uw verzekering

Brand door de oplader, wij helpen u met uw verzekering

Brand door de oplader, wij helpen u met uw verzekering

Wanneer een brand in huis wordt veroorzaakt door een oplader, dan kan dit leiden tot aanzienlijke brandschade. Het kan verwoestende gevolgen hebben voor uw huis, uw bezittingen en, nog belangrijker, voor u en uw gezin. In dit artikel gaan we bespreken wat u kunt doen met uw verzekering in het geval van brand door een oplader.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Brand door de oplader

Belangrijke knelpunten

Dekking De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

opstal- of inboedelverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Uw verzekering op de hoogte brengen

Het is van groot belang om uw verzekeraar direct op de hoogte te brengen wanneer er een brand is ontstaan door een oplader. Dit geldt zowel voor uw opstalverzekering als uw inboedelverzekering. Het melden moet zo snel mogelijk gebeuren om vertraging te voorkomen. Uw verzekeraar zal u begeleiden bij het indienen van de brandschade en stelt uiteindelijk een vergoeding voor.

Welke schade wordt vergoed door de verzekering?

Na een brand door een oplader is het wel zo prettig te weten welke schade vergoed kan worden door uw verzekering. In het geval van brand kunnen zowel uw opstal- als inboedelverzekering verschillende vormen van schade dekken. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijke vergoedingen:

 • Opstalverzekering – Deze verzekering vergoedt schade aan de bouw van uw woning; denk aan muren, vloeren, het dak en andere vaste onderdelen.
 • Inboedelverzekering – Deze verzekering dekt schade aan uw persoonlijke eigendommen, zoals meubels, elektronica, kleding en andere waardevolle bezittingen die zich in uw woning bevinden. Als uw oplader bijvoorbeeld is ontploft en uw telefoon, laptop of andere apparatuur beschadigd is geraakt, kán dit ook onder de dekking van de inboedelverzekering vallen.

De precieze dekking en vergoedingen kunnen verschillen per verzekeraar en polisvoorwaarden. Het is raadzaam om uw polisvoorwaarden goed door te nemen.

Laat onze contra-expert meekijken

Brand door de oplader kan aanzienlijke schade veroorzaken aan uw woning en het kan ingewikkeld zijn om zo’n schade succesvol af te handelen. In eerste instantie staat u er namelijk alleen voor tegenover uw verzekeraar. De schade-expert is in dienst van uw verzekeraar en komt daarom niet echt voor uw belangen op. In zo’n situatie is het verstandig om onze onafhankelijke contra-expert in te schakelen. Hij kan u bijstaan bij het afhandelen van de schade met uw verzekeraar. Meld hier uw schade.

Het erbij betrekken van onze contra-expert kan het verschil maken tussen een minimale en een maximale vergoeding. Hij zal namelijk de schade nauwkeurig en onafhankelijk kunnen vaststellen. Met deze schadevaststelling onderhandelt de contra-expert namens u met de verzekeraar om ervoor te zorgen dat u een eerlijke vergoeding ontvangt.

Daarnaast bespaart u tijd en moeite met het inschakelen van onze contra-expert. Wij zorgen voor een vlotte afwikkeling van uw schade en begeleiden van begin tot eind. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de administratieve rompslomp en kunt u zich weer richten op de dagelijkse gang van zaken. 

Kortom, als u te maken krijgt met brand door een oplader is het verstandig om onze kosteloze contra-expert in te schakelen. Het bespaart u veel stress en levert u ook nog eens meer op!

Brandgevaar en risico’s van opladers

Opladers zijn apparaten die worden gebruikt om onze elektronische apparaten op te laden. Hoewel ze handig zijn, brengen opladers ook bepaalde brandgevaren en risico’s met zich mee. Het is goed om op de hoogte te zijn van deze risico’s om ongelukken te voorkomen. We sommen ze hieronder op:

 • Oververhitting van de oplader – Dit kan gebeuren wanneer de oplader langdurig wordt gebruikt, bijvoorbeeld wanneer deze ’s nachts is aangesloten. Oververhitting kan leiden tot brand terwijl u slaapt. U en uw gezinsleden lopen daarmee een aanzienlijk gevaar. Oververhitting kan ook leiden tot schade aan zowel de oplader als het elektronische apparaat.
 • Opladen op stoffen of zachte ondergronden – Laat een oplader nooit opladen op stoffen ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan het opladen op bed of onder een kussen.
 • Onbeheerd opladen – Laat apparaten niet onbeheerd opladen, vooral niet gedurende lange perioden.
 • Defecte kabels of laders – Controleer regelmatig de kabels en stekkers op eventuele beschadigingen. 
 • Het gebruik van ondeugdelijke of namaakopladers – Deze opladers zijn vaak van slechte kwaliteit en kunnen niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Ze kunnen kortsluiting veroorzaken, wat op z’n beurt kan leiden tot brand. Om brandgevaar en risico’s van opladers te verminderen is het belangrijk om alleen originele opladers te gebruiken die voldoen aan de veiligheidsnormen en van goede kwaliteit zijn.
 • Verkeerd gebruik van de oplader – Bijvoorbeeld door het opladen van meerdere apparaten tegelijkertijd met behulp van een splitter kan er een overbelasting van het stopcontact ontstaan.

Kortom, het is belangrijk om bewust te zijn van de brandgevaren en risico’s die gepaard gaan met het gebruik van opladers. Door veiligheidsmaatregelen te nemen en verstandig om te gaan met het opladen van apparaten kunt u het risico op brand aanzienlijk verminderen.

Wat te doen als brand ontstaat tijdens het laden?

Het kan een angstaanjagende ervaring zijn als er brand uitbreekt tijdens het opladen van uw apparaten. Het is belangrijk om snel en adequaat te handelen om verdere schade te voorkomen. Hier zijn de stappen die u moet nemen als er brand ontstaat tijdens het laden:

 1. Blijf kalm en schakel direct de stroom uit – Trek de stekker eruit of haal de stroom eraf vanuit de meterkast.
 2. Gebruik een CO2-brandblusser, een schuimblusser of blusdeken – Als u veilig kunt naderen, kunt u proberen de brand te blussen met een geschikte blusser of een blusdeken. Gebruik nooit water bij een brand met elektriciteit!
 3. Bel de brandweer – Bel direct de brandweer of 112 en geef hun alle benodigde informatie, inclusief uw adres. Blijf aan de telefoon en volg hun instructies op.
 4. Houd afstand – Als de brand te groot is of als het vuur zich snel verspreidt, verlaat dan direct de ruimte. Houd deuren en ramen gesloten om de verspreiding van het vuur te voorkomen. Zorg ervoor dat iedereen weet waar de veilige uitgangen zijn.

Na de brand is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij en hen op de hoogte te brengen van de situatie. Daarna kunt u onze contra-expert inschakelen. Wij kunnen u helpen met de juiste vergoeding van de schade.

Wij helpen u graag verder na brand door de oplader

Na een brand veroorzaakt door een oplader kunnen de gevolgen overweldigend zijn. Het regelen van een juiste uitkering voor de schade kan een uitdagend en stressvol proces zijn. Gelukkig staat ons team klaar om u bij te staan. Wij hebben ruime ervaring met brandschade en kunnen u volledig ontzorgen. Nadat de juiste uitkering voor u is geregeld, kunnen we ook het volledige herstel van de schade coördineren. U kunt uw schade hieronder melden of neem telefonisch contact met ons op.

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade