137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Brand door de oplader, wij helpen u met uw verzekering

Wanneer een brand in huis wordt veroorzaakt door een oplader, dan kan dit leiden tot aanzienlijke brandschade. Het kan verwoestende gevolgen hebben voor uw huis, uw bezittingen en, nog belangrijker, voor u en uw gezin. In dit artikel gaan we bespreken wat u kunt doen met uw verzekering in het geval van brand door een oplader.

Brand door de oplader, wij helpen u met uw verzekering

Uw verzekering op de hoogte brengen

Het is van groot belang om uw verzekeraar direct op de hoogte te brengen wanneer er een brand is ontstaan door een oplader. Dit geldt zowel voor uw opstalverzekering als uw inboedelverzekering. Het melden moet zo snel mogelijk gebeuren om vertraging te voorkomen. Uw verzekeraar zal u begeleiden bij het indienen van de brandschade en stelt uiteindelijk een vergoeding voor.

Welke schade wordt vergoed door de verzekering?

Na een brand door een oplader is het wel zo prettig te weten welke schade vergoed kan worden door uw verzekering. In het geval van brand kunnen zowel uw opstal- als inboedelverzekering verschillende vormen van schade dekken. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijke vergoedingen:

 • Opstalverzekering – Deze verzekering vergoedt schade aan de bouw van uw woning; denk aan muren, vloeren, het dak en andere vaste onderdelen.
 • Inboedelverzekering – Deze verzekering dekt schade aan uw persoonlijke eigendommen, zoals meubels, elektronica, kleding en andere waardevolle bezittingen die zich in uw woning bevinden. Als uw oplader bijvoorbeeld is ontploft en uw telefoon, laptop of andere apparatuur beschadigd is geraakt, kán dit ook onder de dekking van de inboedelverzekering vallen.

De precieze dekking en vergoedingen kunnen verschillen per verzekeraar en polisvoorwaarden. Het is raadzaam om uw polisvoorwaarden goed door te nemen.

Laat onze contra-expert meekijken

Brand door de oplader kan aanzienlijke schade veroorzaken aan uw woning en het kan ingewikkeld zijn om zo’n schade succesvol af te handelen. In eerste instantie staat u er namelijk alleen voor tegenover uw verzekeraar. De schade-expert is in dienst van uw verzekeraar en komt daarom niet echt voor uw belangen op. In zo’n situatie is het verstandig om onze onafhankelijke contra-expert in te schakelen. Hij kan u bijstaan bij het afhandelen van de schade met uw verzekeraar. Meld hier uw schade.

Het erbij betrekken van onze contra-expert kan het verschil maken tussen een minimale en een maximale vergoeding. Hij zal namelijk de schade nauwkeurig en onafhankelijk kunnen vaststellen. Met deze schadevaststelling onderhandelt de contra-expert namens u met de verzekeraar om ervoor te zorgen dat u een eerlijke vergoeding ontvangt.

Daarnaast bespaart u tijd en moeite met het inschakelen van onze contra-expert. Wij zorgen voor een vlotte afwikkeling van uw schade en begeleiden van begin tot eind. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de administratieve rompslomp en kunt u zich weer richten op de dagelijkse gang van zaken.

Kortom, als u te maken krijgt met brand door een oplader is het verstandig om onze kosteloze contra-expert in te schakelen. Het bespaart u veel stress en levert u ook nog eens meer op!

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Brandgevaar en risico’s van opladers

Opladers zijn apparaten die worden gebruikt om onze elektronische apparaten op te laden. Hoewel ze handig zijn, brengen opladers ook bepaalde brandgevaren en risico’s met zich mee. Het is goed om op de hoogte te zijn van deze risico’s om ongelukken te voorkomen. We sommen ze hieronder op:

 • Oververhitting van de oplader – Dit kan gebeuren wanneer de oplader langdurig wordt gebruikt, bijvoorbeeld wanneer deze ’s nachts is aangesloten. Oververhitting kan leiden tot brand terwijl u slaapt. U en uw gezinsleden lopen daarmee een aanzienlijk gevaar. Oververhitting kan ook leiden tot schade aan zowel de oplader als het elektronische apparaat.
 • Opladen op stoffen of zachte ondergronden – Laat een oplader nooit opladen op stoffen ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan het opladen op bed of onder een kussen.
 • Onbeheerd opladen – Laat apparaten niet onbeheerd opladen, vooral niet gedurende lange perioden.
 • Defecte kabels of laders – Controleer regelmatig de kabels en stekkers op eventuele beschadigingen.
 • Het gebruik van ondeugdelijke of namaakopladers – Deze opladers zijn vaak van slechte kwaliteit en kunnen niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Ze kunnen kortsluiting veroorzaken, wat op z’n beurt kan leiden tot brand. Om brandgevaar en risico’s van opladers te verminderen is het belangrijk om alleen originele opladers te gebruiken die voldoen aan de veiligheidsnormen en van goede kwaliteit zijn.
 • Verkeerd gebruik van de oplader – Bijvoorbeeld door het opladen van meerdere apparaten tegelijkertijd met behulp van een splitter kan er een overbelasting van het stopcontact ontstaan.

Kortom, het is belangrijk om bewust te zijn van de brandgevaren en risico’s die gepaard gaan met het gebruik van opladers. Door veiligheidsmaatregelen te nemen en verstandig om te gaan met het opladen van apparaten kunt u het risico op brand aanzienlijk verminderen.

Wat te doen als brand ontstaat tijdens het laden?

Het kan een angstaanjagende ervaring zijn als er brand uitbreekt tijdens het opladen van uw apparaten. Het is belangrijk om snel en adequaat te handelen om verdere schade te voorkomen. Hier zijn de stappen die u moet nemen als er brand ontstaat tijdens het laden:

 1. Blijf kalm en schakel direct de stroom uit – Trek de stekker eruit of haal de stroom eraf vanuit de meterkast.
 2. Gebruik een CO2-brandblusser, een schuimblusser of blusdeken – Als u veilig kunt naderen, kunt u proberen de brand te blussen met een geschikte blusser of een blusdeken. Gebruik nooit water bij een brand met elektriciteit!
 3. Bel de brandweer – Bel direct de brandweer of 112 en geef hun alle benodigde informatie, inclusief uw adres. Blijf aan de telefoon en volg hun instructies op.
 4. Houd afstand – Als de brand te groot is of als het vuur zich snel verspreidt, verlaat dan direct de ruimte. Houd deuren en ramen gesloten om de verspreiding van het vuur te voorkomen. Zorg ervoor dat iedereen weet waar de veilige uitgangen zijn.

Na de brand is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij en hen op de hoogte te brengen van de situatie. Daarna kunt u onze contra-expert inschakelen. Wij kunnen u helpen met de juiste vergoeding van de schade.

Wij helpen u graag verder na brand door de oplader

Na een brand veroorzaakt door een oplader kunnen de gevolgen overweldigend zijn. Het regelen van een juiste uitkering voor de schade kan een uitdagend en stressvol proces zijn. Gelukkig staat ons team klaar om u bij te staan. Wij hebben ruime ervaring met brandschade en kunnen u volledig ontzorgen. Nadat de juiste uitkering voor u is geregeld, kunnen we ook het volledige herstel van de schade coördineren. U kunt uw schade online melden of neem telefonisch contact met ons op.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade