Home > Brandschade > Brand door sigaretten, wij helpen met uw verzekering

Brand door sigaretten, wij helpen met uw verzekering

Brand door sigaretten, wij helpen met uw verzekering

Wist u dat ongeveer 30% van de branden ontstaat door het roken van sigaretten? Het is de grootste oorzaak van woningbrand en veel mensen lopen hierdoor grote financiële problemen op, ondanks dat zij zijn verzekerd. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat een verzekering de volledige schade dekt bij brand door sigaretten. Ook wordt er veel vergeten waardoor de uitkering van de verzekering slechts minimaal is. De problemen komen aan het licht wanneer men de schade na verloop van tijd probeert te herstellen. Het inschakelen van onze contra-expert kan een hoop financieel leed besparen, daarover leest u in dit artikel.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Brand door sigaretten

Belangrijke knelpunten

Dekking De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

opstal- of inboedelverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Bent u verzekerd tegen schade door een sigaret?

Roken kan gevaren met zich meebrengen, vooral als het gaat om het risico op brand. Een brand veroorzaakt door een sigaret kan aanzienlijke schade aan uw woning en eigendommen aanrichten. Het is belangrijk om te weten of u verzekerd bent tegen zo’n schade, zodat u financiële bescherming hebt in geval van een ongeluk.

Wat dekt uw verzekering?

U doet er goed aan om uw polis te raadplegen, zodat u kunt lezen in welke gevallen de brandschade door sigaretten wordt gedekt. In de meeste situaties zal uw woonverzekering brandschade dekken, ongeacht de oorzaak. Dit omvat ook schade veroorzaakt door een brand die is ontstaan door een sigaret. Het kan echter zijn dat uw verzekeraar bepaalde voorwaarden heeft met betrekking tot het zengen, smelten, schroeien en verkolen. Daarom moet u de polisvoorwaarden lezen om erachter te komen of u bepaalde dekking mist. Onze contra-experts weten precies wat wel en wat niet gedekt is. Wij raden u daarom aan uw schade bij ons te melden.

Soorten verzekeringen die van toepassing kunnen zijn

Als het gaat om schade door brand veroorzaakt door sigaretten zijn er verschillende soorten verzekeringen die van toepassing kunnen zijn.

 1. Opstalverzekering – Een opstalverzekering dekt vaak schade aan uw huis en eigendommen als gevolg van brand. Dit omvat meestal ook branden die veroorzaakt zijn door sigaretten, tenzij er sprake is van grove nalatigheid of opzet.
 2. Aansprakelijkheidsverzekering – Als de brand die door uw sigaret veroorzaakt wordt schade toebrengt aan de woning van iemand anders, kunt u mogelijk aansprakelijk worden gesteld voor de kosten. Een aansprakelijkheidsverzekering kan u beschermen tegen de financiële verantwoordelijkheid voor zo’n schade.
 3. Inboedelverzekering – Een inboedelverzekering dekt schade aan uw persoonlijke eigendommen, zoals meubels, elektronica en kleding. Als uw eigendommen door rook- of brandschade beschadigd raken, bijvoorbeeld door een brand die is veroorzaakt door een sigaret, kan deze verzekering u helpen de kosten van vervanging of reparatie te dekken.

U doet er goed aan om met onze contra-expert te praten, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste vergoeding ontvangt voor de brand door sigaretten. Als u de juiste verzekeringen heeft afgesloten, kunnen wij uw financiële belangen beschermen en zorgen voor de juiste vergoeding. Neem contact met ons op voor hulp.

Hoe wij kunnen helpen met brandschade door een sigaret

Als u te maken hebt met brandschade veroorzaakt door een sigaret begrijpen wij dat dit een zeer stressvolle ervaring kan zijn. Als contra-expertisebureau staan wij klaar om u te ondersteunen tijdens het gehele schaderegelingstraject. Wij vertegenwoordigen úw belangen en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt.

Onze aanpak:

 • Evaluatie van de schade – Wij beginnen met een grondige vaststelling van de schade aan uw eigendommen. We zorgen ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien.
 • Communicatie met de verzekeringsmaatschappij – Wij nemen de communicatie met uw verzekeringsmaatschappij uit handen. We zorgen ervoor dat de onderhandelingen in uw voordeel verlopen. Hierdoor komen deze stressvolle ‘moetjes’ niet meer op uw bord te liggen. Wij behartigen uw belangen.
 • Maximale schadevergoeding – We zetten ons in voor een eerlijke en maximale schadevergoeding. Zo ontstaan er geen verrassingen meer achteraf tijdens het herstel van de brandschade.

Door onze inzet als uw contra-expert wordt u (volledig) ontzorgd in een periode die al lastig genoeg is. U kunt erop vertrouwen dat alles wordt gedaan om uw belangen en rechten te beschermen.

Hoe ontstaat een brand door sigaretten?

Een brand door sigaretten kan op verschillende manieren ontstaan. Ga bewust om met de gevaren en tref preventieve maatregelen. Hieronder geven we een aantal oorzaken met oplossingen:

 • Het slecht doven van een brandende sigaret – Als een brandende sigaret niet goed wordt gedoofd, kan het smeulen en uiteindelijk een brand veroorzaken. Het is aan te raden om een laagje water in de asbak te hebben, zodat de sigaret helemaal in het water belandt. Maak er ook een gewoonte van om niet binnen te roken, maar buiten.
 • Sigaretten door roken in bed – Als iemand rookt in bed en in slaap valt, kan de brandende sigaret het beddengoed of de matras ontsteken. Dit kan snel leiden tot een grote brand terwijl u slaapt. Wist u dat een sigaret 3 tot 4 uur kan smeulen voordat er brand ontstaat? Dan ligt u al te slapen. Wij kunnen niet genoeg de nadruk leggen op stoppen met roken in bed.
 • Het onjuist gebruik van asbakken – Als een asbak niet stabiel is en als er brandbaar materiaal in de buurt ligt, kan een asbak met brandende sigaret gemakkelijk omvallen en brand veroorzaken.

Laat u ontzorgen van begin tot eind

Na brand door sigaretten begrijpen we dat u in een stressvolle situatie terecht kunt komen. Daarom willen we u laten weten dat u niet alleen staat en onze hulp beschikbaar is om u te ontzorgen. Onze contra-experts zijn er voor het proces van het indienen en eerlijk afhandelen van uw schade. Wij zullen u helpen bij het vaststellen van de schade en het communiceren met uw verzekeraar.

Wilt u ook de maximale vergoeding waar u recht op heeft? Meld dan direct uw schade via onderstaand formulier, of neem telefonisch contact met ons op.

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade