Home > Brandschade > Brandverzekering voor uw huis

Brandverzekering voor uw huis: Hulp na brand met contra-expertise

Brandverzekering voor uw huis: Hulp na brand met contra-expertise

Na het doormaken van een brand in huis zijn de zorgen groot. U moet niet alleen denken aan de emotionele impact, maar ook aan de financiële gevolgen. Een brandverzekering voor uw huis biedt normaliter een vergoeding voor de schade die het vuur heeft aangericht. Dit betekent echter niet altijd dat alle kosten worden gedekt. Er zijn vaak specifieke voorwaarden en uitsluitingen in de polis waar u rekening mee moet houden.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Brandverzekering

Belangrijke knelpunten

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

brand-, woon- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Dit wordt gedekt door de brandverzekering voor uw huis

Uw woonverzekering, vaak een brandverzekering genoemd, dekt in de basis onder andere schade door brand, roet en bluswater. Het gaat hierbij om schades aan zowel de opstal als de inboedel die vaak meeverzekerd is. De verzekering kan ook kosten voor tijdelijk verblijf elders vergoeden, indien uw woning niet meer bewoonbaar is. U zult in dat geval wel zelf een woning moeten zoeken. Dit is niet de taak van uw verzekeraar.

Dit valt niet onder de dekking van uw brandverzekering

Soms worden bepaalde zaken niet gedekt door uw brandverzekering. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij schade door een brand die u zelf heeft veroorzaakt of bij nalatigheid. Ook kunnen er limieten zijn aan de vergoeding voor bepaalde items, zoals kostbaarheden of kunst. Een oorzaak van lekkage wordt niet gedekt, maar wel de gevolgschade. Met een brandverzekering bent u goed verzekerd voor de opstal, maar niet voor de losse spullen in huis. Hiervoor moet u een losse inboedelverzekering afsluiten. Wij raden u daarom aan om zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering af te sluiten.

Bekende situaties waarin een contra-expert het verschil kan maken

In complexe situaties kan een onafhankelijke contra-expert uitkomst bieden. Deze expert helpt bij het vaststellen van de juiste schadeomvang en zorgt ervoor dat u krijgt waar u volgens uw polis recht op heeft: de maximale vergoeding. Vooral bij grote schades of meningsverschillen met de verzekeringsmaatschappij kan de contra-expertise een erg belangrijk verschil maken in de vergoeding die uiteindelijk wordt uitgekeerd.

Door de brandverzekering op uw huis, kunt u contra-expertise inschakelen

Wanneer u te maken krijgt met brandschade aan uw opstal, kunt u dankzij uw brandverzekering een contra-expert inschakelen. Dit is een onafhankelijke expert die uw belangen behartigt. Deze professional beoordeelt of de schadevergoeding die de verzekeraar voorstelt wel rechtvaardig is. Als u het niet eens bent met het voorstel, helpt de contra-expert u door de schade opnieuw vast te stellen en zo een correcte schadevergoeding te verkrijgen.

De rol van onze contra-expert tijdens uw schadeafhandelingsproces

Onze contra-experts vormen uw steun en toeverlaat tijdens dit vaak ingewikkelde proces. Zij zullen uw opstal en inboedel grondig inspecteren en brengen de totale omvang van de schade in kaart. Dankzij hun expertise staat u sterker in de onderhandelingen met uw verzekeringsmaatschappij en kunt u rekenen op een schadevergoeding die echt in verhouding staat tot de werkelijke schade.

Maximale vergoeding en ondersteuning vanuit de brandverzekering

Als u een contra-expert inschakelt, kan dit ertoe leiden dat u een hogere vergoeding ontvangt dan de vergoeding die de verzekeringsmaatschappij u in eerste instantie heeft geboden. Zo zorgen wij ervoor dat uw uitkering na brand aanzienlijk beter volstaat voor het herstel van uw huis en inboedel. Verzekeraars nemen een contra-expertise veelal serieus en zijn vaak bereid om het vergoedingsbedrag bij te stellen, om zo tot een eerlijke afwikkeling van de brandschade te komen.

Voordelen van het inschakelen van Schadeoplossing Nederland

Na een brand wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over de afhandeling van de schade met uw verzekeraar. Met Schadeoplossing Nederland aan uw zijde verzekert u zich van deskundige hulp. Wij komen op voor uw belangen. Onze contra-expertise zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft, waarmee u uw woning weer tot een thuis kunt maken.

Expertise en ervaring van Schadeoplossing Nederland

Onze experts hebben jarenlange ervaring met brandschadeclaims en weten exact hoe zij voor u het maximale resultaat kunnen behalen. Wij kennen de fijne kneepjes van het vak en gaan voor niets minder dan een rechtvaardige vergoeding. De specifieke kennis en ervaring zijn uw garantie voor een zorgeloze schadeafwikkeling.

Uw belangen staan voorop

Waar verzekeraars soms hun eigen financiële belang nastreven, staat bij Schadeoplossing Nederland úw belang centraal. Wij zijn er om u te ondersteunen en te adviseren. Ook zorgen wij ervoor dat u krijgt wat u verdient. Met ons staat u sterker.

Een écht onafhankelijke schadevaststelling

Onze onafhankelijkheid is uw kracht. Wij zijn er om een eerlijke en onpartijdige schadevaststelling van uw schade uit te voeren. Daarmee heeft u de zekerheid van een schadevaststelling die recht doet aan uw situatie. Laat uw brandverzekering werken zoals het hoort: voor uw herstel, zonder concessies.

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel alle informatie over een lekkage aan een dakkapel!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade