137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Brandverzekering voor uw huis: Hulp na brand met contra-expertise

Na het doormaken van een brand in huis zijn de zorgen groot. U moet niet alleen denken aan de emotionele impact, maar ook aan de financiële gevolgen. Een brandverzekering voor uw huis biedt normaliter een vergoeding voor de schade die het vuur heeft aangericht. Dit betekent echter niet altijd dat alle kosten worden gedekt. Er zijn vaak specifieke voorwaarden en uitsluitingen in de polis waar u rekening mee moet houden.

Brandverzekering voor uw huis: Hulp na brand met contra-expertise

Dit wordt gedekt door de brandverzekering voor uw huis

Uw woonverzekering, vaak een brandverzekering genoemd, dekt in de basis onder andere schade door brand, roet en bluswater. Het gaat hierbij om schades aan zowel de opstal als de inboedel die vaak meeverzekerd is. De verzekering kan ook kosten voor tijdelijk verblijf elders vergoeden, indien uw woning niet meer bewoonbaar is. U zult in dat geval wel zelf een woning moeten zoeken. Dit is niet de taak van uw verzekeraar.

Dit valt niet onder de dekking van uw brandverzekering

Soms worden bepaalde zaken niet gedekt door uw brandverzekering. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij schade door een brand die u zelf heeft veroorzaakt of bij nalatigheid. Ook kunnen er limieten zijn aan de vergoeding voor bepaalde items, zoals kostbaarheden of kunst. Een oorzaak van lekkage wordt niet gedekt, maar wel de gevolgschade. Met een brandverzekering bent u goed verzekerd voor de opstal, maar niet voor de losse spullen in huis. Hiervoor moet u een losse inboedelverzekering afsluiten. Wij raden u daarom aan om zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering af te sluiten.

Bekende situaties waarin een contra-expert het verschil kan maken

In complexe situaties kan een onafhankelijke contra-expert uitkomst bieden. Deze expert helpt bij het vaststellen van de juiste schadeomvang en zorgt ervoor dat u krijgt waar u volgens uw polis recht op heeft: de maximale vergoeding. Vooral bij grote schades of meningsverschillen met de verzekeringsmaatschappij kan de contra-expertise een erg belangrijk verschil maken in de vergoeding die uiteindelijk wordt uitgekeerd.

Door de brandverzekering op uw huis, kunt u contra-expertise inschakelen

Wanneer u te maken krijgt met brandschade aan uw opstal, kunt u dankzij uw brandverzekering een contra-expert inschakelen. Dit is een onafhankelijke expert die uw belangen behartigt. Deze professional beoordeelt of de schadevergoeding die de verzekeraar voorstelt wel rechtvaardig is. Als u het niet eens bent met het voorstel, helpt de contra-expert u door de schade opnieuw vast te stellen en zo een correcte schadevergoeding te verkrijgen.

De rol van onze contra-expert tijdens uw schadeafhandelingsproces

Onze contra-experts vormen uw steun en toeverlaat tijdens dit vaak ingewikkelde proces. Zij zullen uw opstal en inboedel grondig inspecteren en brengen de totale omvang van de schade in kaart. Dankzij hun expertise staat u sterker in de onderhandelingen met uw verzekeringsmaatschappij en kunt u rekenen op een schadevergoeding die echt in verhouding staat tot de werkelijke schade.

Maximale vergoeding en ondersteuning vanuit de brandverzekering

Als u een contra-expert inschakelt, kan dit ertoe leiden dat u een hogere vergoeding ontvangt dan de vergoeding die de verzekeringsmaatschappij u in eerste instantie heeft geboden. Zo zorgen wij ervoor dat uw uitkering na brand aanzienlijk beter volstaat voor het herstel van uw huis en inboedel. Verzekeraars nemen een contra-expertise veelal serieus en zijn vaak bereid om het vergoedingsbedrag bij te stellen, om zo tot een eerlijke afwikkeling van de brandschade te komen.

Voordelen van het inschakelen van Schadeoplossing Nederland

Na een brand wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over de afhandeling van de schade met uw verzekeraar. Met Schadeoplossing Nederland aan uw zijde verzekert u zich van deskundige hulp. Wij komen op voor uw belangen. Onze contra-expertise zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft, waarmee u uw woning weer tot een thuis kunt maken.

Expertise en ervaring van Schadeoplossing Nederland

Onze experts hebben jarenlange ervaring met brandschadeclaims en weten exact hoe zij voor u het maximale resultaat kunnen behalen. Wij kennen de fijne kneepjes van het vak en gaan voor niets minder dan een rechtvaardige vergoeding. De specifieke kennis en ervaring zijn uw garantie voor een zorgeloze schadeafwikkeling.

Uw belangen staan voorop

Waar verzekeraars soms hun eigen financiële belang nastreven, staat bij Schadeoplossing Nederland úw belang centraal. Wij zijn er om u te ondersteunen en te adviseren. Ook zorgen wij ervoor dat u krijgt wat u verdient. Met ons staat u sterker.

Een écht onafhankelijke schadevaststelling

Onze onafhankelijkheid is uw kracht. Wij zijn er om een eerlijke en onpartijdige schadevaststelling van uw schade uit te voeren. Daarmee heeft u de zekerheid van een schadevaststelling die recht doet aan uw situatie. Laat uw brandverzekering werken zoals het hoort: voor uw herstel, zonder concessies.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade