Lithium batterij / accu brand. Problemen met uw verzekering?

We zien het steeds vaker gebeuren, brand door het opladen van een apparaat met een Lithium batterij. In de volksmond ook wel uitgesproken als brand door een accu. Steeds meer apparatuur heeft de beschikking over zo’n Lithium batterij, bijvoorbeeld elektrische fietsen. Bent u verzekerd bij zo’n brand door batterijen? Ja gelukkig bent u met een opstalverzekering gedekt voor de gevolgschade. Het is alleen niet altijd even eenvoudig om de vergoeding te ontvangen die werkelijk past bij de brandschade. Daarom helpen wij u kosteloos én onafhankelijk met onze contra-expertise. Daarover later meer.

Lithium batterij / accu brand. Problemen met uw verzekering?

Als het mis is gegaan met een accu of batterij

Als een batterij of accu door het laden in de brand vliegt, komt er zeer veel rook en giftige gassen vrij. Het rook vervuild de complete woning. De schade is daardoor enorm en de verzekeraar zal eraan te pas moeten komen. In geval van besmeurde wanden, plafonds en vloeren dient u de opstalverzekering erbij te halen. Voor de aanslag van rook en roet op meubels, kleding en andere losse spullen in huis is er de inboedelverzekering.

De verzekering inschakelen na brand met een batterij

Wanneer u contact hebt opgenomen met de verzekeraar, zal een schade-expert bij u langskomen om een schaderapport op te maken. Onze ervaring is dat het nog te vaak lastig is voor een consument om direct de juiste vergoeding te ontvangen. Immers, de verzekeraar heeft de polisvoorwaarden opgesteld en bepaald daarmee de gang van zaken. Toch kunt u in de meeste gevallen zorgen voor een (veel) betere vergoeding voor uw schade, namelijk door middel van onze contra-expert.

Onze contra-expert helpt bij het verhalen van de schade door een batterij brand

Onze contra-expert bekijkt de brand, bijvoorbeeld ontstaan door een lithium-ion batterij, met een nauwkeurig oog. De schade wordt zodanig vastgesteld, zodat er later geen grote financiële verrassingen kunnen ontstaan. Uw verzekeraar zou bepaalde schade kunnen afdoen als iets kleins, terwijl dit in werkelijkheid flinke financiële gevolgen kan hebben. Wij zien dit soort ‘kleinigheden’ ook en maken het zeker niet kleiner dan het werkelijk is. Wij stellen uw belangen voorop en helpen u bij het eerlijk en juist verhalen van de schade.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Een veelgestelde vraag

Kunnen AA batterijen brand veroorzaken?

In principe kunnen alle batterijen brand veroorzaken omdat alle batterijen een plus en een min pool hebben. Als deze polen van een batterij op een of andere manier met elkaar in contact komen, kan er brand ontstaan. Bijvoorbeeld doordat de batterijen bewaard worden bij een bos sleutels. In zo’n batterij kan dan kortsluiting ontstaan en ontzettend heet worden met alle gevolgen van dien. Knoopcel batterijen zijn gevoeliger voor brand.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade