137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Brand door scootmobiel, wat te doen met de verzekering?

Wanneer uw scootmobiel in brand is gevlogen, is het belangrijk om te begrijpen wat uw mogelijkheden zijn met betrekking tot de verzekering. We zullen het voornamelijk hebben over de verzekering van uw woning. Meestal vindt daar de grootste schade plaats. Denk aan rook- en roetschade, maar ook aan waterschade door het blussen van de brand.

Het is raadzaam om hulp in te schakelen bij het verkrijgen van de juiste vergoeding voor de brandschade. Naast het inschakelen van uw verzekering, kunnen onze contra-experts u van begin tot eind begeleiden bij het afhandelen van de schade. Wij zorgen ervoor dat u daadwerkelijk de maximale vergoeding ontvangt. Ook kunnen wij regelen dat de schade aan uw eigen woning weer helemaal wordt hersteld.

Brand door scootmobiel, wat te doen met de verzekering?

Scootmobiel in brand: mijn huis heeft brandschade door o.a. rook en roet

Wanneer een scootmobiel in brand staat, kan dit niet alleen schade veroorzaken aan de scootmobiel zelf, maar ook aan uw huis. Brand kan leiden tot enorm veel rook- en roetschade in uw woning. Het is belangrijk om te weten dat u in dit geval eerst contact moet opnemen met de verzekering(en) van uw woning. Het melden van de brandschade aan uw huis is belangrijk om een vergoeding te krijgen.

De opstalverzekering voor brandschade aan de woning

De opstalverzekering biedt dekking voor schade aan de muren, plafonds en vloeren van uw woning. Na het melden van de brandschade aan uw opstalverzekering, komt er een schade-expert bij u langs om de brandschade te rapporteren. Hij probeert de schade te documenteren met behulp van foto’s en een gedetailleerde beschrijving. Dit helpt hem bij het beoordelen van de schade en het opstellen van een schadevergoeding.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze schade-expert werkt voor de verzekeringsmaatschappij. Hij heeft dan ook hun belang voor ogen en niet zozeer dat van u. Ook daarom raden wij u aan om gebruik te maken van onze kosteloze hulp.

De inboedelverzekering voor brandschade aan uw spullen

De inboedelverzekering is er om u te beschermen in het geval van brandschade aan uw spullen. Deze verzekering dekt schade aan uw persoonlijke eigendommen, zoals meubels, apparaten, kleding en elektronica. Bij een brand door de scootmobiel komt het bijna altijd voor dat deze verzekering ook moet worden aangesproken.

De inboedelverzekering is echter niet verplicht! Heeft u geen inboedelverzekering? Dan kunt u hier helaas ook geen aanspraak op maken.

Maak een gedetailleerde lijst van de beschadigde items en eventueel bewijsmateriaal, zoals foto’s of aankoopbonnen. Dit alles om de vergoeding van uw schade passender te maken.

Kortom, met een inboedelverzekering bent u beschermd tegen brandschade aan uw persoonlijke bezittingen als gevolg van bijvoorbeeld een brandende scootmobiel. Neem tijdig contact op met uw verzekeringsmaatschappij om de schade te melden.

Ontvang hulp bij het verkrijgen van de juiste vergoeding

Na brand door de scootmobiel wordt er eigenlijk van u verwacht dat u door een ingewikkelde procedure heen moet, om al uw schade vergoed te krijgen. Dit kan soms lastig zijn, vooral als u al op wat hogere leeftijd bent. U kunt daardoor veel vergoeding mislopen, wat effect kan hebben op het herstel van de schade en daarmee op uw toekomstige kwaliteit van leven. Onze contra-experts zijn voor u beschikbaar. Zij kunnen u helpen bij het afhandelen van uw schade en zij zorgen ervoor dat u de maximale vergoeding ontvangt die u rechtmatig toekomt.

Het inschakelen van onze hulp kan uw stress verminderen en ervoor zorgen dat u een eerlijke vergoeding ontvangt voor uw brandschade. Wij hebben de kennis en ervaring om de ingewikkelde verzekeringsprocedures te begrijpen en kunnen u helpen om eventuele valkuilen te vermijden. We kennen de polisvoorwaarden, de wettelijke termijnen en weten precies welke wegen we moeten bewandelen voor een zo goed mogelijk resultaat. Anders gezegd: wij helpen u van begin tot eind. Onze contra-experts zijn onafhankelijk en stellen uw schade onafhankelijk vast.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Daarna regelen wij het volledige herstel van de schade

Nadat de juiste vergoeding is geregeld voor de brand van uw scootmobiel, kunnen we regelen dat uw woning weer volledig wordt hersteld. In samenspraak met u stellen we een plan op voor het herstel van de schade. Wij regelen de volledige schoonmaak en het herstel, zodat u er weinig omkijken naar heeft.

Waarom is een scootmobiel brandgevaarlijk?

Een scootmobiel kan brandgevaarlijk zijn vanwege verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen waarom een scootmobiel brandgevaarlijk kan zijn, is het gebruik van loodzuuraccu’s. Deze accu’s kunnen warm worden tijdens het opladen, vooral als ze overladen zijn of als er sprake is van een storing. Dit kan leiden tot te veel hitte en uiteindelijk tot brand. Daarnaast zijn scootmobielen elektrische voertuigen. Die kunnen in brand vliegen door bijvoorbeeld slechte bedrading, kortsluiting of defecte onderdelen.

Video 1: Hierboven laten we zien hoe snel het kan gaan wanneer een scootmobiel in de brand vliegt. 

Het is dan ook verstandig om een scootmobielverzekering af te sluiten, zodat u financieel gedekt bent in geval van een onverwachte brand. Volledig casco (all-risk) is de meest complete verzekering voor uw scootmobiel. De verplichte WA-verzekering is de minst uitgebreide verzekering. U bent daarmee bijvoorbeeld niet verzekerd tegen diefstal, maar de premie is wel lager. Bij sommige verzekeraars hoeft u geen eigen risico te betalen voor schade aan anderen.

Brandveilig stallen van uw scootmobiel

Het brandveilig stallen van uw scootmobiel is van groot belang om het risico op brand te minimaliseren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw scootmobiel een veilige plek heeft:

 • Een goed geventileerde en droge ruimte – Hier kunt u uw scootmobiel goed stallen. Dit voorkomt de opbouw van vocht en het risico op kortsluiting.
 • Afgezonderd en brandvertragend – De scootmobiel kan het beste gestald worden in een afgezonderde ruimte die brandvertragend werkt.
 • Geen ontvlambare materialen in de buurt – Hierdoor loopt een eventuele scootmobielbrand niet nog verder uit de hand.
 • Regelmatige controle – Laat regelmatig de bedrading en elektrische componenten van uw scootmobiel controleren en zorg ervoor dat ze goed functioneren.
 • Brandmelder en brandblusser – Plaats een brandblusser en brandmelder in de ruimte waarin uw scootmobiel wordt neergezet. De brandblusser mag niet binnen een afstand van 1,5 meter van de scootmobiel staan.
 • Speciale parkeerplaats – Als u uw scootmobiel buitenshuis stalt, zorg er dan voor dat deze op een speciaal daarvoor bestemde parkeerplaats staat. Dek de scootmobiel af met een waterdichte hoes.
 • Vluchtroute vrijhouden – De scootmobiel mag nooit zó geparkeerd worden dat de vluchtroute geblokkeerd wordt als deze in brand staat.

Het volgen van deze richtlijnen helpt u bij het veilig stallen van uw scootmobiel en vermindert het risico op brand. Controleer of er nog aanvullende vereisten zijn vanuit uw woningbouwvereniging.

Laat ons u helpen na brand door uw scootmobiel

We willen dit artikel afsluiten met een uitgestoken hand om hulp aan te bieden. Onze contra-expert staat klaar om u te helpen in het geval van een brand die door uw scootmobiel veroorzaakt is. Hij beoordeelt de schade onpartijdig en zorgt ervoor dat u een juiste en rechtmatige vergoeding ontvangt. Aarzel niet en schakel onze kosteloze contra-expertise in. U kunt uw schade online melden of telefonisch contact met ons opnemen.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade