137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Dakgoot verstopt en nu lekkage. Hoe nu met de verzekering?

Een verstopte dakgoot kan leiden tot aanzienlijke waterschade aan uw huis. Dit is een veelvoorkomend probleem dat vooral in de herfst kan optreden door bladeren en takjes die de dakgoot verstoppen. Wanneer dit gebeurt, kan regenwater niet goed worden afgevoerd en kan er lekkage ontstaan. Maar wat moet u doen als u hiermee te maken krijgt? En hoe zit het met uw verzekering?

Dakgoot verstopt en nu lekkage. Hoe nu met de verzekering?

Verstopte dakgoot en lekkage: wat kunt u doen?

Bij een verstopte dakgoot is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Onze contra-experts kunnen helpen bij het Onafhankelijk vaststellen van schade en zorgen ervoor dat uw belangen worden behartigd bij de verzekeringsmaatschappij. Dit is belangrijk, want een lekkage door een verstopte dakgoot kan leiden tot waterschade aan zowel de buitenmuren als de binnenmuren en plafonds van uw huis.

Hoe ontstaan verstoppingen?

Een verstopte dakgoot ontstaat vaak door bladeren, takjes en ander vuil dat zich ophoopt in de goot. Dit kan leiden tot problemen met de afvoer van hemelwater, wat uiteindelijk schade kan veroorzaken aan uw dak en muren. Het is daarom belangrijk om uw dakgoten schoon te maken en regelmatig te inspecteren.

Verzekering en verstopte dakgoten

Bij waterschade door een verstopte dakgoot is het belangrijk om te weten wat uw verzekering dekt. In veel gevallen dekt een opstalverzekering de schade aan de vaste delen van uw huis, zoals muren en dak. Echter, voor losse spullen die beschadigd raken, heeft u een inboedelverzekering nodig. Onze contra-experts kunnen u helpen om de schade juist vast te stellen en te zorgen dat uw verzekering uitkeert waar u recht op hebt.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Wat doet uw verzekering bij waterschade?

Uw verzekering kan waterschade door een verstopte dakgoot dekken, maar dit hangt af van de polisvoorwaarden. Het is belangrijk om te weten dat verzekeraars soms moeilijk kunnen doen over het uitkeren van schade. Hier komen wij in beeld. Wij helpen u bij het verhalen van schade en zorgen dat het proces van schadeafhandeling soepel verloopt.

Tips om schade door lekkende dakgoot te voorkomen

Naast het regelmatig schoonmaken van uw dakgoten, zijn er nog andere maatregelen die u kunt nemen om schade door een verstopte dakgoot te voorkomen. Denk aan het installeren van gootbeschermers om bladeren en vuil buiten te houden. Inspecteer uw dakgoten na een flinke storm op schade en verstoppingen. Zorg ervoor dat regenwater goed wordt afgevoerd en voorkom daarmee dat een te grote hoeveelheid water schade veroorzaakt aan uw huis.

Wanneer een verstopping optreedt

Als uw dakgoot verstopt raakt en er lekkage ontstaat, is het belangrijk om direct een vakman in te schakelen voor het ontstoppen van de dakgoot. Onze contra-experts kunnen vervolgens de schade vaststellen en u begeleiden bij de schadeafhandeling met uw verzekering.

Schade door verstopte dakgoten opsporen

Het opsporen van schade door een verstopte dakgoot kan soms lastig zijn. Het is belangrijk om te letten op tekenen van waterschade, zoals vochtplekken op muren en plafonds, schimmelvorming en houtrot. Ook schade dat niet direct zichtbaar is kan grote financiële gevolgen hebben. Onze contra-experts hebben de kennis en ervaring om de zichtbare én onzichtbare schade nauwkeurig vast te stellen

Conclusie

Een verstopte dakgoot kan leiden tot een vervelende en kostbare waterschade. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en te weten wat uw verzekering dekt. Bij problemen staan wij klaar om u te helpen bij het Onafhankelijk vaststellen van schade en zorgen wij ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft. Neem contact met ons op voor meer informatie en professionele hulp bij schade door een verstopte dakgoot.

Heeft u hulp nodig? Wij staan klaar om u te helpen bij het vaststellen van de schade en het verhalen van de kosten bij uw verzekering. Neem snel contact met ons op!

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade