Lekkage vanuit een balkon en de verzekering

Een balkon aan uw woning is fijn om vooral ’s zomers gebruik van te maken en het kan echt wat doen met de uitstraling van uw woning. Daarentegen vraagt een balkon om jaarlijks onderhoud, iets wat vaak vergeten wordt. Helaas kan een balkon dan lekkage vertonen met alle gevolgen van dien. Niet alleen uw balkon kan zorgen voor vervelende waterschade in uw woning, maar ook die van uw buren. Hoe bent u daarvoor verzekerd en hoe kan onze contra-expertise u in zo’n situatie helpen?

Lekkage vanuit een balkon en de verzekering

De opstalverzekering bij lekkage aan het balkon

Wanneer u te maken heeft met waterschade door zo’n balkon lekkage, dan merkt u dat vooral aan watervlekken of schimmels aan wanden en plafonds. Op zo’n moment is het belangrijk om de opstalverzekering aan te spreken. De opstalverzekering is voor schade aan de wanden, plafonds en vloeren. De (nagel-)vaste delen van uw woning. Bent u woningeigenaar met een hypotheek op uw woning? Dan is de opstalverzekering verplicht, anders niet. Huurt u de woning? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het afsluiten van de opstalverzekering. U kunt dan bij hem terecht in plaats van de verzekeraar.

De inboedelverzekering bij balkon lekkage.

Heeft de lekkage vanuit het balkon ook waterschade aan uw meubelen veroorzaakt? Daarvoor zult u de inboedelverzekering moeten aanspreken. Let op, een inboedelverzekering is niet verplicht. Het kan dus voorkomen dat u geen dekking heeft voor de schade aan uw meubels.

Onze contra-expertise helpt u bij problemen

Bent u verzekerd, maar lijkt het erop dat uw verzekeraar niet zo goed meewerkt? Bijvoorbeeld door u een onjuiste vergoeding voor te stellen, door bepaalde schade niet te erkennen of doordat u een slecht gevoel krijgt van de manier van communicatie? In zulke situaties kunt u kosteloos onze hulp inschakelen. Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft en staan u bij om de hele situatie ten goede te doen keren. Zit u bij een VVE, dan zult u dit met hen moeten kortsluiten, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de opstalverzekering.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Lekkage via de balkon van uw buren, welke verzekering?

Onze hulp omvat niet het aansprakelijk stellen van bijvoorbeeld uw buren of aannemers. Vaak is dat ook niet nodig als u nagaat dat het verhalen van schade op de aansprakelijkheidsverzekering van iemand anders uitgaat van de dagwaarde. Stel u bent verzekerd, dan kunt u de schade beter verhalen op uw eigen verzekering. Er wordt dan meestal uitgegaan van de nieuwwaarde. Dat kan aanzienlijk schelen, vooral bij grotere schades.

Veelvoorkomende oorzaken van lekkage aan het balkon

Water zoekt de weg van de minste weerstand. Een kleine oorzaak van lekkage vanuit het balkon kan al gauw grote gevolgen hebben. Helaas komt men er pas achter als de schade al is veroorzaakt. Wat zijn die ‘kleine’ oorzaken die voor zo’n grote schade kunnen zorgen? 

Installatiefouten balkon

Al bij de installatie van een balkon kunnen er fouten worden gemaakt waarvan pas later de gevolgen zichtbaar worden. Denk aan het verkeerd afdichten, foutief aanleggen van de afvoer of latere werkzaamheden aan het balkon die niet nauwkeurig zijn uitgevoerd. Overigens zijn dit allemaal oorzaken waarvan de gevolgschade is gedekt door uw opstalverzekering.

Slijtage van de afdichting

Na verloop van tijd ontstaat er een slijtage van de afdichting. Dit kunnen de loodslabben zijn maar ook de dakbedekking. Een jaarlijkse inspectie is daarom zeker geen overbodige luxe.

Verstopping

Behalve een jaarlijkse inspectie, kunt u natuurlijk ook zelf uw balkon onderhouden. Denk aan het ontstoppen van de afvoer. U zult zeker niet de eerste zijn waarbij dit als oorzaak van de balkon lekkage kan worden aangewezen. Heeft u te maken met onderburen? Dan zullen zij u ook dankbaar zijn voor uw oplettendheid.

Onze hulp bij inschakelen

Heeft u te maken met zo’n lekkage, maar komt u er niet uit rechtstreeks met uw verzekeraar? Neem dan contact met ons op en vertel ons over uw schade. Wij zullen dan kijken hoe wij u van dienst kunnen zijn. Nogmaals, onze hulp is kosteloos dus meld direct uw schade!

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade