Lekkage door zonnepanelen, maar uw verzekering werkt niet mee?

Een mooie uitvinding die zonnepanelen en als de installatie goed gelukt is kunt u lang genieten van voordelig, soms zelfs gratis, stroom. Helaas komt het ook wel eens voor dat zonnepanelen zorgen voor lekkage. Hetzij na de installatie of nadat ze al een tijdje op het dak liggen. We gaan het in dit artikel niet hebben over de aansprakelijkheid, maar wel over hoe wij voor u de juiste vergoeding kunnen ontvangen van uw opstalverzekering.

Lekkage door zonnepanelen, maar uw verzekering werkt niet mee?

Lekkage op schuine daken én platte bitumen daken

Een lekkage door zonnepanelen op een schuin dak is vaak te wijten aan dakpannen die niet goed zijn teruggeschoven. Ze sluiten dan niet netjes aan en dat kan voor veel problemen zorgen bij een stevige regenbui. Op bitumen daken kan onder andere het gewicht van de zonnepanelen worden aangewezen als oorzaak. Niet alle platte daken zijn hier geschikt voor. Ook hebben zonnepanelen op platte bitumen daken meer last van storm en harde windstoten, waardoor verschuivingen kunnen plaatsvinden en lekkages kunnen ontstaan.

De gevolgschade verhalen op uw opstalverzekering

Heeft u een eigen woning en bent u verzekerd met een opstalverzekering? Dan is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat u de juiste vergoeding ontvangt voor alle waterschade in uw woning. Soms werkt een verzekeraar niet mee of wordt er slechts een minimale vergoeding aangeboden. Dit zijn zaken waar wij met onze contra-expertise kunnen helpen. Wij houden ons dan niet zozeer bezig met de zonnepanelen installatie, maar meer met de gevolgschade die daardoor is ontstaan.

Dit is wat wij voor u kunnen doen

Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding ontvangt die past bij uw schade. Dit doen we door de waterschade door de zonnepanelen onafhankelijke vast te stellen en door verder te kijken dan enkel de oppervlakkige schade. We gaan vervolgens in gesprek met uw verzekeraar en daaruit volgt de vergoeding die werkelijk bij uw waterschade past. Wat we niet doen is de aansprakelijkheid vaststellen. Wij gaan ervan uit dat we de schade kunnen verhalen op uw opstalverzekering. Dat zullen we tijdens de intake direct aan u kunnen vertellen.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade